כתב נושא: אירוע - תלישה וסחיפה לאחור בתבור, רוח חזקה  (נקרא 409 פעמים)

0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה.

מנותק ira_yifa

• מורשה רוח הקודש - הפורום הסגור
  • הגעתי לאוסטרליה
  • Nova Mentor2 Red
    • דוא
[youtube=425,350]http://youtu.be/LhyiA5We3bs[/youtube]
http://youtu.be/LhyiA5We3bs

המראה שלי בתבור, יום שני ה-16 לספטמבר.
עברה כחצי שנה מהטיסה האחרונה שלי. לא תירגלתי הנפות ושליטה קרקעית בין ההפסקה לטיסה.
רוח במגמת התחזקות. עם ההגעה לעמדה נמדדה ע"י אלי, למיטב זכרוני, 16-18. תו"כ התארגנות עלתה מעט. לדעתי הנפתי ברוח של 20-25 קמ"ש עם משבים עד 28-30.
בהנפה הראשונה זיהיתי קשר במיתרים. ההמראה בוטלה ופתחנו את הקשר (תודה ליוחאי על העזרה).
הנפה שנייה במרווח בתוך משב. טעות - לא זיהיתי את העובדה שזהו משב שנבנה ולא משב שעבר את השיא שלו.
לאחר שהמצנח יוצב מעל הראש, תו"כ הסיבוב נתלשתי והוספתי מעט ברקסים - טעות. הייתי צריך לשחרר ברקסים לחלוטין ולהתרחק מהעמדה. טעות חוזרת מבחינתי. זו אינה הפעם הראשונה בה אני מגיב כך.
עם התלישה גם נסחפתי לאחור. תגובת הברקסים שלי ביחד עם התלישה יצרו מטוטלת והתנדנתי מעט בגובה העמדה (2-3 טילטולים) כאשר הדבר הנכון ביותר לעשות באותו רגע היה, כאמור, לשחרר ברקסים ולתת למצנח לטוס.
בסוף הטלטול השלישי, אחרי ששחררתי ברקסים (בעצת הצועקים מלמטה - יוחאי, מישה, אלי) הייתי מעל הפינה הצפונית של העמדה בגובה סביר ויצאתי החוצה.

היום תרגלתי שליטה קרקעית 30-40 דקות. (תודה בני)
ממתין להערות ותגובות נוספות.
טוב מצנח אחד ביד משניים על העץ.

מנותק shaison

• הגעתי לאוסטרליה
אירה
כתבת "לדעתי הנפתי ברוח של 20-25 קמ"ש עם משבים עד 28-30."
זה נראה לך תנאים מתאימים לטיסה בהרים  למישהו שלא טס חצי שנה?
בכלל זה נראה לי תנאים גבוליים להמראה באתר תרמלי לרוב האנשים בטח עם חופת מתחילים.

לגבי ההמראה תסכל על הצל שלך לאחר הניתוק אתה לא עובר לישיבה ולכן קשה לך להרים ידיים.....לשחרר את הברקסים. (שוב היה עדיף בכלל לא להמריא בתנאים האלה)

שי 
« עריכה אחרונה: September 17, 2013, 10:35:47 pm על ידי shaison »

מנותק Efrat

• מפעיל בובקט מתקדם
שי,

בבית ספר שלי הנחו לא להתישב עד שלא מתרחקים מההר....

אפרת

מנותק גונן גל

• הגעתי לאוסטרליה
    • דוא
עירא,

טוב שנגמר בשלום.

מומלץ להתחיל אחרי הפסקה ארוכה באתר/ תנאים יותר רגועים.

מנותק צחי רייל

• מנהל פורום
  • הגעתי לאוסטרליה
  • ARTIK 4 29
    • דוא
שי,

בבית ספר שלי הנחו לא להתישב עד שלא מתרחקים מההר....

אפרת

גם וגם. לא מתישבים עד שלא נמצאים כ10 מטר מעל הקרקע (לפעמים זה יוצא מעל העמדה), ומצד שני אין טעם להשאר בטורפדו כשהרגליים כבר לא על הקרקע כי גם ככה כל המשקל כבר על המצנח זה לא יוסיף לחץ.

לגבי המשבים, אני חייב להודות אחד הנושאים הכי מתסכלים מבחינתי. כמעט בכל יום אני חוזר על זה בעמדות (שומע גם את נועם ועוד כמה חוזרים על המנטרה, "תסתכלו על העצים") ועדיין לדעתי יותר מ50% מהמרחפים שהם רוצים לתזמן משב הם מסתכלים על סרט הרוח מאחורי העמדה או במקרה הטוב בתחתית העמדה במקום על הצמחייה שלפני העמדה.

בתבור אין שום סיבה בעולם לא לראות משב שהולך ומתחזק לפחות 30 שניות לפני שהוא נכנס לעמדה. על צמרות העצים.
בכל פעם מפתיע אותי מחדש כמה פעמים אני רואה אנשים ש"מפתיע" אותם משב בתבור, אין סיבה שזה יקרה יותר מפעם בשנה גג.
« עריכה אחרונה: September 17, 2013, 11:02:23 pm על ידי צחי רייל »
don't fly faster then your guardian angel

מנותק ittai

• הגעתי לאוסטרליה
  • Gin Gliders Distributor in Israel
    • דוא
צחי ואפרת, למה לא מתיישבים?

אירע,

המטוטלת שלך היא שמאלה וימינה - קצת שמירת כיוון ביתה פותרת חלק מהבעיה.

שי וצחי כבר הסבירו לגבי הרוח ושאר ירקות.
Fly high fly far just do it on the safe side

מנותק ira_yifa

• הגעתי לאוסטרליה
  • Nova Mentor2 Red
    • דוא
אירה
כתבת "לדעתי הנפתי ברוח של 20-25 קמ"ש עם משבים עד 28-30."
זה נראה לך תנאים מתאימים לטיסה בהרים  למישהו שלא טס חצי שנה?
בכלל זה נראה לי תנאים גבוליים להמראה באתר תרמלי לרוב האנשים בטח עם חופת מתחילים.

לגבי ההמראה תסכל על הצל שלך לאחר הניתוק אתה לא עובר לישיבה ולכן קשה לך להרים ידיים.....לשחרר את הברקסים. (שוב היה עדיף בכלל לא להמריא בתנאים האלה)

שי 

שי
התנאים לא התאימו ליכולת שלי באותו הרגע. סביר להניח שגם לפני חצי שנה, כאשר הייתי מתורגל יותר בטיסות, תנאים שכאלו היו מאתגרים מאוד עבורי. נפלתי בדיוק בבור הזה - הסתמכתי על היכולת שלי כפי שזכרתי אותה, לא כפי שהיא הייתה באמת באותו הרגע.
אין לי את היכולת להשוות בין חופות מתקדמות יותר או פחות מפני שהחופות היחידות עליהן טסתי הן EN-A נמוך (קארמה וקויוט).

אחרי ההמראה נשארתי עומד באופן מודע. כמו את אפרת, גם אותי למדו שלא מתיישבים עד שמתרחקים מהעמדה. לא הכרתי את הכלל "10 מטרים מעל הקרקע". ההתלבטות באותו הרגע הייתה בין להשאר בטורפדו - כביכול מעביר את משקל הגוף קדימה ועוזר למצנח להתקדם אך גם יוצר יותר חיכוך עם האויר, לבין להתיישב ברתמה ולהפחית משמעותית את החיכוך עם האוויר. באותו הרגע ההחלטה הייתה להשאר בטורפדו, כמו שלמדו אותי.
בנוסף, לא שלטתי במצנח היטב במהלך ה"יציאה" ולכן העדפתי להיות מוכן לנפילה.
בדיעבד, מעבר לישיבה היה הפתרון הנכון והטוב ביותר ובאמת רק אחרי שעברתי לישיבה הצלחתי לצאת.

לגבי המשבים, אני חייב להודות אחד הנושאים הכי מתסכלים מבחינתי. כמעט בכל יום אני חוזר על זה בעמדות (שומע גם את נועם ועוד כמה חוזרים על המנטרה, "תסתכלו על העצים") ועדיין לדעתי יותר מ50% מהמרחפים שהם רוצים לתזמן משב הם מסתכלים על סרט הרוח מאחורי העמדה או במקרה הטוב בתחתית העמדה במקום על הצמחייה שלפני העמדה.

בתבור אין שום סיבה בעולם לא לראות משב שהולך ומתחזק לפחות 30 שניות לפני שהוא נכנס לעמדה. על צמרות העצים.
בכל פעם מפתיע אותי מחדש כמה פעמים אני רואה אנשים ש"מפתיע" אותם משב בתבור, אין סיבה שזה יקרה יותר מפעם בשנה גג.

צחי, אל תהיה מתוסכל.
אתה צודק בנוגע למשבים ובד"כ אני בוחן גם את הצמחייה והשמיים לפני הנפה. הפעם, עקב חרמנות טיסה וחלודה לא עשיתי זאת.

צחי ואפרת, למה לא מתיישבים?

אירע,

המטוטלת שלך היא שמאלה וימינה - קצת שמירת כיוון ביתה פותרת חלק מהבעיה.

שי וצחי כבר הסבירו לגבי הרוח ושאר ירקות.

איתי, במהלך חלק מהנסיונות שלי לשמור על הכיוון החמרתי מעט את המצב. תגובת יתר. לוקח לעצמי את הנקודה שכדי לשמור על כיוון יש לשמור גם על המבט לאותו כיוון (להביט על הסלע לא בהכרח ירחיק אותי ממנו).

עירא,

טוב שנגמר בשלום.

מומלץ להתחיל אחרי הפסקה ארוכה באתר/ תנאים יותר רגועים.

גונן, תודה.

קצת בנוגע לשיקול דעת.
אחרי חצי שנה ללא טיסה כדאי לתרגל שליטה קרקעית לפני שמגיעים לעמדה לטוס.
כאשר מגיעים לעמדה לטוס יש לבחור עמדה פשוטה יחסית ותנאים רגועים יחסית. אין כל פסול בלגרזן.
כאשר הרוח מתחזקת ומתקשים לחדור (במיוחד אחרי חצי שנה ללא טיסה) נכון היה עבורי לצאת לנחיתה, לא להמתין להתחזקות נוספת עד שאטוס ברוורס (נכון תמיד).

את כל הדברים האלו ידעתי עם ההגעה לעמדה ובחרתי להתעלם מהשיקולים האלו וזו הייתה הטעות הגדולה ביותר שלי לאותו היום.

מנותק אבי שאול

• הגעתי לאוסטרליה
  • זבוב זבוב אבל ... יש כנפיים
    • דוא

בדיעבד, מעבר לישיבה היה הפתרון הנכון והטוב ביותר ובאמת רק אחרי שעברתי לישיבה הצלחתי לצאת.

לא אתה הצלחת לצאת כי ניגמר המשב + עזבת ברקס
הספורט הזה מתאים לאנשים עשירים-מובטלים -פנסיונרים
כל השאר סובלים משבת לשבת

מנותק ira_yifa

• הגעתי לאוסטרליה
  • Nova Mentor2 Red
    • דוא
גם וגם וגם

מנותק צחי רייל

• מנהל פורום
  • הגעתי לאוסטרליה
  • ARTIK 4 29
    • דוא
עירא אם רק אתה לא היית מסתכל על הצמחייה לא הייתי מתוסכל גם אם לא היית עושה את זה כל הזמן. כמו שאמרתי הבעייה היא שהרוב לא בודקים רוב הזמן.

איתי לא מתישבים כשעוד קרובים לקרקע כדי שאם תהיה שקיעה יהיה אפשר להמשיך לרוץ/לנחות על הרגליים ולא לגרד את העמדה עם התחת. לא בכל ההמראות נתלשים למעלה.
בנוסף להתיישב זה פעולה שלוקחת חלק מתשומת הלב, עדיף לשמור כיוון החוצה עד שמתרחקים טיפה מהקרקע ואז כשיש מרווח להתישב. אין שום סכנה בלטוס בעמידה וזה לא הפעולה הכי דחופה לעשות מייד אחרי הניתוק מהקרקע.
« עריכה אחרונה: September 18, 2013, 06:47:14 am על ידי צחי רייל »

מנותק ittai

• הגעתי לאוסטרליה
    • דוא
עירא,

כתבת שטורפדו 
ציטוט
כביכול מעביר את משקל הגוף קדימה ועוזר למצנח להתקדם

טעות נפוצה לחשוב כך !!

טורפדו עוזר לך להתקדם כאשר אתה על הקרקע. באויר נקודת ההעגינה של היא קבועה ביחס לחופה והזזת משקל הגוף קדימה לא מאיצה דבר.

צחי,

אתה צודק לגבי לרוץ שוב, אבל עירא חשב על נפילה חזרה לעמדה לא על ריצה חוזרת!
בנפילה עם רתמה טובה עדיף ליהיות מכודר בתוך הריתמה כמו כדור ולא עם איברים כמו ידים ורגלים מחוץ לרתמה.
« עריכה אחרונה: September 18, 2013, 06:54:18 am על ידי ittai »

מנותק ira_yifa

• הגעתי לאוסטרליה
  • Nova Mentor2 Red
    • דוא
מילת מפתח בביטוי - "כביכול". אחרי האירוע אני מבין את הטעות.

הנחתי שאם ארד חזרה אל העמדה זה יהיה בקצב שכזה שלא אצליח להשאיר את החופה במצב טיסה.
זכור לי הסבר של צחי על כך שעצמות הרגליים שלנו מסוגלות לספוג מכה בעוצמה גבוהה יותר מהגנות הרתמה (למיטב זכרוני פי 4). מבחינתי הגנות הרתמה הן גיבוי, לא מגן עיקרי במקרה של נפילה.

מנותק shaison

• הגעתי לאוסטרליה
אחדד קלות.....
בתנוחת הטורפדו לאחר המראה רוב האנשים כמו גם עירא  בגלל הניתוק החזה מתרומם בגלל שאין תמיכה של הקרקע ברגליים ולכן...........החזה עולה=הידיים יורדות= ברקס משוך למרות שאתה חושב שהוא לא משוך!  (תסתכל על הצל שלך)

אפרת מעבר לתנוחת ישיבה או עמידה ברתמה  עוזר מכנית להרים את הידים ועוזר להירגע  ולנשום בקלות ונוחות דבר  שמרגיע את המוח ועוזר ולהגיב מהר יותר....כלומר סיכוי יותר גבוהה לתגובה מדוייקת ולא ניהוג יתר.
אני תמיד מלמד שאחרי שתי שניות באוויר מומלץ לכופף מרפקים קדימה ולהרים את החזה...כלומר לעבור לעמידה ולא משנה אם זה 2 מטר או 10 . זה פשוט יותר נכון מדוייק ובטוח!

עירא אני עובד שנים עם קארמה SP   רוח של 25-30 קמ"ש בהרים אני יודע שאני עם 23 שנה ניסיון לא הייתי ממריא ולכן תמוהה לי שלך זה נראה עדיין הגיוני להמריא!

גם די מתסכל כול כמה חודשים לחזור ולדבר על נושא עוצמת הרוח החזקה בזמן שטייסים מתחילים או עם מצנחי מתחילים מנסים להמריא וניצלים בפוקוס.

בתקווה שלמדנו.
שי

מנותק nadav

• מצאתי פסיפס
עירא ברוך השב
שמח שנגמר בשלום ושהכל בסדר
לגבי התנוחה באויר אני מסכים עם שי
מרגע ההמראה אם נשארים "לעמוד" עדיף להזדקף כמו צנחן ולא בתנוחת טורפדו שיוצרת משיכה בברקסים

מנותק צחי רייל

• מנהל פורום
  • הגעתי לאוסטרליה
  • ARTIK 4 29
    • דוא
טורפדו בריצה מעביר את משקל חלק הגוף העליון מהרגליים לויליין. כשאתה באוויר 100% מהמשקל שלך על הויליין, אין מה להעביר יותר.

שרירי הרגליים סופגים מכות חזקות יותר לא העצמות, לכן מכופפים ברכיים. העצמות או נשברות או מעבירות את המכה לגב. ברכיים כפופות ולספוג את המכה עם השרירים.

מנותק אמיר ליפשיץ

• הכינוי שלי בלאק אנד דקר
    • דוא
עירא, דבר ראשון כל הכבוד על השיתוף, דבר שני כל הכבוד על הדיון הפורה - למדתי.
רק שאני אבין סופית, בכל חשש לנחיתת חירום עדיף "לתכנן" פגיעה ברגליים מכופפות והמשך הפגיעה ייספג ע"י הגנות הריתמה ?

מנותק צחי רייל

• מנהל פורום
  • הגעתי לאוסטרליה
  • ARTIK 4 29
    • דוא
בכללי כן. ההגנות אינן במקום הרגליים, הן לנפילה אחורה איפה שאין לנו רגליים. וכן רגליים מכופפות ואם צריך גילגול צנחנים סופג הרבה יותר אנרגיה ממה ש17 ס"מ ספוג מסוגל או אייר בג שצריך להתפלל שנשאר מנופח בנפילה. ההגנות הן תוספת הגנה לא במקום הרגליים.

מנותק ittai

• הגעתי לאוסטרליה
    • דוא
צחי,

תאוריה יפה ונכונה אבל....

בפועל (וראיתי הרבה תאונות) התכדרות ברתמה תוציא אתכם משמעותית בזול יותר !!!

התאוריה של צחי נכונה וטובה לנפילה אנכית ללא תנועה אופקית. מישהו מכיר נפילה כזאת המצנחי רחיפה?

מנותק ira_yifa

• הגעתי לאוסטרליה
  • Nova Mentor2 Red
    • דוא
פרשוטל.
איתי, תוכל להסביר למה עדיף להשאר מכודר ברתמה ולא לנסות לספוג חלק מהאנרגיה עם הרגליים?

מנותק נועם פרידמן

• הגעתי לאוסטרליה
    • דוא
עירא אני מקווה שיירבו חברים כמוך שמראים לנו תקלות וחושפים אירועי בטיחות בלי לחשוב על ענייני אגו,רק ככה נוכל לשפר את בטיחות הטיסה שלנו ולהיות טייסים טובים יותר hug