כתב נושא: תזכורת לצעירים ובכלל  (נקרא 5004 פעמים)

0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה.

מנותק gider

• מורשה רוח הקודש - הפורום הסגור
  • הגעתי לאוסטרליה
תזכורת לצעירים ובכלל
« ב- : June 17, 2013, 09:34:36 pm »
הקיץ הגיע , הרבה המראות בשוליים של הבריזות ורוחות חזקות .. והרבה גוזלים מורעלים

חברה , במיוחד החדשים אל תשכחו לרגע שהמגבלות הם לא כדי להפריד בין הקטנים לגדולים ,אלא כדי לשמור עלינו בחיים!!!

בתחילת הספורט לא יודעים מספיק ממה לפחד , וכשאתה מצליח להחזיק את הגלשן ולייצב אותו אז הכל נראה לך תקין ובשליטה

אז זהו שלא !!! הכל טוב ויפה עד השנייה שמשהו לא צפוי קורה , והטבע והרוח הם לא צפויים !

תעשו חשבון פשוט - מהירות בהמראה קרוב ל30 קמ"ש + 40 קמ"ש רוח .. ובחזרה להר אתם ב70 קמ"ש עם הפנים קדימה !!!

אז בחייאט , רוח חזקה , משבית מדי , מהצד מדי , עוזר לא מנוסה ,עייפות/מוטרדות וכו ... פשוט תעצרו !

ולא משנה עם א , ר , י , ועוד כמה המריאו שניה לפני זה בלי שום בעיה , כי זה לא אומר כלום (חוץ משהם טיפשים) !!

מצרף טיפה סרטונים לתזכורת ,כולל את הילד במבוא חמה:

הילד :

http://flix.tapuz.co.il/v/watch-3186184-.html

ועוד כמה מהעולם :

위험한 이륙 Dangerous and Scary Hang gliding Take-off

עוד אחד שצריך ללחוץ :

https://www.youtube.com/watch?v=aPJATjnbjKQ&t=1m15s

ואחרון:

Hang Glider Crash

טוב עוד אחד :

strongest wind hang glider crash

טיסות בטוחות לכולם

(דרך אגב לפני כחודש נהרג גולש באירופה בחזרה להר ברוח חזקה )
« עריכה אחרונה: June 17, 2013, 09:50:54 pm על ידי gider »

מנותק עומר נאמן

• מצאתי פסיפס
    • דוא
בעניין: תזכורת לצעירים ובכלל
« Reply #1 ב- : June 17, 2013, 11:27:43 pm »
לשי

אמנם לא קשור לשרשור- אבל למען מטרה שכן קשורה לשרשור - התוכל להמליץ לי על תוכנת עריכת וידאו?

בהזדמנות הזו ברצוני לשתף אתכם בהמראה מזעזעת אחת שהייתה לי ב-Manilla באוסטרליה.
"מי שלא חולם, לא מגשים" (רמי בר, 2005)

מנותק נולד לעוף

• מצאתי פסיפס
    • דוא
« Reply #2 ב- : June 18, 2013, 07:04:19 am »
אוףףף... שי, תודה ענקית לך!!!!
הפוסט שלך לא היה יכול להגיע יותר בזמן!
כבר כמה ימים אני מתלבט עם עצמי, האם להציף את הבעייה או לא...
ביום שישי האחרון "ביליתי" את רב הזמן בנסיונות למנוע מטייסים להמריא ברוחות שמעל למגבלות.
הגעתי לעמדה בעשר וחצ, ולשמחתי ראיתי שחברה כבר מורכבים או בשלבי הרכבה בעמדה (אני אומר "לשמחתי" כי כבר הרבה זמן שאני מנסה לחנך להגעה מוקדמת לעמדות, והמתנה לתנאים, במקום לצפות שהתנאים ימתינו לך...).
בהגיעי לנקודת ההמראה נוכחתי שהרוח כבר עולה ומתקרבת למגבלות של הגוזלים.
היה אוהל צל גדול של טנדמיסטים של המצנחים שכבר לא יכלו להמריא.
פניתי לחברה שהיו מוכנים, לשאול למה כבר לא ממריאי? וענו לי שמחכים לתנאים(??????).
הפצרתי בהם שהזמן הוא עכשיו, וכך מצאתי את עצמי עוזר לכל מי שהיה בעמדה להמריא לפני שייתחזק מידי.
כמובן שזה מנע מימני להרכיב בזמן, ושוב חיכיתי עד סוף היום ופירקתי על העמדה מבלי שטסתי בעצמי.
הבעיה החלה לאחר מכן. כמעט עם כל גולש שהגיע אחרי זה, הייתי צריך להתווכח בנסיון למנוע מימנו להמריא.
מיותר לציין שחלקם המריאו..
כמובן שבמשך כל היום הרגשתי נורא מזה שאני צריך להיות שוטר בן- ז#%&@נה וממש להתחנן שלא ימריאו.
הנורא מכל הוא שאם כבר הצלחתי לשכנע מישהו, הגיע גולש בכיר באגודה והטיף לשיטה של "אם אתה מצליח לייצב ברוח שמעל למגבלות, אז זה בסדר"..
 בקיצור, אני נורא מודאג מחוסר מקדמי הבטיחות הסורר לאחרונה.

דוד מיקלס
דוד מיקלס
David Miqueles

מנותק gider

• הגעתי לאוסטרליה
« Reply #3 ב- : June 18, 2013, 09:37:18 am »
עומר התוכנה שאני משתמש זה POWER DIRECTOR אבל היא לא משהו , פשוט פשוטה לעבודה מהירה .

דוד , המצב באמת מדאיג .. והשילוב של ה"וותיקים" שמגיעים למבוא חמה לצערי רק מחריף את העניין .

אם למישהו מהמבוגרים האחראים (חגי,ירון..) יש רעיון איך להעלות את המודעות הבטיחותית ..זה הזמן !

אני אשמח אם מישהו מהצעירים שכן קורא בפורום יעשה קופי פייסט להודעה למעלה וישלח אותה למייל או לאחת הקבוצות של החדשים !

תודה
« עריכה אחרונה: June 18, 2013, 09:37:48 am על ידי gider »

מנותק חגי

• הגעתי לאוסטרליה
« Reply #4 ב- : June 18, 2013, 08:30:32 pm »
רב האנשים לא לומדים מטעויות של אחרים
זה טבע האדם
ברירה טבעית...
ציינתי מספר רב של פעמים שהקמת אתר שירכז תאונות וסרטי וידאו של תאונות ואשר יהיה חובה לכל מצטרף חדש , יכול באמת לעשות הבדל.
ערבי הבטיחות הם בעיקר כיסוי תחת בשבילנו - לצערי זאת המציאות.

מנותק צחי רייל

• מנהל פורום
  • הגעתי לאוסטרליה
  • ARTIK 4 29
    • דוא
« Reply #5 ב- : June 18, 2013, 08:57:15 pm »
כידוע גם אצלנו הבעייה קיימת.

בשבת לפני שבועיים הגענו לתבור הרוח ערה ומתחזקת, חברה יוצאים אבל ברור שזה יסגר בקרוב. בעוד אני עומד בתור רתום ועם המצנח בפטריה הבנתי שכבר נסגר החלון, אבל היו אחרים שעדיין ניסו להמריא "כי לפני שתי דקות עוד המריאו". אחרי שהשני נגרר בעמדה התחלתי לצעוק עליהם "תגידו מישהו חייב להפצע כדי שתבינו שכבר איאפשר להמריא? למה כל פעם הסימן שאי אפשר להמריא צריך להיות התרסקות? אתם לא מסוגלים לראות שאי אפשר להמריא לפני שמישהו מתרסק?". וזה עשה את העבודה, נפל לאנשים האסימון שלחזור הביתה יותר חשוב מלהוציא טיסה.

אחת הסכנות הגדולות והמשותפת לשני ענפי הספורט שלנו זה עודף ביטחון עצמי. זה מגיע כמעט לכולם באיזשהו שלב. רבים נפצעים מזה. ברי המזל לומדים להתגבר על זה לפני שזה תופס אותם וממשיכים לטוס שנים רבות.

מחובתם (חובתנו) של הותיקים כל הזמן להזכיר לצעירים בספורט שלמרות שהרמה שלהם כל הזמן עולה הספורט הזה יכול להרוג גם את מי שהרמה שלו ממש גבוהה אם לא ישמור על מרווחי בטיחות.
don't fly faster then your guardian angel

אדריאן

• אורח
« Reply #6 ב- : June 18, 2013, 09:03:37 pm »
מצטרף ומוסיף עוד כמה אזהרות (לצורך נוחות העיון קיבצתי אותן לפי אופי הגולש)

אזהרות לגולש הנועז:
- ניסיון לבצע לופ עלול להסתיים במקרה הטוב על שיח קוצני עם גלשן שבור
- ניסיון לטרמל קרוב להר ברוח חזקה עלול להסתיים בתוך הרוטור של ההר ועם פרצוף שבור
- ניסיון "לתפוס" רכס ברוח חלשה עלול להסתיים עם חזרה להר
- ניסיון להמריא עם רתמה ו\או ציוד מתקדם יחסית, או לא מתאים, עלול להסתיים בחזרה להר
- ניסיון להוציא טיסה "מעניינת" מסתיים במקרה הטוב בשדה ש-WAZE עדיין לא איתרו את הדרכים אליו, במקרה הפחות טוב בשטחי א"י השלמה ובמקרה העוד יותר רע על צלע הר מיוער בעמודי מתח גבוה

אזהרות לגולש המדקדק:
- ניסיון להריץ סימולציית מונטה קרלו לצורך ניבוי תזמון ההמראה המושלם מסתיים בדרך כלל בפיספוס תנאי הטיסה
- ניסיון לבצע אנאליזת טולרנסים על מבנה הגלשן בזמן הרכבתו מסתיים בדרך כלל בפיספוס תנאי הטיסה
- ניסיון לדגום, לעבד ולהפיץ את נתוני מזג האויר בקפריסין\לוב\פרס לכל מאן דהוא מסתיים בדרך כלל בעוד יום מול המחשב במקום יום טיסה
- ניסיון לחשב את המומנטים המופעלים על המתקן ועל חוזק אבטחתו לגגון הרכב בעת הובלת הגלשן מסתיים בדרך כלל איפשהו בין החנייה לשולי הכביש בדרך לעמדה

מנותק צחי רייל

• מנהל פורום
  • הגעתי לאוסטרליה
  • ARTIK 4 29
    • דוא
« Reply #7 ב- : June 19, 2013, 11:37:38 am »
נראה לי שפספסת נקודה מאוד חשובה. וחבל שאף אחד מהגולשים הוותיקים לא התייחס לזה.

פספוס יום טיסה או לקפל בעמדה אינם סכנה באותו סדר גודל כמו חזרה להר !!!!!!

גם איסוף מחור שלא נוח להגיע אליו אינו סכנה.

פרופורציות !!!!!!

אדריאן

• אורח
« Reply #8 ב- : June 19, 2013, 07:05:49 pm »
צחי, כל מה שרציתי להראות הוא את שני הקצוות של הסקאלה.
בקיצון אחד יש את הדקדקנים ובקיצון השני יש את הנועזים.
זה נכון שהדקדקנים חשופים פחות לסיכון עד כדי כך שהם לא חשופים בכלל.
אלה ששורדים הכי הרבה זמן בספורט הזה הם אלה שיודעים איפה נמצא שביל הזהב.
אדריאן.

מנותק צחי רייל

• מנהל פורום
  • הגעתי לאוסטרליה
  • ARTIK 4 29
    • דוא
בעניין: Re: תזכורת לצעירים ובכלל
« Reply #9 ב- : June 19, 2013, 08:43:16 pm »
כן הבנתי.
הנקודה שלדעתי יותר חשובה היא שמי ששורד זה מי שלא מתרסק, מי שמוצא את שביל הזהב זה מי שטס יותר. ויותר חשוב לא להתרסק מאשר לטוס.
ז"א מי שלא יודע למצוא את שביל הזהב עדיף לו ולמשפחתו שלא יטוס.
נכון שכדי לטוס צריך למצוא את האיזון אבל גם חייבים לזכור שזו לא חובה לטוס , זו זכות עם אחריות גדולה בצידה.

מנותק gider

• הגעתי לאוסטרליה
« Reply #10 ב- : June 23, 2013, 11:52:56 am »
עוד סופ"ש עבר , כולל ליגה מוצלחת של דרגות 2

אבל לפי הסיפורים אף אחד לא באמת קרא את השרשור הזה (לפחות לא הצעירים) והוא נגמר בטוב במזזזזללל !!!!!!

השמועות אומרות שאחד החברה המריא ברוח צד , של הרבה מעבר ל45 מעלות , וכמעט חזר לצד של ההר !
גוזל אחר המריא באוויר מאוד משבי ולא ברור לתוך ואקום ששאב אותו לנפילה חזקה אחרי ההמראה
גוזל אחד המריא ברוח מעל המגבלות נתלש במקום ואחרי זה מוריד חזרה את האף
ולסיום הפעם ממקור ראשון , בדרכי מחרוב לצמח , אני מבחין בגלשן שנוחת דרום מזרחית מהשדה התחתון של מבוא חמה במורדות !!!! למזלי היה לבחור קשר והוא מיד הזדהה ודיווח שהכל תקין .

אקיצר אני מודאג :/

« עריכה אחרונה: June 23, 2013, 03:24:42 pm על ידי gider »

אדריאן

• אורח
« Reply #11 ב- : June 23, 2013, 01:29:46 pm »
המפקד שי! אני קורה אותך לסדר!

אדריאן

• אורח
« Reply #12 ב- : June 23, 2013, 01:32:08 pm »
(תיקון בשביל מיקי: קורא)

מנותק חגי

• הגעתי לאוסטרליה
« Reply #13 ב- : June 23, 2013, 01:43:16 pm »
אפשר התייחסות יותר רצינית?

אמנם אין כוונה שכל הצעירים ימשיכו לטוס אבל לפחות כדאי כבר עכשיו לידע את אלו שעומדים לפרוש בטרם עת.
« עריכה אחרונה: June 23, 2013, 01:44:03 pm על ידי חגי »

אדריאן

• אורח
« Reply #14 ב- : June 23, 2013, 08:00:10 pm »
לחגי:
סעיף 5.4.4.2 בסע"מ אומר:
(זכויותיו של גולש בדרגה 2) להמריא ולטוס ברוח יציבה בעוצמה מקסימאלית 20 מי"ש. וברוח לא יציבה בעצמה
מקסימאלית של 15 מי"ש ובזווית עד 30 מעלות מכיוון ההמראה.

אז ככה:

1. לא ברור מה זה מי"ש
 - אם זה מייל יבשתי אז מדובר ב: 32 קמ"ש \ 24 קמ"ש
 - אם זה מייל ימי אז מדובר ב: 37 קמ"ש \ 32 קמ"ש

2. לא ברור מהי "רוח לא יציבה"

כמו שכתבתי קודם יש את הנועזים ויש את הדקדקנים.
לפי שיטת הנועזים: אם חבר שלי המריא לפניי, אז אני גם יכול.
לפי שיטת הדקדקנים: אם עוצמת השיא עוברת 32 קמ"ש אני לא ממריא.

לדעתי, שתי השיטות דפוקות. לפי שיטת הנועזים אתה יכול להיפצע קשה ולפי שיטת הדקדקנים ימאס לך מהר מאוד מהספורט הזה. לכן, כאשר שואלים אותי אם אפשר להמריא אני עונה "תוודא שאתה יכול להחזיק לבד את הגלשן".

עד עכשיו, כאשר מישהו פנה אליי וביקש עזרה בהמראה \ בבדיקת תלייה, חשבתי שזה בסדר כל עוד אני לא רואה משהו חריג בציוד או בהתנהגות.

לדעתו של כותב ההודעה המקורית לא רק שאני לא מספיק דקדקן, אני אפילו מעודד אחרים לצאת בתנאים מעבר למגבלות.

בסדר... אז אני אתוודה:
המראתי קרוב לארבע מאות פעמים במבוא חמה (ועוד שלוש מאות פעמים באתרים אחרים)
רוב הפעמים היו בתנאים חזקים -- כלומר 30 קמ"ש בהפוגות ומעלה
עוצמת הרוח החזקה ביותר שהמראיתי בה הייתה קרוב ל-50 קמ"ש עם פיקים של מעל 60 קמ"ש
אני אף פעם לא מודד רוח אז אל תסמכו על המספרים האלה

עכשיו כולכם תקפצו לי :) וכדי להסיר ספק מזה שאני מעודד אחרים לעשות כמוני, יותר אל תבקשו ממני עזרה בעמדות ואני אוותר על עזרתכם גם.

מנותק חגי

• הגעתי לאוסטרליה
« Reply #15 ב- : June 23, 2013, 08:38:22 pm »
לך זה אולי לא ברור
מדובר במייל יבשתי- 1.6 לפיכך המגבלה  32.
רוח לא יציבה זאת רוח שכוללת משבים טרמליים וכשמה כן היא - לא יציבה בעוצמתה.
הפרשנות שלך פשוט מעבירה מסר שגוי ומטעה ומפתיע אותי שאתה עושה זאת למרות תפקידך!
אין נועזים ואין דקדקנים - שניהם עוברים על המגבלות אם הם ממריאים ברוח של 32 קמש כשהיא רוח לא יציבה (ואז המגבלה 24 קמש)
לפי מה שתארת והסברת אז כנראה שהדעה של מי שביקר אותך נכונה!.
במקומך (ואני מאלו שלא מאמינים בתביעה שאין לה בסיס) הייתי חושב שוב אם התפקיד שלקחת על עצמך הוא מספיק בטוח עבורך מבחינה משפטית כי ממה שמשתמע פה אז אתה הולך על חבל דק דק.
« עריכה אחרונה: June 23, 2013, 08:39:14 pm על ידי חגי »

מנותק רן

• פורום גלישה אוירית
  • מפעיל בובקט מתקדם
« Reply #16 ב- : June 23, 2013, 09:13:50 pm »
לא הבנתי איפה הבעיה לנחות דרום מזרחית בשדה התחתון של מבוא חמה במידה והרוח היא צפון מערבית??
לכיוון צפון מערב של השדה??

מנותק gider

• הגעתי לאוסטרליה
« Reply #17 ב- : June 23, 2013, 10:35:36 pm »
רן כנראה לא הבנת -
הוא לא נחת בכיוון דרום מזרח , אלא בשדה שנמצא כיותר מקילומטר דרום מזרחית מהבננות .
..וטען שפשוט לא הצליח להגיע לשדה הרשמי ...

ואנדרו באמת חבל לי שאתה מכולם לא מבין את הסכנה של עידוד צעירים להמריא מעבר למגבלות גם אם זה בהשגחתך .
עצוב לי עוד יותר הראיה הילדותית ומתוך האגו הזאת של "אז אני לא אעזור בכלל ותקפצו לי"
הפוסט הזה לא נכתב לרגע נגדך , אלא מדאגה לגוזלים שנמצאים בשלב הכי מסוכן בספורט שלנו , ומתנהגים בצורה מדאיגה מתוך חוסר הבנה של רמת הסיכון אותה הם לוקחים .
התפקיד שלנו זה לפחות לנסות לפתוח להם את העיניים לפני שתאונה של חבר תעשה את זה !!!

ההבנה שלך שזה ששרדת את ההמראות האלו הופך אותך לחסין ,את שאר הגולשים לבעלי יכולות התמודדות זהות , ואת מגבלות הסע"מ לחסרות משמעות מעוותת ונאיבית .

מנותק joessepe

• מצאתי פסיפס
    • דוא
« Reply #18 ב- : June 24, 2013, 09:26:06 am »
קצת מהמחשבות שלי..

מגבלות הסע"מ הן מוגבלות.
אין בהן הגדרה מהי רוח יציבה ומהי רוח משבית. אולי אחרי שנים בתבור זה נראה לכם טריוויאלי, אבל לגוזל שזה עתה בקע, אין הבנה מהם הגבולות שמפרידים בין השניים.
מגבלות הסע"מ אינן כוללות התייחסות למידע חשוב כמו הפרש מהירות המשבים ותוך כמה זמן זה קורה (נראה לכם שכדאי להמריא כשהרוח משתנה מ- 10 ל- 25 בתוך 3 שניות? זה במסגרת מגבלות הסע"מ, אני מזכיר).
גם אני עוד לא סגור אגב מתי רוח נחשבת יציבה ומתי משבית. ואני מתייחס כאן למהירות השינוי במהירות הרוח.
רוח שמשתנה לאורך זמן, עולה ויורדת, אני לא מחשיב כמשבית. רוח שמשתנה בתוך שניות ממהירות אחת לאחרת אני כן מחשיב כמשבית. כמה זמן  של שינוי ממהירות מקסימלית למהירות מינימאלית צריך בשביל להחשיב את הרוח כיציבה או משבית לדעתכם?

המגבלות אינן מתייחסות ליכולת של הגולש - ובצדק כי זה כבר אינדיווידואלי.
ועדיין זה משמעותי מאוד בהחלטה אם להוציא המראה או לא. אנחנו מזכירים שוב ושוב את ההרגשה של האגו כשגולש אחר לפנינו הוציא המראה ועכשיו אנחנו מרגישים שאנחנו יכולים גם. לדעתי ההסתכלות צריכה להיות תמיד על עצמי בלבד. ההשוואה היחידה המותרת בעיני היא איך אני ביחס לעצמי הרגיל שלי. האם אני מרגיש שונה היום? עירני יותר או עירני פחות? טרוד? עייף? אולי השרירים קצת תפוסים? מה רמת הכשירות שלי? מה היכולות שלי? מה אני יודע לעשות? מה לא?
ואז אני מתייעץ עם אנשים אחרים ושואל אותם למה דעתם שונה משלי. אולי יצאתי טמבל ויש לי מה ללמוד...

לגבי הקורס האחרון שסיים, אני בעיקר חושב שיש אצלם בעיה של אוויראות. חוסר הבנה מעמיקה בשיקולי המראה ונחיתה, חוסר הבנה לגבי חוקי דרך והתנהגות בקרבת גלשנים אחרים.
אם אני אזכר בשרשורים מלפני שנה, אני מאמין שהם נכתבו באופן דומה. גם לקורס שלי היה קשה עם אוויראות בהתחלה, ועד עכשיו יש לנו מה לשפר.
היתרון העיקרי שצברנו בעונה החולפת, לדעתי, הוא שאנחנו כבר מבינים עד כמה אנחנו חדשים בספורט וכמה הרבה עוד יש לנו ללמוד. חלק מהביטחון המזוייף כבר הצלחנו להדביר. אולי נצליח לשרוד בספורט :)

בשורה התחתונה, אני מאמין שצריך ללמוד וללמוד וללמוד עוד. ממי שאפשר, ממי שיש לו מה ללמד, ממי שאפשר ללמוד מהתבוננות במעשיו.
המגבלות לא ישמרו עלינו, זו אמונתי. המגבלות לא ילמדו אותנו מה מצפה לנו באויר אחרי ההמראה. פה זה רק שליטה ולימוד ואימון ועוד אימון.
והמון כבוד לאויר.
בסוף היום, אין כאן גולש ותיק שלא מצא את עצמו, אחרי המראה במסגרת המגבלות, במצבים לא צפויים שגרמו לו לחשוב שאולי זה לא ספורט בטוח בשבילו (אירוע גל? שאיבה לענן כשאתה טס מתחת לרחוב? צפיתם את זה בהמראה הבטוחה שהוצאתם באותו יום?).

מקוה שלא לשווא חפרתי.
שבוע טוב,
יוסי.

מנותק gider

• הגעתי לאוסטרליה
« Reply #19 ב- : June 24, 2013, 09:33:37 am »
יוסקה כל מה שכתבת נכון מאוד , אבל בלי שמירה על המגבלות אתה באותו מצב שתיארת + 50% סיכון נוספים .
המצבים הלא צפויים המסוכנים ביותר הם בהמראה ובנחיתה .
רוב התאונות הטרגיות בספורט קרו בהמראה!
אז נכון שהמגבלות הן לא רשת בטחון , אבל ללא ספק הן משפרות את הסיכוי לשרוד את תקופת "חוסר האוויראות" והנסיון ההתחלתית !