כתב נושא: סקיצה לרמפה בתבור  (נקרא 3149 פעמים)

0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה.

מנותק mikiweiss

• פורום גלישה אוירית
  • מצאתי פסיפס
    • דוא
סקיצה לרמפה בתבור
« ב- : July 29, 2013, 06:22:22 pm »
עידכון בנושא הרחבת אפשרויות ההמראה בעמדה קיימת בתבור
נפגשתי היום עם הקבלן והצוות ההנדסי שלו. ביררנו בתחילה אפשרויות וסדר של גודל לעלויות באופציה מס' 1, שהיא הרחבת העמדה הקיימת, בניית קיר תומך צפוני בכיוון ההמראה מעל לסרפנטינה העולה לעמדה. מדובר בקיר שאורכו כ-50 מטר. בנוסף - קיר תומך בציד הימני (אם ממריאים צפונה אפשר לקרוא ליר הזה קיר צפון מזרחי). ובכן, רק עלות הקירות הללו שתפקידם למנוע סחף של מאות טונות אדמה, שאמורים למלא בחלל שנוצר בין הקירות) יהיה  כ250.000 ש"ח. יחד עם חומר המילוי ועבודות פיתוח זה יגיע ל-350.000 - 400.000 ש"ח שזה נראה לי מחיר דמיוני. הלוואי שהיינו יכולים לבצע את התכנית הזאת, כי היא קלה הרבה יותר לשכנוע המוסדות השונים, אין כמעט בנייה והרב הוא מעין גננות נוף, וכך גם היינו מציגים את זה. משהו כמו שיפור חזות העמדה הקיימת. באופציה הזאת גם מצנחי הרחיפה היו יכולים להשתמש.
אופציה -2 מכיוון שאני לא רואה מאיפה מגייסים סכומים כאלה, נראה לי שנפנה לחלופה ראשונה, שהיא בניית רמפה שצרפתי כאן. זה סרטוט ראשוני ששלחתי לקבלן, ואני מעריך שמדובר כאן בסכום הרבה יותר קטן. המבנה הזה כמובן פוגע יותר בנוף ולא בטוח שנצליח להעביר את זה, אבל אתחיל את המהלך ואנסה. עדיין אני לא יודע לאיזה מועצה אזורית שייך התבור ובכל האתרים המציגים את התבור, לא מצאתי שום מספר טלפון. אבל אני מתאר לעצמי שגם את השלב הזה נעבור, אנסה קודם כל לשכנע את הנזירים על ההר, כי הם אבן הנגף הכי בעייתית ואחר כך נמשיך. נדמה לי שצריך גם אישור של ראשות הגנים הלאומיים, ואולי גם קק"ל (נצטרך להוריד עץ אחד.)
אם יש מישהו שיכול לעזור בשלב זה, לכוון אותי - אשמח. גם הקונסטרוקציה שסרטטטתי כאן פתוחה לדיון

מנותק gider

• מורשה רוח הקודש - הפורום הסגור
  • הגעתי לאוסטרליה
בעניין: סקיצה לרמפה בתבור
« Reply #1 ב- : July 29, 2013, 07:38:29 pm »
מיקי , בכל מקרה זה הזמן להתחיל לבדוק את אפשרויות המימון מעבר לאגודה וציבור נלווה :
א . קרן מתקנים - קרן מתקנים נועדה לפרוייקטים גדולים מסוג זה (כולל מגרשי כדורגל וכו) , ושווה לבדוק את הזכאות והסיכוי שלנו שם . לפני כשבוע היה כנס של הספורטוטו בנושא ויכול להיות שמישהו מהוועד הלך . אפשר לברר על העניין גם ישירות מול הספורטוטו וגם דרך רון מהקלוב (למודת הנסיון) והאנשים הטובים באיי"לת . שמואל אולי אתה או נועם תרימו כמה טלפונים כך נקבל יחס מהיר מהקלוב .
ב. עמיר ציין בישיבת וועד האחרונה שאיתן קורן הביע נכונות לתרום לשיפור/הקמת עמדה בייחוד בתבור. כדאי שמישהו שמכיר את איתן יצור איתו קשר ספציפית על הנושא .
« עריכה אחרונה: July 29, 2013, 07:39:35 pm על ידי gider »

מנותק יובל ענבר

• הגעתי לאוסטרליה
« Reply #2 ב- : July 29, 2013, 09:05:25 pm »
מיקי,
מה היו התובנות של הקבלן?
יש הצעת מחיר?
יובל ענבר

מנותק עומר נאמן

• מצאתי פסיפס
    • דוא
« Reply #3 ב- : July 29, 2013, 09:27:25 pm »
הגיע הזמן לאחד כח עם כל המצנחים מצנח אדום

אני מאמין שגם שם מתחבאים אנשים עם קשרים לרשויות או תורמים פוטנציאלים אשר יכולים לאחד כח עם התורם שלנו.
"מי שלא חולם, לא מגשים" (רמי בר, 2005)

מנותק mikiweiss

• פורום גלישה אוירית
  • מצאתי פסיפס
    • דוא
« Reply #4 ב- : July 29, 2013, 09:27:42 pm »
הקבלן יתן הערכת מחיר ראשונית, כי כמובן שחסר תכנון הרבה יותר מפורט. מסקרן אותי רק אם הקונספט מובן? כמובן שאם נצליח לגייס מספיק כסף לאופציה מספר 1, זה יהיה הרבה יותר עדיף, כי באופציה 2 (הרמפה, נראה לי שהצנחנים לא יוכלו להשתמש, וחבל. אמנם נח לנו יותר בלעדיהם, אבל עדיף להתייחס אליהם כאחים) וזה גם קונספט שיהיה קשה יותר לקבל עבורו היתרים ואישורים.

מנותק Michal Dvir Stamper

• מפעיל בובקט מתקדם
    • דוא
« Reply #5 ב- : July 29, 2013, 09:48:20 pm »
אולי כדאי לבדוק עם מפעל הפיס.

מנותק skorb

• מפעיל בובקט מתקדם
« Reply #6 ב- : July 29, 2013, 10:06:30 pm »
לפני כשבוע היה כנס של הספורטוטו בנושא ויכול להיות שמישהו מהוועד הלך

כן, שלום יעיש (מזכיר האגודה) היה בכנס.

לפי דעתי (וזו דעתי האישי ולא בתור היו"ר), המכשול היותר גדול הולך להיות האישורים. שמעתי סיפור על שבשבת שניסו לייצב בתבור שבסוף לא הצליחו לקבל את ההסכמה של האפיפיור.

מצד שני, עובדה שהצליחו לקיים את העמדה הנוכחית (שממה שהבנתי היא למעשה העמדה השנייה שהיה, וגם בסע"ם המקורי שסרקתי אתמול מופיע עוד שתי עמדות בכלל), כך שאולי יש סיבה לאופטימיות.

מנותק חגי

• הגעתי לאוסטרליה
« Reply #7 ב- : July 29, 2013, 11:00:12 pm »
הוצאה בהיקף של 200 אלף שקל לא אפשרית לביצוע ריאלי מאחר ולא ניתן יהיה לגייס את הכסף (תסלחו לי שאני ריאלי ולא הוזה באשליות) גם אם האגודה לבד תביא 60-70 אלף לטובת העניין.
תורמים זה נחמד. עד היום אף אחד לא ממש תרם מכספו לאגודה , אז קשה לי לראות איך פתאום יופיע צ'ק נדיב.
רמפה ללא ספק תהייה בעייתית מאד עבור המצנחים ורב הסיכויים שלא יוכלו להשתמש בה באופן בטוח. האפשרות הריאלית היחידה היא רמפת ענק בגודל של לפחות 10 מטר רוחב על 15- 18 מטר אורך.
לגבי האישורים הדרושים כדאי להתייעץ עם מי שכבר עשה זאת בהקמת העמדה הקיימת. צריך רק לאתר את האנשים מהמצנחים שהיו מעורבים בתכנון , לדעתי חלקם כבר לא פעילים.

מנותק mikiweiss

• פורום גלישה אוירית
  • מצאתי פסיפס
    • דוא
« Reply #8 ב- : July 30, 2013, 01:04:01 am »
אני שותף לדעתך לגבי גודל הסכום שנגייס. את הרמפה ניתן יהיה להרחיב בעתיד אם יימצא הכסף לכך.

מנותק יובל - נשרק'ה..... נשר מצנחי רחיפה

• הגעתי לאוסטרליה
  • הדרך לעמדה רצופה כוונות להגיע
    • דוא
« Reply #9 ב- : July 30, 2013, 10:49:13 am »
דבר עם אשר חפץ -האיש והאגדה -  0522506203.
אני חושב שאין אדם שמכיר את נפתולי הבירוקרטיה (בתבור) יותר טוב ממנו.
אשר היה  אחד מהטרקטורים (בהשאלה כמובן) שדחפו ובנו את העמדה בתבור (ובזכרון והר הארי והכמון ועד ועוד...)

מנותק אודי טייב

• משתמש בכיר
  • מצאתי פסיפס
    • דוא
« Reply #10 ב- : July 31, 2013, 01:02:27 am »
מיקי כל הכבוד על היוזמה , החלום שלנו זה עמדה צפונבונית בתבור.. הלוואי

אני לא מבין למה אתן מקובעים על המחיר שנתנו לנו , אם תחפרו קצת תגלו הפרשים גדולים מאוד בין קבלן לקבלן ושווה לבדוק.

בשנתיים האחרונות פתחתי עסק לעבודות בניין בגובה (כגולש סנפלינג ) לעבודות איטום, שיפוץ ושיקום מבנים (אחלה פרסום לעצמי ;D ) ואני פוגש לא מעט קבלנים, אוכל לבדוק את הנושא קצת יותר לעומק ואולי להוציא את העבודה במחיר קצת יותר מציאותי.
במקביל יש לנו את ברטוס אם נחליט על רמפה מעץ, או רמפה שהבסיס שלה יהיה מפלדה והרמפה עצמה תהיה מעץ.

אני מאמין שאם נחליט על זה ונחפש איפה אפשר לחסוך ולצמצם  ונדאג שהעמדה תהיה מתאימה גם למצנחים, הפרוייקט הזה יצא לפועל מהר מאוד כי בחייאת, מי לא רוצה עמדה צפונבונית בתבור .
נראה לי שהבעיה היותר קשה זה באמת האישורים ,הלוואי שנקבל אור ירוק.

מנותק ASI ZEMACH

• מצאתי פסיפס
    • דוא
« Reply #11 ב- : July 31, 2013, 06:55:41 am »
אודי איזה מעפן
לפני שבוע סגרתי שיפוץ ביניין עם סנפלינג
חבל שלא ידעתי

• הגעתי לאוסטרליה
    • דוא
« Reply #12 ב- : July 31, 2013, 10:04:41 am »
אולי זה המקום להוסיף שירשור "מי אני ,במה אני עוסק, ואיך אני יכול לעזור לך"...
נ.ב
מאד רציתי לתת כותרת משעשעת וצינית ,אבל כמו שראיתם זה נושא רציני שיכול לעזור .
אני מחפש רפד לחידוש הסלון...

מנותק ASI ZEMACH

• מצאתי פסיפס
    • דוא
« Reply #13 ב- : July 31, 2013, 12:20:43 pm »
לא ,זה שכתוב שהגעת לאוסטרליה באמת מעניין..

• הגעתי לאוסטרליה
    • דוא
« Reply #14 ב- : July 31, 2013, 08:35:29 pm »
שמת לב מה כתוב לך??.. ;D

מנותק mikiweiss

• פורום גלישה אוירית
  • מצאתי פסיפס
    • דוא
« Reply #15 ב- : August 02, 2013, 11:43:44 pm »
אודי, בטוח שיש הפרשי מחיר גדולים בין הקבלנים אבל אנחנו עוד לא שם. בינתיים אני ממתין להצעת מחיר של הרמפה מבטון ומסתבר שקק"ל באה עם יוזמה לשיפור העמדה. הטוב ביותר כמובן יהיה להכניס הכל תחת המטריה שלהם, כי להם לא תהיה בעיה להשיג כל אישור שהוא. אני אהיה עם קק"ל בקשר, בעזרת תום תום.
לגבי החומרים שאתה מציע, אודי, כל מה שלא אבן או בטון ייגנב או יישרף במוקדם או במוקדם.