קודם כל איליה מרגיש טוב והועבר ממחלקת טראומה למחלקת שיקום והיום הלך בהליכון!
הוא הסכים שאפרסם כאן את הסרט מהתאונה כדי שכולם ילמדו מה שניתן.
אני לא הולך לרשום כאן איזה תחקיר מדוקדק אלא מה שאני זוכר ממה שאיליה אמר לי, ואם יהיו תוספות או תיקונים ממנו או ממי שיודע דברים אחרים שיוסיף.
ציוד: מצנח G FORCE U TERN גודל 20 מ"ר (קטן ממצנח סטנדרטי, אך לא ספידווינג- מהירות טרים בהערכה גסה סביב 40+ קמ"ש).
ס"ס בסרטון נראה כאילו לא מחובר אך איליה אומר שמחובר בקשר עם חוט ולא דרך התנינים (ווים).
רתמה נדמה לי שללא הגנות.
מקום התאונה בת ים.
בשעה שקדמה לתאונה הוא חיכה עם חניכים לתנאים, ובסופו של אישר להם להמריא ולנחות למטה, וכך עשו.
בשלב ההתחזקות הפתאומית, למרות שקשה לראות בסרטון, איליה אומר שהשתמש במערכת האצה מלאה ובכל זאת רק עלה ולא התקדם. הסיטואציה שרצה להמנע ממנה היא שהוא רק עולה בגובה ונסחף לתוך העיר, ולכן החליט להכנס בין הביניינים ולנחות בנקודה אותו הוא מכיר עם יחסית מעט מכשולים ומרופדת בדשא ושיחים, ובכך הצליח באופן חלקי...
הדבר המרכזי לדעתי כמובן בתאונה הוא הרוח הפתאומית שנכנסה, ולא נראית כלל על המים, (אין "ברבורים") מחינתי זה הסימן שאלה הכי גדול והייתי מאוד שמח לשמוע הסברים על מה שקרה מהבחינה הזאת, והאם ניתן היה לחזות את ההתחזקות הזאת. איליה תיאר את הרוח הזאת כGHOST WIND ואמר שקרה לו דבר דומה לפני שנה, אך אז היה עמוק יותר בים.
קשה לראות בסרטון מתי בדיוק וכמה הוא משתמש בס"ס, ואת הביגאירס הוא משלב רק מאוחר יותר, אבל אני חושב שהייתי מחכה הרבה יותר זמן עם ביגאירס וס"ס לפני צעד קיצוני של לבחור לנחות בתוך העיר.
Параглайдинг в Израиле. Падение в Бат-Яме.