כתב נושא: נגנבה ריתמה :'( סליחה מראש הסיפור ארוך במיוחד  (נקרא 2274 פעמים)

0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה.

מנותק nimi

• מורשה רוח הקודש - הפורום הסגור
  • מפעיל בובקט מתקדם
באסה באסה באסה,
אחרי הנחיתה היום, במקום די נידח,  (זיכרון - שום מקום, ליד אבן יצחק- דליה), הלכתי עם הגלשן בשטח כ 400 מטר לכיוון רצועת הכביש שהייתה בקרבתי, שם התמקמתי, פרקתי, נהנתי מהנוף וכצת התבאסתי שסיימתי את הטיסה מוקדם מדי לטעמי ביום כזה. הייתי השטח שכוח אל כ 50 דקות ולא עבר זבוב.
כנראה בגלל זה פיתחתי שאננות, וכשיצאתי לכביש, השארתי את הגלשן והריתמה לא מספיק מוסוים (מוחבאים יענו), הכביש היה כ 200 מטר ממני ואמרתי לעצמי שאחכה לגרט ביציאה של הכביש לשביל.  כשהגעתי לכביש חשבתי על זה שהריתמה עם הארנק וכל המכשירים בעצם לא מספיק מוחבאת אבל מהר מאוד דעתי הוסחה כשלא ראיתי את הכביש עליו אני עומדב GPS של ה IPHNE .  וגם הקליטה נעלמה.
החלטתי לקחת כיוון ברגל על פי מה שנראה לי כיוון של אבן ייצחק במפה של ה IPHNE ולא חשבתי יותר מדי על הציוד. דאגותי התחלפו ושחכתי מהציוד שהשארתי בשטח. אחרי הליכה של כ 2 קילומטר על הכביש, הוא פשוט הסתים בצומת של שבילי עפר!
בדקתי צפון והחלתתי ללכת דוך לכיוון היישוב אבן ייצחק שהיה הכי קרוב. עברתי יער, טיפסתי גבעה וירדתי אותה מצד שני, ורק אחרי כ 3 קילומטר ראיתית את היישוב. נפגשתי עם גרט ואיתי מהמצנחים על הכביש הראשי והלכנו לחפש את הציוד. תיארתי לעצמי שאם הגעתי לקצה של כביש סלול, הוא בטח מתחיל ויוצא במקום מסויים מכביש אחר. כיוונתי את גרט לאן שהייתי סבור הכיוון ממנו או אליו מתחבר הצד השני של הכביש בו אלכתי, אבל נסענו ונסענו ,עברנו את דליה ולא הייתה שום כניסה לכביש מזרחי, יעני הכיוו ןממנו באתי, תיקים באפלה.  בסוף היות והייתה קליטה סלולארית הצלחתי להוריד ב 5% האחרונים של ה IPHONE את צילומי הלווין של האזור וכך חפשתי ומצאתי תמונות תוואי השטח והשבילים את חתיכת הכביש ממנו יצאתי לטיול הזה. היימו צריכים לנווט על שבילי עפר (סבירים) על פי על פי צלומי הלווין והכיוון הכללי אותו זכרתי, ופתאום השביל הופך לכביש סלול. יעני יש כביש שמתחיל ונגמר באמצע שבילי עפר! מי היה מאמין. מלא בושה על הפדיחה והטירטור כיוונתי את גרט (ואיתי) לגלשן, ומייד אני מזהה שהריתמה שהנחתי לייד השיחים איננה
ריתמה שקניתי בשמחה מיגאל ספיבאק לפני חודש, התאימה לי בול, הייתה במצב מצויין, כיפית מלא כיסים ופאוצים ואנטנה ארוכה למכשיר קשר+ מיצנח שחזר לפני שבועיים מריענון אצל אדם + מכשיר  Brauniger. שחזר לפני שבועיים מתיקון בחברה (35 יורו רק על המשלוח חזרה) ארנק עם כ 400 ש"ח מזומן כרטסי אשראי, כרטיסי ביקור של ספקים חשובים בסין, רשיונות ואני לא יודע מה עוד, ומלא פיצאפקס שאני טס איתם, כסדת חצי מטיואן שפעם ראשונה ניסיתי היוםציוד חרום לתיקונים וכ"ו...
ככה אפשר לדפוק יום טיסה נחמד. :'( :'( :'(

מנותק mikiweiss

• פורום גלישה אוירית
  • מצאתי פסיפס
    • דוא
וואללה נימי, עצוב לקרוא. מכל הסיפור הזה רק דבר אחד אני לא מצליח להבין: למה להשאיר ארנק? הוא הרי לא כבד ומה שיש בו לא יסולא בפז וחוץ מזה היית עשוי להזדקק לו אם הייתה למשל עוברת מונית באזור, או סתם לשלם למישהו על כך שהוא מוכן לקחת אותך. ריתמה וגלשן כולנו כבר השארנו בשטח והתפללנו לטוב. אני זוכר שבתחרות בחו"ל נסענו פעם מרחקים לחפש ארנק שהשארת באיזה מקום...
אני מקווה שהריתמה והמצנח יימצאו באיזה מקום, שהרי לאיש אין צורך בהם, כך גם לגבי הוואריו.
נימי, אני מאוד מבין שאתה עכשיו זקוק רק לעידוד ושלא בא לך לקרוא הטפות מוסר.  רך לא זאת הכוונה, אלא מכיוון שכולם קוראים כאן, כדאי אולי להדגיש את הסיבות לפאדיחה שבזכות מה שקרה לך ובזכות זה שאנשים מגיבים, אולי תימנע בעתיד:
א. בנחיתה בטיסת מרחק, מומלץ לקחת שיקולי איסוף והגעה כשבוחרים שדה נחיתה. גם על חשבון הפסד כלשהו במרחק הטיסה.
ב. לדאוג להסוואת הציוד, גם במחיר של הבאתו למרחקים.
ג. את הרתמה, בכל מקרה מומלץ לשאת איתך, משקלה לא בשמיים
ד. לא חייבים לקחת ארנק ליום פעילות. אני נוהג לקחת ת.ז., לשים בנרתיק הכחול שלה קצת כסף וכרטיס אשראי. מי צריך יותר?
ה. באמצעי הניווט שהאייפון מספק, אני לא מבין למה יש בכלל בעיית התמצאות. יש אפליקציות ניווט הכוללות דרכי עפר ומה לא.
ובכל זאת נימי, כל העניין בטוח מאוד כואב, אבל זכור שזה רק כסף !!! לי גנבו פעם ציוד קומפלט חדש, כולל הגלשן, כי גולש אחר שהיה אמור להישאר ליד הציוד בזמן שאני נסעתי בטרמפים להביא את הרכב, עזב את המקום... והכל היה דנדש ואני הייתי בתקופה שבבנק היה לי רק חור. כמובן שהעניין השאיר לי חור עוד יותר גדול בבנק ועוד חור בלב. זאת בהחלט טראומה, אבל זאת לא מחלה, לא פציעה, ולא פרוק משפחה, אלא כמה אלפי שקלים שאפילו לא ישפיעו כמעט על תמונת המאזן הכספי השנתי.
אני מקווה שלא ביאסתי אותך. (אולי קצת עם עניין הארנק, אבל קשה לא להעלות את זה... סליחה).

מנותק חגי

• הגעתי לאוסטרליה
עצוב לשמע אבל לצערי אני מצטרף למיקי וארד עליך קצת יותר ממנו.

יש אזורים ששיקולי נחיתה ואיסוף בהם קודמים באופן דרסטי לכל שיקול אחר.
האזור שנחתת בו הוא אזור בעייתי לאיסוף וכמובן בשכנות לו נמצאים כל ישובי ואדי ערה הערביים.(זכור לי עד היום כמה חיפשנו את רון וינר שנחת באזור הגבעות מבודד מכל כביש וכמה גדרות וואדיות היינו צריכים לעבור עם הג'יפ של אילן כדי לאסוף אותו)

תמיד שיצאתי מזיכרון הקפדתי לא להסחף דרומה מדי מקו דליה מקסימום אבן יצחק אבל תמיד.!..תמיד כשראיתי שאני כבר לא חזק בקרוס ומאבד גובה  , העדפתי לכוון את עצמי לכביש קרוב או לפחות לדרך ראשית בקרבת כביש.
מעבר לשיקולי איסוף שחשובים מאד בפני עצמם יש שיקול בטיחותי שאם מתרסקים בנחיתה ונפצעים , אף אחד לא ימצא אותך אם נחתת באיזה חור ...למעט גנבים וחלאות אחרות.

ממש לא ברור לי איך השארת את הארנק ברתמה ! אני שכחתי אותו אתמול ברכב של אלכסו (טוב...אני מפוזר - מודה) אבל לרגע לא הייתי משאיר דברי ערך וכמו שמיקי אמר הייתי סוחב את הרתמה איתי אם לא הייתי בטוח שהיא מוחבאת היטב.

לא ברור למה לא נשארת בקרבת הגלשן והעברת נ.צ.

בקיצור - שרשרת שיקולים לא נכונה גורמת בסוף בסבירות גבוהה לתאונה. הסיכוי היחיד למצא את הרתמה זה לחזור לזירת הפשע אבל הסיכויים די אפסיים להערכתי.
חבל

מנותק ג'ניה הערדניק

• פורום גלישה אוירית
  • מפעיל בובקט מתקדם
  • תבנו לי הרים בנגב
    • דוא
יש יותר מבעסים,ללאוניד פרצו לעסק וגנבו רתמה וקסדה..
בטח תלויה כערסל בזולה של איזה בדואי
אם שעות נסיעה לעמדה היו נרשמות בלוגבוק הייתי כבר דרגה 5 וחצי

מנותק ASI ZEMACH

• מצאתי פסיפס
    • דוא
בכל זאת  הייתי חוזר לשם שוב ומחפש בקרבת מקום
לרוב ,אנשים שגונבים תיקים לוקחים הכסף וזורקים הציוד 

מנותק עמית

• מצאתי פסיפס
    • דוא
משתתף בצערך כמובן, אולם באמת אף פעם לא היה ברור לי המנהג שלכם להשאיר ציוד בשטח, האם אין אפשרות אחרת? (חוץ מאשר לעבור למצנחים  ;D ;D ;D)
רשמת מקום נידח...ידידי אין מקומות נידחים בארצנו, מה שלך נראה מקום נידח זה החצר האחורית של מישהוא אחר, הם יודעים בדיוק היכן אנחנו גם אם לא נטוס מעליהם עם חללית...
אני אישית לא הייתי מוכן לעולם לנטוש את הציוד שאמור להשאיר אותי בחיים וזה כלל לא קשור לכסף.
חפש ביד 2 לפעמים הם מנסים למכור דרך זה.
flying with a such perfect paraglider that birds become jealous. A wing that is as compact, simple, and light as a mountain glider; as fast and efficient as a sailplane; as slow and maneuverable and turbulence resistant as a helicopter.

מנותק Shlomi Chen

• פורום גלישה אוירית
  • משחק בארגז החול
למסטר נימי

כסף בה והולך, נחתת בשלום, אתה בריא...הכל שטויות
הלוואי והציוד יגיע למישהו שיחשוב על השבת אבידה ומי יודע אוליי עוד תראה אותו - ראה את הסיפור הבא

כסטודנט גרתי באזור "פשע" ורשע ומישהו מהרחוב הזמין אותי אליו הביתה לראות טיסן רדיו למכירה.
הבחור לא היה חשוד כטיסנאי אלה כמי שאסף את הציוד מאיפשהו
כמי שהטיס גם טיסנים בעברו ידעתי להעריך את ה"שלל" ואת מה שהבחור שאיבד אותו מרגיש, קניתי אותו במחיר מציאה ולאחר כמה טלפונים מצאתי את הבחור שגנבו לו והחזרתי לו את הציוד שהסתבר שנגנב ממנו מהגינה בבית.
לא היה קשה לאתר אותו שכן קהילת הטיסנאים היא קהילה קטנה ומתוקשרת, יש לציין שאת ההוצאות הסמליות קיבלתי אז בחזרה.

מנותק לירן רלר

• מפעיל בובקט מתקדם
לכול מי שיש לו סמארטפון צריך לדעת איך הוא שולח מיקום עצמי (בWHATSAPP זה דיי קל).
שייקה נחת בשבת האחרונה כק"מ וחצי ממאעוויה - ישוב שלוקח להגיע אליו 15 דקות נסיעה מהכביש של ואדי ערה - בשדה לא שדה.

שלח לי מיקום -תוך 45 דקןת (טוב זה חתיכת סיבוב) הגעתי 50 מטר ממנו - בקשר ובשיטות הישנות, עדיין הייתי מחפש אותו.

מנותק יובל - נשרק'ה..... נשר מצנחי רחיפה

• הגעתי לאוסטרליה
  • הדרך לעמדה רצופה כוונות להגיע
    • דוא
איך שולחים מיקום ב whatsup?

מנותק אדוה

• Riding with the wind
  • מצאתי פסיפס
  • אם אין אני לי - לא נורא
פותחים שיחה לוחצים על המהדק ובוחרים מיקום