כתב נושא: ליגה בתבור מהיום  (נקרא 1337 פעמים)

0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה.

מנותק חגי

• מורשה רוח הקודש - הפורום הסגור
  • הגעתי לאוסטרליה
ליגה בתבור מהיום
« ב- : June 22, 2013, 06:57:33 pm »
מצורף הטרק
הטיסה   גם בלאונרדו. https://holywind.yuvdi.com/index.php?option=leonardo&op=show_flight&flightID=3109
יצאתי למשימה (תבור פוריה אלומות כפר חרוב צמח) לבד ובלי לתזמן את היציאה פשוט היה די מתיש בתבור וכשראיתי איזו הבלחה על מדרונות רכס נצרת המזרחיים הלכתי על זה.
כפר קשת הציל אותי מ 770 ל 1750
פוריה 1360 ובדרך לאלומות בצמוד למחצבה שעל שפת הרכס כמעט 2200. גובה שלא זכור לי מתי ראיתי בפעם האחרונה...כנראה בארוע הגל של מבוא חמה מ 2005.
אלומות 1700 ומשם לכפר חרוב. כל הדרך נאדא ובכפר חרוב כבר 800.
במבוא חמה החברה הצעירים זכו לראות כמה זקני גלישה נלחמים על הטרמיקות כדי לשרוד והיה ממש לא פשוט. זיהיתי שם את עמיר וולנסי וגם את גרט שאני לא בטוח שטס את המשימה.
בסוף יצאתי ב 620 מטר בלבד לגלייד אחרון כשברטוס מקדים אותי מעט ועם לפחות 100 מטר ספייר.
היה לי ברור שאני לא מגיע כי ננעלתי על רדיוס 400 מטר. בגלל זה גם נלחמתי בשיניים וקצת לקחתי סיכונים מסויימים מעל השדות לקראת הגול.
זה נגמר בנחיתה לא לגמרי מאורגנת שהסתיימה בחארקה על הקרקע ושתילת אף סבירה. בחארקה קיבלתי שיעור כמה עדיף להזיע במכנסים ארוכים ולא ברגליים חשופות בתוך הרתמה. שפשוף רציני ברגל שמאל.
טסתי כמובן עם מצלמה והייתי שמח להעלות את הפדיחה אבל כבר 3 טיסות שאני עם המצלמה ועוד לא למדתי להדליק אותה לפני המראה. חבל שזה לא בא עם שלט.

טעויות נוספות- גרמין 76 החדש לא שרת אותי טוב. גם לא קפץ לנקודה הבאה וגם במקום כפר חרוב הכנסתי משהוא דומה באזור תוניס. הגרמין הישן תפקד בסדר רק שבהכנסת המסלול שכחתי את הנקודה של כפר חרוב כך שבלג מעל הכנרת היו לי הרבה התעסקויות עם המכשירים במקום עם הטיסה.
אשמח לדעת ממי שמכיר את גרמין 76 איך גורמים לו לדלג לנקודה הבאה בטרק.
« עריכה אחרונה: June 22, 2013, 08:45:39 pm על ידי חגי »

מנותק חגי

• הגעתי לאוסטרליה
בעניין: ליגה בתבור מהיום
« Reply #1 ב- : June 22, 2013, 07:33:27 pm »
ואללה - בנחיתה הרעה ברגע של השתילה קדימה גם עפתי וכף יד ימין חטפה מכבלי האף מכה יפה. עכשיו בבית אני מסתכל על היד ולמרות שהיא לא נחתכה ואין פצע....אבל יש ממש שקע מאורך בצורה של הכבל! מדהים.

תופעה של זקנים כנראה שהבשר כבר קשה(WELL DONE) ולא גמיש ואלסטי.
« עריכה אחרונה: June 22, 2013, 07:35:09 pm על ידי חגי »

מנותק צחי רייל

• מנהל פורום
  • הגעתי לאוסטרליה
  • ARTIK 4 29
    • דוא
« Reply #2 ב- : June 22, 2013, 07:35:45 pm »
הוספתי את האפשרות לצרף קבצי IGC בפורום בשביל לא להצטרך להמיר לTXT.
don't fly faster then your guardian angel

מנותק חגי

• הגעתי לאוסטרליה
« Reply #3 ב- : June 22, 2013, 07:37:16 pm »
שודרג

אגב לא ציינתי אבל נראה שהרבה עשו גול  למרות שבדרך חשבתי שאני משחק אותה סולו.
גיא כנראה הגיע ראשון ונראה שגם ירון, שי ולנסי עמיר וכאמור ברטוב .

הערה למתכננים - שוב נושא האיסופים לא נלקח בחשבון. לי אישית היה מזל שאורן שבא לביקור הורים בקריות הצטרף אלי ודאג להביא את הרכב מהתבור. לולא עזרתו היתה לי בטוח בעייה. לא יודע איך הסתדרו האחרים אבל צריך להשקיע קצת יותר מחשבה איך להימנע מכניסה לכנרת שהופכת את האיסוף לפרוייקט מורכב וארוך יותר משמעותית.
« עריכה אחרונה: June 22, 2013, 08:50:28 pm על ידי חגי »

מנותק gider

• הגעתי לאוסטרליה
« Reply #4 ב- : June 22, 2013, 11:57:36 pm »
איזה יום מגניב , קורע אבל שווה כל תרמיקה !
שעתיים של מלחמות בתבור שהתישו אותי לגמרי - תרמיקות צרות ומבוזרות + צפיפות גלשנים ומצנח (צוק)
המטרה שלי הייתה לצאת גבוה , אבל בסוף נשברתי ויצאתי בסביבות ה1000 עם ירון (שגם כמעט התעלף בשלב הזה  :P )
בחוץ כבר הכל היה די אלים , ועננים יפים נוצרו מצפון ועזרו גם לנו לקחת את פוריה די בקלות .
בהמשך היה די פעיל על הרכס עד אלומות , עם קצת טריקיות לעזוב אותן לפני שהכנרת מתקרבת  :-\
ירון שתדלק יפה עוד פעם בדרך לפוריה , עקף אותי בטיסה מהירה לאלומות , וכשהגעתי לשם הוא כבר דיווח מעל צמח בדרך לחרוב .
באלומות פגשתי בפצצה בזמן שמעליה מחייך אלי ענן שמנמן , ואחרי נסיקה מהירה לעברו תוך התקרבות ל2000 , החלטתי להמשיך עד לבסיס במקום לנסות להשיג את ירון .. סתם כי בא לי לטפס  ;D
הבסיס היה די קריר ב2400 מעל הכנרת , והנוף די מטורף  :o (המצלמה כמובן נכבתה בשלב הזה)
משם גלייד ארוך לצמח דרך חרוב , ונחיתה ליד ירון ועמיר שלום בשדה המערבי -
גוווווווול !!!!  tumbup tumbup tumbup
תודה לירון ושאדי על האיסוף השווה , ללירן המלך על המקלחת (פרטים בהמשך) , ולאבו ג'אמל על הבגט הרותח ישר מתנור !  hug

חגי מקווה שהמכה היבשה תעבור מהר

הטרק :
https://holywind.yuvdi.com/index.php?option=leonardo&op=show_flight&flightID=3110

נ.ב.
האיסופים היו מאוד יעילים וזריזים , וכחצי שעה אחרי הנחיתה כבר הייתי עם ירון בחזור אחרי שבדקנו שכולם מסודרים (כולל חגי) ולא צריכים שנאסוף אותם .
בכל מקרה אחריות האיסופים היא על כולם , ואם למישהו דחוף להיחלץ מהר מומלץ לדאוג לנהג/נהגת אישיים .
« עריכה אחרונה: June 23, 2013, 09:21:10 am על ידי gider »

מנותק EldadYagen

• הגעתי לאוסטרליה
« Reply #5 ב- : June 23, 2013, 03:01:27 am »
כל הכבוד שייקס.. :)

מנותק mikiweiss

• פורום גלישה אוירית
  • מצאתי פסיפס
    • דוא
« Reply #6 ב- : June 23, 2013, 08:04:12 am »
כל הכבוד שייקה. כנראה שעשית נכון שתדלקת בצמח, כי האחרים דשדשו יחסית נמוך מעל לרכס מ"ח.
בפגישתנו הבאה, תרשה לי לבדוק אם אתה גבוה או גבוהה, נראה לי שיצא דווקא נמוך או נמוכה...

מנותק יובל ענבר

• הגעתי לאוסטרליה
« Reply #7 ב- : June 25, 2013, 09:26:07 pm »
ברכות לכל הגוליסטים,
מגיע לכם לקבל סוף סוף ליגה טובה.
עקבתי בערגה אחרי דיווחי הנחיתות ב whatsapp.
יובל ענבר