יוגב שוב ...
יש יותר סינגלים מטאנדמים... מי גורם יותר נזק בעיני הרשויות?
והבדיחה הנוספת שלך " התראה חמורה בשל פעילות מסחרית בלתי חוקית וללא היתר בשמורת טבע ציבורית, תוך יצירת התקהלות שמהווה סכנה לשלום הציבור ולסביבה"
ואיזה אישור או היתר יש לסינגלים לפעילות מסוכנת בשמורת טבע ציבורית?
הזוי ועצוב באותה מידה.
שי
שי,
1. תגיע בסופ"שים ותראה מה יש יותר.
2. סינגל מגיע לבד ונשאר באוויר כשעה.
3. כל טנדמיסט מביא איתו חמולות של אורחים וילדים, בנוסף, עולה ויורד כל 10-20 דקות.
מוגש לך כחומר למחשבה.
האם אנחנו מאמינים באמת ובתמים שגוף כמו רט"ג או קק"ל ידע להבחין בין מרחף סינגל למרחף טאנדם?
גם אם ידע, האם יהיה אכפת לו מספיק להתייחס אליהם באופן שונה ולאכוף הגבלות מסויימות רק על סוג אחד?
וגם אם יחליט לאכוף אחרת, האם אנחנו מאמינים שפקח יידע לעמוד על ההבדלים?
אין לי שום ספק שמבחינת רט"ג אין הבדל בין מצנח, גלשן או ממ"ר.
שי
אולי נשמע הגיוני "לא בטוח שכול או אפילו רוב ציבור המרחפים בארץ ישמח על כך."
מי מהחבר'ה שאוהב את הספורט לא רוצה לרחף?.... לפי מה שאני שומע (אני לא מגיע בכלל, אם כבר אולי פעם בשנה בממוצע)....אבל הפעם יגיעו מים עד נפש. ובגלל שרוצים לרחף בשקט ולא מרחפים מגיע המחשבה :
משהוא צריך לקראו כדי שהמצב ישתנה.
יש יותר מידי עור פיל במסחריות.
רולי, בתבור ובמבוא ובעמדה אחת לפחות ברכס עוד מרחפים בשקט, ומרחפים.
דרישה של רשויות כאלו ואחרות לסגור את העמדות באמת יכולה להביא למצב בו הטאנדמים לא ירחפו בהן, אבל גם לא אף אחד אחר. שוב, אני טוען ששום רשות לא תבדיל בין מרחפי טאנדם לסינגלים.
עובדה שהשרשור מתנהל ימים ארוכים, קרוב ל 900 כניסות ועשרות תגובות, אבל עוד לא ראינו טנדמיסט אחד שמכה על חטא. לא שמענו טנדמיסטים שחושבים שיש משהו לא בסדר. לא קיבלנו מאף טנדמיסט הצעה עיניינית כיצד לאפשר לסינגלים להנות ברכס בסופי שבוע. אפ טנדמיסט לא הציע קוד התנהגות וכללים שיאפשרו לסינגלים לבלות להנהתם בסופי שבוע.
המסקנה - הטנדמיסטים לא מעוניינים לשנות כלום.
אז אם צריך לסגור אתרי רכס כדי לשנות את המצב, נעשה זאת.
עורך הדין המליץ לא להסתפק במכתבים שצויינו, אלא לפנות גם לעיריית נתניה ולחדד בפניהם את כל הבעיות והליקויים שנוצרו כתוצאה מהתייחסות העירייה לעמדת נתניה כאל עמדת טנדמים, למשטרה ולרת״א, וגם לעיתונות. זה אמנם יכול להביא לסגירת נתניה לנצח, אבל יתכן שאין ברירה.
יתכן שטנדמיסטים יבינו את המסר רק אחרי שלא יהיה להם בכלל איפה לטוס. אז נכון שלאף אחד לא יהיה איפה לטוס, אבל לוותר על תחביב לתקופה זה לא כמו לוותר על פרנסה.
ישנם גם הרבה סינגלים שעוד לא משתתפים בדיון.
אני לא יודע כמה טאנדמיסטים קוראים וכותבים בפורום וכמה טאנדמיסטים ישנם בסך הכל. גם איני יודע מה טיב מערכות היחסים ביניהם. נאמר וטאנדמיסט אחד יציע אופן התנהלות - האם ניתן להניח שסיכום כזה או אחר מהפורום יגיע גם אל שאר הטאנדמיסטים?
העובדה שאין אצלם מובילי דיעה (למיטב הבנתי) ושכנראה אין להם עניין בדיון הזה בהחלט מקשה על יצירת שיתוף פעולה. מה גם שכל סיכום שכזה כנראה יפריע להם ובעיקר יתייחס לטובת הסינגלים, כפי שאני מבין מדבריך.
לאבד תחביב זה לא כמו לאבד פרנסה, אתה צודק, אבל אני ממש לא רוצה לאבד את התחביב שלי. כיף לי איתו ואם האפשרויות הן לטוס בעמדות הקיימות ולדעת שבחלק מהן האנשים לא נחמדים ויש בלגאן, או לא לטוס בכלל, אני מעדיף להמשיך לטוס.
צחי אמר שאנחנו כורתים את הענף עליו אנחנו יושבים. אני אומר שאם נבקש מהרשויות להתחיל לסגור עמדות זו תהיה יריה בברך של עצמנו ואת זה קשה מאוד לתקן.
אני בטוח שקיים פתרון פחות פטאלי מבחינת תחום הרחיפה, כמו באמת הפנייה למס הכנסה.
עירא, שמקווה שעוד יוכל לרחף כאשר יחזור לארץ.