קצת מהמחשבות שלי..
מגבלות הסע"מ הן מוגבלות.
אין בהן הגדרה מהי רוח יציבה ומהי רוח משבית. אולי אחרי שנים בתבור זה נראה לכם טריוויאלי, אבל לגוזל שזה עתה בקע, אין הבנה מהם הגבולות שמפרידים בין השניים.
מגבלות הסע"מ אינן כוללות התייחסות למידע חשוב כמו הפרש מהירות המשבים ותוך כמה זמן זה קורה (נראה לכם שכדאי להמריא כשהרוח משתנה מ- 10 ל- 25 בתוך 3 שניות? זה במסגרת מגבלות הסע"מ, אני מזכיר).
גם אני עוד לא סגור אגב מתי רוח נחשבת יציבה ומתי משבית. ואני מתייחס כאן למהירות השינוי במהירות הרוח.
רוח שמשתנה לאורך זמן, עולה ויורדת, אני לא מחשיב כמשבית. רוח שמשתנה בתוך שניות ממהירות אחת לאחרת אני כן מחשיב כמשבית. כמה זמן של שינוי ממהירות מקסימלית למהירות מינימאלית צריך בשביל להחשיב את הרוח כיציבה או משבית לדעתכם?
המגבלות אינן מתייחסות ליכולת של הגולש - ובצדק כי זה כבר אינדיווידואלי.
ועדיין זה משמעותי מאוד בהחלטה אם להוציא המראה או לא. אנחנו מזכירים שוב ושוב את ההרגשה של האגו כשגולש אחר לפנינו הוציא המראה ועכשיו אנחנו מרגישים שאנחנו יכולים גם. לדעתי ההסתכלות צריכה להיות תמיד על עצמי בלבד. ההשוואה היחידה המותרת בעיני היא איך אני ביחס לעצמי הרגיל שלי. האם אני מרגיש שונה היום? עירני יותר או עירני פחות? טרוד? עייף? אולי השרירים קצת תפוסים? מה רמת הכשירות שלי? מה היכולות שלי? מה אני יודע לעשות? מה לא?
ואז אני מתייעץ עם אנשים אחרים ושואל אותם למה דעתם שונה משלי. אולי יצאתי טמבל ויש לי מה ללמוד...
לגבי הקורס האחרון שסיים, אני בעיקר חושב שיש אצלם בעיה של אוויראות. חוסר הבנה מעמיקה בשיקולי המראה ונחיתה, חוסר הבנה לגבי חוקי דרך והתנהגות בקרבת גלשנים אחרים.
אם אני אזכר בשרשורים מלפני שנה, אני מאמין שהם נכתבו באופן דומה. גם לקורס שלי היה קשה עם אוויראות בהתחלה, ועד עכשיו יש לנו מה לשפר.
היתרון העיקרי שצברנו בעונה החולפת, לדעתי, הוא שאנחנו כבר מבינים עד כמה אנחנו חדשים בספורט וכמה הרבה עוד יש לנו ללמוד. חלק מהביטחון המזוייף כבר הצלחנו להדביר. אולי נצליח לשרוד בספורט

בשורה התחתונה, אני מאמין שצריך ללמוד וללמוד וללמוד עוד. ממי שאפשר, ממי שיש לו מה ללמד, ממי שאפשר ללמוד מהתבוננות במעשיו.
המגבלות לא ישמרו עלינו, זו אמונתי. המגבלות לא ילמדו אותנו מה מצפה לנו באויר אחרי ההמראה. פה זה רק שליטה ולימוד ואימון ועוד אימון.
והמון כבוד לאויר.בסוף היום, אין כאן גולש ותיק שלא מצא את עצמו, אחרי המראה במסגרת המגבלות, במצבים לא צפויים שגרמו לו לחשוב שאולי זה לא ספורט בטוח בשבילו (אירוע גל? שאיבה לענן כשאתה טס מתחת לרחוב? צפיתם את זה בהמראה הבטוחה שהוצאתם באותו יום?).
מקוה שלא לשווא חפרתי.
שבוע טוב,
יוסי.