סרטון מאוד נחמד. אם מקשיבים טוב טוב בזמן המעבר לכיוון שרונה אפשר לשמוע אותי מקלל את שלושת המצנחים האלה מהקרקע. לא ידעתי מי הם אבל זו לא סיבה לא לקלל אותם ולארגן להם טרמיקה

מסכים עם מה שכתבו לפני - הכניסה לענן הייתה לא במקום. על אחת כמה וכמה כאשר אתה רואה מרחף אחר מעט גבוה ממך נשאב לתוכו. היית יכול לצפות את הכניסה ולקפל טיפים מוקדם יותר (לא יודע איזה קצב שקיעה זה נתן לך בתוך הענן. ככל הנראה לא מספיק), לזקר הזדקרות B (אם אתה יודע ואין מרחפים מתחתיך קרובים אליך) או להתחיל ספירלה יותר מוקדם.
כפי שמעיד טייס ביוטה באחד מסרטוני היוטיוב, כדי לברוח מענן בספרילה צריך להשאר בה קצת, לא רק ליצור אותה ולצאת ממנה. אתה עושה בוידאו 2 ספירלות ונדמה לי שבדרך להכנס לשלישית במקום 1 ארוכה.
אני חושב גם שביציאה שלך מהספירלות הכנף לא מרוסנת מספיק ולכן מתגלגלת לכיוון ההפוך מהספירלה. בספירלות ארוכות יותר ו\או עם יותר אנרגיה זו עלולה להיות בעיה.
לאחר קריאת סיפור הטיסה שלך אני מבין שאתה מודע למצבך רב הזמן וגם שאתה לא שולט בטכניקות לאיבוד גובה. אל יום שני בתבור כבר אי אפשר לחזור (למרות שיום דומה ישמח אותי מאוד). מה שהייתי מצפה ממך, תוך הכירות עם מצבך ויכולות הטיסה שלך, הוא לקחת מרווחי בטיחות גדולים הרבה יותר, כפי שנאמר.
בהצטרפות לטרמיקה של רולי רצוי להקפיד להצטרף עם הסיבוב. מעבר לסיכון, גם אם רולי מנוסה מספיק להפוך את הסיבוב ולחזור לטרמיקה זה סתם מעצבן.
עומר, מסכים עם הגישה שלך בנוגע למתן ביקורת.
עם זאת, הביקורת של שבירו במקומה. נכון שכל טייס עושה את השיקולים שלו ובוחר את הסיכונים
שלו אבל לאף טייס אין את הזכות והלגיטימציה לסכן טייסים אחרים. כאשר טייס נכנס לענן ביום כזה, עם מרחפים נוספים באוויר, הוא לא מסכן רק את עצמו אלא גם את המרחפים האחרים. אם טייס נוסף יישאב לענן שלא מבחירה, ואולי לא ידע איך מתנהגים בענן, הוא עלול להתנגש במרחף אחר שנכנס לענן מבחירה או שלא מבחירה.
טייס הנכנס לתוך ענן ויוצא ממנו בספירלה עלול לפגוש טייסים אחרים (אולי אפילו גאגל) שבדיוק הגיעו לבסיס ענן.
המקרה בוידאו הוא דוגמא מעולה. יכול להיות שהטייס שנכנס ראשון לענן הניח שנדב יראה אותו ולא ייכנס אחריו לענן. כאן שניהם כשלו בשמירה על הבטיחות כאשר נכנסו לענן ואני יודע לספר על עוד מרחף אחד לפחות שהיה בעננים באותו יום.
חוץ מזה, היה יופי של יום! חבר'ה הגיעו גבוה וחבר'ה הגיעו רחוק.
מקווה שכולנו למדנו משהו ולא רק נדב שהעלה סרטון