כתב נושא: הטיסה מה 6 באפריל מהתבור לצומת מגידו  (נקרא 5874 פעמים)

0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה.

מנותק gider

• מורשה רוח הקודש - הפורום הסגור
  • הגעתי לאוסטרליה
הפרצוף הסובל של שקובידו זה בגלל שהרתמה קטנה עליו , ובטיסה הזאת הוא יצא לנחיתה כי באמת השאקל לחץ לו על הצלעות ..
עומדות לפניו 3 אפשרויות :

1 . לקנות רתמה חדשה לשקובידויים
2. דיאטת גולשים
3. לעבור לשקיות , ולשתות מילקשייק תוך כדי טיסה + צפייה בסרטוני גלישה באייפד תוך כדי

מה אומר שקובי ?

מנותק mikiweiss

• פורום גלישה אוירית
  • מצאתי פסיפס
    • דוא
תפסיקו לדבר על תנוחות, זה לא הפורום המיועד לזה... כמובן שלשבת נוח יותר משכיבה על הבטן. בתחילת הגלישה גם גולשי האוויר ישבו, אך במהרה עברו לשכיבה לטובת גרר נמוך יותר. לא כל כך נח, אבל מתרגלים ואולי בניגוד למרחפים, אנחנו בחלומותינו עפים עם הראש קדימה והידיים לצדדים וזה נראה לנו הכי טבעי.

מנותק עמית

• מצאתי פסיפס
    • דוא
מיקי יש לך נתונים על ההבדלים בגרר?
לגבי טבעי, איך זה יכול להיות שאף טייס באף כלי טיס אחר לא טס ככה?
« עריכה אחרונה: April 23, 2013, 01:42:02 pm על ידי עמית »
flying with a such perfect paraglider that birds become jealous. A wing that is as compact, simple, and light as a mountain glider; as fast and efficient as a sailplane; as slow and maneuverable and turbulence resistant as a helicopter.

מנותק רולי

• הגעתי לאוסטרליה
  • +MARGARITA GIN CARRERA
    • דוא
סליחה שאני מתערב בדיון המדעי המעניין, אבל זה רק אני או שהשכיבה קדימה נראית מאוד לא נוחה?? יש לך תמיד פרצוף סובל...
בעצם אני לא מכיר אף כלי טייס עם התנוחה הזאת למעט גלשנים נכון?

קדמי מה אתה מבין אתה כולה אורטופד מומחה

אני חושב שגם טייסי אלעל צריכים לטוס שאותה תנוחה  ;D
אבי: אתה מתכוון אל התנוכה של הזבוב שבתמונה פרופיל שלך?  lugh  עם כך אני לא הייתי משתתף בשביתה!!
מרחף כרוני עכשיו עם מצנח

מנותק יובל ענבר

• הגעתי לאוסטרליה
עמית
א) זה באמת נוח, בהתחלה שרירי הצוואר קצת חורקים אבל מהר מתרגלים, חוצמזה באנו לעבוד או להנות?
ב) היתרון בשכיבה הוא יעפי כיבוי שריפות - מה אתה עושה במצנח כשבא לך להשתין? בגלשן בוחרים מטרה ויורדים עליה ;-)
יובל ענבר

מנותק gider

• הגעתי לאוסטרליה
מיקי יש לך נתונים על ההבדלים בגרר?
לגבי טבעי, איך זה יכול להיות שאף טייס באף כלי טיס אחר לא טס ככה?
קדמי ההבדלים בגרר משמעותיים ! (בעבר פרסמתי השוואות שמראות הבדלי גרר בין רתמות שכיבה תחרותיות ורגילות שכבר שם ההשפעה גדולה), ודווקא רוב ענפי הספורט האווירי שהטייס לא סגור בתא הם בשכיבה :
ווינגסוט , ג'טמן ... ( קל להבין את זה שמנסים לדמיין שחייה בישיבה מול שחיה בשכיבה )
Jetman Yves Rossy Loops 11/5/2010
מעבר לזה ולעובדה שזאת תנוחה מגניבה ,יש יתרונות רבים בשכיבה שמתאימים לגלשנים : ניהוג גוף יותר אפקטיבי, פחות קר :) , עמוד השדרה פחות חשוף לתאונות וכו

מנותק eyal bo

• מפעיל בובקט מתקדם
טוב, אמנם מדובר בהשוואה בין תירמול של ציפור למצנח רחיפה (ולא גלשן השם ישמור), אבל נראה לי מעניין לקרוא.
אפשר להגיד שיש רלוונטיות בשל ההשוואה ל- FALCON  ;D

http://ateson.com/ws/r/www.pnas.org/content/105/11/4139.full

מנותק צחי רייל

• מנהל פורום
  • הגעתי לאוסטרליה
  • ARTIK 4 29
    • דוא
תודה אייל, מאוד מעניין.

ואגב הם השוו גם גלשנים לא רק מצנחים.
"we estimated how closely the falcons, the hang glider and the paraglider pilots follow the optimal thermalling strategy"

חבל שכל הלינקים כבר לא עובדים.
« עריכה אחרונה: April 23, 2013, 06:38:14 pm על ידי צחי רייל »
don't fly faster then your guardian angel

מנותק צוק

• הגעתי לאוסטרליה
    • דוא
ציטוט
מה אתה עושה במצנח כשבא לך להשתין?
אני יכול להפסיק מתי שאני רוצה...

מנותק חגי

• הגעתי לאוסטרליה
עודד- זה נשמע לי מאד מוזר.
אם יש לך זמן נסה להעלות את הכיתוב הנל ואת הסוגייה בפורום של האוז ריפורט
דיוויד שטראוב די מתמחה בקשיחים וכדאי לבדוק איתו.
לא מסתדר לי אוירודינמית שהמינימום סינק אפילו משתפר עם הורדת מדפים אבל אולי אני מפספס משהוא.

מנותק צוק

• הגעתי לאוסטרליה
    • דוא
ציטוט
לא מסתדר לי אוירודינמית שהמינימום סינק אפילו משתפר עם הורדת מדפים אבל אולי אני מפספס משהוא.

אולי מה שלא מסתדר לך זה בגלל הקיבעון ממטוסים ששם הורדת מדפים= הורדת בזווית חדה לקראת נחיתה?
אני כמעט בטוח שהרוב המוחלט של הדאונים עושים בדיוק ככה, מורידים מדפים קצת בטירמול.
גם המינ. סינק שלנו מושג ע"י קצת ברקסים שזה דומה מאוד אווירודינמית למדפים בזווית קטנה.

זה כמובן גם מסתדר עם כל גרף פולרי טיפוסי שבו האטה מורידה את קצב השקיעה, עד לנקודה מסויימת.
באמת נראה לי שאתה מפספס משהו...

מנותק חגי

• הגעתי לאוסטרליה
בגרף הפולרי המינימום סינק מתקבל במהירות נמוכה יותר ממהירות בסט L/D אבל אתה מבלבל פה 2 גרפים פולרים שונים.
ברגע שמשנים את הפרופיל כל הגרף הפולרי משתנה.
אין שום סיבה הגיונית שהורדת מדפים תשפר את היעילות של הכנף ובמיוחד שמדובר בשינוי פרופיל שנעשה בצורה לא "נקייה" (זה לא מדפי פאולר למשל שמגדילים את שטח הכנף ומשפרים יעילות במהירות נמוכה כמו במטוסי נוסעים).
לפני שאתה קובע שאני מפספס משהוא כדאי שתבדוק עד כמה מעמיק הידע שלך בפרופילי כנך ואווירודינמיקה.

מנותק צחי רייל

• מנהל פורום
  • הגעתי לאוסטרליה
  • ARTIK 4 29
    • דוא
חגי אין לי בכלל ספק שהידע שלך בתחום עולה על שלי בכמה רמות.

יש דבר אחד שאני בטוח בו - טייסי דאונים מורידים מדפים בזמן תירמול.

שאלתי היא - למה?

מנותק נדב ארידן

• מצאתי פסיפס
** הוספתי את המאמר המגניב שאייל שם -למי שאין גישה למאמרים מדעיים   4139.full.pdf
(דרך אגב מגזין מדעי נחשב מאוד)

1- המלצה לצילום עם הקונטור בזווית הזו : עדיף להעביר ל 720,
זה נותן הרחקה וככה רואים משהו בסרט חוץ מהפרצוף (קרדיט לילד)

2- אני הראשון שיגיד שאין כמו טיסה בשכיבה,אבל...
בתהליך האבולוציה האנושי כשעברנו להליכה זקופה גם המבנה של הצוואר שלנו השתנה,
הוא בעצם עבר מלהיות מחובר בחלק האחורי של הגולגולת למתחתיה.
מה שאומר שכדי לחזור לתנוחת שכיבה כמו ציפור אנחנו צריכים לכופף אותו למעלה.

לפעמים לא הכי נוח לזמן ממושך, בטיסה שהיא לא קרוס אני טס בזווית לא שטוחה-מגדיל גרר אבל חבל על הצוואר ( ;))
« עריכה אחרונה: April 23, 2013, 10:36:32 pm על ידי נדב ארידן »

מנותק צוק

• הגעתי לאוסטרליה
    • דוא
ציטוט
אין שום סיבה הגיונית שהורדת מדפים תשפר את היעילות של הכנף

אפשר לשאול מה זה יעילות?
קצב שקיעה נמוך? מהירות נמוכה? מהירות גבוה? או אולי יחס גלישה גבוה?

הורדת מדפים (מסויימת) משפרת את קצב השקיעה על חשבון יחס גלישה ומהירות.

אני ממש לא מומחה ולא מתיימר אבל זה דיי בסיסי נראה לי.

מנותק חגי

• הגעתי לאוסטרליה
אם זה היה כל כך בסיסי אז בתחרות העזה שיש בבניית הגלשן הטוב בעולם ,כבר היו מפתחים מדפים דומים.
האופציה הזאת היא די פשוטה להתקנה בגלשן אוויר. התקנת לוחות קטנים יחסית במשקל אפסי כמעט (גג חצי קילו) ומערכת חוטים שעוברת דרך הקיל ויוצאת בשפת הזרימה של שורש הכנף, אפשר להתקין מערכת מאד פשוטה לתפעול ששולפת את המדפים ומחזירה אותם פנימה לתוך שפת הזרימה.
תמיד האלופים טענו שכדי לנצח צריך לדעת לטפס הכי גבוה ואם יש אופציה כל כך פשוטה לשפר את המינימום סינק שהוא קריטי בצבירת גובה מהיר ,אז די מפתיע שאף אחד לא חשב על זה עד כה......אולי עלינו פה על משהוא שיעשה את  המהפכה הבאה בתחום.

כפי שכתבתי בתחילה , כדאי לפנות למומחים שכבר נדרשו לעניין ובדקו איך הפולרה מושפעת מהתקנת מדפים.
מה שנראה די בסיסי מסתבר לעיתים כטעות די מהותית. ראה למשל את תפיסת העולם עד שאיזה חכמולוג טען שבכלל מדובר בכדור.
« עריכה אחרונה: April 23, 2013, 11:25:02 pm על ידי חגי »

מנותק צחי רייל

• מנהל פורום
  • הגעתי לאוסטרליה
  • ARTIK 4 29
    • דוא
בתחילת הציטות של עודד מהעלון למשתמש כתוב: A flap position of 15º when cruising has proven to be good due to a high
manoeuvrability

גם אם יש פגיעה קלה במהירות השקיעה, כנראה שהתוספת ביכולת התימרון ואיתה היכולת להתמרכז טוב עולה ומפצה על ההפסד הנ"ל.
כולנו יודעים כמה צריך לתקן ולהתמרכז מחדש כל הזמן בתרמיקות. כלי שמהירות השקיעה שלו טובה יותר אבל קשה יותר לתימרון בתיקונים האלה בסופו של דבר יתרמל גרוע יותר.

מנותק eyal bo

• מפעיל בובקט מתקדם
בתחילת הציטות של עודד מהעלון למשתמש כתוב: A flap position of 15º when cruising has proven to be good due to a high
manoeuvrability

גם אם יש פגיעה קלה במהירות השקיעה, כנראה שהתוספת ביכולת התימרון ואיתה היכולת להתמרכז טוב עולה ומפצה על ההפסד הנ"ל.
כולנו יודעים כמה צריך לתקן ולהתמרכז מחדש כל הזמן בתרמיקות. כלי שמהירות השקיעה שלו טובה יותר אבל קשה יותר לתימרון בתיקונים האלה בסופו של דבר יתרמל גרוע יותר.

המשפט בנוגע להגדלת יכולת התימרון קשור לעובדה, שבכנפיים בד"כ הורדת מדפים מגדילה במשהו את זווית ההזדקרת או יותר נכון, את מקדם העילוי המקסימלי הניתן לקבל. המחיר שמשלמים הוא הגדלת הגרר.

ד"א יש בידי מאמר מעניין אודות ניסויים שבוצעו במנהרת רוח, שבהם נבדק ההבדל בגרר שבין תנוחת שכיבה ותנוחת "חצי עמידה" (מכונה במאמר "תנוחת גורילה"  ;D), הנהוגה בשלב הנחיתה בגלשן. מפאת גודל הקובץ, אינני יכול להעלותו לאתר. אם למישהו מהמנהלים יש פתרון - אשמח.

איל
« עריכה אחרונה: April 24, 2013, 05:55:53 am על ידי eyal bo »

מנותק נדב ארידן

• מצאתי פסיפס
אתה יכול לתת הפנייה לאתר או את שם המאמר?

מנותק eyal bo

• מפעיל בובקט מתקדם
אתה יכול לתת הפנייה לאתר או את שם המאמר?

נדב, צודק (איך לא חשבתי על זה... :))

שם המאמר Full Scale Wind Tunnel Tests on Hang Glider Pilots והוא מובא מתוך אתר אוניברסיטת דלפט, שהיא אחת מהמובילות בתחום האווירודינמיקה. המאמר עצמו בריטי, ולא מאוד חדש, אבל לא חושב שהיו בתחום האמור יותר מדי פריצות דרך אווירודינמיות מאז. מי שלא מעוניין בכל המלל יכול לדלג לעמוד המסקנות, שהן בהחלט מאוד מעניינות.

http://repository.tudelft.nl/view/aereports/uuid%3A9daa7637-e81b-4605-96bc-7676e661a3e2/

איל
« עריכה אחרונה: April 24, 2013, 12:37:06 pm על ידי eyal bo »