כתב נושא: ארוע אבשלום בשישי האחרון , ניהול ליגה 2 ואמרתי לכם  (נקרא 11283 פעמים)

0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה.

מנותק חגי

• מורשה רוח הקודש - הפורום הסגור
  • הגעתי לאוסטרליה
עשיתי שיחה הרגע עם שלום יעיש(אבשלום) ששבר את היד בנחיתה ברוח דרומית כשהוא בגבית.

קיבלתי את כל החיזוקים בשיחה הזאת למה התנגדתי לליגה דרגות 2

כפי שנראה כרגע הגולש היה בקיבעון מחשבתי לגבי הנחיתה כשעצם התחרות מכניסה אותו להתמקדות בניסיון לתפוס טרמיקות ותחושת פספוס כשהבין שהוא בדרך למטה.
מעבר לכך שתחרות דרגה 2 אינה מתאימה לגולשים טריים שצריכים להתמקד בלצבור נסיון כשאינם נתונים בלחץ של חלון המראה  או לחץ סביבתי כשאחרים ממריאים למשימה , לא ברור לי איך קרה שהבחור מתרסק למטה ומיד אין בדיקה מה קרה איתו וכל נושא החילוץ התעקב עד הגעת שומרוני טוב!!!!!

אני מקווה לשמע תירוצים טובים ממי שנכח בארוע ושמישהוא יתן לי סיבה אחת הגיונית להמשיך עם הליגה המיותרת הזאת.

מנותק joessepe

• מצאתי פסיפס
    • דוא
"אמרתי לכם" חוזר הרבה בהקשר של הקורס הזה.
עם זאת, עדיין לא הצלחנו לשכנע את כולם שיש קשר בין שמירה על מגבלות הרוח בהמראה לבין חשיבה וראיה בטיחותית של הספורט בכלל והטיסה הספציפית בפרט.
אני בטוח שאבשלום המריא במסגרת "מגבלות מהירות הרוח בהמראה" ביום של הליגה. עם זאת, לפי הצהרתו, המראה רעה גרמה לשרשרת של בעיות שהסתיימה בנחיתה ברוח גבית ויד שבורה.
 - הנה מתחיל לצוץ הקשר בין המראה לנחיתה...
ועדיין אני תוהה כמה ויכוחים עוד נצטרך לנהל עם חכמי הספורט החדשים שיבהירו לנו שהסע"מ מיושן ולא רלוונטי ושיש לעדכן את מגבלות מהירות הרוח בהמראה...
הלוואי שיתחילו להפנים שטיסה נמשכת מרגע ההרתמות לגלשן ועד לנחיתה בשלום על הרגליים. ושכל שלב בשלבי הטיסה רודף את השלב הבא ומשפיע עליו.

אני מאוד רוצה לראות את סרט הטיסה של שלום.
כרגיל, אני חושד שכל הבעיה בהמראה נגרמה מכך שלא היה מבט לאופק.
אפשר ומותר לקפוץ עלי על ההעזה לקפוץ למסקנות. שמירה על מבט לאופק, גם אם לא הייתה הסיבה במקרה הזה (באמת?) היא הסיבה עיקרית לפקשוש המראות.
אני מאמין שאם מישהו יצליח ללמד את מרינה להקפיד להסתכל לאופק כשהיא ממריאה...

כמובן שלתחקיר המלא צריך להוסיף מצב רוח לפני ההמראה, מצב עייפות, התרגשות מדברים חיצוניים אחרים. חגי רומז שהליגה מייצרת מצבי התרגשות. אני תוהה אם רק התרגשות ליגה הייתה שם. וגם כך, אני מחזק את חגי. ליגה בשנה הראשונה היא מפגע בטיחותי. את הצלע הראשונה בגלשן שברתי כש"התאבדתי" על הבול. לא חזרתי על הטעות הזו שוב. למדתי לנחות קרוב לבול בזכות תכנון מוקדם, תחקור הנחיתות שלי ושילוב של הסברים שבוס נתן לי. למדתי כי רציתי להשתפר וללמוד, ולא בזכות צורך להוכיח משהו לעצמי או לאחרים.

מילה אחרונה,
סימלוץ!!!
סמלצו את הטיסות שלכם!!
גם בהמהלך השבוע כשאתם בבית, גם בדרך לעבודה, גם לפני השינה.
בידקו שהכל עובד כשורה בטיסה שאתם מדמיינים,
שימו לב שלא שכחתם אף פרט.
בידקו שהיה מבט לאופק בהמראה.
בידקו שזכרתם לחפש את שדה הנחיתה ולראות שלא התרחקתם ממנו מדי.
בידקו שנזהרתם מכלי טייס אחרים.
שימו לב האם אתם זוכרים לחפש את כיוון הרוח באותה טיסה דמיונית.
אם שכחתם פרט, לא נורא, אתם על הקרקע, אין סכנה. תקנו את הסימלוץ, חיזרו עליו, השלימו את הפרטים. בצעו טיסה מושלמת בראשכם לפני שאתם ניגשים לגלשן בסוף השבוע הבא.
האויר לא סלחן. באויר אין מקום לשכוח פרטים.
אז קדימה, העלו את רמת הטיסה שלכם כבר עכשיו כשאתם על הקרקע ובטוחים.
תופתעו לגלות איזו השפעה יש לסימלוץ על איכות ובטיחות הטיסה שלכם.
הקורס שלנו למד והפנים את הטכניקה. אני מאמין שכמעט כולנו משתמשים בה לפני יום טיסות.
אם יש לכם שאלות בנושא סימלוץ, או אם יש לכם צורך בעוד הסברים על הטכניקה, פשוט שאלו את מי שאיתו אתם מרגישים בנוח. כולם ישמחו להעביר את הידע שלהם הלאה ולעזור לכם לטוס בטוח.

שבוע טוב,
המראות בטוחות ונחיתות רכות לכולם.
יוסי.

מנותק חגי

• הגעתי לאוסטרליה
יוסי - אני שמח על השתתפותך הפעילה והגישה הבוגרת אבל אתה בהחלט קופץ למסקנות ללא שום עדות מבוססת.
אני לא רוצה כבר לפתח פה דיון על התאונה כשעדיין חסר כל כך הרבה עדויות ונתונים.

לעניין ההמראה שלום תיאר מצב מאד דומה למה שקרה לי בליגה בתבור שהרוח נחלשה והוא המריא לא מספיק אנרגטי או בהשפעת טרמיקה שעמדה להיכנס.

אני שוב מבקש לשמע אנשים שנכחו בעמדה בזמן ההמראה. את הסרט כמובן שצריך לבדוק והוא וודאי יתן הרבה פרטים קריטיים לניתוח.

אגב- אין שום כוונה להעלות את מגבלת הרוח לדרגה 2 - להיפך. המלצתי לפעול לשיכוך המעבר בין סיום הקורס והמבחן וההגבלה שקיימת של 32 קמש שנהיית רלוונטית מיד אחרי המבחן וכמובן לא מתאימה לכל גולש חדש.

מנותק ASI ZEMACH

• מצאתי פסיפס
    • דוא
בדיוק מה שביעס אותי כשאני עשיתי תאונה .
למה אף אחד לא טרח לבדוק אם נחתתי כשורה

מנותק gider

• הגעתי לאוסטרליה
לדעתי אין שום קשר בין התאונות לליגה או להיפך ,
גם אני הייתי בשתי ליגות של דרגות 2 בתחילת הדרך -
אין בליגה מהסוג הזה לחץ ותחרותיות רבה , אלא טיסה בסיסית עם הרבה יותר סדר משמעת תרבות תחקור ,וגולשים מנוסים מסביב .
לדוגמא אם בועז היה בליגה ביום בו נחת בין החממות מתחת לכבלי החשמל, והיה מכוון לבול באמצע השדה ולא מחליט בעצמו לנסות ולהתקרב לחניה , סביר להניח שלא היה מגיע לאן שהגיע . 
הגולשים הנוספים שמגיעים (כמו מיקליס ואחרים) רק תומכים ועוזרים לאווירה בטיחותית שלבד לא תמיד מתקיימת .
דוגמא נוספת היא ביטול הליגה הקודמת עקב רוח חזקה , שהציבה לכל הצעירים עובדה בשטח שמסוכן להמריא .
מזכיר שגם בזמנו ההתנגדות שלך חגי לליגה מתחילים, הייתה פיננסית ,ולא בגוון שאתה משמיע עכשיו .
התאונות של אבשלום קשורה כנראה בעיקר לתכנון וטכניקת נחיתה .
כבר ניסיתי להסביר לצעירים מספר פעמים כמה חשוב לתכנן מראש ולהבין את הנחיתה , ובין השאר להשאיר את מכשיר הקשר דולק לאחר הנחיתה ולדווח לכל מי שמתקרב נתונים מדויקים  .
בקיצור צריך להתייחס לכל תאונה לגופה , ולליגה במקרה הזה אין שום קשר
« עריכה אחרונה: August 11, 2013, 06:02:33 pm על ידי gider »

מנותק חגי

• הגעתי לאוסטרליה
במקום לפתח ראש ולהבין כמה טעית בעבר אתה בוחר להצדיק את עמדתך ולהמשיך לטעות בגדול.
מבטיח לך שכשיהיה לך מספיק נסיון בספורט תבין כמה לא הבנת

ההתנגדות שלי לליגה אכן היתה בעיקרה פיננסית אבל ממש לא רק. כנראה נח לך להשתמש בטיעון הזה.
גם ההסברים של "אם היה עושה כך וכך" הם בדיחה. זאת בדיוק הבעייה שאתה לא מבין מהנסיון הבסיסי שיש לך בספורט. אני מודה שהייתי צריך להדגיש יותר את הפן הבטיחותי וחבל שלא עשיתי זאת אבל הבעייה דאז היתה שאין בכלל עם מי לדבר בהנהלה ולכן גם התפטרתי מהתפקיד כשעבורך כל העניין היה בדיחה.

אגיד לך יותר מזה- לפני הרבה שנים כשהיה לי כולה 8 שנות ניסיון חשבתי שגולש מתחיל יכול לטוס בגונן. אנחנו נשגיח עליו יהיה בסדר. הגולש נהרג. הרבה זמן לא הבנתי כמה טעיתי והמשכתי לטעון שהגולש הרג את עצמו בפעולה שאי אפשר להבין אותה. היום אני מבין כמה גולש חסר ניסיון בתחילת דרכו , עלול לא לתפקד .
סיכוי מצויין שבכל ארוע מלחיץ או פינה שיכנס אליה הוא יעשה דברים שגויים.
להזכיר לך שי שאתה טסת ישר ללב השטחים כאילו לא ראית את הקרקע ואת תוואי השטח וזה היה כבר כשהיה לך ניסיון. תתחיל להבין כמה אתה לא יכול להיכנס לרתמה של החברה החדשים ולחשוב שתחרות דרגה 2 זה לא מלחיץ ולא בעייתי בשבילם .
« עריכה אחרונה: August 11, 2013, 07:14:36 pm על ידי חגי »

מנותק רן

• פורום גלישה אוירית
  • מפעיל בובקט מתקדם
ערב טוב,
אין קשר בין הליגה למה שקרה לשלום..,
בול באמצע השדה, 2 דגלי רוח, תדריך עם הדגשים על נושא בטיחות המראה ובטיחות נחיתה +הדגשה ברמה גבוהה על צורך בחיפוש דגלי הרוח בנחיתה למטה ואני מצוטט "חברים יקרים דגלי הרוח לא נועדו ליופי בגישתכם לנחיתה למטה הסתכלו על הדגלים בשביל להבין את כיוון הרוח".יותר מזה כבר אין פשוט אין ולרשת את כל השדה בדגלים לא נראה לי פרקטי..
גם אני נחתתי למטה לאורך כל הטיסה הורגש הרכיב הדרומי של הרוח ,נעזרתי ב 2 דגלי רוח + דגלים כחולים שהיו תלויים על איזה שער ברזל בפינה הצפון מזרחית של השדה.
רוב החברה שם רגילים/התרגלו להמריא ברוחות קצת חזקות שבהן לא צריך להשקיע יותר מצעד אחד שניים בשביל להישאב למעלה..
הרוח בעמדה היתה 15 - 20 קמ"ש עם רכיב דרומי כ20 מעלות, המראה שמצריכה ריצה, אנרגיה, איזון, דברים שכנראה נשכחו בגלל הרגלים להמריא בתנאים חזקים יותר..

« עריכה אחרונה: August 12, 2013, 12:43:50 am על ידי רן »

מנותק חגי

• הגעתי לאוסטרליה
רן
גם אתה לא מבין עדיין מה אתה לא מבין. אתה לוקח את עצמך כדוגמה- זאת בדיוק השגיאה.
זה יקח 10-15 שנה ואם תשאר עד אז ,תתחיל לראות מה שאתה לא רואה היום.

ההסבר למה ההמראות היו גרועות צריך להיכנס למערכון של הגשש , רק שלא יבינו את הבדיחה.

עדיין לא קיבלתי תשובה לרוח שהיתה בעמדה והאם ניתן היה לדעת מראש שיש כנראה רכיב דרומי ברור בשדה למטה.

« עריכה אחרונה: August 11, 2013, 08:29:18 pm על ידי חגי »

מנותק אבי שאול

• הגעתי לאוסטרליה
  • זבוב זבוב אבל ... יש כנפיים
    • דוא
לא ברור לי איך קרה שהבחור מתרסק למטה ומיד אין בדיקה מה קרה איתו וכל נושא החילוץ התעקב עד הגעת שומרוני טוב!!!!!

שאלת תם , במצנחים ובכלל בעולם כאשר טייס באויר רואה חופה פרוסה שלא אוספים אותה זה אמור להדליק מנורה אדומה לגבי מצב הטיים .

בגלשנים זה לא עובד ככה ?.
הספורט הזה מתאים לאנשים עשירים-מובטלים -פנסיונרים
כל השאר סובלים משבת לשבת

מנותק חגי

• הגעתי לאוסטרליה
עוד לא קיבלתי שום תגובה למה אף אחד לא זיהה את הנחיתה הקשה.
שמואל (היו"ר החדש) שהשתתף חושב שהיה כבר בשלבי נחיתה כשזה קרה.
צריך לזכור שרב הגולשים שטסו הם חסרי נסיון ובהתאם חלוקת הקשב שלהם.
לא בלתי סביר שמספר גולשים ששהו באוויר בזמן התאונה לא שמו לב למה שקורה ולא ייחסו חשיבות לכך שהגלשן לא זז , לא בגלל שזה סביר באופן כללי אלא בגלל שזה סביר שיקרה לגולשים חסרי ניסיון.

אני זוכר את הטיסות הראשונות שלי בקרבות אוויר ב F15 אחרי שכבר טסתי 8 חודשים בפנטום. פשוט לא ראיתי כלום!!! מדי פעם חלף מטוס לידנו ומדי פעם אמרו משהוא בקשר.ברור שלא הבנתי מי מדבר ועם מי!  בתחקיר בטייסת לא היה לי מה לאמר כי פשוט לא עמדתי בקצב של הדברים.  קל לשכח כמה רמת התפקוד בשלבים הראשונים נמוכה .
« עריכה אחרונה: August 11, 2013, 11:03:32 pm על ידי חגי »

מנותק gider

• הגעתי לאוסטרליה
חגי ,אין מה להמשיך להתווכח (לפחות עד שאגדל)
העיקר ששנינו מבינים שהבעיה של הצעירים היום היא מעבר לנושא הזה וזקוקה לטיפול
ואם מדברים על דוגמאות מצחיקות , אז קודם כל גונן אף פעם לא היה אתר פשוט ומתאים למתחילים ,
והברבור שלי נבע מחוסר הכרת המפה/שטח ולא קשור לאותו סוג של נסיון
לגבי התאונה , דודי שמע בקשר מספר דקות אחרי שזה קרה ומיהר לנחות ולעזור .
בנוסף ישנו כנראה צילום מהצד של המקרה ע"י האב ובן ,מקווה שיגיע לידנו מהר
מאחל לאבשלום החלמה מהירה וקלה!!!!!!
« עריכה אחרונה: August 12, 2013, 12:10:59 am על ידי gider »

מנותק חגי

• הגעתי לאוסטרליה
שוב אתה מפספס - לך היה חוסר בהתמצאות ולאחר יש חוסר בתיאורייה והבנת העקרונות של העילוי. בכל תאונה יש חוסר של משהוא .
עכשיו אתה חושב שיש סיכוי שתטוס לשטחים? אם התשובה לא , כנראה שצברת ניסיון.
זה בדיוק מה שאין לכל הצעירים ולכן במקום להעמיס עליהם משימות , תחרותיות וליגה עדיף לתת להם להתקדם כל אחד בקצב שלו.
כמו שגונן לא אתר פשוט גם מבוא חמה לדעתי לא אתר פשוט לאור הבעיות שיש בשדה הנחיתה התחתון. אישית אני חושב שהתבור הרבה יותר מתאים לטיסות ראשונות ובמיוחד כשאין עומס באוויר ולפני השעות הטרמליות החזקות.
היית פעם בגונן?

מנותק giginoi

• פורום גלישה אוירית
  • מפעיל בובקט מתקדם
    • דוא
אני מסכים עם חגי מתוך הנסיון  ובמבט לאחור  הגדרתי את הטיסות הראשונות שלי "אני טס אבל לא כל כך מטיס "
ולכן ממומלץ לצבור את הנסיון לאט לאט
בעבר כתבתי על הטיסות הראשונות בעיתון כנפיים ובמבט אחורה זה מעביר  חלחלה...

מנותק יובל ענבר

• הגעתי לאוסטרליה
« Reply #13 ב- : August 12, 2013, 08:23:52 pm »
באופן אישי,
ליגה לדרגה 2 בה השתתפתי בזמנו קידמה אותי בגלישה מאד.
היא נתנה עניין וגיבשה בין החברים, לא הרגשתי שום לחץ, היה כיף אחד גדול (יצא גם סרט לטלוויזיה...).
 מצד שני צודק חגי שזה לא מתאים לכל אחד.
במאזן יתרונות/חסרונות לדעתי הכף נוטה לכיוון היתרונות.
נכון שברגע זה יש לנו עסק עם קורס ״חריג״ ברמת הבטיחות ואולי לא נכון להמשיך בליגה (ולו רק על מנת לסמן את חשיבות הבטיחות),
ניתן אולי לחשוב על דרך אחרת לנהל את הליגה, אולי ליווי של 2-3 גולשים מנוסים בכל יום תחרות והורדת נקודות אל אירועי בטיחות (גם כאלו שלא נגמרו בתאונה).
יובל ענבר

מנותק חגי

• הגעתי לאוסטרליה
אני לא בטוח שהיית נוטה לכיוון היתרונות לו  היית מבקר את 2 הפצועים מבין את הסבל שהם עברו ויעברו שלא לדבר על כך שהם לא יחזרו לטוס ולא בגלל שאין להם יכולת . אני מקווה ששלום כן יחזור לטוס (לגבי נדב זה ברור ב 1000% שעבורו ההרפתקאה הסתיימה סופית) .
אפשר לארגן ארועי טיסה משותפים מבלי להכניס אנשים למסגרת תחרות כמו ארוע אפקט כנרת שמארגן דורון מהמצנחים.

מנותק gider

• הגעתי לאוסטרליה
מזכיר שנדב לא נפצע במהלך ליגה , וגם במקרה של אבשלום לדעתי לא היה כל קשר לתחרות .
ןאפרופו סיפור "עולם קטן" -
לפני כשעה ירדתי מהבית וקלטתי בזווית העין 2 צעירים מתמתחים לקראת ריצה ,
תוך כדי שאני חולף לידם שמעתי קטע מהשיחה בינם : "..פתאום החליט שהוא רוצה לעוף..עשה את הפרגליידינג הזה עם הכנפיים.. ושבר את היד.."
..מסתבר שהם חברים של נדב
התאונות האלו באמת עצובות , מקווה מאוד שיעזרו למנוע תאונות דומות נוספות בעתיד .
נדב, מאחל לך החלמה מלאה וקלה !

מנותק mikiweiss

• פורום גלישה אוירית
  • מצאתי פסיפס
    • דוא
משעשע וגם מעציב לראות את ערמת התובנות והוויכוחים השונים. אחד, שעוד לא סיים להיות גוזל, כבר כותב את עשרת הדברות לגולש המתחיל ואחרים מתנגחים התנגחויות מיותרות, ומעל כולם חג לו חגי שהודף כל דעה מנוגדת לשלו...
אוסיף לערמה מבט נוסף שלי:
לדעתי הבעיה בקורס מכסחי העצמות, היא בעיה סוציאלית שמתחילה מטעות של ירון. ירון החליט בשלב מסוים שמבוא חמה הוא אתר בטוח יותר מהתבור. הדבר גורם בשנים האחרונות לפיצול חברתי. טייסים חדשים ולא רק, מרגישים בטוח יותר במבוא חמה ונוסעים רק לשם, לפעמים במשך שנים (אנדרו למשל). זה יוצר שתי קבוצות שכמעט ולא מתערבבות, וכאן הבעיה. יש ערך גדול לשיתוף פעולה בין וותיקים לחדשים, ונדמה לי שאין צורך לפרט את הסיבות.
דבר שני: לדעתי המיתוס הזה, כאילו התבור מסוכן יותר, שגוי לחלוטין !!! כשאני הייתי גוזל (תארו לכם...) טסנו כל המתחילים בתבור, מהתחלה. והאמינו לי שהתבור לא שינה את פניו, וגם לא את אחוריו. כמובן שצריך להכיר את "הפינות" שלו, אבל יש בו שדות ענקיים לנחיתה, שהם הרבה פחות טרמליים מהשדה העליון במ"ח שהוא בעצם משטח שגלגלי ענק של הרוטור מהמצוק מתגלגלים עליו... והשדה התחתון, עם כיווני רוח לא ברורים, עם שורת עצים בצידו המערבי ועם השיפוע שלו... וההמראה בו מצוקית, כלומר כניסה לאוויר הנושב כלפי מעלה (מסוכן) במקום אוויר בתבור שנושב פחות או יותר מקביל לקרקע. בקיצור: שימו את כל מה שכתבתי כאן על המאזניים וברור שהם יטו לטובת התבור.
אני מציע לכל החדשים, החוששים מהתבור, לתאם עם גולש וותיק ולהגיע לשם כשהוותיקים מנחים ועוזרים. אה, שכחתי שהחברה האלה לא נכנסים כאן לפורום... ובכל זאת, אני בדר"כ נוסע לתבור בימי שישי וכל מי שמעוניין מוזמן להשתמש בי כמנטור שלו, ואעשה זאת בשמחה. מספר הטלפון שלי: 052-8345957. אני קורא לוותיקים נוספים להרים הת הכפפה הזאת ולפרסם את מספרי הטל. שלהם כדי שצעירים יוכלו להיעזר בהם ואולי כך ייבנה גשר בין הדור החדש הנוטה כל כך להתבודד לבין הוותיקים שאני בטוח שיחלקו את נסיונם עם אלה שכל כך זקוקים לכך וכנראה לא מודעים לזה.

מנותק חגי

• הגעתי לאוסטרליה
צא לי לאכזב אותך מיקי
לא רק שאני מסכים ל ח ל ו ט י ן  לגבי התבור אלא גם כתבתי זאת לאחרונה שמבוא חמה והשדה התחתון הם בהחלט תיק קשה מאד למתחילים ולא רק להם. בליגה מסויימת לפני 3-4 שנים  נחתתי בשדה דרומית לשדה הרשמי לכיוון מערב עם הארוס ונזקקתי לכל כישורי הנחיתה שלי ב 100% ביצוע כדי לנחות בשלום תוך כדי זיקור אנכי לחלוטין של הגלשן צניחה לקרקע עימו ועננת אבק גדולה . אחת הנחיתות הקשות שהיו לי שהסתיימה בשלום.

מעבר לזאת גיליתי אתמול ממצאים חדשים ולצערי ככל שחופרים בתאונה פשוטה לכאורה מסתבר שהדרך אליה שזורה בהרבה גורמים שלהם אשמה וחלק.
« עריכה אחרונה: August 16, 2013, 09:09:20 am על ידי חגי »

מנותק mikiweiss

• פורום גלישה אוירית
  • מצאתי פסיפס
    • דוא
מסימני גילנו המתקדם: סוף סוף אנחנו מסכימים...

מנותק ASI ZEMACH

• מצאתי פסיפס
    • דוא
מיקי וחגי היקרים ,בוודאי לכם יש יותר ניסיון ויידע ממני ,אני כשלעצמי "גוזל "
אך אל תשכחו שלתבור יש הרבה פינות מסוכנות מאד ,שכל אחד ואחד עם או בלי נסיון ועם הדרכה או ללא הדרכה יכול ,או עלול להכנס אליהן
וכאשר אתם מפרסמים פה בפורום שמקום כמו התבור יותר טוב ,אתם מסכנים אנשים שלא בדיוק מבינים למה הם נכנסים
ללא יידע בבעיות שיש בלטוס בתבור
אני כבר  עברתי שם טיסות שיכלו להגמר רע ,וראיתי אנשים בעלי ניסיון שנפגעו שם  או כמעט נפגעו בגלל דברים שאין במבוא חמה
אז בבקשה פרופורציות