צחי האם מצנח אפקטיבי/טוב יותר חייב להיות בטוח פחות?
בקייט סרפינג לדוגמא אין קשר, בתעופה אזרחית או צבאית לגמרי אין קשר, נדמה לי שההפך הוא הנכון..
אם ג׳ין הוציאו מצנח אם תקינה b ואתה סומך על התקינה אז מה זה משנה למה התכוונו כשתכננו אותו?
במילים אחרות אולי הקשר בין מצנח טוב יותר אך בטוח פחות הולך ומתערער עם כניסת טכנולוגיות חדשות לתחום
צריך להבין את יחסי הגומלין בין מצנח "טוב יותר" לבין מצנח עם ביצועים טובים יותר, לבין "בטוח להטסה".
אם ניקח דוגמה קיצונית ע"מ לחדד את העניין, המצנח החדש תכננתי (נקרא לו "פרויקט בול" לצורך העניין) אינו קורס כלל, בעל יחס גלישה של 1/21 קצב שקיעה של 0.13 מש, מהירות מקסימלית 77 קמ"ש ומזדקר ב23 קמ"ש.
את כל בדיקות התקינה הוא עבר כ B נמוך.
והשאלה: האם הוא יהיה בטוח להטסה ע"י טייס עם 100 שעות בהרים?
בהקצנה הנ"ל לא מדובר במצנח שתוכנן לטייסי C ועבר תקינה של B, אלא במצנח שמכופף את חוקי הפיזיקה ומתנהג כ B נמוך בכל טווח המהירויות.
מדהים, אני יודע. תודה.
הנקודה היא שטייס שרגיל לביצועים של מצנח B יהיה בסיכון גבוה על מצנח עם ביצועים גבוהים פשוט בגלל שכל תגובות הטייס "מכוילות" למערכת זמןמרחב שונה.
הסבירות לתאונת אוברשוט בנחיתה גבוהה ביותר.
הסבירות לתאונה עקב שאיבת ענן או אפקט כינרת וכד' גם גבוהה ביותר.
עכשיו קחו צעד אחד אחורה למצנחים הזמינים בשוק (לא, הבול לא זמין עדיין ואתם לא יכולים לקבל את הפרוטוטייפ לסיבוב) ותוסיפו לעודף הביצועים של מצנח ה C שעבר B גם התנהגות שהולמת B על הקצה של C (באויר סטרילי) והנה לכם הבטחה לתאונה, אם הוא משווק לשוק טייסי הB.
אז בחזרה למה שצחי אומר ובצדק, יש פה טעות שיווקית קשה, ואם בלאו הכי כדאי להרחיק את המוצר הזה מטייסי ה B, למה לא לשפר לו עוד קצת את הביצועים ולייצר תותח על שיפנה לשוק הנכון?
לא שהוא יהווה תחרות הולמת לבול שלי, אבל אי אפשר לקבל הכל...