"אמרתי לכם" חוזר הרבה בהקשר של הקורס הזה.
עם זאת, עדיין לא הצלחנו לשכנע את כולם שיש קשר בין שמירה על מגבלות הרוח בהמראה לבין חשיבה וראיה בטיחותית של הספורט בכלל והטיסה הספציפית בפרט.
אני בטוח שאבשלום המריא במסגרת "מגבלות מהירות הרוח בהמראה" ביום של הליגה. עם זאת, לפי הצהרתו, המראה רעה גרמה לשרשרת של בעיות שהסתיימה בנחיתה ברוח גבית ויד שבורה.
- הנה מתחיל לצוץ הקשר בין המראה לנחיתה...
ועדיין אני תוהה כמה ויכוחים עוד נצטרך לנהל עם חכמי הספורט החדשים שיבהירו לנו שהסע"מ מיושן ולא רלוונטי ושיש לעדכן את מגבלות מהירות הרוח בהמראה...
הלוואי שיתחילו להפנים שטיסה נמשכת מרגע ההרתמות לגלשן ועד לנחיתה בשלום על הרגליים. ושכל שלב בשלבי הטיסה רודף את השלב הבא ומשפיע עליו.
אני מאוד רוצה לראות את סרט הטיסה של שלום.
כרגיל, אני חושד שכל הבעיה בהמראה נגרמה מכך שלא היה מבט לאופק.
אפשר ומותר לקפוץ עלי על ההעזה לקפוץ למסקנות. שמירה על מבט לאופק, גם אם לא הייתה הסיבה במקרה הזה (באמת?) היא הסיבה עיקרית לפקשוש המראות.
אני מאמין שאם מישהו יצליח ללמד את מרינה להקפיד להסתכל לאופק כשהיא ממריאה...
כמובן שלתחקיר המלא צריך להוסיף מצב רוח לפני ההמראה, מצב עייפות, התרגשות מדברים חיצוניים אחרים. חגי רומז שהליגה מייצרת מצבי התרגשות. אני תוהה אם רק התרגשות ליגה הייתה שם. וגם כך, אני מחזק את חגי. ליגה בשנה הראשונה היא מפגע בטיחותי. את הצלע הראשונה בגלשן שברתי כש"התאבדתי" על הבול. לא חזרתי על הטעות הזו שוב. למדתי לנחות קרוב לבול בזכות תכנון מוקדם, תחקור הנחיתות שלי ושילוב של הסברים שבוס נתן לי. למדתי כי רציתי להשתפר וללמוד, ולא בזכות צורך להוכיח משהו לעצמי או לאחרים.
מילה אחרונה,
סימלוץ!!!
סמלצו את הטיסות שלכם!!
גם בהמהלך השבוע כשאתם בבית, גם בדרך לעבודה, גם לפני השינה.
בידקו שהכל עובד כשורה בטיסה שאתם מדמיינים,
שימו לב שלא שכחתם אף פרט.
בידקו שהיה מבט לאופק בהמראה.
בידקו שזכרתם לחפש את שדה הנחיתה ולראות שלא התרחקתם ממנו מדי.
בידקו שנזהרתם מכלי טייס אחרים.
שימו לב האם אתם זוכרים לחפש את כיוון הרוח באותה טיסה דמיונית.
אם שכחתם פרט, לא נורא, אתם על הקרקע, אין סכנה. תקנו את הסימלוץ, חיזרו עליו, השלימו את הפרטים. בצעו טיסה מושלמת בראשכם לפני שאתם ניגשים לגלשן בסוף השבוע הבא.
האויר לא סלחן. באויר אין מקום לשכוח פרטים.
אז קדימה, העלו את רמת הטיסה שלכם כבר עכשיו כשאתם על הקרקע ובטוחים.
תופתעו לגלות איזו השפעה יש לסימלוץ על איכות ובטיחות הטיסה שלכם.
הקורס שלנו למד והפנים את הטכניקה. אני מאמין שכמעט כולנו משתמשים בה לפני יום טיסות.
אם יש לכם שאלות בנושא סימלוץ, או אם יש לכם צורך בעוד הסברים על הטכניקה, פשוט שאלו את מי שאיתו אתם מרגישים בנוח. כולם ישמחו להעביר את הידע שלהם הלאה ולעזור לכם לטוס בטוח.
שבוע טוב,
המראות בטוחות ונחיתות רכות לכולם.
יוסי.