אירה
כתבת "לדעתי הנפתי ברוח של 20-25 קמ"ש עם משבים עד 28-30."
זה נראה לך תנאים מתאימים לטיסה בהרים למישהו שלא טס חצי שנה?
בכלל זה נראה לי תנאים גבוליים להמראה באתר תרמלי לרוב האנשים בטח עם חופת מתחילים.
לגבי ההמראה תסכל על הצל שלך לאחר הניתוק אתה לא עובר לישיבה ולכן קשה לך להרים ידיים.....לשחרר את הברקסים. (שוב היה עדיף בכלל לא להמריא בתנאים האלה)
שי
שי
התנאים לא התאימו ליכולת שלי באותו הרגע. סביר להניח שגם לפני חצי שנה, כאשר הייתי מתורגל יותר בטיסות, תנאים שכאלו היו מאתגרים מאוד עבורי. נפלתי בדיוק בבור הזה - הסתמכתי על היכולת שלי כפי שזכרתי אותה, לא כפי שהיא הייתה באמת באותו הרגע.
אין לי את היכולת להשוות בין חופות מתקדמות יותר או פחות מפני שהחופות היחידות עליהן טסתי הן EN-A נמוך (קארמה וקויוט).
אחרי ההמראה נשארתי עומד באופן מודע. כמו את אפרת, גם אותי למדו שלא מתיישבים עד שמתרחקים מהעמדה. לא הכרתי את הכלל "10 מטרים מעל הקרקע". ההתלבטות באותו הרגע הייתה בין להשאר בטורפדו - כביכול מעביר את משקל הגוף קדימה ועוזר למצנח להתקדם אך גם יוצר יותר חיכוך עם האויר, לבין להתיישב ברתמה ולהפחית משמעותית את החיכוך עם האוויר. באותו הרגע ההחלטה הייתה להשאר בטורפדו, כמו שלמדו אותי.
בנוסף, לא שלטתי במצנח היטב במהלך ה"יציאה" ולכן העדפתי להיות מוכן לנפילה.
בדיעבד, מעבר לישיבה היה הפתרון הנכון והטוב ביותר ובאמת רק אחרי שעברתי לישיבה הצלחתי לצאת.
לגבי המשבים, אני חייב להודות אחד הנושאים הכי מתסכלים מבחינתי. כמעט בכל יום אני חוזר על זה בעמדות (שומע גם את נועם ועוד כמה חוזרים על המנטרה, "תסתכלו על העצים") ועדיין לדעתי יותר מ50% מהמרחפים שהם רוצים לתזמן משב הם מסתכלים על סרט הרוח מאחורי העמדה או במקרה הטוב בתחתית העמדה במקום על הצמחייה שלפני העמדה.
בתבור אין שום סיבה בעולם לא לראות משב שהולך ומתחזק לפחות 30 שניות לפני שהוא נכנס לעמדה. על צמרות העצים.
בכל פעם מפתיע אותי מחדש כמה פעמים אני רואה אנשים ש"מפתיע" אותם משב בתבור, אין סיבה שזה יקרה יותר מפעם בשנה גג.
צחי, אל תהיה מתוסכל.
אתה צודק בנוגע למשבים ובד"כ אני בוחן גם את הצמחייה והשמיים לפני הנפה. הפעם, עקב חרמנות טיסה וחלודה לא עשיתי זאת.
צחי ואפרת, למה לא מתיישבים?
אירע,
המטוטלת שלך היא שמאלה וימינה - קצת שמירת כיוון ביתה פותרת חלק מהבעיה.
שי וצחי כבר הסבירו לגבי הרוח ושאר ירקות.
איתי, במהלך חלק מהנסיונות שלי לשמור על הכיוון החמרתי מעט את המצב. תגובת יתר. לוקח לעצמי את הנקודה שכדי לשמור על כיוון יש לשמור גם על המבט לאותו כיוון (להביט על הסלע לא בהכרח ירחיק אותי ממנו).
עירא,
טוב שנגמר בשלום.
מומלץ להתחיל אחרי הפסקה ארוכה באתר/ תנאים יותר רגועים.
גונן, תודה.
קצת בנוגע לשיקול דעת.
אחרי חצי שנה ללא טיסה כדאי לתרגל שליטה קרקעית לפני שמגיעים לעמדה לטוס.
כאשר מגיעים לעמדה לטוס יש לבחור עמדה פשוטה יחסית ותנאים רגועים יחסית. אין כל פסול בלגרזן.
כאשר הרוח מתחזקת ומתקשים לחדור (במיוחד אחרי חצי שנה ללא טיסה) נכון היה עבורי לצאת לנחיתה, לא להמתין להתחזקות נוספת עד שאטוס ברוורס (נכון תמיד).
את כל הדברים האלו
ידעתי עם ההגעה לעמדה ובחרתי להתעלם מהשיקולים האלו וזו הייתה הטעות הגדולה ביותר שלי לאותו היום.