יום מעניין מאוד שהתחיל ברוח מזרחית, הפך לדרומית ואז למערבית, חלשה מאוד עוד ב10:30 בבוקר. טרמיקות שהתחזקו רק בגובה וכמעט ולא נסחפו, מה שבהחלט איפשר אולי לעשות כמה משולשים אבל לא סייע למי שרצה לטוס במורד הרוח. ככל שהתקדם היום התחזקה הרוח.
אחרי בערך חצי שעה באוויר אני ורולי מצליחים לנעוץ ציפורניים בטרמיקה שמעלה אותנו לכמעט 1000, עדיין מאוד קרובים לתבור. רולי יוצא מזרחה ואני מתעקש על הטרמיקה עוד קצת, סוחט ממנה עוד 100 מטרים. כאשר אני יוצא אני בדרך אל רולי שמסתובב מזרחית לכפר תבור ומתחתי. בדרך אליו אני מוצא עילויון ומסתובב בתוכו מתוך שאיפה ששני העילויים האלו יתאחדו. אם רולי יעלה יותר מהר ממני - אעבור אליו. העילוי הקטן בו אני מסתובב הופך למותק שמעלה אותי ב+6 (לפי ליאונרדו. הואריו אומר 4.5. אני זוכר בוודאות שראיתי +5) לגובה של 1800 מ' מעפ"י לפי הואריו, 1900 מ' מעפ"י לפי ליאונרדו. בכל מקרה,
שבירת שיא גובה אישי ואני עדיין בין שדמות דבורה לכפר קמא.
בדרך אל רולי המסתובב מעל אלומות, עושה עיקוף קטן דרך הבריכות של שרונה\יבניאל, מקווה למצוא משהו.
מיבניאל ועד כנרת פלוצים קטנים (של הטרמיקות!) עוזרים לי לא לאבד יותר מדי גובה ומעל כנרת אני ב-1000 מעפ"י. כנראה היה שם קו שהרים קצת ובכל פעם שניסיתי להסתובב בו רק הפרעתי לו לעבוד.
בכנרת מצאתי עוד אחת קטנה וחמודה שעזרה לי לעלות עוד 150מ'. רולי מסתובב באיזור עין גב. הראש שלי מסתובב מעל כנרת. משתעשע ברעיון לעבור את הכנרת מעל המים, החלטתי שאם אני כבר לא נהנה אין טעם להמשיך. אפילו על ספירלה אני מוותר. מקפל אוזניים ויורד ב-5 יפה ויציב.
לא מוצא דגלים ליד השדה שבחרתי בצמח. הסמן הקטן בואריו אומר שהרוח מערבית. כמה מעגלים מגלים שכמעט ואין רוח אבל המעט שיש מגיע מדרום. אני נמצא כ-200מ' מעל הקרקע.
אף דרומה, מול הרוח, מתקדם לעבור את קו החשמל המפריע לי בחלק הצפוני של השדה. מהירות קרקעית לפי הואריו - 25 קמ"ש. לכיוון ההפוך 45.
קרוב לקרקע (אין לי אומדן והלוג בליאונרדו לא מראה את החלק הזה), משהו נראה לי מאוד לא נכון. הקרקע זזה מהר מדי, יותר מהר מ-25 קמ"ש. הואריו מראה 45 קמ"ש. שיט! האם יש לי זמן להסתובב? כמה רחוק אני מהכבל? אילו מכשולים יש סביבי? אם אני פונה בחדות עכשיו אני פוגש את הקרקע באמצע מטוטלת. ברקסים, גלגול על הקרקע, אם הייתי עם גלשן הייתי שובר את היד. בשדה אחד ליד צמח יש תלם חדש.
למרבה הצער כנראה כיביתי את המצלמה לפני ההמראה במקום להפעיל אותה ואין צילומים מהטיסה ומהנחיתה.
יופי של יום שהתקלקל בנחיתה.
ד"א, מישהו יודע להסביר למה הליאונרדו לא מראה לוגים מתחת לגובה פני הים והאם אפשר לפתור את זה?
http://www.paraglidingforum.com/leonardo/flight/827656