כתב נושא: ארוע כמעט התהפכות - כפר תבור.  (נקרא 261 פעמים)

0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה.

מנותק צחי רייל

• מנהל פורום
  • הגעתי לאוסטרליה
  • ARTIK 4 29
    • דוא
ארוע כמעט התהפכות - כפר תבור.
« ב- : June 15, 2013, 04:44:09 pm »
רקע: (טוב היום היה לי חרא של טיסה וברור שהיה צריך להיות בזיכרון וכנראה זה העונש שלי.)
התנאים בעמדה, רוח דרום מערבית 15-25 ועננים יפים. מגיעים מתארגנים ויוצאים זריז. באוויר קצת במפי אבל עולה. 950 מדרום להר איבדתי תרמיקה והחלטתי לצאת דרומה. לא היה רעיון גדול אבל הצלתי מעל המאגרים עם תרמיקה קטנה שנעלמה לי ב650 מעל עין דור. רואה את אמנון רם ועוזי בבסיס ענן של ענן יפה מעל כפר תבור ומחליט לרוץ לכפר לתפוס את הענן. לא ידעתי אבל בשלב הזה נכנסה צפונית בעמדה וכל הפעילות על ההר הפכה ללעמוד מול הרוח הצפונית (גם מי שבעמדה וגם מי שבאוויר).

ולארוע: מגיע ממזרח לכפר תבור ב100 מטר מעפ"ש כבר, כשאני נכנס לפצצה שהופכת בשניה מ2- ל5/6+ (לא ממש סגור אבל באזור הזה) אחרי 2 שניות של עליה שהמצנח מאחורי המצנח נזרק ימינה בכוח וכמו שהוא. עכשיו המצנח נמצא ב90° מימיני ועדיין מסתכל קדימה, מאין ווינג אובר.
ההגיון הראשוני אומר לשמור כיוון אבל ההבנה שהמצנח לידך כבר אין לשמור כיוון מגיעה באותה המהירות.
מושך ברקס ימין קצת לסובב את המצנח עם הפנים לקרקע ואז שני ברקסים, כשהמצנח מתחיל לצאת מהצלילה משחרר לו לצבור מהירות וזהו איכשהו זה נגמר בלי קריסה.
מתרחק קצת מהדאסט-דוויל נטול הדאסט הזה ונוחת.

הייתי צריך ללכת לזיכרון.
« עריכה אחרונה: June 15, 2013, 04:45:52 pm על ידי צחי רייל »
don't fly faster then your guardian angel

מנותק רולי

• מורשה רוח הקודש - הפורום הסגור
  • הגעתי לאוסטרליה
  • +MARGARITA GIN CARRERA
    • דוא
בעניין: ארוע כמעט התהפכות - כפר תבור.
« Reply #1 ב- : June 15, 2013, 05:02:57 pm »
רקע: (טוב היום היה לי חרא של טיסה וברור שהיה צריך להיות בזיכרון וכנראה זה העונש שלי.)
התנאים בעמדה, רוח דרום מערבית 15-25 ועננים יפים. מגיעים מתארגנים ויוצאים זריז. באוויר קצת במפי אבל עולה. 950 מדרום להר איבדתי תרמיקה והחלטתי לצאת דרומה. לא היה רעיון גדול אבל הצלתי מעל המאגרים עם תרמיקה קטנה שנעלמה לי ב650 מעל עין דור. רואה את אמנון רם ועוזי בבסיס ענן של ענן יפה מעל כפר תבור ומחליט לרוץ לכפר לתפוס את הענן. לא ידעתי אבל בשלב הזה נכנסה צפונית בעמדה וכל הפעילות על ההר הפכה ללעמוד מול הרוח הצפונית (גם מי שבעמדה וגם מי שבאוויר).

ולארוע: מגיע ממזרח לכפר תבור ב100 מטר מעפ"ש כבר, כשאני נכנס לפצצה שהופכת בשניה מ2- ל5/6+ (לא ממש סגור אבל באזור הזה) אחרי 2 שניות של עליה שהמצנח מאחורי המצנח נזרק ימינה בכוח וכמו שהוא. עכשיו המצנח נמצא ב90° מימיני ועדיין מסתכל קדימה, מאין ווינג אובר.
ההגיון הראשוני אומר לשמור כיוון אבל ההבנה שהמצנח לידך כבר אין לשמור כיוון מגיעה באותה המהירות.
מושך ברקס ימין קצת לסובב את המצנח עם הפנים לקרקע ואז שני ברקסים, כשהמצנח מתחיל לצאת מהצלילה משחרר לו לצבור מהירות וזהו איכשהו זה נגמר בלי קריסה.
מתרחק קצת מהדאסט-דוויל נטול הדאסט הזה ונוחת.

הייתי צריך ללכת לזיכרון.

עוד שניה גורדון מזמין אותך לחרב..
טוב שניגמר בלי פגע.
תודה על הזמנת בוקר... אני עוד מסטול.
לגבי זיכרון: ארנון צודק.. אתה חצי אלוהים.. החצי בן אדם טעה היום...מותר לך.... lugh
« עריכה אחרונה: June 15, 2013, 05:06:37 pm על ידי ROLLY »
מרחף כרוני עכשיו עם מצנח

מנותק אריה יעקבי

• הגעתי לאוסטרליה
  • אני לא מפחד למות, אני רק מת מפחד
« Reply #2 ב- : June 15, 2013, 05:45:33 pm »
צחי טוב שיצאת מזה כך.
ולמען כולנו באיזה גובה סיימת את הביצוע? כמה המוח נתן פקודות או עד כמה הגוף עבד על אינסטינקט במצב הקיצון?
כמה הזעת?
אריה

מנותק צחי רייל

• מנהל פורום
  • הגעתי לאוסטרליה
  • ARTIK 4 29
    • דוא
« Reply #3 ב- : June 15, 2013, 06:26:27 pm »
הכל נגמר +- בגובה שהתחיל, הצלילה לקחה בערך מה שנזרקתי למעלה בהתחלה אבל לא בדקתי בטרק עוד.

לגבי הביצוע כידוע לך הכל זה המוח מבצע, יש חלק מודע ויש התת מודע. נראה לי שבזמן שהמודע אמר "אוו שיט" התת מודע כבר עשה הערכת מצב קיפל רגליים והחליט למשוך ברקס ימין מספיק כדי לסובב את המצנח אבל בלי לדפוק ספין (כנראה היה נמוך מידי לביצוע מק'טוויסט). זה היה מהר.

מנותק ישראל רונן

• מפעיל בובקט מתקדם
  • Ozone Rush 3
    • דוא
« Reply #4 ב- : June 18, 2013, 03:05:15 pm »
צחי,קודם כל ברוך השם והאינטואיציה שיצאת מזה בשלום. לגבי המצנח ב 90 מעלות מימין כמו בווינג אובר ואתה מושך ברקס ימין ,אתה יכול קצת להרחיב ולנמק. האם בלי האינפוט הזה המשקל (המטוטלת ) לא היה מיישר אותך?

מנותק צחי רייל

• מנהל פורום
  • הגעתי לאוסטרליה
  • ARTIK 4 29
    • דוא
« Reply #5 ב- : June 18, 2013, 04:20:41 pm »
המטוטלת הייתה מישרת אותי (חוקי הפיזיקה תמיד עובדים). כל מי שהתאמן קצת על ווינג אוברים מכיר שאתה נכנס לווינג אובר בטיימינג גרוע ונעצר באמצע הווינג, הכנף הפנימית קורסת. שלא כמו מטוטלת קדימה שהיא מול שפת הזרימה מטוטלת על הצד מרוקנת את הלחץ בצד הפנימי. והכנף לא סתם קורסת היא גם מחליקה הצידה, ז"א הבד לא מתקפל אחורה כמו בטיסה קדימה אלא נדחף לתוך המיתרים והסיכוי לקרווט גדול מאוד.

זה בדיוק הרעיון של מה שעשיתי, לישר את המטוטלת לכיוון שפת הזרימה ולצאת מזה בלי קרווט שבגובה הזה היה מחייב זריקת רזרבי מיידית.

אמרתי כבר שמומלץ מדי פעם שאתם גבוהים (500 ומעלה מעפ"ש) להתאמן על ווינגים?!
אין צורך לעשות ווינגים מאוד גדולים כמו טייסי אקרו, החשוב בתרגיל הוא הטיימינג של כל פעולה. זה הבסיס הכי חשוב לטיסה אקטיבית טובה.
« עריכה אחרונה: June 18, 2013, 04:21:41 pm על ידי צחי רייל »