כתב נושא: אז מה אתם הייתם עושים?....  (נקרא 1765 פעמים)

0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה.

מנותק עומר נאמן

• מורשה רוח הקודש - הפורום הסגור
  • מצאתי פסיפס
    • דוא
אז מה אתם הייתם עושים?....
« ב- : November 09, 2013, 01:01:27 pm »
"מי שלא חולם, לא מגשים" (רמי בר, 2005)

מנותק חגי

• הגעתי לאוסטרליה
בעניין: אז מה אתם הייתם עושים?....
« Reply #1 ב- : November 09, 2013, 03:46:38 pm »
פעם שלישית לפחות שהסרט פה.
מה שאנשים יגידו זה לא רלוונטי כי עד שלא חווים השאבות וטיסה בלי אוריינטצית אופק לא מבינים מה עובר בראש ומה התחושות בבטן.
אפשר לראות כמה תפקוד בסיסי מתחיל להינזק- אפילו שחרור VG ב 2:50 הופך למשימה בעייתית...אז לקבל החלטות חכמות ורציונליות ??? הגזמת.
השלב שהחלטה חכמה היתה יכולה להתקבל הוא השלב שעוד ראו את הקרקע דרך הענן. היו לבחור לפחות 30 שניות מרגע הכניסה לענן להסתובב ולנסות לחזור על עקבותיו. משלא עשה כך, קיבל התנסות שאני די משוכנע תשאיר בו פחד תמידי מהשאבות ומעננים.

מנותק רולי

• הגעתי לאוסטרליה
  • +MARGARITA GIN CARRERA
    • דוא
« Reply #2 ב- : November 09, 2013, 08:14:06 pm »
1:45 נכנס לענן
2:45 בתוך ענן זורק רזרבי
אין כיסוי מלא (כמו שניכנס יכול גם לצאת נגד הכיוון)
בסרט לא נראים כילים אחרים באוויר
גובה רב בלי מיקשולים לפניו (יכול להיות שכן יש מאחוריו וזה משנה את התמונה).
חגי... לי אין את התמונה המלאה אבל במה שיש לי הייתי מנסה לצאת מהמצב לפני שזורק רזרבי. ואני כבר הייתי לבד ב2200 מעל כפר כמה 10 דקות בתוך ענן. לא כבוד גדול ומקווה שזו פעם אחרונה......
מרחף כרוני עכשיו עם מצנח

מנותק באבי שחר

• הגעתי לאוסטרליה
    • דוא
« Reply #3 ב- : November 09, 2013, 09:55:36 pm »
רולי,

אחד הדברים השונים בגלשן זה שאין לך אוריינטציה בתוך הענן. במצנח אתה כמו משקולת וללא התערבות שלך אתה תישאר בטיסה ישרה. בגלשן אתה יכול להיכנס לאט לאט לצלילה ספירלית מבלי לדעת זאת, או לפחות לטוס בסיבוב אפילו מבלי לדעת לאיזה כיוון (תקנו אותי אם אני טועה).

מנותק צחי רייל

• מנהל פורום
  • הגעתי לאוסטרליה
  • ARTIK 4 29
    • דוא
« Reply #4 ב- : November 09, 2013, 10:03:21 pm »
באבי לגבי גלשן אני מניח שאתה צודק, לגבי מצנח לא בדיוק. מצנח ישמור יחסית על פיץ' תקין בלי התערבות טייס אבל יכול לסבסב די בקלות אם זרימת האוויר לא שווה. קשה לשמור כיוון ללא מצפן אבל זה לא מצב מסוכן כמו גלשן שיכול לצאת לגמרי משליטה.

השאלה שלי היא למה לזרוק את הרזרבי לפני שהגלשן יצא משליטה (בהנחה שאין הר מאחוריו בתוך הענן)?
באמת שאלה של אחד שלא מכיר. אם הוא היה מושך לצלילה חזקה הגלשן לא היה יציב יותר לסיבסוב וגלגול ולכן עם פחות סיכוי לצאת משליטה?

אגב עוד נקודה, בכלל לא בטוח שהוא הפסיק לעלות בשאיבת הענן. קצב השקיעה של רזרבי זה באזור ה5-, שאיבה של יותר מ5+ והוא כבר ממשיך לעלות. כמו שהיה בסיפור של "הסורד הקרואטי" מהמצנחים שעלה ל6500 ב15+ על רזרבי.
« עריכה אחרונה: November 09, 2013, 10:10:28 pm על ידי צחי רייל »
don't fly faster then your guardian angel

מנותק נולד לעוף

• מצאתי פסיפס
    • דוא
« Reply #5 ב- : November 10, 2013, 07:41:56 am »
צחי, לשאלתך, לא. אם כבר ההפך.
הרגישות לגלגול (נעזוב לרגע את הסבסוב כי זה פחות העניין פה) גבוהה ככל שטסים מהר יותר.
למעשה לא כולם יכולים לשמור על צלילה ישרה, וזה בגלל רגישות הגלשן לגלגול במהירות גבוהה.
טייסים פחות מנוסים, המנסים לבצע טיסה מהירה ע"י צלילה, חוווים הרבה פעמים מה שאנו מכנים Yawning . זהו מצב הולך ומחריף של גלגול לצד אחד ולצד שני בחריפות, הנובע בגלל תיקון יתר מצד הטייס.

לגבי זריקת המנצח בתוך ענן.. מסכים שזו אולי לא ההחלטה הנכונה. הרי הענן יכול "לשאוב" בקצב גבוה מזה שהמצנח מוריד אותנו.
אבל, כמו שחגי כתב, הטייס כנראה לא ממש תפקדו בשיקול דעת.
הנקודה היותר חשובה בכל הסרטון הזה, היא להבין כמה טיפשי היה להיכנס מראש לכל המצב הזה עם כל הסימנים שהיו לו לפני הכניסה לענן.
אני באופן עקרוני מאד מעדיף להתרכז במניעה של מצבים, מאשר "איך לצאת עכשיו מהחרא הזה".

לגבי מה שבאבי כתב.. צריך להבין שאנו שומרים על איזון הכנפיים ע"י ראיית האופק בלבד(!).
ברגע שאין לנו אופק (או קרקע, או כל נקודת יחוס אחרת לאופק), קשה לנו לדעת מה "הלמטה" ביחס אלינו. לא ניתן לסמוך על תחושת התאוצה שלנו כי אם אנו בפנייה, עקב הורדת כנף הדרגתית ולא מורגשת, התאוצה שנרגיש כבר אינה תאוצת כדה"א, אלא תאוצה אנכית לגלשן בהשפעת הכוח הצנטרפיטלי בסיבוב.
נובע מכך, שבמצב של חוסר התמצאות אפקית, אנו עלולים להמשיך להפיל כנף מבלי שנהיה מודעים לזה.

מקווה שעזרתי להבין :)
דוד מיקלס
David Miqueles

מנותק joessepe

• מצאתי פסיפס
    • דוא
« Reply #6 ב- : November 10, 2013, 11:17:49 am »
נכון שלא בדקתי,
אבל אני דיי בטוח שבצלילה ספיראלית מהודקת אני עושה קצב שקיעה של יותר מ 5-.
אולי תגידו (כרגיל) שהעיניים שלי משקרות לי ומתעתעות בי, אבל אני בטוח שעם כוחות הג'י שאני מייצר בצלילה ספיראלית מהודקת אני לא אחשוב בטעות שאני טס בקו ישר...
אילו נשאבתי לענן, זה היה הדבר הראשון שהייתי עושה בניסיון לחמוק ממנו למטה.
ייתכן (עם שאיבה של 7+ או יותר) שזה לא היה עוזר...

נ.ב.
לכל הנודניקים שיגידו לי עכשיו שב 5- (צלילה ספיראלית) ו- 7+ (שאיבה) אני עולה ב- 2+ מ\ש, את המתמטיקה הזו גם אני יודע...
אני פשוט חושב שגם ל 7- אני יכול להגיע...
שווה בדיקה :)

יומקסים ושבוע טוב לכולם
« עריכה אחרונה: November 10, 2013, 11:18:23 am על ידי joessepe »

מנותק צחי רייל

• מנהל פורום
  • הגעתי לאוסטרליה
  • ARTIK 4 29
    • דוא
« Reply #7 ב- : November 10, 2013, 12:15:40 pm »
השאלה כמה זמן אתה יכול להשאר בצלילה ספירלית?

שאיבת ענן של CB יכולה גם להגיע ל30+ ויותר (100 קמ"ש רוח עולה).

במצנח אפשר גם להגיע ל20- ויותר בספירלה אבל קשה להשאר ככה יותר מדקה ויש סכנה של בלאק-אווט ואיבוד הכרה. ואחת הבעיות בספירלה זה שאתה לא יוצא מאזור העילוי, ז"א אחרי דקה שתיים שהיית בספירלה אתה עוצר לרגע וישר עולה חזרה.

לגבי המניעה מכניסה לענן יש טכניקה מאוד נחמדה למצנחים (מה שאומר שהיא נחמדה + מרווח גדול לגלשנים).
הטכניקה מאוד פשוטה לשמור את שולי הענן ביותר מ45° מעליך.ז"א ככל שמתחילים להתקרב לבסיס הענן גם מתקרבים לשוליים ככה שאתה מגיע לבסיס בשולי הענן ולא במרכז שלו. ההגיון פשוט, מצנח שטס ב36 קמ"ש (טרים בלי להאיץ) גם אם יפגוש שאיבה של 10+ (36 קמ"ש) עדיין יגיע לשולי הענן בטיסה ישרה, לדעתי גלשן מתקדם גם ב20+ יכול להגיע לשולי הענן בבטחה בטכניקה הזו. בגלשן אומנם קשה יותר לראות בזווית של יותר מ45° למעלה אבל גם קל יותר להתקדם לכיוון השוליים לפני שמגיעים לבסיס.

אני משתמש בזה המון, ותמיד מגיע לבסיס ענן בשוליים שלו ממש בקלות.
don't fly faster then your guardian angel

מנותק רולי

• הגעתי לאוסטרליה
  • +MARGARITA GIN CARRERA
    • דוא
« Reply #8 ב- : November 10, 2013, 12:19:48 pm »
נכון שלא בדקתי,
אבל אני דיי בטוח שבצלילה ספיראלית מהודקת אני עושה קצב שקיעה של יותר מ 5-.
אולי תגידו (כרגיל) שהעיניים שלי משקרות לי ומתעתעות בי, אבל אני בטוח שעם כוחות הג'י שאני מייצר בצלילה ספיראלית מהודקת אני לא אחשוב בטעות שאני טס בקו ישר...
אילו נשאבתי לענן, זה היה הדבר הראשון שהייתי עושה בניסיון לחמוק ממנו למטה.
ייתכן (עם שאיבה של 7+ או יותר) שזה לא היה עוזר...

נ.ב.
לכל הנודניקים שיגידו לי עכשיו שב 5- (צלילה ספיראלית) ו- 7+ (שאיבה) אני עולה ב- 2+ מ\ש, את המתמטיקה הזו גם אני יודע...
אני פשוט חושב שגם ל 7- אני יכול להגיע...
שווה בדיקה :)

יומקסים ושבוע טוב לכולם
לכם יש -7.... לנו יש יותר גדול  lugh
מרחף כרוני עכשיו עם מצנח

מנותק gider

• הגעתי לאוסטרליה
« Reply #9 ב- : November 10, 2013, 01:59:52 pm »
יוסקה זאת טעות נפוצה !
צלילה ספירלית אינה הדרך הנכונה לצאת מענן שכבר נשאבת אליו !
זה תמרון מסוכן בחוסר אורינטציה שיכול להיגמר בתוך ענן מערבולתי בטמבלינג או גרוע מזה .
הדרך הנכונה היא הגברת מהירות עדינה , ולנסות לשמור על כיוון טיסה קבוע כדי לצאת מאזור הענן והפעתו הכי מהר שאפשר .

מנותק הילד

• מפעיל בובקט מתקדם
    • דוא
« Reply #10 ב- : November 10, 2013, 06:51:57 pm »
מסכים עם מיקליס מה הוא חשב שיקרה שהוא טס ישר למפלצת הזאת???
וגם איתך שיקה עדיף לקחת כיוון נגד הרוח ופשוט להגביר והירות תוך כדי שמירת כיוון..

מנותק חגי

• הגעתי לאוסטרליה
« Reply #11 ב- : November 10, 2013, 06:55:59 pm »
הגולש כותב שהוא חווה ג'י גבוה והרגיש שהוא עומד לאבד הכרה. בנוסף חשש שהגלשן ישבר ולכן העדיף לזרוק מצנח (מה שלא מנע מהמשולש להישבר).
את הג'י לא רואים את זה בסרט?
זה בדיוק העניין.
שבגלל חוסר אוריינטציה אפשר להגיע לתמרונים מטורפים כולל לופ לא רצוני בלי לדעת בכלל שאתה עושה לופ.
לעשות צלילה ספירלית רלוונטי לרגעים הראשונים של הכניסה כשיש אוריינטציה. אחרי זה אתה חושב שאתה עושה צלילה אבל בפועל קורה משהוא אחר.
כל מי שלא התנסה בורטיגו - חוסר התמצאות כשהתחושות משדרות מצב שונה לגמרי מהמציאות- לא יכול להבין כמה המצב מטורף וקשה לתפקד בו בהגיון.
דווקא אנשים עם חוסר התמצאות באופן טבעי , מסתדרים טוב בתוך ענן כי זה פשוט לא מפריע להם.
בכל מקרה כשאתה נשאב והטמפרטורה צונחת והואריו צורח ואתה לא רואה כלום והגלשן משתולל ואין לך כבר מושג מה זה למעלה ומה למטה - במצב הזה טבעי שאנשים יזרקו מצנח חרום.

ליוסי - מעבר לשאר הדברים שכבר ענו לך, תאמין לי שאם תצליח להחזיק דקה שלמה מינוס 5 קבוע אתה תהייה גמור. עכשיו תחשוב שאתה צריך לעשות את זה עם עיניים עצומות...אין מצב בעולם!
« עריכה אחרונה: November 10, 2013, 06:57:58 pm על ידי חגי »