כתב נושא: תחקור אישי ראשוני שלי תאונת קרנהשפע  (נקרא 7809 פעמים)

0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה.

מנותק חגי

• מורשה רוח הקודש - הפורום הסגור
  • הגעתי לאוסטרליה
תחקור אישי ראשוני שלי תאונת קרנהשפע
« ב- : September 01, 2013, 11:27:02 am »
תאונה בתבור 31-8-13 - יד שבורה - שפע

ראשית בשלב ההנמכה כבר ב 05:20 את במשיכה די חזקה וסתם מעייפת את עצמך ומלחציה את כל התהליך.
זה מראה קצת על לחץ נפשי לדעתי וחשש מהנחיתה. אם קיים אצלך דבר כזה אז להערכתי כבר מעצם הפחד והלחץ את מתפקדת פחות טוב וכמו שאומרים הנבואה מגשימה את עצמה.

לגבי הנחיתה - כמובן שכמו שנהוג אצל רב הגולשים מהשנים האחרונות - אין מעבר לעמידה. התנוחה הזאת רדיקלית מדי כנראה.
די התעייפתי מלהעיר בעניין. נראה שלא אכפת לכם שאתם לא עושים את הדברים נכון והתוצאות בהתאם.

בתנוחת השכיבה הידיים נשארות בתחתית המשולש וכמובן שלא שלא עשית פלייר....פשוט אי אפשר לעשות ככה פלייר.
גם הגלשן מסיים את העניין ללא פגע. לא בגלל הגלגלים אלא בגלל שבתנוחת השכיבה קשה לשמור את הידיים על הצלעות בפגיעה.
חשבתי שזאת תהיה תאונה טפשית אבל זאת לא תאונה טפשית. זאת תאונה מתבקשת!

שוב אני חוזר ומדגיש - בלי טכניקה בסיסית ובלי אוויראות בסיסית לא יעזרו שום אמצעי הגנה. מה שנקרא לא גלגלים ולא נעליים.
« עריכה אחרונה: September 01, 2013, 11:57:45 am על ידי חגי »

מנותק אפרוח_של_ברזל

• מפעיל בובקט מתקדם
בעניין: תחקור אישי ראשוני שלי תאונת קרנהשפע
« Reply #1 ב- : September 01, 2013, 11:47:05 am »
הסיבה שמשכתי כל הזמן היא כדי לשמור על מהירות. השדה היה מאד טרמלי ובשמיניות כל הזמן עברתי דרך טרמיקות. במשחק עדין שבין לא להלחם בהן מדי אבל גם לא לתת להן לסחוף אותי יותר מדי, ובמשקל הנמוך שלי על הגלשן, אני חייבת לשמור על מהירות גבוהה כדי לשלוט טוב יותר בהיגוי של הגלשן.
לגבי מעבר לעמידה - הרתמה שאני טסה בה היא רתמה אוירודינאמית שגם מתקדמת מדי עבורי וגם לא במידה הנכונה לי.
אני לא יכולה לעבור בה לעמידה ולא מצליחה לבצע את הטכניקה לנחיתה שיובל ענבר מתאר. יש לי כבר רתמה חדשה במידה שלי, אבל עוד לא התחלתי לטוס בה בגלל העברת המצנח שהתעכבה. נון שלי ובעסה לי.
אמא השביעה אותי שאני בחיים לא אעלה על אופנוע...אז למדתי לטוס על גלשן (((( : ))))

מנותק חגי

• הגעתי לאוסטרליה
« Reply #2 ב- : September 01, 2013, 12:02:56 pm »
את יודעת מה את אומרת?
כמו מישהוא שעשה תאונה על הכביש והוא טוען-
הכסא היה רחוק מדי מהברקס ולא יכולתי לבלום. נו באמת...כמה אפשר להמשיך לזלזל בבטיחות של עצמכם!!!!!! אני בכלל לא מבין איך אחרי ההרצאה שנתתי וההתייחסות החמורה לרתמות שלא יודעים לתפעל אותן נכון ....וכאילו נכנס באוזן אחת ויוצא בשנייה.
נו - הדברים שלך רק מכעיסים אותי יותר. זה פשוט טרוף כמה לא אכפת לכם מהבטיחות וכמה אתם אדישים לכך שאתם לא כשירים לטוס.

לגבי המשיכה המוקדת - אין טעם כלל להתווכח בעניין. זה פשוט שולי לחלוטין לעומת הנ"ל.
אני לא יודע מה יובל ענבר מתאר - הוא דווקא ניסה להסביר כמה להיות חצי בשכיבה זה טוב.
כמו שאמרתי בהרצאה- אני לא יכול להציל אתכם מעצמכם.
« עריכה אחרונה: September 01, 2013, 12:04:29 pm על ידי חגי »

מנותק אפרוח_של_ברזל

• מפעיל בובקט מתקדם
« Reply #3 ב- : September 01, 2013, 12:35:46 pm »
לינק לסרטון הערוך  - מהמראה עד אחרי התאונה. 
קרנהשפע תאונה תבור 31-8-2013

אמא השביעה אותי שאני בחיים לא אעלה על אופנוע...אז למדתי לטוס על גלשן (((( : ))))

מנותק יובל ענבר

• הגעתי לאוסטרליה
תחקור אישי ראשוני שלי תאונת קרנהשפע
« Reply #4 ב- : September 01, 2013, 01:32:04 pm »
שפע, תודה על השיתוף האמיץ והחלמה מהירה.
אל תתני לארוע ליאש אותך.
אני דווקא חושב שפרסום כזה בפורום מעיד על מודעות יפה לבטיחות, כן ירבו.

מבלי להכנס לפרטים אין במקרה זה שום קשר לעניין הרתמה והטכניקה עליה שוחחנו בעבר. הטעויות הן הרבה יותר בסיסיות. אל תאשימי את הרתמה זה לא בגללה.

הערותי:

אין מה למשוך כל כך הרבה זמן לפני הנחיתה, זה מעייף וגורם לכך שנגיע לנחיתה מותשים (לדעתי זה מה שקרה). גם אם האזור פעיל, חפשי את המקום בו האוויר יורד (יש כזה ליד כל תרמיקה) ותסתובבי בו ברוגע. בסוף הגלשן ירד.

את מגיעה להצפה עם ידיים על הבייס בר, העברת הידיים לצלעות מאד מאוחרת והססנית ולכן הן גם ממוקמות מאד מאד נמוך במקום בו יהיה לך קשה ליצר דחיפה הגונה.

כשצריך לדחוף לא דחפת.

רק בריאות.
יובל ענבר

מנותק gider

• הגעתי לאוסטרליה
« Reply #5 ב- : September 01, 2013, 07:13:24 pm »
מוסיף גם לכאן את התובנות שלי + אחת חדשה לאחר שיחה עם לירן :

* בייחוד לגולשים הצעירים : הצלעות נועדו לשמור עלינו ועל הידיים שלנו ! אם תחזיקו גבוה ,בעמידה, ותדחפו עד הסוף ...גם בשתילה חזקה האנרגיה תיספג בצלעות שנועדו להתעקם ,ולידיים לא יקרה כלום -והן בטח לא יפגשו את הקרקע!
בוקצור להטיס עד השניה האחרונה ולא לנסות לעזוב ידיים !!

* אם גולש/גולשת יודע שיש לו בעיה עם אחד משלבי הטיסה הבסיסיים (המראה/טיסה/נחיתה) ,
אסור לו לטוס עד שהוא מטפל בזה ! וזה לא משנה אם הבעיה קשורה לציוד לטכניקה או לשניהם .

* מכשיר קשר הוא מכשיר חובה !!  דקה אחרי ששפע נחתה היא עדכנה אותנו על מה שקרה ,ובאותה שניה כולנו היינו מעודכנים (אני ואנדרו באוויר והילד בעמדה לפני המראה ששלח באותה שניה את חברה שלו עם הרכב שלנו למטה)

* התובנה הפחות חשובה אבל עדיין .. גלגלים ! אחרי שעברנו את השלב בראשון ופתרנו את בעיית הנחיתות ,ועדיין גולש מרגיש בצורך למקרי חירום .. זה ללא ספק חשוב ! במקרה הזה לשפע היו גלגלי כסת"ח קטנים של נורט'ווינג בקוטר של 7 ס"מ בערך - לא נחשב . אם היו לה גלגלים גדולים (כמו של דוקטור בי לדוגמא) הסיפור (לאחר הצפייה בסרטון מוסיף את המילה אולי) היה נגמר אחרת .

ומסכים עם הסיכום של יובל .
« עריכה אחרונה: September 01, 2013, 07:15:53 pm על ידי gider »

מנותק חגי

• הגעתי לאוסטרליה
« Reply #6 ב- : September 01, 2013, 08:36:53 pm »
רק הערה קטנה שי
לא ניתן להמשיך ולהחזיק בצלעות כשהגלשן פוגע בקרקע ונעצר , אם הידיים נמצאות בחלק התחתון.

כשמחזיקים במרכז הצלע או מעל לכיוון ה 2/3 אז אפשר באמת להעביר את השבר לצלעות במקום לידיים.
« עריכה אחרונה: September 01, 2013, 08:38:33 pm על ידי חגי »

מנותק gider

• הגעתי לאוסטרליה
« Reply #7 ב- : September 01, 2013, 10:40:57 pm »
צודק ,זאת הסיבה שכתבתי "תחזיקו גבוה"

מנותק mikiweiss

• פורום גלישה אוירית
  • מצאתי פסיפס
    • דוא
« Reply #8 ב- : September 01, 2013, 11:26:58 pm »
הרשו לי להוסיף הערות שלי:
הבעיה הגדולה היא כנראה בעיה נפשית (חרדה) שהכל נובע ממנה. הזמן שקרנה כבר אספה באוויר מצדיק הנאה ושחרור. לצערי, אני לא מבחין בטיסה הזאת, ולו בשניה אחת כזאת. זה מהתחלה נראה כאילו שקרנה רוצה רק לגמור עם זה. בדקות הראשונות הכל מרים, והיא רק בורחת מאזורי העילוי. אין אפילו סיבוב מלא אחד בקרבת ההר, ואני לא מדבר על קרבה מסוכנת. נדמה לי שהיא אפילו לא סוגרת את הריצ'רץ' של הרתמה. חסר מאוד העניין הזה של הפקת ההנאה מלהיות באוויר, וככל שהיא מתקרבת לקרקע, היא רוצה לסיים את העניין מהר יותר. אין הטסה, היא אונסת את הגלשן ללא רגישות ובכעס ממש. הייתי ממליץ לקרנה להמריא ואחרי שאספה קצת גובה והתרחקה מההר, פשוט לעזוב ידיים, לתת לגלשן להזדקר, לבדוק לו קצת גבולות ולתת לו לטוס כמעט לבד. היא פשוט מפריעה לגלשן לטוס בסבבה. לא ראיתי אותה מחייכת אפילו לשניה.
את המשיכה לקראת נחיתה מספיק לבצע בגובה 10 מ' ואז היא כבר חייבת להיות בעמידה. אגב, אם היא הייתה משוחררת, היה לה זמן מספיק וגם גובה, לתרגל מעבר לעמידה באוויר.

מנותק צחי רייל

• מנהל פורום
  • הגעתי לאוסטרליה
  • ARTIK 4 29
    • דוא
« Reply #9 ב- : September 02, 2013, 05:34:08 am »
דבר ראשון לקרנהשפע החלמה מהירה וחזרה מהירה ובטוחה לטוס.

קטונתי מאוד מלדבר על טכניקות של הטסה ונחיתה בגלשן אבל מה שמיקי כתב מחבר אותי מאוד למה שחגי כתב בשרשור על תבור/מבוא (קצת התלבטתי אם לכתוב פה או שם).

קרנהשפע הגעת לעמדה מאוד מאוחר כשכבר היו מצנחים באוויר ומספר דקות לפני שאני המראתי, העמדה עמוסה אז זה יוצר תחושה של "נחכה שיתפנה קצת" (או שסתם לוקח זמן להרכיב גלשן) וזה מביא להמראה מאוחרת בתנאים הכי חזקים לאותו היום. לדעתי להמראה המאוחרת יש משקל רב בתחושת ה"לחץ" והחשש מהאוויר המאוד פעיל. כמו שחגי אמר אם היית מגיעה מוקדם וממריאה באוויר רגוע יותר היית גם מרגישה רגוע יותר וגם בטוח יותר.
don't fly faster then your guardian angel

מנותק gider

• הגעתי לאוסטרליה
« Reply #10 ב- : September 02, 2013, 10:12:39 am »
צחי , אני מסכים  עם מיקי - שפע היתה לחוצה בין השאר כי לא יצא לה לטוס הרבה בחודשים האחרונים .

אבל במקרה של יום שבת , המראה מוקדמת יותר לא היתה עוזרת -
אחד כי כמות המצנחים שגירדו בגובה העמדה היתה רצינית , וגם מבחינתי העדפתי לחכות לפיזור .
ובנוסף כשהמריאה התנאים היו סבירים לחלוטין , ולא חזקים מדי .
« עריכה אחרונה: September 02, 2013, 10:12:52 am על ידי gider »

מנותק צחי רייל

• מנהל פורום
  • הגעתי לאוסטרליה
  • ARTIK 4 29
    • דוא
« Reply #11 ב- : September 02, 2013, 01:05:11 pm »
צ'ויקה,

א) לא סתרתי את דבריו של מיקי רק הוספתי להם. כן היה לחץ, בין יתר הגורמים כי האוויר  תרמלי ולא תמיד יורד מתי ואיפה שרוצים. אולי שכחת מה זה להיות דואה מתחיל אבל אוויר שלך הוא כיף יכול להיות מלחיץ למי שרוצה רק לטוס ישר למטה. כשאתה בלי לשים לב משנה את התוכניות שלך בהתאם לאוויר דואה מתחיל נלחץ שהאוויר לא מתנהג לפי התוכניות שלו.
ציטוט
הסיבה שמשכתי כל הזמן היא כדי לשמור על מהירות. השדה היה מאד טרמלי ובשמיניות כל הזמן עברתי דרך טרמיקות. במשחק עדין שבין לא להלחם בהן מדי אבל גם לא לתת להן לסחוף אותי יותר מדי, ובמשקל הנמוך שלי על הגלשן, אני חייבת לשמור על מהירות גבוהה כדי לשלוט טוב יותר בהיגוי של הגלשן.

ב) קרנהשפע טסה ישר לשדה הנחיתה למרות שהיה אוויר שמרים בכל מקום. כשאני המראתי (כבר תנאים תרמליים) לא היה צפוף. בשביל לטוס ישר אפשר להמריא אפילו יותר מוקדם מזה. מי שרוצה טיסה רגועה שיצריא לפני המצנחים ולא יחכה לאחרי המצנחים זו בדיוק הנקודה שחגי ציין אז ואני הזכרתי פה.
don't fly faster then your guardian angel

מנותק חגי

• הגעתי לאוסטרליה
« Reply #12 ב- : September 02, 2013, 08:20:38 pm »
חברים עם כל הכבוד לכל הפרשנויות יש פה עניין מהותי שאני מעיר עליו כבר שנתיים.
השארות במצב שכיבה היא הסיבה לנחיתה הגרועה בתנאים שהיו  אידאלים לנחיתה. פשוט תנאים בהזמנה עם רוח של 10-14 קמש (להערכתי כפי שנראה בסרט)- אין יותר נח מזה.

כל מי שימשיך ליישם טכניקה שגוייה ישלם בגופו ובגלשנו סונר ד'ן לייטר.
אז אפשר להגיד ככה וככה ולמה וכמה.
אני לא מצליח להבין איך גולש שנכח בהרצאה שלי בה דיברתי על הטעות החמורה של אי מעבר לעמידה ונושאי תפעול רתמה ... 4 ימים לאחר מכן הוא עושה בדיוק מה שכל כך הקפדתי להבהיר שאינו נכון.

מנותק רן

• פורום גלישה אוירית
  • מפעיל בובקט מתקדם
« Reply #13 ב- : September 02, 2013, 08:55:58 pm »
מחזק את דבריו של חגי אי מעבר למצב עמידה וטיפוס על צלעות הגלשן במצב נחיתה יכול להיגמר באסון!
תנו כבוד לספורט והספורט יכבד אותכם!

מנותק mikiweiss

• פורום גלישה אוירית
  • מצאתי פסיפס
    • דוא
« Reply #14 ב- : September 02, 2013, 09:43:39 pm »
חגי, אתה מתמקד רק במה שגלוי ואני ניסיתי להאיר את המקום ממנו הדברים הגלויים שואבים. מצב של לחץ (נפשי אני מתכוון, חגי, לאנשים יש גם מצבי רוח ונפש, ולא רק ידיים ורגליים המתפעלות ומטיסות תפעול והטסה טכניים) כל מה שאתה מעיר הוא נכון, רק שעם כל הכבוד להרצאה שלך, שלא הייתי בה, אתה לא יכול לכוון את ההרצאה לרובוטים, אלא לבני אדם עם חולשות ופחדים וחבל לי שאתה לא מסוגל לראות גם את זה. אדם לחוץ לא מתפקד תפקוד מוטורי מלא, ולפעמים הוא פשוט מאובן מפחד, אז אין מקום לגערות שלך חגי. קרנה לא רצתה לנחות כך, היא גם מבינה ויודעת את מה שצריך (למרות השטויות שהיא כותבת אחרי התאונה), רק במצב של לחץ פגע לה בפעילות המוטורית ובעיתוי הפעולות הללו, ועד שלא תדע לבודד את פחדיה ולשים אותם בפינה שלא יפגעו בה, היא תמשיך לעשות שטויות.
וכאן אני רוצה להעיר עוד משהו: הפסקות ארוכות ואי הקפדה על טיסה כל שבוע, או לפחות פעמיים בחודש, פוגעת מאוד ברמת הטיסה, כי ככל שאנחנו מפסיקים ליותר זמן, רמת החרדה עולה, וכפי שכבר כתבתי, חרדה היא מצב נפיץ מאוד. ברור שמי שלא מקפיד על רצף פעילות מגדיל מאוד את הסיכויים לטעויות = תאונות.
טיסות בטוחות ושנה טובה לכולם.

מנותק עומר נאמן

• מצאתי פסיפס
    • דוא
« Reply #15 ב- : September 02, 2013, 10:25:09 pm »
חגי ומיקי -אני מצטרף לרן ומוקיר כל משפט שחקקתם כאן בדיון חשוב זה.

ללא ספק - שתי הגישות, הטכנית\אוויראית של חגי והפסיכולוגית של מיקי משלימות ותומכות אחת את השניה , שכן:

1) חרדה מובילה לשיבוש בטכניקה ,שיפוט וקבלת ההחלטות.  אקח את עצמי בתור דוגמא : בתחילת דרכי בספורט, בתור חניך וגוזל , הייתי מאוד לחוץ וכתוצאה מכך ההיגוי וההטסה שלי היו מאוד אגרסיביים.

2) טכניקה ירודה וקושי ביכולת השיפוט (אוויראות) מובילות אצל רב בני האדם להגברת הלחץ נפשי עד כדי חרדה. לדוגמא חרדת נחיתות או חרדת המראות.
"מי שלא חולם, לא מגשים" (רמי בר, 2005)

מנותק חגי

• הגעתי לאוסטרליה
« Reply #16 ב- : September 02, 2013, 10:33:13 pm »
מיקי- קודם כל ראיתי (לפי הפייסבוק)שאתה חוגג היום 66 אז ברכותי.

אני לא מקבל את הגישה שאומרת שאדם שנמצא בלחץ נפשי לא מתפקד.
לפי זה צריך לבדוק כל אחד לפני המראה מה מצבו הנפשי ורק אז לאשר לו להמריא.
מעבר לעמידה אמור להיות דבר שהוא בגדר פעולה אוטומטית בגובה של 15 מטר פלוס מינוס בהתאם לתנאים הסביבתיים ובהתאם להעדפה אישית של כל אחד.
אני חושב שיש פה בעייה של סיגול טכניקות שגויות . מבדיקת הסרטונים המועטים של קרנהשפע אי אפשר להסיק מסקנה ברורה בעניין כי יש מעט מאד דגימות. מה שכן רואים שם שהמעבר לעמידה עם הרתמה הנל מאד לא נח לה וכרוך במאמץ פיזי של שרירי הידיים .
« עריכה אחרונה: September 02, 2013, 10:34:01 pm על ידי חגי »

מנותק גיא מתן אל

• פורום גלישה אוירית
  • משחק בארגז החול
« Reply #17 ב- : September 03, 2013, 03:28:22 am »
מס חידודים משלי לטכניקת הנחיתה...  ראשית בכדי לבצע פלייר משמעותי היידים חייבות להיות לפחות במרכז הצלע(ביום עם רוח) ובשליש העליון ביום בלי רוח. האפשרות למקם את הידיים גבוה בצורה נוחה וקלה תלוייה במספר גורמים: מימדי הגולש, גבוה התליה, שינוי זווית התליה בריתמה, גודל הריתמה(הגולש לא שוקע פנימה במעבר לעמידה). אם מסיבה כלשהיא יש קושי להגיע לאיזור הגבוה של הצלעות יש לבחון את אחד או יותר מהדברים שציינתי. בכל מקרה, יש להימנע מטיפוס על הצלעות (כלומר להוריד עומס מהרצועת תליה) בזמן הגישה לנחיתה, הדבר פוגע בהיגוי ובתהליך ההצפה.  

מנותק mikiweiss

• פורום גלישה אוירית
  • מצאתי פסיפס
    • דוא
« Reply #18 ב- : September 03, 2013, 02:11:42 pm »
חגי, אתה רק מחזק את טענתי שאתה אדם אטום רגשית. להגיד שאדם שיש לו לחץ נפשי - פעולותיו זהות לזה של אדם נינוח, זה כמו להגיד שאין הבדל בין אדם שמח לאדם עצוב, לשניהם יש את כל האברים הדרושים כדי לפעול... אולי שמעת למשל על איפוטנציה הנובעת מחרדה? אילו היית חלילה משמש יועץ לאדם כזה, היית בטח אומר לו: לך תבצע את המוטל עליך, לא צריך לבדוק את מצב הרוח שלך לפני כל ז...ן. או קח לדוגמה אדם שעליו להרצות בפני קהל ואין לו שום נסיון בכך. הוא ישכח מילים ויתבלבל הרבה יותר מאדם מנוסה שיודע לבודד את אותו הלחץ ולתפקד תפקוד מלא.
עכשיו אני מציע לך להתבונן שוב בסרט של קרנה ולנסות להכנס לראש שלה, לא לידיים ולזווית השכיבה. לראש חגי, לראש... ואולי תיפתח אצלך הדלת הנעולה ההיא וייכנס גם לך משהו לראש. האמן לי שאדם רגיש ומרגיש פשוט חי הרבה יותר מאדם אטום רגשית שבגלל הפחדים הקמאיים שלו, פשוט אטם את עצמו רגשית לעולם ואז הוא מצד אחד מוגן בפני הסבל אך מאידך הנאותיו גם הן מוגבלות. אני זוכר שבאחת התחרויות, טרחתי והכנתי בלינצ'ס לכל הנבחרת. כולם נהנו והודו לי, חוץ ממך. כששאלתי אותך אם לא טעים לך, ענית, שאתה אוכל רק כדי לא להיות רעב... נדמה לי שזה מסביר הכל.
תודה על ברכת יום ההולדת. בקרוב אצלך...

מנותק ittai

• הגעתי לאוסטרליה
  • Gin Gliders Distributor in Israel
    • דוא
« Reply #19 ב- : September 03, 2013, 05:38:14 pm »
ראשית החלמה מהירה ושנה טובה לקרנהשפע.

שנית - אולי אני מפספס פה משהו (מרוב ניתוחי אופי, נפש ופסיכולוגיה) אך מדוע לאחר הפסקה ארוכה לחזור ולטוס ישר בתבור ולא במקום פשוט יותר כמו מבוא חמה? כמו כן למה לטוס עם (אני מצטט):
ציטוט
הרתמה שאני טסה בה היא רתמה אוירודינאמית שגם מתקדמת מדי עבורי וגם לא במידה הנכונה לי.

אני לא יכולה לעבור בה לעמידה ולא מצליחה לבצע את הטכניקה לנחיתה שיובל ענבר מתאר. יש לי כבר רתמה חדשה במידה שלי, אבל עוד לא התחלתי לטוס בה בגלל העברת המצנח שהתעכבה

הרי זה בדיוק המתכון לתאונה שהפעם נגמרה בזול למרבה המזל.

באופן כללי אני חושב (כתבתי זאת פה בעבר) שהדור החדש של הגולשים ממהר לתבור כאילו זה האתר הכי פשוט והכי בטוח לטיסה במקום לצבור ניסיון וביטחון באתר מבוא חמה.

שנה טובה, המראות ונחיתות בטוחות לכולם.

איתי
Fly high fly far just do it on the safe side