כתב נושא: איתי בשבילך  (נקרא 829 פעמים)

0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה.

מנותק רולי

• מורשה רוח הקודש - הפורום הסגור
  • הגעתי לאוסטרליה
  • +MARGARITA GIN CARRERA
    • דוא
איתי בשבילך
« ב- : March 13, 2013, 12:17:37 pm »
קודם כל תודה לחבר'ה שבשתי דקות אפשרו לי לאמריא באמת. ולערן שחיכה עם התמונות שביקשתי לא לפרסם עד הרגע הזה אחרי ההסברים.יום שניגמר עם קרוס לאלומות (ראשון של נדב).
יום של משאבים דרומים מעורבים עם דרום מערבים
אחרי שחשבתי שהחופה בשליטה מעל הראש, במקום להתקדם לחלק הדרומי של העמדה או לבטל,  מחליט לא נכון לצאת בחלק ה"רגיל" ורץ מול הרוח שזה אלקסוני ולא ישר החוצה, לאזור שאין שיפוע מספיק, טעות שניגמר בשיח הראשון.
אולי אם השניה 22 שהחופה רצה קדימה, ברקסים היו משפרים המצב. ובטח להמשיך ללכת דרומה הייתי מוצא את עצמי עם שיפוע יותר טוב לגלייד שנוצר ברגע הניתוק.
אומרים שכולם ביקרו בעצים בתבור...עד היום רק עזרתי לצאת משם... ב20/2 שבאו לצלם נתתי יופי של פוזות :)
רולי
רולי מניף
« עריכה אחרונה: March 13, 2013, 12:26:06 pm על ידי ROLLY »
מרחף כרוני עכשיו עם מצנח

מנותק צחי רייל

• מנהל פורום
  • הגעתי לאוסטרליה
  • ARTIK 4 29
    • דוא
בעניין: איתי בשבילך
« Reply #1 ב- : March 13, 2013, 12:55:05 pm »
טוב שנגמר בלי נזקים, ואפילו בקרוס.

1) הטעות הראשונה והכי חשובה - בחירת המקום להמריא ממנו.
ברוח צד תמיד להמריא מהצד הקרוב ביותר לכיוון ממנו באה הרוח. ברוח דרומית זה הפינה הדרומית של העמדה. נראה לי שהסרט מסביר מספיק טוב למה.

2) אתם קצת שוכחים שכמו שיש מגבלה של מהירות רוח והפרשי משבים שמעבר אליה ההמראה פחות בטוחה, יש גם מגבלה של הזווית בין כיוון הרוח וכיוון העמדה.
הרוח בסרט נראית יותר מ45° לכיוון העמדה. נראה לי קצת מוגזם מידי בשבילכם (היה גם בחור שזה הטיסה הראשונה שלו, לא?! ככה בדיוק לומדים הרגלים גרועים מההתחלה, מה שיכול לגרום הרבה נזק בעתיד). טקסי ונועם אולי יכולים להחליט ברוח כזו על-פי שיקול דעת, אבל להם יש מספיק נסיון לזה.

3) נראה לי שהנפילה לשיח לא הייתה בגלל "שאין שיפוע מספיק" אלא בגלל שליטה לא טובה בפיץ' וקפיצה לרתמה.
כשהמצנח רץ קדימה ואתה קופץ לרתמה אפשר להיות בטוח שהוא יצלול למטה.
מצנח מיוצב קודם להתישבות. על אחת כמה וכמה ברוח צד שבה צריך לחכות יותר לפני שמתישבים לא פחות.

כמו שכבר הסברתי פעם:

מצנח רחיפה הוא כלי מאוד בטוח, עם כל תקלה כמעט מאוד פשוט להתמודד. הבעייה היא כשיש כמה תקלות ביחד.
אז פתאום ההתמודדות עם כל תקלה נעשית חמורה יותר.
ולמען הסר ספק, כל תקלה הן אם היא מבחירת הטייס, ביצוע הטייס או שלא, היא תקלה מבחינתי. המראה ברוח מעבר למגבלות היא תקלה, המראה בהפרשי בשבים היא תקלה, המראה ברוח בכיוון גרוע היא תקלה, קפיצה לרתמה היא תקלה, גם קריסה היא תקלה וגם קשר במיתרים זו תקלה. בקיצור כל חריגה מהתקין. הדוגמא שאז נתתי לקרלוס: אפשר להמריא ברוח חזקה מעבר למגלות (אפשר זה אני יכול), אפשר גם להמריא עם קריסה של 50%. אבל כשתמריא ברוח מעבר למגבלות עם קריסה של 50% אתה בצרות !
ובמקרה שלנו: רבים המריאו ברוח צד במיקום לא נכון והצליחו, רבים גם הצליחו להמריא עם קפיצה לרתמה. אבל קפיצה לרתמה עם המראה במיקום לא נכון עם רוח צד, נעשית פתאום קריטית יותר.
« עריכה אחרונה: March 13, 2013, 12:57:28 pm על ידי צחי רייל »
don't fly faster then your guardian angel

מנותק רולי

• הגעתי לאוסטרליה
  • +MARGARITA GIN CARRERA
    • דוא
« Reply #2 ב- : March 13, 2013, 01:07:26 pm »
לא זכור לי קפיצה לריתמה... יותר שהריתמה משיבה אותי (שניה 22) אבל התוצאה אותה תוצאה.... :(
אתמול בטיסה בהר הארי יתיישבתי 30 מ מחוץ לעמדה וסידרתי את הפוט רק דקה או יותר. כנירה שהייתי כאן צריך להישאר בעמידה בכוח ולא לתת לריתמה להשיב אותי.
מרחף כרוני עכשיו עם מצנח

מנותק צחי רייל

• מנהל פורום
  • הגעתי לאוסטרליה
  • ARTIK 4 29
    • דוא
« Reply #3 ב- : March 13, 2013, 01:14:31 pm »
לא זכור לי קפיצה לריתמה... יותר שהריתמה משיבה אותי (שניה 22) אבל התוצאה אותה תוצאה.... :(
אתמול בטיסה בהר הארי יתיישבתי 30 מ מחוץ לעמדה וסידרתי את הפוט רק דקה או יותר. כנירה שהייתי כאן צריך להישאר בעמידה בכוח ולא לתת לריתמה להשיב אותי.

בדיוק לזה התכוונתי "בין עם מבחירת הטייס או שלא".

זה נראה שהרתמה מושיבה אותך (כנראה מהשענות קדימה לא מספיקה אבל התישבות מוקדמת היא קפיצה לרתמה גם אם לא רצית לקפוץ) ואז אתה משלים את ההתישבות במקום לשלוט בפיץ'.

מנותק רולי

• הגעתי לאוסטרליה
  • +MARGARITA GIN CARRERA
    • דוא
« Reply #4 ב- : March 13, 2013, 02:59:19 pm »
הסכמנו
מרחף כרוני עכשיו עם מצנח

מנותק ittai

• הגעתי לאוסטרליה
  • Gin Gliders Distributor in Israel
    • דוא
« Reply #5 ב- : March 13, 2013, 04:50:04 pm »
רוללי,

עד שניה 17 כל העסק חסר שליטה.

לאחר מכן יש שניות ספורות של שליטה ואז בשניה 22 ישנו שילוב בין הרגל מגונה לחוסר שליטה.

צחי כבר כתב הכל לגבי מיקום בעמדה, עוצמת רוח וכיוון ונראה שהבנת.

ציטוט
אומרים שכולם ביקרו בעצים בתבור...

לא יודע מי הם האומרים, אני מכיר הרבה שלא ביקרו בתבור בעצים (מלבד עזרה לאחרים).
Fly high fly far just do it on the safe side

מנותק ira_yifa

• הגעתי לאוסטרליה
  • Nova Mentor2 Red
    • דוא
« Reply #6 ב- : March 13, 2013, 04:53:57 pm »
אני כבר שמתי לב שכמעט בכל פעם שנדב טס בתבור מישהו מבקר בתוך צמחייה.
לזכותו יאמר שהוא תמיד רץ לעזור לחבר'ה!
טוב מצנח אחד ביד משניים על העץ.

מנותק רולי

• הגעתי לאוסטרליה
  • +MARGARITA GIN CARRERA
    • דוא
« Reply #7 ב- : March 13, 2013, 07:23:53 pm »
אני כבר שמתי לב שכמעט בכל פעם שנדב טס בתבור מישהו מבקר בתוך צמחייה.
לזכותו יאמר שהוא תמיד רץ לעזור לחבר'ה!
ועל זה מגיע לו כפיים hug
מרחף כרוני עכשיו עם מצנח

מנותק עמית

• מצאתי פסיפס
    • דוא
« Reply #8 ב- : March 14, 2013, 04:10:47 pm »
עונת המעבר בפתח, חורף כבד הגיע לסיומו והשאיר חרמנות טיסה עזה, הפצועים/ההרוגים הבאים בקרוב.
flying with a such perfect paraglider that birds become jealous. A wing that is as compact, simple, and light as a mountain glider; as fast and efficient as a sailplane; as slow and maneuverable and turbulence resistant as a helicopter.

מנותק רולי

• הגעתי לאוסטרליה
  • +MARGARITA GIN CARRERA
    • דוא
« Reply #9 ב- : March 14, 2013, 04:45:00 pm »
עונת המעבר בפתח, חורף כבד הגיע לסיומו והשאיר חרמנות טיסה עזה, הפצועים/ההרוגים הבאים בקרוב.
לא מבין מה אתה רוצה להגיד במשפת אחרון... אולי יותר טוב לבקש לכולם להיזהר כדי להוריד פציעות למינימום ושלא נבכה עד אבדה?
מרחף כרוני עכשיו עם מצנח

מנותק nadav

• מצאתי פסיפס
« Reply #10 ב- : March 15, 2013, 02:44:32 pm »
באמת מעצבן!!!! מקווה שזה יחדור לתודעה בזכות הישירות

מנותק אורי שמיר

• הגעתי לאוסטרליה
    • דוא
« Reply #11 ב- : March 17, 2013, 12:20:47 pm »
אותי זה באמת מעניין איך עניין התודעה עולה פה בכל פעם מחדש.
התודעה של המרחף המתחיל נבנית מחוסר האחריות של המרחף המנוסה כפי שהיא נראית בעמדות!
רולי, באמת שאין לי שום דבר נגדך אבל, באמת! גם לעגל פינות ולהמריא ברוח שהיא ב 45 מעלות לכיוון העמדה וגם לעגל את דברי עמית (שהם נכונים במהותם) על מנת שכולם ירגישו יותר נוח עם חוסר האחריות - לא רק שלך!
אולי הדרך הנכונה היא לא להקשיב לצחי, איתי או כל אחד שיש לא לפחות שעה יותר מכם בעמדות.
הדרך הנכונה היא לעצור ולחשוב על המשפחות שלכם, על הספורט הנהדר הזה ועל כך שמחר יהיה תמיד עוד יום לרחיפה בטוחה ונוחה יותר.

אגב, איזה מזל שיש צמחייה מסביב לעמדה הזו.
אני לא רוצה לדמיין אפילו קריסה של הכנף שלך!!!!!!!!!!!!!!!!!

תדביקו את המשפט של עמית על הדלת לפחות לחודשיים הקרובים.

תהיו בריאים

אורי שמיר

מנותק רולי

• הגעתי לאוסטרליה
  • +MARGARITA GIN CARRERA
    • דוא
« Reply #12 ב- : March 17, 2013, 11:14:29 pm »
פרה פרה:
התודעה של המרחף המתחיל נבנית מחוסר האחריות של המרחף המנוסה כפי שהיא נראית בעמדות!
רולי, באמת שאין לי שום דבר נגדך אבל, באמת! גם לעגל פינות ולהמריא ברוח שהיא ב 45 מעלות לכיוון העמדה וגם לעגל את דברי עמית (שהם נכונים במהותם) על מנת שכולם ירגישו יותר נוח עם חוסר האחריות - לא רק שלך!
??
מה הקשר בין האירוע למילים של עמית? (אני מכבד אותו אבל דבריו ניראים לי ציניים מידי ולא פוגות במתרה כי דוחות כל מי שקורא. אפשר להגיד את אותו הדבר בצורה ממש אחרת).
לעגל פינות? אני לא מעגל שום פינה!!! הייתי צריך לבטל  נ ק ו ד ה. היו משאבים דרום מע ומערבים. ניכנס דרומי בענפה ולא ביטלתי... טעות. לפני ואחרי,כולם המריאו בלי בעיה ו אני 5 דקות אחרי הייתי באוויר כי המשאבים היו (חוץ מהמשאב הזה)בסדר גמור.
ואולי המראה בצד הדרומי של העמדה כמו צחי כתב, היה נותן לי גלייד יותר טוב, כי לאן שהמראתי לא היה שיפוע.
אולי הדרך הנכונה היא לא להקשיב לצחי, איתי או כל אחד שיש לא לפחות שעה יותר מכם בעמדות.
הדרך הנכונה היא לעצור ולחשוב על המשפחות שלכם, על הספורט הנהדר הזה ועל כך שמחר יהיה תמיד עוד יום לרחיפה בטוחה ונוחה יותר.
הגב, איזה מזל שיש צמחייה מסביב לעמדה הזו.
אני לא רוצה לדמיין אפילו קריסה של הכנף שלך!!!!!!!!!!!!!!!!!
אתה יכול להיות בטוח שכל מילה של צחי ,איתי (כשלא מדבר ציני), מיכל,אמנון,נועם יובל ועוד אנשים ששומרים אל עצמם ואל החברים ואל הקהילה, שרוטים במוח שלי כי אני שומע כל מילה שיוצא מפיהם, לא אוותר על לרחף עד הסוף החיים הצעירים שלי.כי זה מה שאני אוהב. לא זוכר את עצמי יוצא לאוויר מעבר למגבלות (הפרשים ,גבולות או זוויות) חוץ מהפעם, והסיים שלי בכמויות טיסות ושעות בשנה אחרונה אפשר להשוות לכמות הפעמים שהגעתי ולא טסתי כי לא נירא (לי ורק לי).
היה טעות לא לבטל. ואני עושה טעויות,בלי שזה ישפיע לרעה על הקהילה כי אני מביא את החומר לדיון ולומד (ולומדים)ממני/ו.
וכמו שאמרתי....נהיה בריאים כולנו.. כואב מאוד כל אחד שהולך מאיתנו. לשמור על עצמנו ואל החברים. בלי לכתוב בשום אופן ובשום מקום "הפצועים/ההרוגים הבאים בקרוב".

מרחף כרוני עכשיו עם מצנח

מנותק צחי רייל

• מנהל פורום
  • הגעתי לאוסטרליה
  • ARTIK 4 29
    • דוא
« Reply #13 ב- : March 17, 2013, 11:44:57 pm »
כולם טועים, לכולם מדי פעם יש המראה גרועה או אירוע קטן או גדול שגם אחרים היו יכולים ללמוד ממנו, אבל הרוב לא משתפים. רולי כן משתף, ככה הוא גם לומד לעתיד וגם שומר שאחרים לא יחזרו על אותה הטעות. רובכם לא.

עם כל הנכונות של מה שקדמי כתב, זה לא יבוא בגלל הארוע של רולי, אם כבר זה יבוא בגלל אלו שלא שיתפו בארועים שלהם.
אז אולי הכתובת על הקיר, אבל אתם נובחים על העץ הלא נכון.

אגב קדמי, רולי טס כל החורף איזה 4 פעמים בשבוע בממוצע, חרמנות זה לא הגורם פה  ;)

רולי אכן נקודה חשובה, ההחלטה לבטל היא בד"כ החלטה שצריך לקבל מאוד מהר. גם תמיד צריך לזכור שזו אופציה. ז"א לפעמים אנחנו כלכך נעולים על ההמראה ששוכחים שיש את האופציה לבטל ומנסים להלחם בהמראה במקום לבטל ולהסתדר מחדש להמראה נוחה יותר.
« עריכה אחרונה: March 17, 2013, 11:46:43 pm על ידי צחי רייל »

מנותק רולי

• הגעתי לאוסטרליה
  • +MARGARITA GIN CARRERA
    • דוא
« Reply #14 ב- : March 17, 2013, 11:56:41 pm »
דרך הגב, המסלול המראה שבחרתי היתה כל כך שגוי שלא עליתי מטר מהריצפה בשום נקודה עד שפגשתי את השיח  :-\
מרחף כרוני עכשיו עם מצנח

מנותק ניר ארואסטי

• הגעתי לאוסטרליה
  • עם יש סוסים שמדברים עברית אז יש גם חמורים עפים!
    • דוא
« Reply #15 ב- : March 18, 2013, 01:53:43 pm »

אורי שמיר

אני גם שמעתי על מצנח ממונע שניסה לנחות באם המושבות בפ"ת בתוך שטח בנוי,התרסק דפק קצת את הגב ויש לי הרגשה שגם לו יש משפחה שדואגת לו. עד כמה שאני יודע הממ"ריסט לא שיתף את את פרטי  התאונה מכיוון שהוא שלא רק סיכן את עצמו אלה גם תושבים תמימים ולא דיווח כי בעצם עבר על החוק.
ויש עוד בתחום הממרים מטעמים לרוב...

אני לא מבין אותכם,אתם מדברים על זילזול,חוסר נסיון,ושאר שטויות שיוצאים לכם מהאצבעות,וואלק תבררו ואחר כך תכתבו ביקורת. ואם כבר ביקורת,תשתפו גם אתם את השטויות שאתם עושים,תלמדו גם לקבל ביקורת!

מנותק יובל - נשרק'ה..... נשר מצנחי רחיפה

• הגעתי לאוסטרליה
  • הדרך לעמדה רצופה כוונות להגיע
    • דוא
« Reply #16 ב- : March 18, 2013, 03:01:31 pm »
באזור אם המושבות??
לפני 15 שנה נהגתי לטוס שם (לפני שהייתה שכונה).
הרבה השתנה מאז,בעיקר שיש נתיבים מאד נמוכים של ארקיע ואל-על בדיוק שם.

מנותק אורי שמיר

• הגעתי לאוסטרליה
    • דוא
« Reply #17 ב- : March 18, 2013, 07:56:26 pm »
ניר יקירי,
בעיות בהבנת הנקרא???

קודם כל דיברתי על התודעה הקולקטיבית של העוסקים בספורט!
לא על זלזול ולא על חוסר ניסיון ...

לפני שפולטים "עובדות בטוחות" בודקים ושוב בודקים.
אם היית מגיע לערב הבטיחות האחרון לממ"ר שהיה בתחילת דצמבר .... כן חודשיים בלבד לאחר התאונה , כשסוף סוף יכולתי לעמוד על הרגליים, היית יודע ש...  האירוע נותח שנייה אחר שנייה ולבולשיט שאתה מנסה להטמיע שכביכול אין ניתוח של אירועי תאונה בממ"ר אין כל בסיס.

אגב, זו הייתה הזדקרות במהלך המראה (פרטים בדף הסיכום של ערב הבטיחות באתר הממ"רים)  ולא בנחיתה!

אבל, איך אומרים, ההגנה הטובה ביותר היא ההתקפה  ::)

אבל, בעצם על מי אתה מגן???  על דברי שנאמרו בעין בטיחותית ואוהדת?
או,  שאתה "מגן"  על אותם אנשים שהולכים לחטוף את המכה, בעונת המעבר הקרובה  על פי אזהרת עמית קדמי!!!

רולי,
שום מילה מדברי לא נאמרה נגדך אלא, בעד המשך רחיפה בטוחה יותר בעמדות!

חבל,
אבל עדיין לא לומדים כאן כלום מסתבר - וזאת תרתי משמע.

אורי שמיר

« עריכה אחרונה: March 18, 2013, 08:02:39 pm על ידי אורי שמיר »

מנותק רולי

• הגעתי לאוסטרליה
  • +MARGARITA GIN CARRERA
    • דוא
« Reply #18 ב- : March 18, 2013, 09:02:43 pm »
חבל,
אבל עדיין לא לומדים כאן כלום מסתבר - וזאת תרתי משמע.

אורי שמיר

אני למדתי ש:
עמית נסחב
העברית שלי כצת יותר טובה מהמסכנות שלך....וגם חבל  :-\
מרחף כרוני עכשיו עם מצנח

מנותק אורי שמיר

• הגעתי לאוסטרליה
    • דוא
« Reply #19 ב- : March 18, 2013, 09:21:23 pm »
רולי... זה היה לניר lugh