טיעונים מבוססים נוספים (רשמתי ביחד עם גיא מסתבר

) :
נכון שבתבור ההמראה והנחיתה על הנייר מתאימות יותר לגולש המתחיל (בעיקר הנחיתה) אבל במציאות ישנם פרמטרים רבים נוספים שדי מוחקים את היתרונות האלו .
1. צפיפות בעמדה - הקיץ הזה אמנם קצת חזק למצנחים , אבל בדרך כלל הצפיפות בתבור גדולה ומוסיפה אלמנטים של לחץ, מיקום המראה בעייתי (אם לא מתעקשים עליו),תזמון המראה כללי שלא תלוי רק בך, כלים שחולפים מול העמדה ללא התחשבות ומצריכים יותר תשומת לב וכו
2. צפיפות באוויר - כשיש הרבה מצנחים/גלשנים ישנה צפיפות קשה בשטח התמרון הקטן שקרוב להר ,ששבו גולש מתחיל ינסה להישאר ,ונדרשת אוויראות גבוהה .
3. הבנת התנאים הטרמלים בכל שלבי הטיסה (המראה,טיסה,נחיתה),שבאים לידי ביטוי יותר מבמבוא חמה.
4. ריבוי "פינות" מסוכנות שצריך לזכור , כמו ונטורי , היסחפויות , שינוי כיוון הרוח בזמן הטיסה וההשלכות וכו (ישנה דוגמא טובה מהיום , אפרט בנפרד)
אני יכול לחשוב על עוד דברים אבל נראה לי שזה מספיק .
לסיכום אני דוגל במקרה הזה בגישה שהיתה לגיא בזמנו כשלימד אותנו :
1. הוא התעקש שבטיסות גובה נגיע לפחות פעם אחת לתבור (הגענו איתו לפחות פעמים במהלך הקורס)
2. הוא הבהיר לנו שמבחינתו אחרי הקורס אנחנו צריכים לטוס בהתחלה לפחות 5 שעות במבוא חמה , ורק אז להגיע לתבור בימים עם תנאים יציבים .
עם כל הכבוד למבוא חמה , בשכלול הוא עדיין אתר שמתאים יותר להתחלה רגועה ובטוחה ולצבירת ניסיון
טכניקה לא טובה בשילוב עם חוסר ניסיון ,ובעיות של אווירת זלזול במגבלות , הייתה מביאה לתאונות בכל אתר (לא טוען שכל אלו התרחשו במקביל בכל אחת מהתאונות ) .