כתב נושא: היום בזיכרון - תנאים מעולים ותקלה דמיונית  (נקרא 1125 פעמים)

0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה.

מנותק חגי

• מורשה רוח הקודש - הפורום הסגור
  • הגעתי לאוסטרליה
חרגתי היום ממנהגי בשנים האחרונות ואחרי שסיימתי את חובותי המשפחתיות בקניות השבועיות וחנות פרות/ירקות מיהרתי להגיע לזיכרון כשהשמים זרועי העניים והראות המצויינת מעידים על טיב התנאים.
הגעתי ב 1130 נדמה לי וכבר ערמת מצנחים ישבה בגובה 300 ומעלה.
בעמדה נשארו כמעט רק גלשנים בשלבי הרכבה שונים כשעמיר שלום כבר באוויר.
גרט, נימי, יובל ע ,שי , קיד, גיא (עצמון?) דניאל (שעבר תשאול לגבי טיב נסיונו) ואילן סאלם שהגיע אחרון אחרי שכבר אתמול שידל אותי להגיע כדי להשוות בין הגלשנים שלנו אחרי ששדרג את המפרש.
הרוח לא היתה יציבה וחזקה במיוחד אבל היה ברור שיש הרבה פעילות טרמלית ונראה שלאף אחד לא היתה בעייה מיוחדת לשרוד את הדקה הראשונה ולהתברג בהמשך לגובה נח.

בכל אופן לי הטיסה היתה קצרה מאד והינה תאור הארוע.
בריצת המראה הרגשתי מן עצלות כזאת (הזדקנתי?) אבל לא משהוא שצריך להדאיג. הגלשן לקח אבל מיד אחרי זה הרגשתי שאני שוקע עם המדרון ולא ממש אנרגטי כמו שרציתי להיות ברגע ההמראה. נתתי לגלשן לשקע ככל הניתן עם משיכה ושחררתי רק כשהרגשתי שאני כבר במהירות טובה. מיד אחרי זה שמעתי מן בום מסויים מאזור הרתמה.
מיד אני חושש שנקרע החבל שמחזיק את החלק האחורי של הרתמה . התחושה היא שהרגליים נמוכות ואני לא ממש במצב הרגיל של שכיבה מאוזנת. תוך כדי אני נכנס לטרמיקה חזקה ורחבה ומטפס בלי להתרכז אפילו בהטסה בעודי מנסה להסתכל אחורה מה קורה עם הרתמה. ניסיתי לשדר בקשר בקשות לבדיקת ראייה ליובל אבל יתכן וגם תפעול מכשיר הקשר לא היה במיטבו.
תוך 3 דקות אני כבר מעל 500 מטר אבל מרגיש מאד לא נח עם המצב.
אחרי עזיבת הטרמיקה וחזרה לכיוון קו הרכס אני שומע ומרגיש את הצליל המוכר של פתיחת הריץ' רץ' העליון מהכיוון הלא טוב...מלמעלה מהמקום שהוא אמור להיות נעול. מבין ששוב לא הקפדתי את סגירה נכונה ועכשיו תוך זמן קצר כל העסק נפרם לכיוון האבזם שנמצא באזור הבטן.
בשבילי זה הספיק. הודעתי בקשר על תקלת רתמה והליכה לנחיתה. לקח 10 דקות לאבד את הגובה , פשוט היו טרמיקות בכל מקום- גם בחוץ.
אחרי נחיתה גיליתי (כמובן!!!) שבכלל אין לי חבל לחלק האחורי  של הרתמה. יעני נכנסתי לסרט שלא קיים בכלל ברתמה שלי.
זו דוגמה קלאסית לשיבוש שיקול דעת עקב ארוע חריג מסויים. להערכתי בדיעבד ,הבום נבע מכך שהשאקל של רצועת התלייה שכנראה התיישר לרחב לפני המראה חזר לתנוחה האנכית שלו (כבר קרה לי פעם בהמראה במוחרקה וגם אז זה היה מפחיד לאללה).
המחשבה שנתקעה לי בראש ,על קריעת חבל ברתמה נראית לי עכשיו מגוכחת. באוויר לא הפסקתי לחפש את החבל הקרוע מתנפנף ולרגע לא ניסיתי אפילו להיזכר איך נראית הרתמה(לפחות 5 שנים ובטח מעל 150 טיסות יש לי עליה)

לפחות הסיום המהיר של הטיסה אפשר לי להדגים לגיא איך נוחתים נכון אחרי שהנחיתה שלו הסתיימה בפניית 150 מעלות עקב קצה כנף שמאל שירדה ופגעה בקרקע ממש 2-3 שניות לפני הדחיפה הסופית.הנזק צלע שמאל וקצת שפשופים מהכבלים עקב הזרקות הצידה.
« עריכה אחרונה: June 14, 2013, 08:03:48 pm על ידי חגי »

מנותק mikiweiss

• פורום גלישה אוירית
  • מצאתי פסיפס
    • דוא
חגי, אני חושב שפעלת נכון. כשנתקלים בתופעה חסרת פשר באוויר צריך לנחות, ומיד, כי לא מעט מהתופעות הללו עלולות להחמיר. מעבר לכך, אני מזכיר שוב כי מומלץ מאוד, להקדיש 5 דקות בטרם המראה, למנוחה ורגיעה וגם לבדיקת כל אותם דברים קטנים שעלולים לדפוק טיסה: מים זמינים, מכשיר קשר, רצועות רגליים, vg במצב נכון, וואריו פועל (אני כמעט והמראתי היום במצב שהרמקול מושתק. לקח לי 2 דקות למצוא את ביטול ההשתקה. אני מניח שבאוויר לא הייתי מוצא את זה ומאבד דקות יקרות וגם גובה ואולי הייתה כל הטיסה מתקלקלת). תיאור ההמראה של חגי דומה מאוד להמראה שלי, (הגיל? התשוקה?) שהייתה חסרת אנרגיה והתאפינה בשקיעה רבה ממה שצפיתי. טס איתי בטרמיקות מצנח כחול לבן שכמעט תמיד הצטרף מתחתי והסתובב הפוך לכיוון הסיבוב שלי. לפעמים זה ממש הלחיץ, וגרם לי להתרחק ממרכז הטרמיקה. לאחר ההמראה עליתי מיד ל1200 מ'. כל האזור לכיוון מזרח היה מוצל ע"י עננים ואני סורק אותו לכל מיני כיוונים ולא מקבל שום עילוי. משכתי חזק מזרחה, כדי לצאת מאיזור הצל, ובאזור שרונה, הגובה 500 זה התחיל לעבוד. עכשיו הייתי בדילמה אם להמשיך מזרחה, עדיין היתה לי זווית גלישה לאלומות שמורדותיה המערביים בדר"כ לא מאכזבים, אבל עוגן ההצלה היחיד שלי לאיסוף - אנדרו, היה אולי מבריז לי אם הייתי מבקש ממנו טרמפ מאלומות או מעמק הירדן, לכן התחלתי לחזור מערבה ונחתתי. אנדרו שהיה בדרכו למ"ח הואיל בטובו להחזיר אותי לעמדה (שאפו אנדרו, עשית לי את היום - אני חייב לך !!!) ובשעה 12, כבר הייתי בדרכי למסעדה, שם חיכתה לי האשה לארוחת צהרים. זה השאיר לי כוח לשעה אפני הרים שאני עושה כמעט בכל יום. יורד מהרי נצרת לעמק יזרעאל ועולה חזרה בשארית כוחותי הבייתה, במסלול ההולך ונעשה תלול ככל שמתקרבים לפסגה (מסלול קעור).
ועכשיו מספר מילים על תופעת טבע ייחודית בתבור:
הגעתי מוקדם, בסביבות 9 כי ידעתי שהצפוניות תגענה מוקדם. מה רבה היתה אכזבתי שבעמדה נשבו רוחות 5-20 קמש מערבית - צפונית. דווקה עם התחזק הרוח היא הפכה לצפונית יותר. כך במשך כמחצית השעה בה אני מודיע לכל הגולשים שהיו בדרכם לתבור, שלא כדאי להגיע, והם אכן הסתבבו לכיוון זכרון, כי הצפוניות כידוע, כשהן כבר מגיעות, הן לא משאירות סיכוי לשום רוח אחרת, בטח לא כשהן נושבות במהירות 20 קמ"ש. ובכן לאחר כחצי שעה הגיע ענן גדול שהסיט את הרוח לדרומית (!!!) וכך המשיך המשחק. שמיים כחולים = רוח צפונית, ענן = רוח דרומית... כשחשבתי שאני מבין את התופעה, הרכבתי מהר והמראתי ברוח אף שלא התמהמה להגיע. בנחיתה נשבה רוח מערבית עם רכיב דרומי קל. בשעה 12.15 בעמדה הרוח כבר הייתה צפונית וקבועה בעוצמה של בערך 20 קמ"ש.
אני לא מחזיק מעצמי מומחה גדול למז"א ואני לא יודע להגיד מה מהמיקרו מטאורולוגיה שתיארתי כאן, חופף או סותר את המאקרו מטאורולגיה שהייתה היום. אולי מומחים גדולים ממני יוכלו , לפי הנתונים שתארתי להרחיב. בכל אופן, זה היה יום חריג מאוד מבחינת התנהגות הרוח הצפונית.

מנותק צחי רייל

• מנהל פורום
  • הגעתי לאוסטרליה
  • ARTIK 4 29
    • דוא
בעפולה עד 9:45 בערך הייתה צפון מערבית ואז הסתובבה לדרום מערבית. כבר חשבתי לשנות תוכניות מזיכרון לתבור אבל בסוף המשכנו לזיכרון כי נראה לנו שבתבור יתחזק לנו מוקדם. בזיכרון היה רכיב דרומי קל.
don't fly faster then your guardian angel

מנותק ialmog

• מורשה רוח הקודש - הפורום הסגור
  • מפעיל בובקט מתקדם