כתב נושא: סיפור הטיסה בשבת מהתבור לים המלח-131.9 קמ של תענוג!!!!  (נקרא 726 פעמים)

0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה.

מנותק נועם פרידמן

• מורשה רוח הקודש - הפורום הסגור
  • הגעתי לאוסטרליה
    • דוא
בשבת בבוקר אפילו לא תיכננתי לנסוע,רק אחרי בדיקה של תנאים ורוחות בשבשבות סביב 9 ומשהו התחיל לדגדג לי שאולי יהיה לנו עוד יום כמו שישי בו צוק חתך את הביקעה ליריחו,כמובן שהחיידק לא מרפה גם כשהוא כבר קיבל את המנה השבועית,סיון אומרת לי שאני אסע ושאעשה חיים,אני מחפש את טקסי שבקושי מיתעורר ב10:15 וקובע עם רון בהעוגן ב 11.
טקסי היתעכב בגלל הילדים lugh ואני ורון עוד חיכינו לו 20 דקות,שיותר מאוחר ייתבררו כ 20 דקות שאולי עשו לנו את היום,הכל מלמעלה :D.
בדרך לעמק רוח קלה מאוד,ובעמק כבר רואים היתפתחויות של עננים בצפון הרמה,המצב רוח עולה לו אט אט,מלמטה כבר קולטים את צוק באויר וכשמגיעים לעמדה גם אנדריי וויקטור בדיוק המריאו,אנחנו ממהרים לעמדה שבה כבר פרושים הרבה חברים,אבל רוח לא מצאנו שם.
אחרי כמה דקות מגיע משבון קטן ותם יוצאת יפה,לא עוברות 20 שניות וכאילו מישהו הדליק את המאוורר מהצד הצפוני הרוח בעוצמה של 10 -15 קמש מצפון  ???
בלי לחשוב יותר מידי אומר לרון שחבל לנו על הזמן ונעלה מהר לצפונית,גם טקסי שכבר הוציא בינתיים את המיצנח מקפל זריז ותוך 5 דקות אנחנו בצפונית,רוח על האף עם טיפה רכיב מערבי-10-20 קמש,יאללה צריך למהר כי ניראה שהיא עולה מהר.
אני פורש ,אומנם מהר אבל כל הזמן אומר לעצמי תהיה בפוקוס שלא תישכח ליסגור איזה אבזם,אבל הראש די דפוק,ומגלה שהחולצה הארוכה לא עלי,מחליט לוותר עליה ועולה לאויר עם קצרה יציאה בכיף וטיסה לכיוון מערב לפינה הצפון מערבית,די מהר אתה מרגיש שהאויר מאוד פעיל ,מתחיל להיסתובב עם אחת צרה וחזקה צפונית לעמדה המערבית,תוך כדי סיבוב שמאלה צד ימין ניכנס לאויר יורד ומיתקפל חזק כ40 אחוז,אבל הלחץ בחצי השמאלי כל כך חזק שאני תוך הישענות שמאלה וקצת ברקס ממשיך להיסתובב תוך כדי 2 פימפומים נחושים לכנף הסוררת ;D
היא נענית מהר מאוד ונותנות לי להמשיך בריקוד איתה עד שהיסתדרה לה לאיטה ונישארה רק חזקה אבל מסודרת,עילוי של בין 4-6 עד 3600 תוך היסחפות מינימאלית דרומה,זו היתה אם כל התרמיקות שלי לדעתי עד היום,3 קמ שלטיפוס מדהים,איזהאושר!!
 אנדריי שטייל צפונה מיצטרף ואנחנו מתחילים לגלוש דרומה,כשכבר עוברת לי בראש המחשבה שניראה שנוכל לרדת דרומה,לא מאבדים הרבה גובה עד איזור הברקן,2800+ אבל איזור הביקעה ניראה די אנמי,אובך עם ריאות לא משהו ואין ממש עננים,היה ניראה שהעננות נימצאת עמוק בתוך השומרון,מקבל קצת רגליים קרות ומחליט לטוס בינתיים לענן מעל בית שאן,לחכות קצת ולראות מה מיתפתח באיזור המחסום ודרומה לו,בינתיים אנדריי כבר נעלם לי ,ולא היה לי ברור לאן הוא טס.
הענן לא ממש עוזר לי ומחליט ללכת לכיוון השיפולים המיזרחיים של רכס עמינדב שמעליו היו קצת פומולוסים,באותו זמן אני מיסתכל על הקטע שגם חגי אמר לי שהוא בעייתי,דרומית למחסום יש קטע של אולי 20 קמ שהם בעייתיים לנחיתה עם כפרים ללא יישוב יהודי,לא נעים.
ממשיך לכיוון ההרים ועם 1250 שזה לא משהו על קו הגבול מוצא תרמיקה שמחזירה לי את האופטימיות לדם,ולוקחת אותי בקצב רגוע יחסית (1-3) למעל 3300 דרומית לקטע הבעייתי ואני כבר אחרי מחולה וגבוה.
אני מחליט לטוס יותר מערבה ולא קרוב מידי לכביש כי אני רואה שיש שם יותר היתפתחויות של עננים קטנים ואני כבר מזהה את האיזור טיסה שלי ואת היישובים שכבר ביקרתי בהם לא מעט רק בעבודה,אני מרגיש רגוע גם אם ייקרה מצב שאכנס לביית גובה אני לא אהיה חייב לרוץ לכביש אלא יש לי אופציה גם לנחיתה בסמוך ליישובים האלו(רועי ובקעות),אבל האיזור עובד יפה וגרומית אליהם אני תופס עוד תידלוק ל3300 עם רכיב צפוני נקי וממשיך הלאה.
בשלב הזה כבר הרגשתי קצת קריר וזה גם גרם לי לצורך עז לשחרר נוזלים,תוך כדי גלייד אני שופך את עצמי אל מחוץ לקוקון ומנסה לכוון כך שלא אריח כמו הבת הקטנה שלי בבוקר lugh ,זה דוקא הולך יפה והאוויר משתף פעולה ולא מביא לי פצצות תוך כדי אחרת יש סיכוי שהייתי נישאר איתו ביד תוך כדי קיפול או חוויה אחרת.
אני מישתדל לטוס כמה שיותר מהר בין התרמיקות,כי היום מתחיל להיגמר.
הריאות עד השלב בזה היתה די גרועה בעיקר מערבה,אפשר היה בשלב הזה לראות בקושי את שכם והר עיבל שקשה לפספס אותו,ובדרום כבר ראיתי את יריחו,את ירדן ראו יפה בגלל הזוית של השמש בשעה זו(סביב 15:30)
ההיתרגשות כשאתה רואה את יריחו מתחילה לפמפם לך לדם ולאט לאט גם מופיע לו ים המלח ,בשלב הזה אתה כבר יודע שים המלח בהישג יד ומה שיהיה מעבר זה כבר בונוס :)
המיקרה השני של איבוד החופה היה כשאני לחוץ עם ספיד כימעט עד הסוף,ובלי התראה מוקדמת ומהירות יפה של 60 קמש -פרונטל מלא וסימטרי :D יש פעמים שכמה שתהיה מרוכז על הספיד האוויר יפתיע אותך,ובטח במהירות גבוהה,כמובן שצריך מהר לשחרר וקצת ברקסים והחופה ניפתחה יפה בלי בעיות נוספות ;D
אני כבר לקראת יריחו מתחיל להריח את הים ונהנה מהנוף של ים המלח בדרום,העיר מתחתי,וואדי קלט שמיתגלה במלוא עוצמתו,פשוט ענק,ועם הישתקפות השמש על המיים שזורמים בו,פשוט מקסים.
התידלוק האחרון לאותו יום החל צפונית ליריחו עם 0-1 ועלה לו ל2-3 עד 2900 מעל כביש 1 ,מעל 3000 מעל הים,והנוף פשוט עוצר נשימה,רק לפני שעתיים עו היינו בגליל המוכר כל כך ועכשיו טסים מעל המידבר!!!
המשכתי בגלייד רגועה ויציב ללא סינקים או עילויים מעל המצוקים של ים המלח ופשוט היתמסרתי לנוף המשכר הזה,המיצנח טס ללא בעיה אפשר לשחרר ידיים ולהינות,הידיים החלו להפשיר מהדיפ פריז שהן עברו.
אני עובר כמה מאות מ מעל מצוקי וממשיך לכיוון דרום לאיזור בו ההרים ניפגשים עם הים ואני יורד לאיטי אל מתחת לגובה המצוק וכב רמקבל ממנו את הצל לפני הנחיתה כ 100 מ משפת הים,נחיתה ב-0 רוח מוחלט,הים ניראה כמו מראה והרי ירדן מישתקפים בו,רק הרעש של הכביש מפריע לפסטורליה הזו witch
איזה יום מטורף מעל 4 שעות באוויר גבהים מדהימים נוף חדש ולא מוכר,וגם שיא אישי שלא שאולי חלמתי עליו אבל לא חשבתי שאגשים אותו בארץ hug
מצלצל לטקסי שכבר בדרך וכבר רואה בוואטס אפ שרון בצומת ים המלח וויקטור גם באיזור והאוטו בדרך,איזה חיים יפים 8)
טקסי אסף את כולנו ואני שוב רוצה להודות לו על הנתינה שלו והכיף של להיות עם חבר שכזה,היננו ארבעתנו שמחים וטובי לבב ,צחוקים ואוכל באבו גוש לסיום מהנה וטעים שאי אפשר בילעדיו ואני מאחל לכולנו שנחווה עוד לפחות יום או יומיים כאלה בשנים הקרובות.
היה כיף לקרוא את הטירוף בנייד על הימים האחרונים,ולהיות שותף עם כולכם בחוויה הזו זה כיף ענק.
אנחנו חבורה מיוחדת במינה שאין הרבה כמוה red_glider

מנותק נועם פרידמן

• הגעתי לאוסטרליה
    • דוא
כמה תמונות מהדרך hug

מנותק gider

• הגעתי לאוסטרליה
 tumbup tumbup tumbup

רק הערה אחת לשיפור :

חבר'ה למרות שאין אגודה , תתאגדו עצמאית ובתור פרס לשובר השיא החדש .. תקנו לו כבר מצלמה נורמאלית !!!!!!  lugh
« עריכה אחרונה: May 06, 2013, 10:54:49 am על ידי gider »

מנותק נועם פרידמן

• הגעתי לאוסטרליה
    • דוא

מנותק נועם פרידמן

• הגעתי לאוסטרליה
    • דוא
ואדי קלט וים המלח

מנותק נועם פרידמן

• הגעתי לאוסטרליה
    • דוא
אכן המצלמה איכזבה בטיסות האחרונות,מבטיח להחליפה בקרוב 8)ומיריחו היא הפסיקה לצלם :-\טוב שיש נייד בכיס :D
אה ואל תישכחו לקחת איתכם מסרק לאחרי הטיסה אחרת תיראו ככה lugh

מנותק ישראל רונן

• מפעיל בובקט מתקדם
  • Ozone Rush 3
    • דוא
ןןאללה תענוג אמיתי לקרוא .כל הכבוד ותודה נועם.

מנותק ערן-ש

• מצאתי פסיפס
  • Ozone Rush-3
איזה כיף לקרוא נועם! איזה טיסה - חתיכת היסטוריה.
(רעדתי רק מלחשוב על 3600 עם חולצה קצרה)

כל הכבוד

מנותק ליאור

• מנהל פורום
  • הגעתי לאוסטרליה
  • Pro Design Thema2
מרתק נועם,
טיסה מדהימה  no1
ל' מהמוסד לרחיפה

מנותק איתן שבירו

• הגעתי לאוסטרליה
    • דוא
כל הכבוד
טיסה מדהימה  hug

מנותק עומר נאמן

• מצאתי פסיפס
    • דוא
הי נועם!

ספר קצת מה רון עשה. אותו שמעתי מגבעת מצפה הכוכבים בגבעתיים, אותך לא. :-X
"מי שלא חולם, לא מגשים" (רמי בר, 2005)

מנותק נועם פרידמן

• הגעתי לאוסטרליה
    • דוא
רון נחת בצומת הצפונית של ים המלח 103 קמ!!!,יש כבר סירטון של הטיסה ביו-טיוב,רון לא נח לרגע hug

מנותק אבנר ענב

• הכינוי שלי בלאק אנד דקר
    • דוא
פשוט מדהים!!!!

מנותק אילן

• הגעתי לאוסטרליה
    • דוא
אגדה . אין מילים .אגדה  up: up: up:

מנותק Efrat

• מפעיל בובקט מתקדם
ואוו!
נהנתי לקרוא את סיפור הטיסה :)
כל הכבוד!

מנותק צחי רייל

• מנהל פורום
  • הגעתי לאוסטרליה
  • ARTIK 4 29
    • דוא
טוב אז אני אכתוב את מה שכולם חושבים ולא מעזים להגיד - מנייייייקקקקקקק  lugh

טיסה מדהימה.  hug
את הקריסה שהייתה לך מול העמדה ראינו, נראה לי שהחברה בעמדה יותר התרגשו ממנה ממך.

אז מתי אתה מחליף לפיק 3 ושובר את השיא? או למנטרה 5.2?
don't fly faster then your guardian angel

מנותק tomtom

• הגעתי לאוסטרליה
    • דוא
סיפור שייחרט בדפי ההיסטוריה של הרוח...
תענוג לקרוא ולחוות אפילו אם רק בדימיון את מה שעברת שם  hug

מנותק רון

• הכינוי שלי בלאק אנד דקר
    • דוא
לים המלח מהתבור

כרטיס הזכרון שלי לא מתאים לטיסות ארוכות...(-: אבל באחלט ניתן להתרשם מהנוף השונה . כמו כן הכתוביות לא מתואמות משהו השתבש בעברה ליוטיוב.
תהנו.
עומרי היה נחמד לדבר איתך בדרך כי כל הטיסה הייתי לבד וזה נותן ביטחון שמישהו מודע למיקום שלך...ונועם תדאג למכשיר טעון כל הזמן כי ראיתי לא יודעים מתי זה יבוא..
רון

מנותק נועם פרידמן

• הגעתי לאוסטרליה
    • דוא
צחי הפיק הוא אהבה אמיתית ועד שהיא לא תיצטרך ללכת לעולם הבא אני נישאר נאמן לה,עם החוויות והזיכרונות המשותפים,ניראה שהיא תוכל לשרת אותי עוד כשנה ואז ניראה מי הבת זוג הבאה שלי:-):-)

מנותק נועם פרידמן

• הגעתי לאוסטרליה
    • דוא
חברים תודה על הברכות החמות hugלקח לי כמה ימים עד שחזרתי למסלול החיים lugh
אנשים לא הבינו מה קורה עם החיוך הדבילי שלא יורד מהפרצוף שלי,איזה כיף הספורט הזה ;D
אי אפשר להסביר לאנשים מחוץ לתחום את ההרגשה של להיות שעות באוויר ועוד בימים מדהימים כמו שעברנו,תרמיקות מדהימות, נופים  משכרים שרק כשאתה נימצא על מיצנח או גלשן יש להם עוצמה שרק אנחנו מכירים, והאוויר ממלא את ריאותיך ואתה נושם אוויר קריר ונקי אתה מרגיש שכל נשימה היא הסם של החיים bira .
מאחל לכולם סופש מקסים,אני מפנה קצת זמן איכות למשפחה hug וזיכרון מחכה לנו מעבר לפינה,וניראה לי שנתחיל מהשבוע לטוס מיזרחה לשם שינוי ;D