בתור התחלה הייתי מציעה לכם לעשות תירגולת של זיהוי כיוון הרוח בלי עזרת סרט רוח. נראה שיש לכם בעיה רצינית בקטע הזה.
בתור התחלה הייתי אומר שחייבים ללמד את זה בקורס. אני לא יודע איך מתנהל הקורס אבל ברור שאם להרבה חניכים בסוף הקורס יש בעייה לזהות את כיוון הרוח בנחיתה יש פה בעייה.
נכון שזה יותר בטוח למהלך הקורס שיש שק רוח אבל חייבים לעבוד על הטכניקה של זיהוי כיוון הרוח כבר בשלבי הקורס. לעבוד ז"א שבסוף הקורס החניכים שולטים בטכניקה. כי אחרי הקורס ברוב הנחיתות לא יהיה שק רוח.
יש עוד הרבה סמנים לרוח מלבד שק רוח תיקני. סופים, עצים, דגלים בתחנות דלק ואדוות על פני המים של הכינרת הם כמה דוגמאות.
לזהות את כיוון הטיסה האיטית ביותר שהציע מיקי מספיק GPS פשוט שמראה מהירות קרקעית לא צריך ואריו משולב GPS. ואריו משולב בפניית 360° או בביצוע שמיניות יחשב לבד את כיוון ועוצמת הרוח ויציג אותם מספרית על הצג.
ובכלל חלק ממכלול הדברים שאני מודע אליהם באוויר זה להיות מודע לכיוון הרוח בקרקע, גם שאני מאוד גבוה. עשן, אבק מטרקטורים או מכוניות שנוסעות בשטח (אל תסתכלו ישר מאחורי הרכב כי הוא בתנועה קחו נקודה על הדרך ותראו לאן האבק נסחף ממנה), שוב דגלים של תחנות דלק והאדוות על כל מיני מאגרים שאני עובר בסביבתם מעדכנים אותי מה קורה בקרקע גם שאני מאוד גבוה.
* זה לא רק לצורכי נחיתה, שאני מזהה טריגר טוב לתרמיקה אני רוצה לדעת לאן התרמיקה נסחפת ממנו.
למי שטס כבר קרוסים, למאגרים יש דרך מאוד נחמדה לספר לנו מה כיוון הרוח. בגלל שהדמבה(דופן המאגר) גבוהה יותר מפני המים, בצד של המאגר שפונה לרוח (ז"א ברוח צפונית הדופן הצפוני של המאגר) יוצר רצועה שקטה של מים ללא גלים/אדוות בצמוד לדופן המאגר, זה אזור שמוסתר מהרוח.
אפשר לראות את זה מכל גובה שאנחנו יכולים להגיע אליו וממרחק של יותר מ10 ק"מ מהמאגר גם אם אתה גבוה/רחוק מידי לראות את כיוון הגלים/אדוות על המים ורצועה השקטה בולטת לעין למי שיודע לחפש אותה.
אפילו בצילומי לווין אפשר לראות את זה:
[attachthumb=#]
(בריכת דגים של גבע ליד הגלבוע בגוגלארץ. רואים את המערבית החזקה?!)