נדב לקבור את הראש בחול לא גורם לבעייה להעלם ....
אני משווה למצנח שתכננו בקטגוריה אחת וסירסו אותו לקטגוריה מתחת כי זה בדיוק מה שהם עושים !!!! (לפי מה שאיתי פרסם)
האטלס והEVO תוכננו להיות B ולכן הם מצנחי B מוצלחים, גם הצ'ילי והמנטור. הטרייב תוכנן להיות מצנח C.
אין שום דרך להשוות אותם למצנח שמתכננים אותו כC ואז נותנים לטייסי B לטוס עליו באוויר תרמלי.
אם אתה לא מבין את ההבדל אתה גם לא מבין את התקינה והמגבלות שלה.
התקינה בודקת מצבים ספציפיים מאוד באוויר חלק ובודקת אך ורק בטיחות פסיבית. מה שאומר שככל שהאוויר שאתה טס בו חזק יותר הקשר בין התנהגות המצנח והתקינה קטן יותר.
לעומת זאת שמתכננים מצנח לטייסים ברמה מסויימת הם עושים עליו מאות שעות טיסה בכל מיני תנאי מזג אוויר ומתאימים אותו לסגנון הטיסה של טייסים ברמה הזו, גם בטיחות אקטיבית גם פסיבית ועוד כמה גורמים. לקחת מצנח כזה ולסרס רק את הבטיחות הפסיבית שלו (שהכי פחות חשובה באוויר תרמלי) ולהשאיר אותו עם בטיחות אקטיבית של קטגוריה מעל זה יריה עצמית ברגל.
לדוגמא מצנח C יתוכנן עם תגובות ברקס מהירות יותר מדוייקות יותר לקצרות יותר. שזה סבבה למי שטס מספיק זריז ומדוייק, זה ממש לא סבבה למי שטס בקטגוריית הB. מצנח מסורס שכזה אומנם באוויר מרגרינה לא יפנה יותר מ90°, אבל בבואך לשמור כיוון עם קריסה גדולה באוויר תרמלי צריך נסיון כדי לא לזקר אותו. נסיון שלטייס B ממוצע אין. מה שבזמן מאוד קצר יוציא למצנח שם רע.
לא שיש לי משהו נגל המצנח הספציפי, אני רק חושב שג'ין יורים לעצמם ברגל בלהוציא מצנח B שלא מתאים ל80% מטייסי הB במקום להוסיף לו 5 קמ"ש על הספיד ולהוציא מצנח מאוד נוח לכל טייסי הC.
דעתי האישית.