כתב נושא: היום בליגה בזיכרון  (נקרא 3726 פעמים)

0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה.

מנותק חגי

• מורשה רוח הקודש - הפורום הסגור
  • הגעתי לאוסטרליה
היום בליגה בזיכרון
« ב- : September 28, 2013, 10:01:19 pm »
באופן מפתיע הגיעו מעט חברה.
קבענו ל 1200 והאמת שהיה עדיף להגיע שעה קודם. התנאים היו בשיאם ובזמן ההרכבה הלכו ונחלשו.
נקבע טסק סתמי לצמח ומיקי וייס המריא ראשון.
מיקי שיש לו קצת בעייה עם זיכרון לא ניצל מספיק טוב את העילוי החלש ובשלב מסויים התעייף ויצא לכיוון גבעת עדן ומשם פיינל לנחיתה.
את הפלייר עשה גבוה מדי(כנראה על רקע מצב נפשי לא משוחרר) והקיל שפגע ראשון עקב פרשוטינג מגובה של כ 1.5-2 מטר הצליח להשבר באזור החיבור עם המשולש.
יש לציין שזה כנראה כבר הארוע הרביעי של WW של שבירה כזאת בארץ בשנה וחצי האחרונות. גרט דיווח על מישהוא בתבור שקרה לו, אילן סיפר שלדן שוחט זה קרה , בגלבוע בתחילת העונה מצאנו עוד מקרה שרק בבדיקת הגלשן בהרכבה גילה את הסדק ועכשיו מיקי. נראה לי ש WW תכננו נקודת תורפה בקיל באזור החיבור עם המשולש ולא ברור אם זאת היתה טעות מהנדס או טעות מהונדסת....

גרט שראה שאני מתמהמה החליט לצאת קודם ומיד אחרי המראה פשוט עלה כאילו הכל מרים.
אני המראתי 10 דקות אחריו ואילן כ 10 דקות אחרי.
גרט יצא ראשון וגם הגיע לגול ראשון.
אני ואילן יצאנו יחד בטרמיקה מאחורי העמדה שם טיפסנו מעל 1050.
בהמשך אילן יוצא ראשון מזרחה ואני מעט אחריו. לא מוצא את התדלוק השני. נסחף מעבר לכביש 6 כשאני מצליח לשמור על גובה 620 בטרמיקה מאד מאד חלשה ואז מחליט לחתוך חזרה נגד הרוח לעמיקם לנחיתה בקרבת מטע רימונים מדהים.
אילן יושב ב 800 בזמן הזה וממשיך בהמשך ל 1300 ולאחר מכן גם 1500.  מגיע גם הוא לצמח ומצטרף לגרט.
מיקי מבצע איסוף שלי ויחד ממשיכים דרך השטח לגלעד ומשם בכבישים שהפתיעו לטובה ולא היו עומסים לאיסוף וחזרה לזכרון.
סהכ יום מעולה עם ראות פנטסטית ותנאי קרוס טובים. ההמראה וההשרדות בזיכרון בזמן שיצאנו לא היתה טרוויאלית. שעה לפני זה הרוח היתה חזקה משמעותית ונראה לי שזה היה הזמן האידאלי לצאת.
סרטים שצילמתי מחר אם יהיה זמן.
« עריכה אחרונה: September 28, 2013, 10:27:15 pm על ידי חגי »

מנותק חגי

• הגעתי לאוסטרליה
בעניין: היום בליגה בזיכרון
« Reply #1 ב- : September 28, 2013, 10:41:05 pm »
קטע מהיציאה מזיכרון עם אילן
http://youtu.be/kic-dPKn4W4

המראה גרט
 http://youtu.be/p9pyFzkchNc
« עריכה אחרונה: September 28, 2013, 10:58:20 pm על ידי חגי »

מנותק mikiweiss

• פורום גלישה אוירית
  • מצאתי פסיפס
    • דוא
« Reply #2 ב- : September 29, 2013, 03:04:25 am »
אכן יום מבאס מבחינתי. היתה חסרה לי נחישות באוויר ואחרי 10 דקות של גירודים פשוט נשבר לי, מה שאיפשר לאחרים לצאת לקרוס ואני הגעתי ב-8 בערב הביתה... ככה זה בגלישה אווירית, היסוס קטן הופך אותך מאוטובוס ישיר אקספרס, לאוטובוס מאסף...
לגבי הקיל השבור, חשוב לפרט, כדי שכולם יידעו ובכך יימנע האסון הבא, כי לאחר שתקראו את הכתוב, תבינו שהדבר היה יכול לקרות גם באוויר, וברור שמשולש לא מחובר לקיל = אין היגוי, או שההיגוי נפגע מאוד מאוד:
א. הקיל לא ממש שבור, תושבת המשולש פשוט נקרעה החוצה, כשהיא לוקחת איתה חתיכת אלומיניום מהקיל ונשאר שם חור מכוער.
ב. הקיל לא פגע כלל בקרקע ואני בטוח שהמכה שקיבל בנחיתה, שלא הייתה חזקה, פירקה אותו. הסיבה: הנזק המצטבר כבר קרה קודם. אני זוכר שקיפולים קודמים יצאו משם חריקות משונות שלא ייחסתי להם חשיבות, וגרט גם שמע חריקה מוזרה כשירדת את מדרגת הבטון בעמדה, כשניגשתי לנחיתה.
ג. אני ממליץ לכל בעלי ה ווילס ווינג, באשר הם לבדוק מידי פעם היטב את מקום חיבור המשולש לקיל
ד. עכשיו אני מתלבט בין החלפה לקיל חדש, מה שאומר שאהיה מספר שבועות ללא גלשן, לבין הלבשת סליב או סליבים (חיצוני ופנימי). נראה לי שבאפשרות השניה יתקבל קיל חזק יותר מהקיל המקורי.

מנותק SENTINEL

• פורום גלישה אוירית
  • מפעיל בובקט מתקדם
  • www.Y-Fly.co.il
    • הדרכה/טיסות היכרות/ציוד
    • דוא
« Reply #3 ב- : September 29, 2013, 10:47:33 am »
הייתה ליגה אמיתית???? או רק בין כמה חברה שבאו לטוס באותו היום?
 :o

מנותק gider

• הגעתי לאוסטרליה
« Reply #4 ב- : September 29, 2013, 02:49:26 pm »
מלמטה (הרי ירושליים)  היה נראה באמת יום מעולה !

סחטיין על גרט שסגר ארבעה ימי טיסה רצופים :) -
רביעי - זכרון  -> צומת כורסי -> צמח
חמישי -  תבור -> קצת מערבה -> אזור בית רימון
שישי - תבור -> גלבוע -> תענכים
שבת - זכרון -> צמח
החיים הטובים :)
ובנוסף יש לו היום יום הולדת  ;D  אז מלא מזל טוב תותח  hug

אני טסתי רק יומיים , וגם היה מעולה ...
« עריכה אחרונה: September 29, 2013, 02:52:40 pm על ידי gider »

מנותק gider

• הגעתי לאוסטרליה
« Reply #5 ב- : September 29, 2013, 03:22:35 pm »
הטרק של נועם פרידמן (מהמצנחים) מאתמול גם מרשים !
אחרי טיפוס ל750 מול גבעת עדן,
 הוא חותך קצת צפונה לפורדיס ומוצא שם פצצה מ540 מטר ל1480 עוד לפני בת שלמה !
ובאזור כפר קיש הוא מביא הצלה לכיוון האגם הנעלם מגובה העצים (אזור שלא נראה לי שהייתי נסחף אליו עם גלשן)..

https://holywind.yuvdi.com/index.php?option=leonardo&op=show_flight&flightID=3349

סחטיין על הטיסה!! עדיין מצלם בכחול ? :) בטח היה נוף מטורף..

נ.ב. מיקי גם ככה משלוח גדול עומד לצאת לכיווננו ממש בימים הקרובים , אז יש סיכוי שקיל יגיע מהר מאוד..תבדוק עם ירון
« עריכה אחרונה: September 29, 2013, 03:26:36 pm על ידי gider »

מנותק חגי

• הגעתי לאוסטרליה
« Reply #6 ב- : September 29, 2013, 07:05:26 pm »
הייתה ליגה אמיתית???? או רק בין כמה חברה שבאו לטוס באותו היום?
 :o
היתה יכולה להיות ליגה אמיתית אם ערב האוכל השני של מבוא חמה לא היה בא בעדיפות על ליגה. החמצה גדולה.

בנוסף עוד כמה לקחים מאתמול
כבר בליגה הקודמת נאבקתי בשקית המים (נאד המים שמשחילים בגב הרתמה עם צינורית השקייה) שהחלה להחליק מטה בתוך הרתמה . אתמול לא תחקרתי את העניין ושוב מיקמתי אותה ללא אבטחה  וכמובן היא החליקה. מיד אחרי היציאה מזיכרון בעודי מנסה למשוך בכח את צינורית המים כדי שכל השקית תעלה חזרה מאזור הגב התחתון חזרה לאזור הגב העליון - הופתעתי לגלות את כל הצינורית נשלפת החוצה. התוצאה - אין מים לשתות אבל יש הרבה מים להשקיית הגוף והרתמה.

בנחיתה שהיתה לא קלה מיהרתי להשתחרר מהרתמה והקסדה לטובת הפעלת הסלולרי. בלי משים משקפי השמש שירדו יחד עם הקסדה כנראה מצאו את דרכם לקרקע שהיתה שדה חרוש חום כהה.
אחרי פינוי הגלשן מהשדה ושאר המיטלטלין גיליתי שאין משקפים. ניסיון ראשון לחזור בערך למקום בו נחתתי ולמצא את המשקפיים לא צלח.
נסיון שני בעזרת הגיפיאס שכיוון אותי בדיוק של מטר - 2 מטר לנקודת הנחיתה הצליח והמשקפיים נמצאו. זאת הפעם השנייה שאני מוצא אבדות בעזרת הגיפיאס שמכווין חזרה לנק. הנחיתה.
« עריכה אחרונה: September 29, 2013, 08:36:22 pm על ידי חגי »

מנותק mikiweiss

• פורום גלישה אוירית
  • מצאתי פסיפס
    • דוא
« Reply #7 ב- : September 29, 2013, 08:08:26 pm »
מצאו את דרכם... (דרך ולא דרעק...) חגי, על פניו נראה לי שאתה קצת מופרע קשב, יש טיפולים פשוטים לדברים הללו, בלי צחוק.

מנותק עומר נאמן

• מצאתי פסיפס
    • דוא
« Reply #8 ב- : September 29, 2013, 08:36:22 pm »
הי חגי. שיטת ה-GPS למציאת חפצים אבודים תמיד עובדת.

ביום הטיסה האחרון שלי באוסטרליה סיכמתי את טיסתי בגרזון ושתילה רעה מאוד. הנזק - צלע עקומה קלות ופצע עמוק ומדמם  מעל השפה העליונה כתוצאה ממפגש בזק בינה לבין אחד מכבלי האף בזמן השתילה. 4 תפרים וצלקת סקסית..

אם כבר אתרע מזלך ולא הצלחת להמנע מנחיתה כזו רעה -הפניית הראש הצידה או שימוש בטכניקת ASSUME THE POSITION יכולה הייתה לחסוך את הריצה לבית החולים המקומי.

עקב פינוי זריז של השדה בסיוע כמה נשמות אוסטרליות טובות נשמטו המשקפיים במקום הנחיתה.

יום לאחר מכן חזרתי לחפש אותן... שעה ביזבזתי בלהסתמך על הזכרון שלי.. ורק שימוש ב-GPS ששאלתי מאדם יקר הוביל אותי אל משקפיי האבודות.

אני מבטיח לעלות סרט.
« עריכה אחרונה: September 29, 2013, 08:38:47 pm על ידי עומר נאמן »
"מי שלא חולם, לא מגשים" (רמי בר, 2005)

מנותק חגי

• הגעתי לאוסטרליה
« Reply #9 ב- : September 29, 2013, 08:52:10 pm »
הנחיתה שלי מאתמול

http://youtu.be/mvz2RHAZwa4

מנותק mikiweiss

• פורום גלישה אוירית
  • מצאתי פסיפס
    • דוא
« Reply #10 ב- : September 29, 2013, 11:11:41 pm »
שמתי לב שקיימת נטייה להתיישר עם כיוון העיבוד של השדה. אם אני לא טועה, הרוח אתמול הייתה מערבית ואתה נוחת דרומה ורק לקראת הסוף מתקן קצת מערבה. האם זה נכון? (השאלה היא על הנחיתה שלך, לא על הנטייה שאני מדבר עליה והיא די ברורה).

מנותק יובל ענבר

• הגעתי לאוסטרליה
בעניין:
« Reply #11 ב- : September 30, 2013, 12:11:49 am »
מיקי,
משתתף בצערך על הקיל...
שים תמונה של אזור השבר אם אתה יכול, מעניין אותי לראות איך זה נראה, אולי נוכל לדעת איזה סוג כשל התרחש שם.
יתכן מאד שגם בווילס ווינג היו שמחים לראות את זה.

גרד - מזל טוב (סופית הבנאדם הוא ציפור...).
יובל ענבר

מנותק mikiweiss

• פורום גלישה אוירית
  • מצאתי פסיפס
    • דוא
« Reply #12 ב- : September 30, 2013, 02:12:07 am »
תודה יובל
הרי התמונות

מנותק mikiweiss

• פורום גלישה אוירית
  • מצאתי פסיפס
    • דוא
« Reply #13 ב- : September 30, 2013, 02:25:34 am »
הנה תמונה נוספת מקרוב
אני בטוח שהם מודעים לבעיה, ואני לא בטוח שישמחו.
הנקודה הזאת סובלת מהרבה מאוד עומס, אמנם לא בזמן טיסה, אך בהרכבה ובקיפול, ואין שם שום חיזוק, פרט לדופן כפולה. לדעתי צריך להוסיף שם לפחות עוד דופן, או להגדיל עובי חומר.
בגלל המחיר האסטרונומי של הקיל (400$ בארה"ב וקרוב ל 800$ בארץ) ובגלל שהקיל הזה עשוי ממש רע, החלטתי לייצר אותו בעצמי וזה יהיה חזק בהרבה מהמקורי (וישקול קצת יותר, אבל מדובר ב100-200 גר' בסה"כ).
מצאתי בג'אנק הפרטי שלי כבר את הקוטר המקורי + צינורות שיתאימו לסליב חיצוני ולסליב פנימי. מה שיש לי זה אמנם אלומיניום 6065 והמקורי הוא  7071, שזה חומר חזק יותר, אבל זה יחזיק מעמד, מה גם שעכשיו אזהר יותר בהפיכת הגלשן ובייצובו בהרכבה ובקיפול וכמובן אבדוק שם מפעם לפעם.
דיברתי גם עם גולש נוסף (השם שמור במערכת, מפאת צנעת הפרט) ששבר את הקיל בנחיתה שלא הייתה אמורה לשבור אותו כלל. מדובר בשבר אחר. הוא גם תיקן בעזרת סליבים שייצר בעצמו, ובדעתו לייצר את כל הקיל מחדש והוא, (שמבין לא מעט בתחום) טוען שהקיל הזה זאת בדיחה עצובה. (הוא השתמש במילה בוטה יותר הבאה מתחום ההפרשות...)
« עריכה אחרונה: September 30, 2013, 02:29:42 am על ידי mikiweiss »

מנותק eyal bo

• מפעיל בובקט מתקדם
« Reply #14 ב- : September 30, 2013, 11:05:04 am »
Miki,
Looking at the picture , not much zoom though, shows signs of what looks like corrossion.
Best,
Eyal
« עריכה אחרונה: September 30, 2013, 11:07:54 am על ידי eyal bo »

מנותק חגי

• הגעתי לאוסטרליה
« Reply #15 ב- : September 30, 2013, 08:56:08 pm »
שמתי לב שקיימת נטייה להתיישר עם כיוון העיבוד של השדה. אם אני לא טועה, הרוח אתמול הייתה מערבית ואתה נוחת דרומה ורק לקראת הסוף מתקן קצת מערבה. האם זה נכון? (השאלה היא על הנחיתה שלך, לא על הנטייה שאני מדבר עליה והיא די ברורה).

הערכתי והרגשתי שיש  רכיב דרומי קל מאד. הנחיתה בוצעה לכיוון 250 ובסוף תיקון קל ל 260.
בדקתי לפי הטרק. מדהים שהייתי מעל תחילת היערות 1120 מטר ובסוף נחתתי 6 קמ משם מזרחה. ללא ספק אחת היציאות הגבוהות שלי מזכרון ומצד שני המאכזבות יותר. זה מראה כמה חשיבות יש ליציאה שקולה וכמה מהר אפשר לאבד את הגובה אם לא טסים נכון. לדעתי פשוט לא קראתי את השמיים מספיק ובמקום ללכת לעננים עובדים מצאתי את עצמי מחפש טריגרים על הקרקע.

לגבי הגולש ששמו שמור  במערכת - אני מניח שזה ן.ו. (אות שנייה )
אם הוא אומר שזה זבל אז כנראה שעשו ב WW עבודה רעה .

שווה לשים הודעה בעניין בפורום של OZ או בפורום אחר בארהב. אני מניח שיהיה תגובות לא רק מטעם.
« עריכה אחרונה: September 30, 2013, 09:09:09 pm על ידי חגי »

מנותק giginoi

• פורום גלישה אוירית
  • מפעיל בובקט מתקדם
    • דוא
« Reply #16 ב- : September 30, 2013, 09:17:01 pm »
למיקי התבלבלת
 יש לך אלומיניום 6061 והאלומיניום היותר טוב הוא אלומיניום 7075

מנותק יובל ענבר

• הגעתי לאוסטרליה
בעניין:
« Reply #17 ב- : October 01, 2013, 03:40:23 am »
מיקי תודה על התמונות,
מהן הנקודות הלבנות בחלק הפנימי? קורוזיה?
להלן הרהורי בעניין:
מעניין לראות שהשבר לא התחיל בקידוח של הברגים (שהוא בד״כ מקום טוב לתחילת התפשטות של סדק). מאידך בצד אחד הוא מגיע ממש עד לגבול האום, יתכן שהאומים חוזקו חזק מידי ויצרו עומס גדול מידי על החומר בנקודת הלחץ.
לא הייתי פוסל גם התעייפות בשל עומס מחזורי בנחיתות בהן המשולש פגע בקרקע או אפילו בבדיקת התליה לפני הטיסה.
תקן אותי אם אני טועה מיקי, לדעתי אתה על גבול העליון של המשקל לגלשן ואני לא חושב שהיצרן לוקח בחשבון עומס בנקודת החיבור של הצלעות לקיל כאשר הוא קובע את מגבלת המשקל, לדעתי הם מודדים עומס בכנפיים/כבלי צד ואת העומס בנקודת התליה. הנקודה הזו בכלל אין עומס גדול בטיסה.

בסוף אין ספק שאין סיבה אחת אלא צרוף של גורמים שחברו יחד.
יובל ענבר

מנותק skorb

• מפעיל בובקט מתקדם
« Reply #18 ב- : October 01, 2013, 02:31:59 pm »
על איזה דגם מדובר?

ולמה אתה חושב שהם לא ישמחו לקבל את התמונות והדיווח?

מנותק חגי

• הגעתי לאוסטרליה
« Reply #19 ב- : October 01, 2013, 08:06:23 pm »
יובל - אתה הולך בכיוון שגוי.
יש 4 מקרים כאלו בשנה האחרונה. זה נשמע על פניו כבעייה הנדסית או כפי שכתבתי- בעייה מהונדסת.
בעייה מהונדסת זאת בעייה שהיצרן מודע לה אם בזדון או בשל רשלנות כלשהיא. בגלל זה אולי הם לא ישמחו לשמע שיש כל כך הרבה מקרים של אותה תקלה.
« עריכה אחרונה: October 01, 2013, 11:54:40 pm על ידי חגי »