חגי, אני חושב שפעלת נכון. כשנתקלים בתופעה חסרת פשר באוויר צריך לנחות, ומיד, כי לא מעט מהתופעות הללו עלולות להחמיר. מעבר לכך, אני מזכיר שוב כי מומלץ מאוד, להקדיש 5 דקות בטרם המראה, למנוחה ורגיעה וגם לבדיקת כל אותם דברים קטנים שעלולים לדפוק טיסה: מים זמינים, מכשיר קשר, רצועות רגליים, vg במצב נכון, וואריו פועל (אני כמעט והמראתי היום במצב שהרמקול מושתק. לקח לי 2 דקות למצוא את ביטול ההשתקה. אני מניח שבאוויר לא הייתי מוצא את זה ומאבד דקות יקרות וגם גובה ואולי הייתה כל הטיסה מתקלקלת). תיאור ההמראה של חגי דומה מאוד להמראה שלי, (הגיל? התשוקה?) שהייתה חסרת אנרגיה והתאפינה בשקיעה רבה ממה שצפיתי. טס איתי בטרמיקות מצנח כחול לבן שכמעט תמיד הצטרף מתחתי והסתובב הפוך לכיוון הסיבוב שלי. לפעמים זה ממש הלחיץ, וגרם לי להתרחק ממרכז הטרמיקה. לאחר ההמראה עליתי מיד ל1200 מ'. כל האזור לכיוון מזרח היה מוצל ע"י עננים ואני סורק אותו לכל מיני כיוונים ולא מקבל שום עילוי. משכתי חזק מזרחה, כדי לצאת מאיזור הצל, ובאזור שרונה, הגובה 500 זה התחיל לעבוד. עכשיו הייתי בדילמה אם להמשיך מזרחה, עדיין היתה לי זווית גלישה לאלומות שמורדותיה המערביים בדר"כ לא מאכזבים, אבל עוגן ההצלה היחיד שלי לאיסוף - אנדרו, היה אולי מבריז לי אם הייתי מבקש ממנו טרמפ מאלומות או מעמק הירדן, לכן התחלתי לחזור מערבה ונחתתי. אנדרו שהיה בדרכו למ"ח הואיל בטובו להחזיר אותי לעמדה (שאפו אנדרו, עשית לי את היום - אני חייב לך !!!) ובשעה 12, כבר הייתי בדרכי למסעדה, שם חיכתה לי האשה לארוחת צהרים. זה השאיר לי כוח לשעה אפני הרים שאני עושה כמעט בכל יום. יורד מהרי נצרת לעמק יזרעאל ועולה חזרה בשארית כוחותי הבייתה, במסלול ההולך ונעשה תלול ככל שמתקרבים לפסגה (מסלול קעור).
ועכשיו מספר מילים על תופעת טבע ייחודית בתבור:
הגעתי מוקדם, בסביבות 9 כי ידעתי שהצפוניות תגענה מוקדם. מה רבה היתה אכזבתי שבעמדה נשבו רוחות 5-20 קמש מערבית - צפונית. דווקה עם התחזק הרוח היא הפכה לצפונית יותר. כך במשך כמחצית השעה בה אני מודיע לכל הגולשים שהיו בדרכם לתבור, שלא כדאי להגיע, והם אכן הסתבבו לכיוון זכרון, כי הצפוניות כידוע, כשהן כבר מגיעות, הן לא משאירות סיכוי לשום רוח אחרת, בטח לא כשהן נושבות במהירות 20 קמ"ש. ובכן לאחר כחצי שעה הגיע ענן גדול שהסיט את הרוח לדרומית (!!!) וכך המשיך המשחק. שמיים כחולים = רוח צפונית, ענן = רוח דרומית... כשחשבתי שאני מבין את התופעה, הרכבתי מהר והמראתי ברוח אף שלא התמהמה להגיע. בנחיתה נשבה רוח מערבית עם רכיב דרומי קל. בשעה 12.15 בעמדה הרוח כבר הייתה צפונית וקבועה בעוצמה של בערך 20 קמ"ש.
אני לא מחזיק מעצמי מומחה גדול למז"א ואני לא יודע להגיד מה מהמיקרו מטאורולוגיה שתיארתי כאן, חופף או סותר את המאקרו מטאורולגיה שהייתה היום. אולי מומחים גדולים ממני יוכלו , לפי הנתונים שתארתי להרחיב. בכל אופן, זה היה יום חריג מאוד מבחינת התנהגות הרוח הצפונית.