כתב נושא: הליגה היום (שלא צלחה) והערותי  (נקרא 2356 פעמים)

0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה.

מנותק חגי

• מורשה רוח הקודש - הפורום הסגור
  • הגעתי לאוסטרליה
הליגה היום (שלא צלחה) והערותי
« ב- : April 13, 2013, 07:17:01 pm »
1. צריך קצת יותר אומץ לבטל ליגה. כן , אני אומר את זה בדיעבד אבל כל הנתונים והחזאים פשוט לא פספסו. אני מבין שלצעירים למחוק שבת זה ממילא יהיה באתר גלישה אבל לחלקנו (ואולי זה רק אני) מדובר בתמריץ שלילי גדול להשתתפות .

2. ממליץ למנהלי הליגה לרשום לעצמם דגשים בתכנון טסק.
 כפי שאני מכיר את זה זה אומר :
בטיחות כערך עליון(להימנע מלגים בשטחים ארוכים ללא שדות נחיתה ובמיוחד בימים שבהם תנאים טרמלים חלשים),
תכנון קושי עולה (לג אחרון עם הרוח שהוא 40% מהטסק מבחינת מרחק  זה פשוט פתטי) ואורך משימה כולל(35 קמ ומטה טסק .מתוכנן זה אומר שיש צפי לתנאים חלשים מאד),
התייחסות למזג אוויר צפוי והעדפה למשימות משולש (יכול להיות גם מרובע- הכוונה למשימות עם חזרה לאזור ההמראה בגדול) בימים של רוח חלשה (לפחות שצפוייה בזמן שרב האנשים יהיו באוויר),
התייחסות למספר נהגי איסוף ושיקולי איסוף ותכנון גול בקרבת תחנת דלק/מסעדה/יישוב.

3. שוב אני מעלה את סוגיית מיעוט הממריאים בתנאי המראה בעייתים. אפילו הניקוד הנמוך שיקבלו הוא לא ראוי לדעתי כשברור לכולם שרב המתחרים לא יכלו להמריא בחלונות הרלוונטים הקצרצרים שהיו.
יש בכך מתן פרס ועידוד למי שמצליח לגנוב המראה או מי שמצליח להתמקם טוב יותר בעמדה לא באופן מקרי. תחרות הוגנת וספורטיבית אמורה להעניק לכולם תנאים שווים ובתנאי ההמראה היום (כמו במספר ליגות קודמות) זה פשוט בלתי אפשרי.
בנוסף רישום הליגה כליגה שנוקדה מעודדת את מנהלי הליגה לא לבטל ליגות כאלו מראש ובכך אנו פשוט מורידים מרמת הליגה באופן כללי (כמו שנה אחת בעבר שבה יצאו ליגות ברמה כל כך נמוכה שבראייתי לזוכים באותה שנה ניתן הפרס בעיקר על נכונותם להמריא לא בשל ביצועיהם)

מנותק gider

• הגעתי לאוסטרליה
בעניין: הליגה היום (שלא צלחה) והערותי
« Reply #1 ב- : April 13, 2013, 08:01:01 pm »
חגי , קודם כל אתה חייב להבין שגם להערות יש מקום וצורה להשמיען ,
ואני מתכוון לזמן התדריך ,והאופן שבו הערת שלא מכובד ופוגע .
אנחנו לוקחים על עצמנו את התפקיד הזה מתוך רצון להפיק ליגה מוצלחת , ומשקיעים הרבה מזמננו כי זה חשוב לנו . לבוא וזלזל גם אם מתוך ניסיון וצדק , מיותר וכפוי טובה .

מעבר לזה הערות שלך ושל בעלי ניסיון חשובות ואנחנו מתחקרים ולומדים (למדים בשביל מיקי) כל הזמן .

לגבי ההערות עצמן :
1. היה כיוון לביטול , אבל התחזית אתמול בערב הראתה כיוון ממוצע של 280 מעלות + העובדה שהאופציה היא שבוע הבא ולמרות המרחק נראה סוער , גרם לנו ללכת על זה .
אחת המסקנות שלנו שכדאי להבא להתחיל את הליגה בחודש מאי , כי סטטיסטית לפחות בשלוש שנים האחרונות רוב הליגות שתוכננו לפני כשלו .

2. לגבי ההערה השנייה , אני מסכים באופן כללי וניקח לתשומת ליבנו .
על הטסק הפעם לא נסכים . אבל לדעתי למרות שהלג האחרון היה אם הרוח , מדובר בטסק של 40 ק"מ , אתגר של איסוף גובה לחציה ישירה משפת העמק/מעקף דרך אלומות שאינו פשוט..
ולליגה ראשונה לעונה זה מתאים לדעתי .
לגבי נהגים ואיסופים אני חושב שזה חל על כולם . במיוחד לאלו שהדבר יותר אקוטי .
והיום כשאנשים בסוף ההרכבה לא רצו להוריד מכוניות כשלמטה חיכה טרמפ , זה לא מסתדר לי עם הגישה .
שיקול חשוב לא פחות לדעתי , זה לעשות טסק למבוא חמה בתקופה הנעימה ולא באמצע הקיץ .
אבל יחד עם זאת מקבל את הגישה לנסות ולצמצם את המרחקים במשולשים וכו , כמו שתכננו בליגה מלפני שבועיים .

3. קשה מאוד לחזות את כמות הממריאים , כאשר היום מתחיל טוב והתנאים מתחרבשים .
גם פה מדובר קצת לדעתי בחכמה בדיעבד .
המטרה היא באמת להגיע לימים שהחלון ארוך ותנאי ההמראה טובים , אך כשהיום נסגר באמצע וחלק כבר החלו במשימה זה בעייתי .
את הסעיף האחרון אני בכלל לא מבין , מה אנחנו פקידים שרוצים לסמן V על משהו ?
ההפך , רישום ליגה כזאת שנוקדה רק מעודדת אותנו להיות יותר חמים על ההדק לביטולים מראש/או התאמת התקופה להסברות טובה יותר של התנאים .

« עריכה אחרונה: April 13, 2013, 08:04:23 pm על ידי gider »

מנותק חגי

• הגעתי לאוסטרליה
« Reply #2 ב- : April 13, 2013, 08:08:13 pm »
הזכרת לי עוד הערה
אין שום סיבה לתכנן ליגה ראשונה כאילו שכחנו לטוס.
אין שום הגיון של תכנון קושי הולך ועולה בליגות לאורך השנה.
זו עוד המצאה לא בכיוון.
« עריכה אחרונה: April 15, 2013, 05:16:57 pm על ידי חגי »

מנותק mikiweiss

• פורום גלישה אוירית
  • מצאתי פסיפס
    • דוא
« Reply #3 ב- : April 13, 2013, 10:24:03 pm »
למען אלה שלא הגיעו, מישהו מוכן לתת סקירה אודות הליגה היום? משימה? כיווני רוח? זמני חלון? התפתחות תנאים וזמנים? גובה מירבי? ומסקנות לגבי האתר הנבחר. האם בדיעבד היה נכון לבחור בתבור ואם מישהו חשבו על ליגה מאוחרת באחד האתרים הפונים צפונה?
וכמובן: תוצאות
תודה
לגבי הוויכוחים: חגי, האם מטרתך היא שיפור הליגה או סגירתה? אם אתה מעוניין בשיפור הליגה, גם אם טענותיך נכונות, הן נשמעות תמיד כמו קולות של שבירת הכלים. לא פעם הסגנון חשוב לפחות כמו התכנים ואם נדמה לך כל הזמן שכולם טפשים ורק אתה חכם מכל אדם, מה אמורים להרגיש אנשים שזה מה שאתה משדר להם? (סליחה שהזכרתי את המילה להרגיש...)

מנותק גלנטי

• פורום גלישה אוירית
  • משחק בארגז החול
« Reply #4 ב- : April 14, 2013, 09:29:55 am »
חגי,
אתה עושה הרבה רעש.. בחיי.
מהרגע שהתחילה הליגה התחלת להתלונן, במקום לחשוב על איך אתה עושה את המשימה (תמיד אתה עושה את זה).
כמי שהוא בוגר בתחום הגלישה, אני חושב שיש להרבה אנשים מה ללמוד ממך, וחבל שאנשים ילמדו להתבכיין.
יש לך ניסיון, אני מניח שאתה מבין שצריך לצאת מוקדם לפני שיכנסו צפוניות - ואני מניח שתוכל להתמודד עם כל משימה.
היה איזה מצנח או שניים שיצאו והצליחו להחזיק, אפילו אני היצלחתי להחזיק - אז למה לא יצאת מוקדם? (אולי כי ניסית להתמקד באיך המשימה מחורבנת, איך היום הזה דפוק מבחינה מטאורולוגית, ואיך אפשר לבאס, כשאפשר לנסות להיות ספורטיבי ולקחת את הענין בסבבה).
מאחר ויש לך ניסיון רב משלי ויכולת מוכחת, בוודאי הית יכול לצאת לפני, אבל בחרת להמתין לעוד ועוד "וינג דאמיז" (היה איזה חלון של שעה שלא המריאו, ובכלל הטרמיקות היו בחוץ בגלל 0 רוח) - וכך גמרת את היום בקיפול הגלשן בעמדה.

בתכלס, היו טרמיקות בחוץ עד 1200מ, ומזג האוויר היה בהחלט טרמאלי. גיא נחת יזום, כי החליט שלא בא לו (הוא העיד על עצמו שהיה יכול לסיים את כל הטסק).
לדעתי, האווירה של הסטלבט והסחבקייה מתחת לכנף של איזה גלשן, היא חיובית אבל לא עוזרת למי שרוצה להיות תחרותי. צריך להוציא את הראש אל מחוץ לסתלבט - להיות עירני למצב בחוץ, ולחיות בעולם שלפעמים אין ווינג דאמיז.

טוב, אני לא מושלם - גם לי יש תלונות, אבל בכל זאת, קח את החיים קצת יותר בקלות.
« עריכה אחרונה: April 14, 2013, 09:31:00 am על ידי גלנטי »

מנותק חגי

• הגעתי לאוסטרליה
« Reply #5 ב- : April 14, 2013, 08:25:55 pm »
תגובתך ולנסי מלאה בגאווה עצמית וזילזול.
איך בדיוק יכלתי להמריא אם היה תור להמראה? אתה ודאי היית מפנה לי? ומה עם שאר המתחרים חוץ ממני? גם להם היתה הזדמנות ?
לנצח ליגה בזכות זה שהתמקמת לפני אחרים בתור ועוד להתגאות בזה זה פשוט מגעיל וכנראה שלא ניחת ברוח ספורטיבית ומינימום הזדהות עם חבריך שלא טסו.
חבל שאתה לא מסוגל לראות את טובת הכלל ואת העניין הספורטיבי שבתחרות הוגנת ובמקום זה את מתבטא כשיכור הולל את הצלחתו.
אתה רק מחזק את טענתי שניקוד ליגות כאלו רק מוריד מערך הליגה .
אגב נסה מדי פעם להתייחס לטענות גופם , לכנות טענות אלו התבכיינות ואי תגובה של שאר מנהלי הליגה או חברים אחרים לתגובתך רק מקטינה את החשק שלי להשתתף בתחרות מולך.

מנותק צחי רייל

• מנהל פורום
  • הגעתי לאוסטרליה
  • ARTIK 4 29
    • דוא
« Reply #6 ב- : April 14, 2013, 08:56:49 pm »
שאלת תם, אין דרך לסדר את הגלשנים ככה שגם יהיה מקום בעמדה להמראות וגם לא תחסמו אחד את השני?

לדוגמא (שלא ממש בדקתי אבל דוגמא): לסדר אותם בטור צפוף לאורך הדופן הצפונית של העמדה כמובן כשמסימים להרכיב. כשהגלשנים בטור גם אם הוא צפוף אפשר לשלוף כל גלשן שרוצה להמריא הצידה ולהכנס לתור ההמראה. לדעתי גם יהיה יותר מקום בכלל.

עוד סיבה למה זיכרון מתאים לליגה. כיום שיש שער בכניסה החניה שצמודה לעמדה ריקה לגמרי ויש בלי סוף מקום להרכיב גלשנים.
don't fly faster then your guardian angel

מנותק גלנטי

• פורום גלישה אוירית
  • משחק בארגז החול
« Reply #7 ב- : April 15, 2013, 04:26:31 pm »
חגי, לא ברור לי למה היגבתי לך בכלל.
אתה נתפס לכל זיז שלא יהיה, מעליב ושלילי.
הרי ברור שמרגע שניתנה המשימה, הדרך היחידה היא לבטל את הליגה (אין אפשרות לדחות) - או פשוט לטוס.
זכור לי שהיתי לידך בעמדה מתחת לאיזו כנף, דיברת ארוכות על הברך שלך (שרק תהיה לי בריא) ומעולם לא ענין אותך להיות בתור להמראה. אם רק היית רוצה, היית אתה ראשון בעמדת ההמראה.
אם היה ידוע לך לפי איזושהי תחזית על צפוניות שקרבות ובאות - היית צריך למהר להמריא.
בדיעבד מסתבר שהיו תנאים בחוץ, גם אם חלשים (קלאסיים למקצוען כמוך), ופשוט לא היה צריך להמתין לווינג-דאמיז.

אתה טייס טוב, אבל מעבר לכך גורר לאווירה רעה ועכורה, וחבל שכך.
עשה לי טובה - אל תגיב, חבל על העצבים שלך ושלי, והאווירה המחורבנת שאתה יוצר.

« עריכה אחרונה: April 15, 2013, 04:30:27 pm על ידי גלנטי »

מנותק חגי

• הגעתי לאוסטרליה
« Reply #8 ב- : April 15, 2013, 05:01:11 pm »
אויר רע יוצר הפוסל במומו.
במקום להודות שיצאת מגעיל וחרא של בנאדם אתה גם נהיית קורא מחשבות של אחרים.
מצידך כל זמן שאתה טסת אז השאר פשוט חיפשו תרוצים לא להמריא.
שוב אני מזכיר לך ...שוב אני מציין זאת לאזניים אטומות- הבעייה בהמראה לא היתה אישית של חגי זיו אלא של 20 אנשים ועוד 25 מצנחים שהיו יותר מ 75% מהנוכחים באתר. אז גם את זה אתה רוצה לסובב ולצבע בירוק?
תפעיל קצת את האף לראות מה פה באמת מסריח- תבדוק אולי טלפונית ואישית מי יוצר אוויר רע ומי מנסה לקדם.
ולסיום...הייתי מתנצל על התגובה אבל -
תעשה לי טובה....., טובות אל תבקש ממני כל זמן שזה מה שיש לך לכתב.
« עריכה אחרונה: April 15, 2013, 09:00:25 pm על ידי חגי »

מנותק גלנטי

• פורום גלישה אוירית
  • משחק בארגז החול
בעניין: Re: הליגה היום (שלא צלחה) והערותי
« Reply #9 ב- : April 15, 2013, 08:29:26 pm »
בוא נהיה ענייניים במקום לאמץ שפת רחוב.
אתה (לא באופן אישי) חייב לתגמל אנשים שיוצאים מוקדם, לוקחים הימור ומפנים לך את העמדה.
לך יש את הזכות לא להמריא ותוך כדי כך להוריד את ה day validity.

אין לך זכות להתלונן - במידה ואתה בוחר להיות ענייני. ובשום אופן אין לך זכות לבאס את התחת לכולם. צרות עיין היא מחלה, מרירות - לא פחות.

מנותק חגי

• הגעתי לאוסטרליה
« Reply #10 ב- : April 15, 2013, 08:56:50 pm »
אתה פשוט ממשיך להתעלם ממה שאני כותב וממשיך בקטע האישי (כמובן שאתה ממשיך בקטע האישי אבל "לא באופן אישי" כפי שאתה כותב ...אולי לא ישמו לב?!?)." צרות עיין היא מחלה, מרירות - לא פחות."
אין לי ספק שאני במקומך גם אם הייתי עושה גול עדיין הייתי חושב שהליגה הזאת לא תקפה כפי שכתבתי בעבר על מקרים דומים.
אז תן לי לסכם את תפיסתך כפי שמוצגת בשלל תגובותיך-
כולם נהנו למעט אחד חגי שמבאס את התחת לכולם (אתה כמובן בדקת אצל כל השאר -  ירון, גשוי, הילד, מתן גדול, אודי לירן וחברך הקבוע לנסיעות ברטוב - שכולם מבואסים מההערות שלי לליגה)! אם זה אכן כך אני מקפל את הזנב וסוגר ת'בסטה. אם כולם או הרב חושב שאני טועה- תפאדלו.
אתה טוען שהליגה שנערכה היא הוגנת , ספורטיבית ותקינה וזה שרב של 75% מהמשתתפים לא יכל (צר לי שאני טוען שלא יכלנו כשכולנו יודעים שרק חיפשנו תרוץ...)להמריא, זה בכלל לא מעניין ומה שחשוב שצריך לתגמל את מי שיצא מוקדם...(רק מי שיצא מוקדם ,זה תמיד אלו הראשונים והאחרונים שהצליחו להמריא גם אם מוקדם זה 1500 אחהצ)
אז לשיטתך הליגה היא בסדר והוגנת וגם אם כל הליגות עד סוף השנה יראו בדיוק ככה...2 שהמריאו בסדר והשלישי כמעט הזדקר בסיבסוב חד ימינה בהמראה (כן גיא , איך שלא תרגיש שיצאת טוב בהמראה - ככה ממש לא נראית המראה טובה ואני מקווה שבנגוד לולנסי אתה יכול להתמודד עם דעה שלא מפרגנת להצלחה)
 -אז אם אתה חושב שזאת תחרות הוגנת טובה ומקדמת אז אני מאחל לך את המקום הראשון של תחרות כזו עד סוף הימים. תתגאה בו!

בכל מקרה פניתי בשאילתה לכותבי התקנון לגבי סעיף 9 בו נאמר שיש איזו אופציה במקרה שלא היה חלון לגיטימי להמראה של 10 דקות לכל משתתף(וכמובן שלא היה)
אני מקווה שההגיון הספורטיבי של מנהלי הליגה ימצא פתרון בסוגייה
« עריכה אחרונה: April 15, 2013, 09:01:51 pm על ידי חגי »

מנותק גלנטי

• פורום גלישה אוירית
  • משחק בארגז החול
« Reply #11 ב- : April 15, 2013, 08:59:29 pm »
כל דבר שאגיד יהיה דלק לתגובות שלך.
זו ההזדמנות שלך לכתוב עוד, כי לא אמרת את המילה האחרונה :)

מנותק mikiweiss

• פורום גלישה אוירית
  • מצאתי פסיפס
    • דוא
« Reply #12 ב- : April 16, 2013, 12:28:48 pm »
חברה, הויכוח שלכם מתדרדר רק בגלל שלשניכם מודעות עצמית נמוכה. חוסר יכולתו של האחד להזדהות, ולו לרגע עם נקודת מבטו של בן שיחו, מוכיחה שיש לכם עוד דרך ארוכה לעבור. אני מקווה שביום מן הימים תתחילו לצעוד בדרך הזאת, אחרת יכתבו על קברכם: הוא   ת מ י ד   צדק.   ת.נ.צ.ב.ה

מנותק גלנטי

• פורום גלישה אוירית
  • משחק בארגז החול
« Reply #13 ב- : April 22, 2013, 09:49:11 pm »
אוי מיקי, אתה מתוק...