טוב שנגמר בלי נזקים, ואפילו בקרוס.
1) הטעות הראשונה והכי חשובה - בחירת המקום להמריא ממנו.
ברוח צד תמיד להמריא מהצד הקרוב ביותר לכיוון ממנו באה הרוח. ברוח דרומית זה הפינה הדרומית של העמדה. נראה לי שהסרט מסביר מספיק טוב למה.
2) אתם קצת שוכחים שכמו שיש מגבלה של מהירות רוח והפרשי משבים שמעבר אליה ההמראה פחות בטוחה, יש גם מגבלה של הזווית בין כיוון הרוח וכיוון העמדה.
הרוח בסרט נראית יותר מ45° לכיוון העמדה. נראה לי קצת מוגזם מידי בשבילכם (היה גם בחור שזה הטיסה הראשונה שלו, לא?! ככה בדיוק לומדים הרגלים גרועים מההתחלה, מה שיכול לגרום הרבה נזק בעתיד). טקסי ונועם אולי יכולים להחליט ברוח כזו על-פי שיקול דעת, אבל להם יש מספיק נסיון לזה.
3) נראה לי שהנפילה לשיח לא הייתה בגלל "שאין שיפוע מספיק" אלא בגלל שליטה לא טובה בפיץ' וקפיצה לרתמה.
כשהמצנח רץ קדימה ואתה קופץ לרתמה אפשר להיות בטוח שהוא יצלול למטה.
מצנח מיוצב קודם להתישבות. על אחת כמה וכמה ברוח צד שבה צריך לחכות יותר לפני שמתישבים לא פחות.
כמו שכבר הסברתי פעם:
מצנח רחיפה הוא כלי מאוד בטוח, עם כל תקלה כמעט מאוד פשוט להתמודד. הבעייה היא כשיש כמה תקלות ביחד.
אז פתאום ההתמודדות עם כל תקלה נעשית חמורה יותר.
ולמען הסר ספק, כל תקלה הן אם היא מבחירת הטייס, ביצוע הטייס או שלא, היא תקלה מבחינתי. המראה ברוח מעבר למגבלות היא תקלה, המראה בהפרשי בשבים היא תקלה, המראה ברוח בכיוון גרוע היא תקלה, קפיצה לרתמה היא תקלה, גם קריסה היא תקלה וגם קשר במיתרים זו תקלה. בקיצור כל חריגה מהתקין. הדוגמא שאז נתתי לקרלוס: אפשר להמריא ברוח חזקה מעבר למגלות (אפשר זה אני יכול), אפשר גם להמריא עם קריסה של 50%. אבל כשתמריא ברוח מעבר למגבלות עם קריסה של 50% אתה בצרות !
ובמקרה שלנו: רבים המריאו ברוח צד במיקום לא נכון והצליחו, רבים גם הצליחו להמריא עם קפיצה לרתמה. אבל קפיצה לרתמה עם המראה במיקום לא נכון עם רוח צד, נעשית פתאום קריטית יותר.