כתב נושא: ארוע אבשלום בשישי האחרון , ניהול ליגה 2 ואמרתי לכם  (נקרא 11296 פעמים)

0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה.

מנותק חגי

• מורשה רוח הקודש - הפורום הסגור
  • הגעתי לאוסטרליה
אסי - אולי תגיב לעניין.
לגבב מילים מילים מילים כבר עשו על זה שיר (פרולה פרולה פרולה)
אם יש לך הסתייגות אתה מוזמן לאמר אותן.
בכל אתר חדש רצוי לקבל תדריך. זה די אלמנטרי. בכל אתר אפשר להפגע אם עושים שטויות.
במבוא חמה יש סיכוי טוב יותר להפגע גם בלי לעשות שטות גדולה. זאת דעתי.
אגב כבר אמרתי את זה- בתקופתי שעשיתי את קורס הגובה חלק מטיסות הגובה עשינו בתבור. לא היה עם זה בעייה לאף חניך .
היתה תאונת חניך בתבור שאינה קשורה לתבור אלא לבעיית חניך מדריך.
« עריכה אחרונה: August 17, 2013, 06:21:45 pm על ידי חגי »

מנותק ASI ZEMACH

• מצאתי פסיפס
    • דוא
חגי ,נמאס לי שבראש תשובותייך תמיד יהיה איזה לגלוג
אני כבר חושב פעמיים בכל פעם שבא לי להוסיף התייחסות כלשהיא 
בסך הכל רציתי שבשביל הקורא התמים ,תוסיף גם תזכור לגבי הבעיות ,
 שיש בתבור ,ולדעתי ולדעת מביני עניין יש .
אל תוסיף עבורי

מנותק חגי

• הגעתי לאוסטרליה
רק לעניין יש מה להוסיף?
לא ברור למה כל כך קשה להתבטא לעניין ולמה צריך להלך איימים?
טיעון מבוסס אפשר להתייחס אליו ולדון בו
טיעון המבוסס על מביני עינין שלא מביעים את דעתם כלל , לא נימוק, לא הסבר - ראויים לכל לגלוג אפשרי.
« עריכה אחרונה: August 17, 2013, 08:14:04 pm על ידי חגי »

מנותק גיא מתן אל

• פורום גלישה אוירית
  • משחק בארגז החול
דעתי- בעניין עדיפות לתבור או מבוא חמה כאתר עדיף עבור הצעירים אני
הייתי בוחר את מבוא חמה כאתר עדיף. ולא בגלל נתונים יבשים שמבדילים בין האתרים.
גוזלים צעירים לרוב מחפשים לצבור שעות אוויר, ולכן יחכו להתגברות הרוח בשני האתרים.
בנתונים האלה מבוא חמה עדיף.
אני יכול להגיד שבתור צעיר לא המראתי במבוא חמה לפני שוודאתי שיש סרט רוח למטה
ושאני יודע איפה לחפש אותו(בחודשים הראשונים באתי עם סרט רוח באוטו ושמתי בשדה לפני שעלינו).

מנותק gider

• הגעתי לאוסטרליה
טיעונים מבוססים נוספים (רשמתי ביחד עם גיא מסתבר :) ) :
נכון שבתבור ההמראה והנחיתה על הנייר מתאימות יותר לגולש המתחיל (בעיקר הנחיתה) אבל במציאות ישנם פרמטרים רבים נוספים שדי מוחקים את היתרונות האלו .
1. צפיפות בעמדה - הקיץ הזה אמנם קצת חזק למצנחים , אבל בדרך כלל הצפיפות בתבור גדולה ומוסיפה אלמנטים של לחץ, מיקום המראה בעייתי (אם לא מתעקשים עליו),תזמון המראה כללי שלא תלוי רק בך, כלים שחולפים מול העמדה ללא התחשבות ומצריכים יותר תשומת לב וכו
2. צפיפות באוויר - כשיש הרבה מצנחים/גלשנים ישנה צפיפות קשה בשטח התמרון הקטן שקרוב להר ,ששבו גולש מתחיל ינסה להישאר ,ונדרשת אוויראות גבוהה .
3. הבנת התנאים הטרמלים בכל שלבי הטיסה (המראה,טיסה,נחיתה),שבאים לידי ביטוי יותר מבמבוא חמה.
4. ריבוי "פינות" מסוכנות שצריך לזכור , כמו ונטורי , היסחפויות , שינוי כיוון הרוח בזמן הטיסה וההשלכות   וכו (ישנה דוגמא טובה מהיום , אפרט בנפרד)

אני יכול לחשוב על עוד דברים  אבל נראה לי שזה מספיק .

לסיכום אני דוגל במקרה הזה בגישה שהיתה לגיא בזמנו כשלימד אותנו :

1. הוא התעקש שבטיסות גובה נגיע לפחות פעם אחת לתבור (הגענו איתו לפחות פעמים במהלך הקורס)
2. הוא הבהיר לנו שמבחינתו אחרי הקורס אנחנו צריכים לטוס בהתחלה לפחות 5  שעות במבוא חמה , ורק אז להגיע לתבור בימים עם תנאים יציבים .

עם כל הכבוד למבוא חמה , בשכלול הוא עדיין אתר שמתאים יותר להתחלה רגועה ובטוחה ולצבירת ניסיון

טכניקה לא טובה בשילוב עם חוסר ניסיון ,ובעיות של אווירת זלזול במגבלות , הייתה מביאה לתאונות בכל אתר  (לא טוען שכל אלו התרחשו במקביל בכל אחת מהתאונות ) .

« עריכה אחרונה: August 17, 2013, 08:57:58 pm על ידי gider »

מנותק חגי

• הגעתי לאוסטרליה
1. אין כלל צפיפות כשמגיעים ב 9 בבקר . זה גם הזמן הרצוי לפני שהפעילות הטרמלית מתחזקת. גם ב 10 אין שום בעייה להמריא.
2.ראה סעיף 1.
3.ראה סעיף 1.
4. אני רואה במבוא חמה הרבה יותר פינות. בתבור הפינה של הונטורי היא פינה שרק רשלנות והתעלמות מההגבלות תכניס אותך אליה. במבוא חמה הפינה נמצאת כל הזמן ואתה חייב לעבור דרכה כל פעם. אם תנחת למעלה יש לך מפל רוח קיצוני וסכנת רוטורים בנחיתה באזור הכביש.
לא זכור לי מעולם שמישהוא שבר יד בתבור בנחיתה. למבוא חמה יש כ 20 מקרים להערכתי משנת 1990.

תשתדל לחשוב על עוד דברים. למשל זוג פאנטומים שעוברים בעמדה. או עמדה מאד מאד קטנהבלי מקום לרוץ ותוך 2 צעדים צריך להיות באוויר כשמולך עצי אורן....אופס , סליחה זה היה רלוונטי לפני 20 שנה.

דעתי האישית שרמת הסיכון בתבור היא לפחות ב 50% נמוכה יותר. כלומר אם מדד סיכון כשלהוא הוא של 10 דרגות ומבוא חמה מגיע ל 6 אז התבור באזור 3.
« עריכה אחרונה: August 17, 2013, 11:13:41 pm על ידי חגי »

מנותק צחי רייל

• מנהל פורום
  • הגעתי לאוסטרליה
  • ARTIK 4 29
    • דוא
4. אני רואה במבוא חמה הרבה יותר פינות. בתבור הפינה של הונטורי היא פינה שרק רשלנות והתעלמות מההגבלות תכניס אותך אליה.

ממש לא נכון.

התבור הוא אליפסה, מה שאומר שבכל רכיב רוח הונטורי נמצא באזור אחר. מה שמצריך אוויראות והבנה של כיווני הרוח לאורך כל הטיסה (מה שראינו שמתחילים לפעמים מתקשים בו). והאמת שראיתי גם ותיקים רבים הן מהגלשנים והן מהמצנחים שמתקשים בהבנה של המצבים הללו, הדוגמא הכי בולטת זה ברוח עם רכיב צפוני קל ומדי פעם משבים על האף שמאפשרים המראות וחברה שממריאים ומיד פונים שמאלה (אל הונטורי) מיד אחרי ההמראה.

עוד דוגמא לשינוי מיקום הונטורי: ברוח דרום מערבית הונטורי יושב בפינה שלפני אום-אל-גנם בעוד ברוח מערבית נקיה הוא מתחיל כבר אחרי הואדי (כפל הקרקע בדופן הדרום מערבית).

תוסיף לזה שינוי של כיוון הרוח בזמן הטיסה (ומתי זה לא קורה בתבור?!) ואין שום בעייה למצוא את עצמך בפינה שותיק אולי יכול לצאת ממנה אבל פינה לא פחות.

במבוא חמה בכל כיוון רוח הונטורי באותו המקום. ותכלס זה מקום שהרבה יותר קל ללמוד אותו. ברור שכל מקום שטסים בו צריך ללמוד אותו, מבוא פשוט יותר קל ועם פחות פינות.
במבוא גם הרוטור נמצא באותו המקום בכל כיוון רוח בעוד בתבור הוא זז עם שינוי כיוון הרוח. בתבור גם הרוטור הרבה יותר מסוכן כי יש מדרון אחורי ולא רמה.
don't fly faster then your guardian angel

מנותק ASI ZEMACH

• מצאתי פסיפס
    • דוא
ומה עם התרסקויות בתבור שלא נגמרו בשבירות ,במזל או בשמירה בלבד...
אני מכיר המון ,למשל אחד שהתרסק במגרש הכדורגל ,ויש עשרות מקרים שקשורים לחוסר ידע או שיפוט בהתמודדות
בתנאים בתבור ,אז למנוסה קשה ,לגוזל  על אחת כמה וכמה .

מנותק רולי

• הגעתי לאוסטרליה
  • +MARGARITA GIN CARRERA
    • דוא
4. אני רואה במבוא חמה הרבה יותר פינות. בתבור הפינה של הונטורי היא פינה שרק רשלנות והתעלמות מההגבלות תכניס אותך אליה.
ממש לא נכון.

התבור הוא אליפסה, מה שאומר שבכל רכיב רוח הונטורי נמצא באזור אחר. מה שמצריך אוויראות והבנה של כיווני הרוח לאורך כל הטיסה (מה שראינו שמתחילים לפעמים מתקשים בו). והאמת שראיתי גם ותיקים רבים הן מהגלשנים והן מהמצנחים שמתקשים בהבנה של המצבים הללו, הדוגמא הכי בולטת זה ברוח עם רכיב צפוני קל ומדי פעם משבים על האף שמאפשרים המראות וחברה שממריאים ומיד פונים שמאלה (אל הונטורי) מיד אחרי ההמראה.

עוד דוגמא לשינוי מיקום הונטורי: ברוח דרום מערבית הונטורי יושב בפינה שלפני אום-אל-גנם בעוד ברוח מערבית נקיה הוא מתחיל כבר אחרי הואדי (כפל הקרקע בדופן הדרום מערבית).

תוסיף לזה שינוי של כיוון הרוח בזמן הטיסה (ומתי זה לא קורה בתבור?!) ואין שום בעייה למצוא את עצמך בפינה שותיק אולי יכול לצאת ממנה אבל פינה לא פחות.

במבוא חמה בכל כיוון רוח הונטורי באותו המקום. ותכלס זה מקום שהרבה יותר קל ללמוד אותו. ברור שכל מקום שטסים בו צריך ללמוד אותו, מבוא פשוט יותר קל ועם פחות פינות.
במבוא גם הרוטור נמצא באותו המקום בכל כיוון רוח בעוד בתבור הוא זז עם שינוי כיוון הרוח. בתבור גם הרוטור הרבה יותר מסוכן כי יש מדרון אחורי ולא רמה.

צחי:
כל כך חשוב מה שכתבת. ובימים אחרונים שחזק כבר ממוקדם, החשיבות כפליים.
גם עם ניסיון של 4 שנים בתבור עם מאות טיסות שם, הטיסה בשבילי הייתה עד לא מזמן אינטויטווי לגמרי בלי להבין למה לעזעזל מיד אחרי המראה עם דרום מערבית בטיסה מקבל מהירות כפולה לכיוון דרומי וחזרה איטית מהמגרש. את הגבולות אני בודק לעט וכל פעם. מתרחק מהעמדה בעוד סיבוב 50 מ יותר רחוק מהקודם.. רק השנה אני חושב שהבנתי כל מה שהסברת לגבי האליפסה והכיווני רוח. למזלי יש לי חוש טוב לא להיכנס לפינות שאחרים נכנסים. (תמיד נחתתי מעבר לכביש )
למרות שיש לי את הטלפון של מאמן דבוריה עם משהו ניתקע שם :)
« עריכה אחרונה: August 18, 2013, 09:45:44 am על ידי ROLLY »
מרחף כרוני עכשיו עם מצנח

מנותק צחי רייל

• מנהל פורום
  • הגעתי לאוסטרליה
  • ARTIK 4 29
    • דוא
לנחות במגרש כדור-רגל זה יותר קשור לקיבעון מחשבתי מאשר לתנאים. אולי בגלל שלגלשנים יותר קשה לחשוב על מצב שהם לא חודרים אבל צריך להיות מוכנים גם לזה.

סה"כ בהר אליפטי כמו התבור שיש שדות נחיתה כמעט בכל כיוון אפשרי, אם אתה בונטורי שבצידי ההר ולא חודר צריך פשוט לטוס החוצה ב90° ולהתרחק מההר עד שאתה יוצא מהונטורי ולא לנסות להתקדם בתוכו רק בגלל שהשדה הרשמי הוא בכיוון הזה.
אחרי שיצאת מהונטורי גם יותר קל להגיע לשדה הרשמי. וגם אפשר לתפוס תרמיקה בחוץ ולהמשיך בטיסה.

כל זה גם נכון לשרשור של תמיר.
« עריכה אחרונה: August 18, 2013, 09:44:51 am על ידי צחי רייל »

מנותק joessepe

• מצאתי פסיפס
    • דוא
חגי,
נאיבי לחשוב שהגוזלים שמצאו איך לנחות במבוא חמה למעלה כבר בטיסה הראשונה שלהם ואיך להאריך את משך הטיסה באופן פשוט ובלי מאמץ (רמז: מגבלות הרוח בהמראה), יבואו לתבור בשביל לעשות גליידים ללמטה (שזה אם אני מבין נכון מה שאתה מתאר).

חוץ מזה, כנראה שבחודשיים האחרונים לא בילית מספיק בתבור.
בכל הפעמים שאני הגעתי לשם (היו רק שתי שבתות שבהן לא הייתי כלל, ובכל שאר 6/7 השבתות הייתי בשישי או שבת או גם וגם) הרוח הייתה דרומית חזקה כבר מהבוקר המוקדם, לא ניתן היה להמריא עד להתמערבות (צנחנים ממריאים פשוט דרומה, אבל החופה שלהם תלויה 6 מטר מעליהם), וכשהייתה התמערבות הרוח הייתה חזקה עוד יותר. בקיצור, ממש לא התנאים שאתה מתאר.

חוץ מזה, אני מסכים עם כל אלו שטוענים שהתבור מסוכן יותר ממבוא חמה.
צחי, שי תמיר ואסי תיארו מספיק בעיות ולא אחזור על דבריהם (או במילים אחרות, אם אתה מתכוון לשאול אותי מה אני חושב תחזור להודעות שלהם ותקרא את הנימוקים. בעיקר של שי וצחי).

ודבר אחרון, גם אתה נופל פה בקטנה.
יש לך הסתייגות שהתבור בטוח יותר ממבוא חמה אם שומרים על המגבלות ונצמדים לתדריך שמקבלים על האתר. הבעיה היא כאשר לא נצמדים לתדריך, לא שומרים על המגבלות ולתוך זה משלבים אויראות נמוכה וחוסר ניסיון. גם במקרה כזה אתה חושב שהתבור בטוח יותר?
אני בספק שזה נכון, אבל אני גוזל צעיר.
מה אני מבין...

מנותק ASI ZEMACH

• מצאתי פסיפס
    • דוא
בדיוק יוסקה
זאת בעצם טענתי
בתשע בבוקר עם רוח אף 10 ללא טרמיקות אנשים יטוסו ויהיה להם הכי קל ובטוח שבעולם
אבל פה הבעיה ,תן אצבע ייקחו את כל היד ,כי אז יחכו לתנאים "יותר טובים " שהם מסוכנים שם ולצערי לא חסרות דוגמאות

מנותק gider

• הגעתי לאוסטרליה
1. אין כלל צפיפות כשמגיעים ב 9 בבקר . זה גם הזמן הרצוי לפני שהפעילות הטרמלית מתחזקת. גם ב 10 אין שום בעייה להמריא.

מתי היית התבור חוץ מבליגה השנה ???

לא היתה כמעט שבת אחת העונה שב10 לא היה צפוף בעמדה ואחרי זה באוויר,
 חוץ מבימים שהרוח היתה חזקה מדי (ומאוד דרומית) למצנחים -

שאז התנאים ממש ממש לא אידאלים לגולש מתחיל להמריא לטוס ולנחות

מוזר שעמיר שלום לא משתתף בדיון ,שבזמנו העביר הרצאה לצעירים שלדעתו אסור להגיע לתבור עם פחות מ20 שעות במבוא חמה !

לגבי התאונות , היו הרבה יותר תאונות בתבור (מגרש כדורגל , חזרה להר (אני ראיתי לפחות 5 מקרים בעיניים בשנים האחרונות) , נחיתה על/בין עצים (לפחות 2) ,חליפות קרובות , המון כמעטים  ועוד ) !

ואני לא יודע מה היה בשנות ה90 (לא כלכך רלוונטי להיום  ???) , אבל בעשר שנים האחרונות ,עד הקורס האחרון היו פחות מ3 מקרים של שבירות ידיים במבוא חמה .

..ובו נראה אותך מעיר צעירים ב6 בבוקר ,שיגיעו לתבור בסביבות 8 כדי להמריא ב9 לגלייד לפני שעולם הרחיפה מתעורר ... בהצלחה .

« עריכה אחרונה: August 18, 2013, 10:50:02 am על ידי gider »

מנותק עומר נאמן

• מצאתי פסיפס
    • דוא
מילים כדורבנות יוסק'ה.
-----------------------

אני זוכר טוב מאוד את הטיפ שנתנו לי בתחילת דרכי עמיר שלום וגיא מתנאל  - לצבור שעות אוויר במבוא חמה קודם כל.  זהו טיפ שלא יסולא בפז ואני שרדתי בספורט הזה בעיקר בזכותו כיוון שזה איפשר לי התחלה טובה, מספקת ובטוחה.

כולם חזרו והדגישו את נושא הרוחות והפינות שהתבור עשיר בו - אך לדעתי לא ניתן מספיק דגש לנושא שלעניות דעתי צריך להיות הסייג העיקרי לטיסות הקדטים בתבור -  תעבורה אווירית בצפיפות.

מה לעשות - אבל בסופי שבוע המרחב האווירי של התבור מפוצץ. ורובנו, מי הותיקים ומי החדשים - באים להנות ממנו כמעט רק בסופי השבוע.

אני לא רוצה להשמע מתנשא - אבל מי שאוויראותו ירודה מכדי להסתדר עם שדות הנחיתה של מבוא חמה, קל וחומר שיתקשה לעשות שיקולים של הפרדה וקווי מסלול ויאבד את עצמו לדעת בתוך עננת המצנחים והגלשנים.

אני לא שולל לגמרי טיסות "גוזלים" בתבור - למי שניכן במשמעת עצמית , אפשר לבוא לטוס בימי חמישי או חול המועד, כאשר האתר איננו עמוס ולהמנע מלהמריא ברוחות מעל 20 קמ"ש.

« עריכה אחרונה: August 18, 2013, 08:58:02 pm על ידי עומר נאמן »
"מי שלא חולם, לא מגשים" (רמי בר, 2005)

מנותק צחי רייל

• מנהל פורום
  • הגעתי לאוסטרליה
  • ARTIK 4 29
    • דוא
אני נוטה מאוד להסכים עם עומר.

כולנו מתלוננים מדי פעם על הצפיפות באוויר והבעיות שהיא יוצרת, בעיקר בשילוב של מצנחים וגלשנים יחד.
שני גלשנים ומצנח, שני מצנחים וגלשן (שלא לדבר על 10 מצנחים), חברה שנכנסים לתרמיקה בכיוון ההפוך וחברה שהופכים כיוון באמצע .... אתם באמת מצפים מגולש עם 5 שעות שבקושי יודע איך להסתובב בתרמיקה לבד שיתמודד עם זה?!

מנותק חגי

• הגעתי לאוסטרליה
נראה לי שכולכם משוכנעים את עצמכם שכשהתבור לא מתאים למתחילים אז הוא לא מתאים למתחילים. אז אפשר להסכים שהוא לא מתאים כשהוא לא מתאים רק חבל לבזבז כל כך הרבה תגובות על משהוא שאף אחד לא שלל אותו.
« עריכה אחרונה: August 18, 2013, 10:57:36 pm על ידי חגי »

מנותק joessepe

• מצאתי פסיפס
    • דוא
חגי,
מה שניסינו להגיד לך זה שלמתחילים קצת קשה לדעת מתי התבור מתאים להם ומתי לא.
מכיון שראינו שגם ככה קצת קשה להם להפעיל שיקול דעת (ובינינו, לכל הצעירים יש את הבעיה הזו עד שתופסים מספיק ניסיון),
אמירה של "התבור יותר בטוח, בואו לתבור" עלולה להתפרש אצלם פשוטו כמשמעו וזה היה גורר אותם לצרות צרורות.

מנותק ASI ZEMACH

• מצאתי פסיפס
    • דוא
בדיוק
רק הייתי מוסיף תופסים ניסיון או חוטפים סטירה

מנותק חגי

• הגעתי לאוסטרליה
חגי,
מה שניסינו להגיד לך זה שלמתחילים קצת קשה לדעת מתי התבור מתאים להם ומתי לא.
מכיון שראינו שגם ככה קצת קשה להם להפעיל שיקול דעת (ובינינו, לכל הצעירים יש את הבעיה הזו עד שתופסים מספיק ניסיון),
אמירה של "התבור יותר בטוח, בואו לתבור" עלולה להתפרש אצלם פשוטו כמשמעו וזה היה גורר אותם לצרות צרורות.

זאת דעתי . לא מצאתי בכל התגובות טיעון אחד רציני שגורם להעדפת מבוא חמה. בדיוק כמו הטיעון שטייס לא יודע להפעיל שיקול דעת- זה לא טיעון שאני יכול להתייחס אליו.
מי שלא יכול להפעיל שיקול דעת עדיף שלא יטוס בשום מקום.
אגב - הסיבה שבתי ספר בעבר היו בדרכ הולכים למבוא חמה היא בגלל עמדת ההמראה הקשה של התבור שחייבה 3 צעדים והמראה .  את הטיסות הראשונות קל יותר להוציא במבוא חמה עם רוח אף חלשה כשתנאי הצוק מאפשרים גם למי שהטכניקה שלו לא טובה לשרוד. בנוסף לא היה מקום בעמדה ליותר מ 8-10 גלשנים .אתם התרגלתם שחניכים טסים במבוא חמה תמיד ואוטומטית אתם מניחים שזה אתר בטוח יותר בלי באמת לראות את התמונה המלאה.
« עריכה אחרונה: August 19, 2013, 08:41:26 pm על ידי חגי »

מנותק צחי רייל

• מנהל פורום
  • הגעתי לאוסטרליה
  • ARTIK 4 29
    • דוא
מי שלא יכול להפעיל שיקול דעת עדיף שלא יטוס בשום מקום.

נראה לי שאתה טס כלכך הרבה זמן שכבר שכחת ששיקול דעת בזמן טיסה זה משהו שלומדים אותו בהדרגה. זו לא תכונה תורשתית שאו שנולדת עם זה או שלא. יש כאלה שלומדים את זה מהר ויש כאלה שלומדים את זה יותר לאט, כולנו לומדים את זה. אין לנו גנטיקה של ציפורים (וגם אצלם אגב יש שמתים כשהם קופצים מהקן ולא מצליחים לעוף).

ובמבוא חמה יש פחות דברים לקחת בחשבון בזמן הטיסה והמשתנים משתנים בפחות קיצוניות (לדוגמא אין מקומות שרגע אחד הם "הרכס" ורגע אחר הם "הלי"). פשוט מאוד.