כתב נושא: תבור 6.4.13  (נקרא 671 פעמים)

0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה.

מנותק nadav

• מורשה רוח הקודש - הפורום הסגור
  • מצאתי פסיפס
תבור 6.4.13
« ב- : April 16, 2013, 03:57:09 am »
פעם ראשונה שאני ראוה עמדה מפוצצת, הזעתי (ולא בגלל הסרבל) ולקח לי 4!!!! הנפות כדי לצאת.
הצלה ממאה מטר מעפ"ש וסיום מאכזב קצת בבריכות.
פעם ראשונה שאני מתרמל עם יותר משני מצנחים, חוויה מדהימה. תודה לכל הסבלניים אתם אנשים על הכיפאק.

[youtube=425,350]http://www.youtube.com/watch?v=-QO9R0QL0bE&feature=youtu.be[/youtube]
Paragliding - "Saving" a flight from low altitude
« עריכה אחרונה: April 16, 2013, 03:57:36 am על ידי nadav »

מנותק צחי רייל

• מנהל פורום
  • הגעתי לאוסטרליה
  • ARTIK 4 29
    • דוא
בעניין: תבור 6.4.13
« Reply #1 ב- : April 16, 2013, 08:30:39 am »
אחלה סרט. אין ספק שהצלות מוסיפות עוד אלמנט כיף לטיסה כשהן מצליחות.

ואי אפשר בלי:
* כשאתה מתרמל עם עוד מצנחים תשתדל לא לעבור ישירות מעל מצנח. עם נכנסת בועה חזקה יותר בתרמיקה היא זורקת למעלה קודם כל את התחתון יותר. וכבר היו מקרים של התנגשויות כאלה. עדיף להגדיל טיפה את הסיבוב.
* בתרמיקה שלי אם היית מהדק יותר היית מגיע איתי ל1150, הסתובבת קצת מסביבה. באמת מסתובב כמו עגלה המצנח שלך  :P
* 1:22 5 מצנחים מסתובבים יחד ואתה מסתובב בנפרד למרות שבאותו גובה איתם. לרוב זה לא משתלם אלא אם אתה רואה שהם ממש מתרמלים גרוע.
* עם הגלשן דווקא הידקת יפה לשמור אותו מולך במעגל. כנראה שאם מתעקשים העגלה מסתובבת  ;)
« עריכה אחרונה: April 16, 2013, 08:31:52 am על ידי צחי רייל »
don't fly faster then your guardian angel

מנותק אבי שאול

• הגעתי לאוסטרליה
  • זבוב זבוב אבל ... יש כנפיים
    • דוא
« Reply #2 ב- : April 16, 2013, 12:08:59 pm »
הצלה יפה מאוד  up:
הספורט הזה מתאים לאנשים עשירים-מובטלים -פנסיונרים
כל השאר סובלים משבת לשבת

מנותק ניר ארואסטי

• הגעתי לאוסטרליה
  • עם יש סוסים שמדברים עברית אז יש גם חמורים עפים!
    • דוא
« Reply #3 ב- : April 16, 2013, 07:32:15 pm »
אחלה סרט נדב. up: up: up: up: up: up: up:
בהמראה בתבור בימים עמוסים צריך לנתק את עצמך מהסביבה ולעשות את השלבים בדיוק כמו שאתה יודע.

מנותק רולי

• הגעתי לאוסטרליה
  • +MARGARITA GIN CARRERA
    • דוא
« Reply #4 ב- : April 16, 2013, 07:51:27 pm »
למרות שאין על הצלה היפה , שים לב שבהרבה ימים בעונת מעבר יש דסט דבילס.ולא תמיד רואים אותם. לקבל אחד מעל שדה נחיתה (תשאל את אלחנדרו) זה נורא . לקבל אותו מעל הבתים יכול להיות עוד יותר גרוע.
אני אישית מחפש להציל במקומות לא בנויים עם אני כל כך נמוך. מעל הבתים כל כך נמוך אני לא משחק עם גורלי.
מרחף כרוני עכשיו עם מצנח

מנותק gider

• הגעתי לאוסטרליה
« Reply #5 ב- : April 17, 2013, 10:47:36 am »
סרטון מגניב,והצלה מרשימה .. לא ראית את גרט מטרמל מעל שרונה ?
זה היום שלא המראתי בגלל הצפיפות ..
כמה קרוב אתם טסים  :o , כנראה שלמהירות יש השפעה על תחושת הביטחון ..
« עריכה אחרונה: April 17, 2013, 10:48:08 am על ידי gider »

מנותק עמית

• מצאתי פסיפס
    • דוא
« Reply #6 ב- : April 17, 2013, 11:17:50 am »
מצטער להפריע לאידילייה אבל נדמה לי שמישהוא נהרג כשניסה להציל מעל לדבוריה לא?
היית כבר בנחיתה באיזור טוב, תרמיקה באיזור הזה תקח אותך לפינות לא נוחות לנחיתה.
Why push the limit?
flying with a such perfect paraglider that birds become jealous. A wing that is as compact, simple, and light as a mountain glider; as fast and efficient as a sailplane; as slow and maneuverable and turbulence resistant as a helicopter.

מנותק רולי

• הגעתי לאוסטרליה
  • +MARGARITA GIN CARRERA
    • דוא
« Reply #7 ב- : April 17, 2013, 11:39:03 am »
מצטער להפריע לאידילייה אבל נדמה לי שמישהוא נהרג כשניסה להציל מעל לדבוריה לא?
היית כבר בנחיתה באיזור טוב, תרמיקה באיזור הזה תקח אותך לפינות לא נוחות לנחיתה.
Why push the limit?

על זה אני דיברתי. רק שלהבנתי , דני בא לנהיתה ולא היה במצב להציל. זה מה שאני זוכר שמשה גרד סיפר.
אני מהתאונה של דני, למדתי לאבד גובה מעל השדה ולא מעל הבתים. ובטח לא להציל משם. 
מרחף כרוני עכשיו עם מצנח

מנותק ניר ארואסטי

• הגעתי לאוסטרליה
    • דוא
« Reply #8 ב- : April 17, 2013, 02:08:25 pm »
גם אני אישית הפסקתי לנחות שם,או אחרי החממות או עם אני רעב אז באבו גמל ;D

מנותק ittai

• הגעתי לאוסטרליה
  • Gin Gliders Distributor in Israel
    • דוא
« Reply #9 ב- : April 17, 2013, 05:54:13 pm »
עמית ונדב,

מהכרותי עם המצלמה הנ"ל מפריע לי בעין הרבה יותר מה שרואים ב- 1:02 והלאה כשנדב טס ישר דרך אנשים בקרבה אפס.

לגבי ההצלה,
אני חושב שזאת הצלה טובה ואין בה כל דימיון למקרה של דני.

Fly high fly far just do it on the safe side

מנותק צחי רייל

• מנהל פורום
  • הגעתי לאוסטרליה
  • ARTIK 4 29
    • דוא
« Reply #10 ב- : April 17, 2013, 06:40:43 pm »
חברה אין שום קשר למקרה של דני ז"ל, לא בתנאים ולא בהטסה ולא בגובה רק המיקום דומה.

יש הרבה דברים שאפשר ללמוד מהתאונה של דני, לא לנחות בכלל באותו השדה זה לא אחד מהם. אם לא תיסע בכל כביש שנהרג בו מישהו בתאונת דרכים לא תוכל לנסוע בשום כביש בארץ, להקפיד לנהוג יותר בטוח לא אומר לא לנסוע בכביש שהיו בו תאונות.

מנותק ניר ארואסטי

• הגעתי לאוסטרליה
    • דוא
« Reply #11 ב- : April 17, 2013, 07:00:05 pm »
חברה אין שום קשר למקרה של דני ז"ל, לא בתנאים ולא בהטסה ולא בגובה רק המיקום דומה.

יש הרבה דברים שאפשר ללמוד מהתאונה של דני, לא לנחות בכלל באותו השדה זה לא אחד מהם. אם לא תיסע בכל כביש שנהרג בו מישהו בתאונת דרכים לא תוכל לנסוע בשום כביש בארץ, להקפיד לנהוג יותר בטוח לא אומר לא לנסוע בכביש שהיו בו תאונות.
עמית ונדב,

מהכרותי עם המצלמה הנ"ל מפריע לי בעין הרבה יותר מה שרואים ב- 1:02 והלאה כשנדב טס ישר דרך אנשים בקרבה אפס.

לגבי ההצלה,
אני חושב שזאת הצלה טובה ואין בה כל דימיון למקרה של דני.

אז מה היה במקרה של דני???
עד כמה שזכור לי העד היחיד בתאונה היה גרד והוא ראה אותו שהיה בגובה שהכול היה בסדר ואחר כך לצערינו אחרי הפגיעה. כול השאר זה השערות.
צחי ואיתי,בעונה הזאת זה עוד בסדר לנחות שם,אבל שיתחילו הפצצות שם+שדה קטן+מרחף יחסית מתחיל.

צחי הדוגמה שלך לא נכונה,בכביש בכביש שמוגדר מסוכן ומועד לפורענות אתה לא תיסע ב180 ותשחק ברדיו,אני מאמין בהיכרותי אותך שאתה תנהג במשנה זהירות.כנ"ל לגבי צמתים מסוכנים וכולי...

במקומכם הייתי ממליץ שמרחף שלא מיומן מספיק כדי לבחור באלטרנטיבות יותר נוחות.

מנותק צחי רייל

• מנהל פורום
  • הגעתי לאוסטרליה
  • ARTIK 4 29
    • דוא
« Reply #12 ב- : April 17, 2013, 08:04:11 pm »
צחי הדוגמה שלך לא נכונה,בכביש בכביש שמוגדר מסוכן ומועד לפורענות אתה לא תיסע ב180 ותשחק ברדיו,אני מאמין בהיכרותי אותך שאתה תנהג במשנה זהירות.כנ"ל לגבי צמתים מסוכנים וכולי...

במקומכם הייתי ממליץ שמרחף שלא מיומן מספיק כדי לבחור באלטרנטיבות יותר נוחות.

הורסטי אני מתפלא עליך. ובכביש שלא היו בו תאונות אם אני אסע ב180 וישחק ברדיו אני מסתקן באותה המידה כמו בכביש שכן היו בו תאונות !!!!

אם אני נוסע 180 ומשחק ברדיו הכביש לא אשם בתאונה !!!!

דני ז"ל חיכה ביום שגם ככה היה מאוד חזק עד לצהריים שהיה עוד יותר חזק ועד כמה שזכור לי מהתחקיר כנראה שמדובר בזיקור של המצנח או במשיכת הברקסים אחרי פרונט שמנעה התאוששות ואין שום עדויות לכניסה לדאסט-דוויל. גישה לנחיתה נמוכה מעל הבתים מספיקה לזה לגמרי לא צריך דאסטי בשביל זה. עד כמה שידוע דני גם לא ניסה להציל אלא התארגן לנחיתה.

נכון הרוב זה השארות אבל גם השערות מבוססות על הגיון, למשל הענפים של העץ היו שבורים מלמעלה למטה מה שמרמז על נפילה אנכית. במקרה של ספירלה היה צריך להיות כוח אופקי ברור יותר.

ובעיקרון בכל טיסה אתה יכול להחליט אם יש או אין פצצות, אין צורך לא לנחות שם עכשיו כי בעונה אחרת יהיו שם פצצות. ביום שנדב הציל שם התרמיקות לא היו חצי מביום התאונה של דני.

אפשר בקלות לנחות על השדה הזה בלי לעשות את כל איבוד הגובה מעל הבתים וככה לא לטוס מעליהם נמוך.

מנותק רולי

• הגעתי לאוסטרליה
  • +MARGARITA GIN CARRERA
    • דוא
« Reply #13 ב- : April 17, 2013, 08:08:20 pm »
כל מה שאמרתי
א) בעונת מעבר יש דסט דווילס ... י
ב) אני מאבד גובה מעל השדה
ג)מעל הבתים בגובה נמוך אני נימנעה הלהציל. (בכל מקום)

יכל להיות שאני אפספס קרוסים או יותר קילומטרים. אבל אני מרגיש יותר בטוח.

לגבי דני מדובר על חפץ שחור שניר בן דור ראה.(שחשבנו אולי הGPS שלו) .כניראה היה משהו שהגיע מלמתה. יש מי שדיבר על דסט דווילס באוטו יום. לפי מה שזכורלי היה מכה אל קיר הבית ונפילה על עצים.
 אני לא אמרתי  שנדב סיכן את חייו בהצלה הזאת. אבל מקווה שהדליק נורה אדומה למיקרא עתידי , אם חס וחלילה התנאים יהיו דומים.
אם השירשור הזה אפתח את הראש של מרחפים חדשים בימים תרמלים, אני ארגיש שעשיתי משהו.
הכוונה זה לא להפחיד אלה לפתוח עניים.
« עריכה אחרונה: April 17, 2013, 08:14:26 pm על ידי ROLLY »
מרחף כרוני עכשיו עם מצנח

מנותק צחי רייל

• מנהל פורום
  • הגעתי לאוסטרליה
  • ARTIK 4 29
    • דוא
« Reply #14 ב- : April 17, 2013, 09:23:16 pm »
תראה עוד פעם את הסרט.

1) נדב איבד גובה מעל השדה לא מעל הבתים.
2) נדב נכנס לתרמיקה מעל השדה לא מעל הבתים.
3) נדב כשנכנס לתרמיקה היה 50-70 מטר מעל הקרקע .... ומעל שדה פתוח.
4) התרמיקה לא הייתה יותר מ3+ ..... לא דאסט דוויל.

נכון מאוד שצריך להפעיל שיקול דעת גם בהצלות ולא להתאבד מעל בתים או מעל מטעים גדולים .... אבל אתם נובחים על העץ הלא נכון.

לעומת זאת בלהשתלב בתרמיקה יש לו עוד מה ללמוד  ;)

מנותק רולי

• הגעתי לאוסטרליה
  • +MARGARITA GIN CARRERA
    • דוא
« Reply #15 ב- : April 17, 2013, 09:37:29 pm »
למרות שאין על הצלה היפה , שים לב שבהרבה ימים בעונת מעבר יש דסט דבילס.ולא תמיד רואים אותם. לקבל אחד מעל שדה נחיתה (תשאל את אלחנדרו) זה נורא . לקבל אותו מעל הבתים יכול להיות עוד יותר גרוע.
אני אישית מחפש להציל במקומות לא בנויים עם אני כל כך נמוך. מעל הבתים כל כך נמוך אני לא משחק עם גורלי.

לא נירא לי שאני אומר שהיו דסט דווילס . רק רציתי להידעה על מצב אפשרי בימים תרמלים יותר.
וכל מיקרא אני מדבר גם על עדיפויות שלי שלפעמים יכולים לדפוק טיסה...
יש אנזים שבתנאים שאני לפעמים טס עוזבים תרמיקה בגלל אי נוחות. שאני בגובה  מרגיש מאוד בטוח גם עם מכות בעיטות ורוורסים. שאני נמוך פוחד יותר ולא מרשה לעצמי להרגיש  לא בטוח.

יאללה צחי.. תתרגם!!!!
מרחף כרוני עכשיו עם מצנח

מנותק ניר ארואסטי

• הגעתי לאוסטרליה
    • דוא
« Reply #16 ב- : April 17, 2013, 10:02:14 pm »
נדב,מהסרט שלך עלתה נקודה שלפחות מבחינתי אני שמח שאנחנו מדברים עליה,על כך אתה צריך להיות מרוצה. אני מקווה שאתה לא מתבעס ואם כך הדבר קבל את סליחתי. לא מדובר אישית עליך,ההצלה היתה במקומה ובעונה הנוכחית ובתנאים ששררו באותו יום בהחלט היתה מבלי לקחת סיכון מיותר.

ודעתי האישית ורק שלי ואשמח אם אתוקן.

הורסטי אני מתפלא עליך. ובכביש שלא היו בו תאונות אם אני אסע ב180 וישחק ברדיו אני מסתקן באותה המידה כמו בכביש שכן היו בו תאונות !!!!

אם אני נוסע 180 ומשחק ברדיו הכביש לא אשם בתאונה !!!!

צחי,ממך אני לומד המון דברים, על הכביש תיזהר ;D,אתה מסכים איתי שמראש אתה נוהג על 180 כי זה לא בטוח,ואם כן זה היה אפשרי בטיחותית ההית שמח לנסוע על 180 מהגד"ש לתבור. אתה לא תשחק ברדיו ב180,לא כי זה לא אפשרי,זה פשוט לא בטוח,אתה עדיין תההיה אשם עם יקרה תאונה. אבל לקחת סיכון לשחק עם הרדיו. שוב זה עניין של לקיחת סיכונים. אישית למדתי שאני לא רוצה להיות מעל הבתים בגובה כזה,לא שאני לא יכול,אני לא רוצה.

בעניין דני שוב הכול השערות גם אם ניתחתם את השטח. אני ראיתי את צוק (סליחה מראש) נופל מהשמיים וכאחד שרץ אליו בין הראשונים הבנתי את המזל שהיה לו,עשה שם מכתש בתוך ערוגה רכה,אם היה נוחת על השביל וגרוע מזה על גדר של בית זה היה נראה אחרת.
מה שראיתי בתגובה האחרונה שכתבת,זה הדבר שלמענו כתבתי ועל כך אנחנו מסכימים,שאין צורך להתאבד, תמיד יש עוד יום ולנו יש עוד שנים,לכולנו. בימים שהם חזקים טרמלית (וכול אחד יקח את זה לגבולות שהוא מציב לעצמו) הוא לא צריך להיות מעל הבתים בגובה הזה.
הסרט של נדב לא היה המקרה אבל הוא העלה נקודה חשובה שאני אישית לא זוכר שדיברנו עליה מאז... 
נ.ב
בעניין התירמול,אני יודע שהיה, ממקורות יודעי דבר, וממקור ראשון שניסו להוריד אותו ;D

מנותק רולי

• הגעתי לאוסטרליה
  • +MARGARITA GIN CARRERA
    • דוא
« Reply #17 ב- : April 17, 2013, 10:03:11 pm »
ולמה בכלל לנבוח על העץ??? ???
מרחף כרוני עכשיו עם מצנח

מנותק רולי

• הגעתי לאוסטרליה
  • +MARGARITA GIN CARRERA
    • דוא
« Reply #18 ב- : April 17, 2013, 10:17:45 pm »

צחי,ממך אני לומד המון דברים, על הכביש תיזהר ;D,אתה מסכים איתי שמראש אתה נוהג על 180 כי זה לא בטוח,ואם כן זה היה אפשרי בטיחותית ההית שמח לנסוע על 180 מהגד"ש לתבור. אתה לא תשחק ברדיו ב180,לא כי זה לא אפשרי,זה פשוט לא בטוח,אתה עדיין תההיה אשם עם יקרה תאונה. אבל לקחת סיכון לשחק עם הרדיו. שוב זה עניין של לקיחת סיכונים. אישית למדתי שאני לא רוצה להיות מעל הבתים בגובה כזה,לא שאני לא יכול,אני לא רוצה.

בעניין דני שוב הכול השערות גם אם ניתחתם את השטח. אני ראיתי את צוק (סליחה מראש) נופל מהשמיים וכאחד שרץ אליו בין הראשונים הבנתי את המזל שהיה לו,עשה שם מכתש בתוך ערוגה רכה,אם היה נוחת על השביל וגרוע מזה על גדר של בית זה היה נראה אחרת.
מה שראיתי בתגובה האחרונה שכתבת,זה הדבר שלמענו כתבתי ועל כך אנחנו מסכימים,שאין צורך להתאבד, תמיד יש עוד יום ולנו יש עוד שנים,לכולנו. בימים שהם חזקים טרמלית (וכול אחד יקח את זה לגבולות שהוא מציב לעצמו) הוא לא צריך להיות מעל הבתים בגובה הזה.
הסרט של נדב לא היה המקרה אבל הוא העלה נקודה חשובה שאני אישית לא זוכר שדיברנו עליה מאז... 
נ.ב
בעניין התירמול,אני יודע שהיה, ממקורות יודעי דבר, וממקור ראשון שניסו להוריד אותו ;D

זה מזכיר לי שב2001 בנסיע בעמק הלואר.. אני נוסע 160 (מהירות מותרת שם) בכביש המהיר ועובר אותי רכב עם העיטון על הגה....דיי מהר.
מרחף כרוני עכשיו עם מצנח

מנותק nadav

• מצאתי פסיפס
« Reply #19 ב- : April 17, 2013, 11:19:38 pm »
כדי שיהיה מובן:
1. אני תמיד נעלב  ;D יש לי אגו גדול והוא נפגע כל פעם שמישהו אומר לי שאני פחות ממושלם.
2. אני מודע לאגו שלי ולכן ממשיך לפרסם כל טיסה שמכילה חומר "לדיון" כדי שגדולים ומנוסים ממני (כמו כל המשתתפים בשרשור הנוכחי) יעירו את שצריך להעיר ויאירו את שצריך להאיר.
3. גם לי בזמן הצפייה בסרטי המקור התירמול היה נראה גרוע מאוד וחשתי כך גם בזמן הטיסה. זו הפעם הראשונה שאני מתרמל עם קבוצות גדולות (בשבילי 4 מצנחים בטווח גובה של 20 מטר זה המוווווון) והיה חשוב לי לפרסם את זה כדי להעלב ולזכור לפעם הבאה.
4. מי שנעלב זוכר, מי שמתווכח לא משפר.
« עריכה אחרונה: April 17, 2013, 11:20:29 pm על ידי nadav »