כתב נושא: לסלק את הטנדמים מארסוף!!! - חשוב ביותר!!!  (נקרא 3407 פעמים)

0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה.

מנותק יובל - נשרק'ה..... נשר מצנחי רחיפה

• מורשה רוח הקודש - הפורום הסגור
  • הגעתי לאוסטרליה
  • הדרך לעמדה רצופה כוונות להגיע
    • דוא
גורדון,אני רוצה לראות שיש לך את היושר להטיח בי את ההאשמות הנ"ל .
בי אישית, לא ב"טנדמיסטים" ...
ומעניין אם מישהו כאן יצא להגנת שמי הטוב...
ואני שוב שואל  : למה לא טסים בגעש?

מנותק ניר ארואסטי

• הגעתי לאוסטרליה
  • עם יש סוסים שמדברים עברית אז יש גם חמורים עפים!
    • דוא
יובל,לא מדובר עליך ספיציפית,גם לא על איתי,יוסי שחבר טוב,ועוד...אתם כקבוצה ומה שאתם מביאים איתכם,זה מה שמפריע.
אז אני יוצא להגנתך כי זוהי לא משנתך,אתה איש ישר והגון ועים הליכות,אבל עדיין, אתם משתמשים בעמדות שלנו,של כולנו,גם שלכם,אבל גם לנו מגיע משהו,אז אם אתם לא מפרישים לנו כסף,לפחות תתנו לנו שקט.

דוגמא קטנה להתנהגות הדורסנית.
לפני שבועיים לערך שלח לי חבר סירטון בנתניה שרואים בו מצנח ירוק מתרסק על המצוק בנתניה בהמראה. המצנח עדיין מונח על קו הצוק,אנשים רצים לראות מה קרה ופתאום... מצנח טאנדם (מסחרי) מניף ,עולה בדריכה על המצנח הירוק (סינגל)
ויוצא לעוד 200 ש"ח של איכסה.

איתי עשית פעם הרבה ואולי גם תעשה.על השיגיך ברחיפה וקידום הספורט אין ויכוח ואפשר ללמוד ממך המון.
אבל גם אותך אפשר ללמד דבר או שתיים.

מנותק ittai

• הגעתי לאוסטרליה
  • Gin Gliders Distributor in Israel
    • דוא
ניר וצחי,

לא בקשתי מעולם או דרשתי הוקרת תודה ולא בקשתי זכויות שונות משלכם באף מקום ובשום עמדה !!

תשאלו כל מרחף סולו באשר הוא האם אי פעם טענתי להפרעה, הזזתי מישהו ו/או דרשתי זכויות באתר בנתניה או בארסוף.

אני יודע שהעמדה בנתניה נהנית מהשם ״הטוב״ שהוצאתם ולא אכפת לי מכך.

לבוא לדרוש זכויות על שמורת הטבע ארסוף..... (אין לי מילים).

גורדון בהצלחה אני מחזק את ידך ותומך במעשיך (חוץ מהקעקועים המכוערים).

ניר, ממך אני תמיד מוכן ללמוד (בעיקר רברס עם מפרקי)
« עריכה אחרונה: June 16, 2013, 06:41:15 pm על ידי ittai »
Fly high fly far just do it on the safe side

מנותק צחי רייל

• מנהל פורום
  • הגעתי לאוסטרליה
  • ARTIK 4 29
    • דוא
אתה בטוח שאנחנו הוצאנו לנתניה את השם ה"טוב" שיש לה?!

נו באמת. כל אחד שמגיע לשם בא לו להקיא כולל אתם הטנדמיסטים אחד מהשני.
don't fly faster then your guardian angel

• הגעתי לאוסטרליה
    • דוא
רגע, אז לא אני,לא לנואל..אף אחד לא יכול להוציא מילה רעה על לשובר,רוג'ר ? רומן? אובה? אדרי  לא עשה רע לאף אחד (חוץ מההתאבדות הפרטית קולקטיבית שעשה -שאולי תתברר כמוצדקת)...
אז יש יתר מצדיק אחד או שמא נאמר : כולם יודעים מי ומי הטייסים המדוברים .
עדין - זה לא כולם.

מנותק אדוה

• Riding with the wind
  • מצאתי פסיפס
  • אם אין אני לי - לא נורא
...זה כנראה אני

מנותק liors

• מפעיל בובקט מתקדם
    • דוא
ואם יש צדיק אחד בסדום?
אם זה בדיחה אני לא ממש מבין אותה ???
ואולי טב שאני גר בצפון ולא פוגש בגועל.
כל הטנדמיסטים שאני פגשתי בצפון היו בסדר גמור +++++++
אז אולי הבעיה היא ערי החוף. אולי נמיס את הקרחונים ואז שלום לכל ערי החוף.
בקיצור ניסיונות ניגוח אחד בשני לא יובילו לשום מקום אבל בהצלחה.

וכל מי שמגיע להרים את התרבות של נתניה להשאיר בנתניה.

hug

מנותק רונן גורדון

• הגעתי לאוסטרליה
  • Captain Fantastic
    • דוא
יובל, וגם איתי. זה בכלל לא עניין אישי. כל אחד מכם הוא על הכיפק, נחמד, סחבק.
טנדמיסט אחד או שניים בארסוף, גם זה יכול להיות נסבל.
אתם מתחמקים מבעייה אמיתית ומעדיפים לעצום עיניים.
נקודת מפגש בין טנדמיסטים רבים לסינגלים רבים, כשרק חצי מהטנדמיסטים מתנהגים לא בסדר, ממררת את החיים לסינגלים.
 אם כולם היו מאמצים את הסיסמא ״חיה ותן לחיות״, היה יופי.
אבל עובדתית, המצב בארסוף כאשר טאנדמיסטים רבים עובדים שם, הוא ״בית זונות״ , ואף אחד לא יכול להגיד שלא.
אז מה עוזר שיובל לא כזה? ושיוסי מארסוף נחמד ומתחשב?
יש 2 אפשרויות:
1. טנדמים בנתניה וסינגלים בארסוף.
2. כולם יחד, אבל קובעים כללי התנהגות.
לאחר שנים של היכרות עם הטנדמיסטים, ברור בשלב זה שלא ניתן לקבוע כללים, כי הם יפרו אותם. לכן נשארה האפשרות הראשונה.
אם יש מישהו שחושב שהוא יכול לקבוע כלליםצ שהטנדמיסטים יעמדו בהם, כולם, שיקום.
אם לא, צריך להרוס הכל ולבנות מחדש, כי אי אפשר לתקן. ולכן צריך לערב את הרשויות. נסגור את אתרי החוף, חלק מהטנדמיסטים יעשו הסבה מקצועית ויפרשו, השאר יסכימו לכללים, ואחר כך נפעל לפתוח האתרים מחדש.

« עריכה אחרונה: June 17, 2013, 07:55:00 am על ידי רונן גורדון »

• הגעתי לאוסטרליה
    • דוא
גורדון, הטנדמיסטים מנתניה לא רוצים להיות בארסוף.
באמת שלא.
עיריית נתניה לא הותירה לנו ברירה. ההודעה על סגירת העמדה לסופ"ש הגיעה ברגע האחרון ויש לנו מחויבות ללקוחות.
הנזק לציוד בארסוף גדול מדי לטעמי ולכן אני סובל (בשקט )בנתניה.
כולי תקווה שסופ"ש הבא הכל יחזור לשיגרה ,קרי : אנחנו נריב בנתניה ואתם תחללו (חול,כן ?...)את המצנחים בארסוף.
אין סיבה לחולל מהומת אלוהים רבתי שתפגע גם במרחפים השפויים להנאתם.

מנותק רולי

• הגעתי לאוסטרליה
  • +MARGARITA GIN CARRERA
    • דוא
ראית גורדון.??.. בצד אחד אתה בונה על עצמך מראה לא משהו עם השטויות שלך.. שנים של שטויות שהרסת בשרשור אחד.
בצד שני.. כמה מאיתנו קראו וקראו ולא ידעו אם אתה ניכנס עד פעם עם חברך אדרי לעוד סיפור מפוברק.

גורדון אני בעד. למרות שאני לא מגיע לחול או לדשא. אבל כמו יובל, אני חושב שלא כולם אותו דבר. ויש קיצונים שחייבים לשלם את המחיר.  להוקיע מחברתיינו מי שפושע . אני כבר מדבר מעבר להפרעות הרגילות. חוסם לא חוסם. מניף לא מניף. יש תנדמיסטים שמנפנפים ביטוח שלא קיים או שלא תופס בארץ.... לא נדבר על יכולת ירודה שמסכן חיים של נוסע שלא יודע מי באמת מטיס אותו.
יש גם תנדמיסתים שלא יעברו את המבחן הפסיכולוגי הראשון. לפחות חוק הטייס אשפר במשהו את המצב עגום, שכל משוגע יכול לתנדם.
יובל.. אתה היחיד בנתיים שמדבר על גאש. ואתה בשבילי האחד.(למרות שיש גם אחרים חפים מפשע).
 תשאירו  את הגועל שם. רחוק מההרים.
« עריכה אחרונה: June 17, 2013, 12:50:28 am על ידי ROLLY »
מרחף כרוני עכשיו עם מצנח

מנותק אילן

• הגעתי לאוסטרליה
    • דוא
זר לא יבין זאת - אין משפט אחר שיכול לתאר את מה שהיה ביום שבת בארסוף .
פשוט קטסטרופה
ו-שוב- מי שלא חווה את החוויה הנוראית - לא יבין .
אנסה לתאר קמצוץ מהחוויה :
נסעתי בכביש החוף לקראת ארסוף וראיתי חופות רבות צובעות את השמים - ליבי התמלא שמחה .
כבר שהתחלתי להתקרב בדרך העפר - היה סוג של פקק תנועה
כאשר התקרבתי עוד- השביל המזרחי לעמדה היה חסום עם מכוניות , ומהשביל הזה ומערבה חופות טנדם של כל הטנדמיסטים פרוסות , כולל על השביל המערבי כך שאי אפשר היה להתקרב לעמדה .
כאשר עצרתי היות ולא הייתי יכול להתקרב הגיעה אלי סוג של בהמה - אישה של אחד הטנדמיסטים - והחלה לצרוח עלי שאסע משם ואגיע ברגל
באזור ההמראות - ערב רב של טנדמיסטים . כולם . אבל ממש כולם .. כל היפים והאמיצים על עוזריהם לדורותיהם . עשרות של טנדמיסטים . אני לא מגזים חברים .

כל החופות בשמים היו טנדם . למעלה מעשר חופות טנדם מגהצות את הרכס במקביל לעמדה , חלקם רק המריאו ומבצעות תמרון לטיסה , חלקם לקראת נחיתה ומבצעות תמרון לקראת נחיתה בתקווה שיזוזו אנשים ויפנו אופצייה לנחיתה , חלקם סתם בקרבת העמדה בשביל שהמשפחה שעל הקרקע תוכל לצלם . אנדרלמוסייה מושלמת .

בעמדה בלגאן , המראות אחד על השני , נחיתות אחד על השני , מאות קליינטים מבולבלים ובני משפחותיהם שמחפשים את הטנדמיסט ששיך לקופון שרכשו  , אוהלי טנדמיסטים פרוסים בכל כוון , צעקות , לחץ , מתח ומה לא . 

הס מלהזכיר אבל באחת מהנחיתות תנדמיסט פגע באורחת , העיף אותה מספר מטרים (כמו שכדור באולינג פוגע בבקבוק ) והיא פונתה ע"י רכב חרום

אבל הכי נורא - הפרצופים .
כן כן , מוזר אה ?
אף פעם לא דיברנו על פרצופים

הסתכלתי על הפרצופים של האנשים . כולם כולל כולם . לא היה חיוך אחד של חדווה
פרצופים כעוסים , פרצופים עצבניים , פרצופים נפולים , פרצופים מאוכזבים , פרצופים כבויים
אף חיוך
לחץ באויר
אפשר היה לחתוך את האווירה שהיתה שם בסכין .
מבחינתי - כסינגליסט - לא היה סיכוי קל שבקלים שאוכל להמריא שם .

נגעלתי ובא היה לי להקיא .
נסעתי כלאומת שבאתי .
באוטו עברו בראשי מחשבות
כעסתי נורא
כעסתי שמישהו גזל ממני שעתיים של שלווה שמצאתי לעצמי ביום שבת
כעסתי שמשהוא ניכס לעצמו את פיסת האלוהים הזו וגירש אותי משם
הכעס התחלף לזכרונות

נזכרתי בפעם הראשונה שהגעתי לארסוף . לא ידעתי איך להגיע , לא היה מי שיכוון , לא הכרתי אף אחד .
שאול שני כוון אותי בטלפון .
הגעתי למקום בתולי ונפלא , עם צמחייה של אביב , שמים כחולים , ים חכול , וביניהם רכס מדהים ביופיו ללא נפש חייה למעט ארבעה מרחפים נוספים . - היו אלו חבורת רוח הקודש . הגעתי ופרסתי . הם  הסתכלו עלי , שאלו אותי לשמי בנימוס , שאלו אותי היכן למדתי . סיפרתי להם עם אגו מנופח ובנימה של אחד שיודע הכל כי אני בוגר עגור והוספתי בשבחי המדריך הנערץ שלי . הם הגניבו חיוך עדין האחד לשני שלא הבנתי את פשרו והמתינו להצגה היומית : "סשן הנפות" מבית המדרש של בוגר עגור .
אחרי מספר נסיונות כושלים של הנפות וגרירות פנו אלי שניים מבין החבורה הלא מוכרת ואמרו לי : ילד , לפני שאתה מגיע לפו תפוס לך פיסת דשא ותתאמן על ההנפות שלך ( אלו היו צחי ומנו )

נזכרתי בסרט ש-מליק עשה לפני שמונה שנים על חבורה קטנה ונפלאה שהגיע לארסוף בשלהי החורף /אביב . הסרט לא באיכות משהוא . לא היה אז גו-פרו . לא היה אז קונטור .
היתה נשמה . המון נשמה . היה חיוך של אושר בפרצופים

זר לא יבין זאת

מנותק shaison

• הגעתי לאוסטרליה
אילן
היו ימים.....היה חוק.
הייתה אגודה.
 לא כול מי שלמד אתמול לעוף ולשתות עשה טאנדמים.
 הסיסמא "אתה יכול לעשן ולעוף" הייתה בדיחה.

היו ביטוחים.....היה אפשר להרוויח כסף מטאנדמים.

היו ימים אני אותכם זוכר.....

וכדרך אגב למי שלא ברור לו...
רציתם לעוף בלי חוק ובלי התאגדות ...המצב בטאנדמים הוא תוצאה ישירה של זה   ולצערי גם מצב הלימוד בארץ.
חלק ממה שראתי בארץ מבחינת לימוד ארנון נראה מלאך לעומתם.

שי

« עריכה אחרונה: June 17, 2013, 08:16:02 am על ידי shaison »

מנותק ittai

• הגעתי לאוסטרליה
    • דוא
אדרי תפסיק לאיים ולקשקש בזנב.

אתה לא סוגר ולא פותח את העמדה, אינך נציג העיריה לשום דבר.

מנותק ניר ארואסטי

• הגעתי לאוסטרליה
  • עם יש סוסים שמדברים עברית אז יש גם חמורים עפים!
    • דוא
אדרי תפסיק לאיים ולקשקש בזנב.

אתה לא סוגר ולא פותח את העמדה, אינך נציג העיריה לשום דבר.

רגע, אז העמדה בנתניה לא סגורה?

מנותק צחי רייל

• מנהל פורום
  • הגעתי לאוסטרליה
  • ARTIK 4 29
    • דוא
שישון אתה צודק חלקית מאוד, חלק מהטנדמיסטים היותר בעייתים היו טנדמיסטים ברשיון כשעוד היה ואפילו מדריכים. חבל שחלק מהם לא יודע לקרוא כדי ליהנות מהשרשור הזה, וחלק אחר מהם בטוח שלא מדובר בהם.

גם מי מהטנדמיסטים שלא משתתף אקטיבי במהומה במקרים רבים תורם בדרכים עקיפות לליבוי היצרים והריבים בין האחרים. הייתי אומר למעט בודדים אבל אז 99% יהיו בטוחים שמדובר בהם, אז אני מעדיף להכליל ושאחד או שניים יעלבו ממני מאשר המצב הנוכחי שכל טנדמיסט בטוח שהוא היחיד שבסדר וכל השאר דופקים את הענף. כולכם כורתים את הענף עליו אתם יושבים. לא שהיה לי איכפת אבל יש גם כמה מאיתנו שיושבים לידכם אז בבקשה תמשיכו לכרות את הענף של נתניה ותשאירו לשאר החברה לשבת על הענף של ארסוף בשקט.
« עריכה אחרונה: June 17, 2013, 09:54:48 am על ידי צחי רייל »

מנותק ira_yifa

• הגעתי לאוסטרליה
  • Nova Mentor2 Red
    • דוא
נדמה לי שאולי נובחים כאן על העץ הלא נכון.
למיטב הבנתי הבעיה היא לא הטאנדמיסטים אלא אופן ההתנהגות שלהם בעמדה. גם סינגלים, אם היו מתנהגים בחוסר התחשבות, היו ומרגיזים את כולנו.
אני מבין את הרעיון שמאחורי סגירת האתרים לתקופה מסויימת מתוך שאיפה שהטאנדמיסטים יחליפו בינתיים מקצוע. נשאלת השאלה האם אלו שיחזיקו מעמד ישנו את התנהגותם?

אני חושב שבשביל ליצור נורמת התנהגות ציבורית של קהילת המרחפים והטאנדמיסטים בכללם צריכים לשתף פעולה וליצור סטנדרט חדש. לא חייבים כותרת בשם "האגודה" מעל זה.

היות והחוק לא עומד לצדנו כמרחפים ניסיון לרתום אותו לטובת הסינגלים אבל נגד הטאנדמים יהיה קשה ואולי אף מגוחך. אם ישנו חוק כלשהו שהם עוברים עליו ברחיפה הרי אנחנו עוברים עליו גם. ההבדל העיקרי הוא קבלת הכסף ואולי זו הנקודה ממנה אפשר לתקוף את העניין.

מעבר לזה נדמה שחינוך הציבור מחדש יוכל להעשות רק אם ניצור אנחנו סטנדרט התנהגות בעמדות, נגיע לעמדות בעצמנו, נסביר אותו, נקיים אותו בשטח ונאכוף אותו. יש לי תחושה שגם המשפחות המתלוות יעדיפו ללכת עם הזרם ועם מה שהרוב אומרים (אנחנו צריכים להיות הרוב באירועים שכאלו) ואולי אחרי שנה שלמה משהו מזה יחלחל קצת גם אל שאר  הטייסים והטאנדמיסטים.
נכון, זה לא יהיה כיף, זה לא יהיה נעים וזה יגזול ימי טיסה מחלק מאיתנו. מאידך, זה אולי אחד הדברים האחרונים שנותרו לנו לעשות (מלבד באמת לערב את מס הכנסה בעניין).
טוב מצנח אחד ביד משניים על העץ.

מנותק ittai

• הגעתי לאוסטרליה
    • דוא
צחי,

אתה כותב וכותב וכותב.

כמה ומתי ריחפת בנתניה מאז שחזרת לעולם הרחיפה?

יש במקום עשרות של סינגלים כשבאים כמה שרק יוצא להם.

חברינו ז"ל יורם אגמון היה מגיע 3 פעמים בשבוע נכנס ויוצא מהמקום עם חיוך על הפנים כמו גם גונן גל והרבה אחרים.

אני מגיע למקום ולא עולה בי כל תחושה של גועל מהמקום.

"בא לי להקיא" (מושג שלך) מהרבה מאוד אנשים בהרבה מאוד מקומות (בקיבוץ, בארסוף, בקיסריה, בת"א במבוא חמה.....).

מעמדות הרחיפה אני לא מקבל תחושת בחילה (למרות החול בכל חור אפשרי בשבוע האחרון).

כתבתי כבר מזמן שאבן שטיפש אחד זרק לבאר גם 7 חכמים לא יוציאו.

« עריכה אחרונה: June 17, 2013, 10:42:55 am על ידי ittai »

• הגעתי לאוסטרליה
    • דוא
אילן,אני יכול להבין אותך.ד בר איתי בטלפון ואגלה לך בסוד על עוד עמדה (שבה לטנדם כמעט בלתי אפשרי ללטוס).מזווית הראייה של טייס מנוסה  -לא,לא אני - יוסי לוי, היה מדהים לראות כמה שהיה קל להמריא ולנחות, כמה קל היה להסתדר בכניסה לנחיתה וביציאה להמראה. כל זאת למרות 20 טנדמים בו זמנית באוויר ועוד 5-10 על הקרקע.
לשימחת כולם - העמדה בנתניה נפתחת מחר.

מנותק גונן גל

• הגעתי לאוסטרליה
    • דוא
כיוון ששמי הוזכר ע"י איתי, אתייחס לנושא.

אני נוהג להגיע לנתניה מידי פעם באמצע השבוע ולרחף, זה קרוב לי יותר מאשר ארסוף וכן נוח יותר בגלל הדשא וכד'.

מסכים עם איתי שתיאורי הגועל נפש ובית הזונות הם מוגזמים, מאידך מסכים גם עם הצד השני שטוען להתנהגות לא נאותה ולא נעימה ולא חברית מצד חלק (אולי חלק גדול) מהטייסים המסחריים.

מקווה שלאחר פתיחת האתר בנתניה מחדש, הלקח יילמד ויחול שיפור בהתנהלות במקום ואז באופן טבעי רוב המסחריים ישובו לנתניה מטעמי נוחיות וגורדון ימשיך להנות בארסוף ללא צורך במשלוח מכתבים לרשויות.

בתקווה להמשך עונה רגועה יותר.

גונן

מנותק צחי רייל

• מנהל פורום
  • הגעתי לאוסטרליה
  • ARTIK 4 29
    • דוא
כן איתי זה פורום, פה כותבים וכותבים וכותבים. זה הרעיון של המקום הזה, תתרגל.

השאלה היותר חשובה בעיניי היא למה אני לא טס בנתניה ב6 שנים האחרונות?   אתה בטח מנחש את התשובה  ;)

לגבי חברינו יורם ז"ל, היה לו חיוך כזה על הפנים כל פעם שרק חשב על מצנח בלי קשר להתנהגות שלכם בעמדה. ואני די בטוח ששמעתי מפיו יותר פעמים ממך מה הייתה דעתו על ההתנהגות של הטנדמיסטים בעמדה. אבל מכיוון שהוא כבר לא פה להעיד בעצמו אולי נשאיר אותו ואת שמו הטוב מחוץ לדיון על ההתנהגות המכוערת של הטנדמיסטים.