עידכון בנושא הרחבת אפשרויות ההמראה בעמדה קיימת בתבור
נפגשתי היום עם הקבלן והצוות ההנדסי שלו. ביררנו בתחילה אפשרויות וסדר של גודל לעלויות באופציה מס' 1, שהיא הרחבת העמדה הקיימת, בניית קיר תומך צפוני בכיוון ההמראה מעל לסרפנטינה העולה לעמדה. מדובר בקיר שאורכו כ-50 מטר. בנוסף - קיר תומך בציד הימני (אם ממריאים צפונה אפשר לקרוא ליר הזה קיר צפון מזרחי). ובכן, רק עלות הקירות הללו שתפקידם למנוע סחף של מאות טונות אדמה, שאמורים למלא בחלל שנוצר בין הקירות) יהיה כ250.000 ש"ח. יחד עם חומר המילוי ועבודות פיתוח זה יגיע ל-350.000 - 400.000 ש"ח שזה נראה לי מחיר דמיוני. הלוואי שהיינו יכולים לבצע את התכנית הזאת, כי היא קלה הרבה יותר לשכנוע המוסדות השונים, אין כמעט בנייה והרב הוא מעין גננות נוף, וכך גם היינו מציגים את זה. משהו כמו שיפור חזות העמדה הקיימת. באופציה הזאת גם מצנחי הרחיפה היו יכולים להשתמש.
אופציה -2 מכיוון שאני לא רואה מאיפה מגייסים סכומים כאלה, נראה לי שנפנה לחלופה ראשונה, שהיא בניית רמפה שצרפתי כאן. זה סרטוט ראשוני ששלחתי לקבלן, ואני מעריך שמדובר כאן בסכום הרבה יותר קטן. המבנה הזה כמובן פוגע יותר בנוף ולא בטוח שנצליח להעביר את זה, אבל אתחיל את המהלך ואנסה. עדיין אני לא יודע לאיזה מועצה אזורית שייך התבור ובכל האתרים המציגים את התבור, לא מצאתי שום מספר טלפון. אבל אני מתאר לעצמי שגם את השלב הזה נעבור, אנסה קודם כל לשכנע את הנזירים על ההר, כי הם אבן הנגף הכי בעייתית ואחר כך נמשיך. נדמה לי שצריך גם אישור של ראשות הגנים הלאומיים, ואולי גם קק"ל (נצטרך להוריד עץ אחד.)
אם יש מישהו שיכול לעזור בשלב זה, לכוון אותי - אשמח. גם הקונסטרוקציה שסרטטטתי כאן פתוחה לדיון