כתב נושא: טיסה ראשונה בתבור  (נקרא 505 פעמים)

0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה.

מנותק nadav

• מורשה רוח הקודש - הפורום הסגור
  • מצאתי פסיפס
טיסה ראשונה בתבור
« ב- : February 21, 2013, 11:34:14 am »

מנותק avim13

• מפעיל בובקט מתקדם
  • מתחיל , לומד וכשיהיה לי משהו חכם להגיד ...אעשה זאת
    • דוא
בעניין: טיסה ראשונה בתבור
« Reply #1 ב- : February 21, 2013, 12:36:36 pm »
עוד פעם כל הכבוד !
 mazaltov mazaltov mazaltov red_glider

מנותק gider

• הגעתי לאוסטרליה
« Reply #2 ב- : February 21, 2013, 12:43:26 pm »
סרטון מגניב עם עריכה מעניינת ! איזה יום לפנים :/
יחסית לקרוס ראשון עושה רושם שאתה חולה בתסמונת ה"אובר בטחון עצמי" ולא לוקח מספיק ספיירים וכאלו..
אז רק ממליץ לפחד ולהיזהר קצת יותר

מנותק nadav

• מצאתי פסיפס
« Reply #3 ב- : February 21, 2013, 01:08:50 pm »
gider אתה צודק אני באמת לא טוב בלקחת ספיירים, רואים את זה במיוחד בסרטון האחרון שלי מהר הארי ואני עובד על זה.
אני לא כל כך מבין איפה ראית את זה בסרטון הנוכחי כי כל הזמן הייתי גבוה ורחוק מהכל.

מנותק רולי

• הגעתי לאוסטרליה
  • +MARGARITA GIN CARRERA
    • דוא
« Reply #4 ב- : February 21, 2013, 01:57:33 pm »
לא היית  לבד באזור וראית מרחף/ים נכנסים לענן. מעבר לזה היה לנו הגבלה של 1000 מ. לכן היית צריך לברוח מהענן לפני. (למרות שמאוד מושך להיכנס פנימה). אבל יכול להיות הרבה בלגן, בטח למישהו עם הווטק והשעות טיסה שלך. ונוסף לפגוש חבר בגובה או F16 שגם טעה במגבלות שלו.
לגבי לעבור (לא לעבור) את הדרך כניסה  למנזר בלי גובה ספייר כבר דיברנו.
מברוק על הקרוס הראשון ותשמור על עצמך לעוד הרבה טיסות מוצלחות.
ותודה על האיסוף ביום שני....... hug
מרחף כרוני עכשיו עם מצנח

מנותק gider

• הגעתי לאוסטרליה
« Reply #5 ב- : February 21, 2013, 02:10:36 pm »
אני עם גלשן בטיסות הראשונות לא התקרבתי ככה לקומולוס ו/או לכלי אחר שנמצא באזור בסיס ענן ...
גם לי היו תקופות של אובר בטחון עצמי , ושילמתי עליהם מחיר זול למזלי
הבעיה בהתחלה שפשוט לא יודעים ממה לפחד , עד ששק הניסיון מתמלא .. ולוקח זמן .
וגם אז פשוט הופכים לפחדנים יותר מבהתחלה , וזה מה שמגן עלינו
בוקצור תגדיל ספיירים ותתקדם בהדרגה , שנוכל לראות אותך איתנו בשמיים עוד הרבה זמן :)

מנותק nadav

• מצאתי פסיפס
« Reply #6 ב- : February 21, 2013, 02:49:00 pm »
תודה על התגובות
סיפור טיסה מלא כאן

מנותק איתן שבירו

• הגעתי לאוסטרליה
    • דוא
« Reply #7 ב- : February 21, 2013, 06:42:39 pm »
נדב , אני מקווה שלמדתה לקח .
לא נכנסים לענן . ( נקודה ) , רק היה חסר שעוד איידיו.. היה בענן כך שהספירלות היו נגמרות  בזה שלא תטוס יותר.

חבל שזה כבר בקרוס ,/ טיסה ראשונה בתבור
מה עוד שבספפירלות אתה מאבד אורינטצית כוון 

טיסות בטוחות

מנותק עומר כהן

• מצאתי פסיפס
« Reply #8 ב- : February 21, 2013, 07:43:14 pm »
יופי של טיסה נדב!
אני בטח בטח לא הסמכות לתת טיפים בעריכה אבל המסך המפוצל בלבל אותי :)

איתן- אני לא חושב שלקרוא למישהו אידיוט עוזר במשהו. זה לא יותר מעודן בלי ה-ט׳.

כל אחד בוחר את הסיכונים שלו, וביקורת צריך להעביר באופן בונה. אחרת זה סתם יוצר אנטגוניזם.

מנותק איתן שבירו

• הגעתי לאוסטרליה
    • דוא
« Reply #9 ב- : February 21, 2013, 08:27:17 pm »
הי עומר,
ראשית לא קראתי לנדב אידיוט
שנית ״ כל אחד לוקח את הסיכונים שלו ״. בחיאתק עומר , לא מספיק עם הלויות שהיו בזמן הלא כל כך הרחוק

אני בטוח שאמרו לנדב בקורס שעשה שלא נכנסים לעננים.

מה גם שטס באמצע השבוע שהרגישות היא הרבה יותר גדולה

נדב אם נפגעתה אני מתנצל ,

מנותק צחי רייל

• מנהל פורום
  • הגעתי לאוסטרליה
  • ARTIK 4 29
    • דוא
« Reply #10 ב- : February 21, 2013, 09:06:43 pm »
מברוק על הטיסה הראשונה וקרוס ראשון בתבור. סרט נחמד מאוד.

ואחרי הגזר קצת למקל ....

לא הבנתי איך "עובדים" על לשמור על מרווחים בלי לעבוד על להכיר את המגבלות. טיסה ראשונה שלך באתר, האם לקחת לפני הטיסה מישהו מנוסה שיסביר לך על המגבלות ועל העשה/אל תעשה של המקום?
זה לא רק בתבור אלא בכל עמדה. אני עם טיפה יותר שעות ועדיין עושה את זה בכל עמדה חדשה שאני מגיע.
גם אם טסת בעמדה כדאי להתיעץ עם ותיקים יותר לגבי הטיסה בעמדה הזו ביום הספציפי ולנצל קצת את מה שהם למדו לפעמים בדרך הקשה במקום לחזור על אותן הטעויות.

בטיסה בבסיס ענן אתה טס בשוליים המזרחיים של הענן וטס ישר לתוכו ואז מנסה לרדת בכל דרך שאתה מכיר. לא יותר פשוט לטוס החוצה מהענן כשאתה מגיע לבסיס?!  וכבר נאמר שנבון יוצא ממצבים שחכם לא היה נכנס אליהם.

ב4:30 אתה נכנס לתרמיקה של רולי ולא מפסיק להסתקל עליו לצורכי צילום אז אי אפשר להגיד שלא ראית אותו. אז למה אתה מתחיל להסתובב לכיוון ההפוך ממנו? איפה חוקי דרך? הפרש גבהים כזה יכול להצטמצם מהר מאוד בין אם כהאזור שלך עולה מהר יותר או שרולי יוצא לרגע מהתרמיקה, ואז אתה יכולים להגיע למצב מאוד מסוכן. וסתם.

איתן הכניסה למאחורי קו המנזר היא באזור ה1000 (לפחות בסרט) אז אין ממש בעייה, למרות שאם לא עבר תדריך על העמדה ובאיזה גובה אפשר להתחיל להסחף אחורה זה רק עניין של מזל שלא הגיע לשם נמוך יותר.
don't fly faster then your guardian angel

מנותק ira_yifa

• הגעתי לאוסטרליה
  • Nova Mentor2 Red
    • דוא
« Reply #11 ב- : February 21, 2013, 11:38:28 pm »
סרטון מאוד נחמד. אם מקשיבים טוב טוב בזמן המעבר לכיוון שרונה אפשר לשמוע אותי מקלל את שלושת המצנחים האלה מהקרקע. לא ידעתי מי הם אבל זו לא סיבה לא לקלל אותם ולארגן להם טרמיקה  ;D

מסכים עם מה שכתבו לפני - הכניסה לענן הייתה לא במקום. על אחת כמה וכמה כאשר אתה רואה מרחף אחר מעט גבוה ממך נשאב לתוכו. היית יכול לצפות את הכניסה ולקפל טיפים מוקדם יותר (לא יודע איזה קצב שקיעה זה נתן לך בתוך הענן. ככל הנראה לא מספיק), לזקר הזדקרות B (אם אתה יודע ואין מרחפים מתחתיך קרובים אליך) או להתחיל ספירלה יותר מוקדם.

כפי שמעיד טייס ביוטה באחד מסרטוני היוטיוב, כדי לברוח מענן בספרילה צריך להשאר בה קצת, לא רק ליצור אותה ולצאת ממנה. אתה עושה בוידאו 2 ספירלות ונדמה לי שבדרך להכנס לשלישית במקום 1 ארוכה.
אני חושב גם שביציאה שלך מהספירלות הכנף לא מרוסנת מספיק ולכן מתגלגלת לכיוון ההפוך מהספירלה. בספירלות ארוכות יותר ו\או עם יותר אנרגיה זו עלולה להיות בעיה.

לאחר קריאת סיפור הטיסה שלך אני מבין שאתה מודע למצבך רב הזמן וגם שאתה לא שולט בטכניקות לאיבוד גובה. אל יום שני בתבור כבר אי אפשר לחזור (למרות שיום דומה ישמח אותי מאוד). מה שהייתי מצפה ממך, תוך הכירות עם מצבך ויכולות הטיסה שלך, הוא לקחת מרווחי בטיחות גדולים הרבה יותר, כפי שנאמר.

בהצטרפות לטרמיקה של רולי רצוי להקפיד להצטרף עם הסיבוב. מעבר לסיכון, גם אם רולי מנוסה מספיק להפוך את הסיבוב ולחזור לטרמיקה זה סתם מעצבן.

עומר, מסכים עם הגישה שלך בנוגע למתן ביקורת.
עם זאת, הביקורת של שבירו במקומה. נכון שכל טייס עושה את השיקולים שלו ובוחר את הסיכונים שלו אבל לאף טייס אין את הזכות והלגיטימציה לסכן טייסים אחרים. כאשר טייס נכנס לענן ביום כזה, עם מרחפים נוספים באוויר, הוא לא מסכן רק את עצמו אלא גם את המרחפים האחרים. אם טייס נוסף יישאב לענן שלא מבחירה, ואולי לא ידע איך מתנהגים בענן, הוא עלול להתנגש במרחף אחר שנכנס לענן מבחירה או שלא מבחירה.
טייס הנכנס לתוך ענן ויוצא ממנו בספירלה עלול לפגוש טייסים אחרים (אולי אפילו גאגל) שבדיוק הגיעו לבסיס ענן.
המקרה בוידאו הוא דוגמא מעולה. יכול להיות שהטייס שנכנס ראשון לענן הניח שנדב יראה אותו ולא ייכנס אחריו לענן. כאן שניהם כשלו בשמירה על הבטיחות כאשר נכנסו לענן ואני יודע לספר על עוד מרחף אחד לפחות שהיה בעננים באותו יום.

חוץ מזה, היה יופי של יום! חבר'ה הגיעו גבוה וחבר'ה הגיעו רחוק.
מקווה שכולנו למדנו משהו ולא רק נדב שהעלה סרטון  ;)
« עריכה אחרונה: February 22, 2013, 12:02:00 am על ידי ira_yifa »
טוב מצנח אחד ביד משניים על העץ.

מנותק צחי רייל

• מנהל פורום
  • הגעתי לאוסטרליה
  • ARTIK 4 29
    • דוא
« Reply #12 ב- : February 22, 2013, 12:45:21 am »
לא שזה לא חשוב לדעת טכניקות לאיבוד גובה מהיר, אבל זה ממש לא הטכניקה שצריך להשתמש בטיסה עם עננים (רק אם אתה עושה את השאר לא נכון).

הטכניקה הנכונה לטיסה בעננים זה להגיע לבסיס ענן בשוליים של הענן ככה שאתה יכול לעזוב אותו בקלות אם אתה מתכנן לטוס במורד הרוח או לרכס עליו קצת אם התוכניות שלך הן במעלה הרוח. שזה אומר ככל שאתה מתקרב יותר לבסיס אתה גם צריך להתקרב יותר לשוליים.

כלל אצבע מאוד פשוט כדי להיות בטוח שאתה תמיד יכול לצאת לפני שנכנסת לענן:
לשמור את השוליים של הענן ב45° או מעל. אם השוליים של הענן קרוב יותר לאופק מ45° לפניך אתה צריך להתחיל לדאוג לזה הרבה לפני שהגעת לבסיס ולא להיות מופתע כשאתה "פתאום" בבסיס.
החשבון הוא פשוט, מצנח ממוצע טס כיום ב36 קמ"ש שזה 10 מטר לשניה. כשהשוליים של הענן ב45° גם אם פתאום מתחילה שאיבה של 10 מ/ש בטיסה ישרה לכיוון השוליים אתה עדיין עם יחס התקדמות-עליה של 1/1 מה שאומר שאתה מגיע למחוץ לענן אפילו בלי לקפל טיפים או לדחוף ספיד סיסטם.
וכן עננים יכולים בקלות לשאוב במהירויות האלה.

אני לא זוכר בכלל מתי הייתה הפעם האחרונה שקיפלתי טיפים כדי לצאת מענן. B סטול וספירלה מעולם לא הייתי צריך בענן.
גם אם אני לפעמים כן נכנס קצת לעננים אני בוחר בקפידה למי מהם להכנס ותמיד נכנס אליהם מהצד לא מלמטה.

מנותק ira_yifa

• הגעתי לאוסטרליה
  • Nova Mentor2 Red
    • דוא
« Reply #13 ב- : February 22, 2013, 12:54:36 am »
לא שזה לא חשוב לדעת טכניקות לאיבוד גובה מהיר, אבל זה ממש לא הטכניקה שצריך להשתמש בטיסה עם עננים (רק אם אתה עושה את השאר לא נכון).

הטכניקה הנכונה לטיסה בעננים זה להגיע לבסיס ענן בשוליים של הענן ככה שאתה יכול לעזוב אותו בקלות אם אתה מתכנן לטוס במורד הרוח או לרכס עליו קצת אם התוכניות שלך הן במעלה הרוח. שזה אומר ככל שאתה מתקרב יותר לבסיס אתה גם צריך להתקרב יותר לשוליים.

כלל אצבע מאוד פשוט כדי להיות בטוח שאתה תמיד יכול לצאת לפני שנכנסת לענן:
לשמור את השוליים של הענן ב45° או מעל. אם השוליים של הענן קרוב יותר לאופק מ45° לפניך אתה צריך להתחיל לדאוג לזה הרבה לפני שהגעת לבסיס ולא להיות מופתע כשאתה "פתאום" בבסיס.
החשבון הוא פשוט, מצנח ממוצע טס כיום ב36 קמ"ש שזה 10 מטר לשניה. כשהשוליים של הענן ב45° גם אם פתאום מתחילה שאיבה של 10 מ/ש בטיסה ישרה לכיוון השוליים אתה עדיין עם יחס התקדמות-עליה של 1/1 מה שאומר שאתה מגיע למחוץ לענן אפילו בלי לקפל טיפים או לדחוף ספיד סיסטם.
וכן עננים יכולים בקלות לשאוב במהירויות האלה.

אני לא זוכר בכלל מתי הייתה הפעם האחרונה שקיפלתי טיפים כדי לצאת מענן. B סטול וספירלה מעולם לא הייתי צריך בענן.
גם אם אני לפעמים כן נכנס קצת לעננים אני בוחר בקפידה למי מהם להכנס ותמיד נכנס אליהם מהצד לא מלמטה.

מסכים איתך בכך שבכלל לא צריכים להגיע למצב בו נכנסים לענן.
התייחסתי בעיקר לטכניקות לאיבוד גובה אחרי שנכנסים לענן מבחירה או שלא מבחירה.
טוב מצנח אחד ביד משניים על העץ.

מנותק צחי רייל

• מנהל פורום
  • הגעתי לאוסטרליה
  • ARTIK 4 29
    • דוא
« Reply #14 ב- : February 22, 2013, 01:02:45 am »
ציטוט
התייחסתי בעיקר לטכניקות לאיבוד גובה אחרי שנכנסים לענן מבחירה או שלא מבחירה.

הייתי משנה את זה ל: ..... מבחירה או מחוסר ידיעה.

רוב הדברים לקורים לנו "בטעות" בדרך כלל נובעים מחוסר ידיעה.

אני כל דבר "מפתיע" שקורה לי אני מתייחס אליו כמשהו שאני צריך ללמוד ולא כגזרה משמיים (למרות המיקום).

מנותק nadav

• מצאתי פסיפס
« Reply #15 ב- : February 22, 2013, 02:51:25 am »
תגובות לעניין, מקווה שלמדתי משהו

מנותק elad_sinai

• הגעתי לאוסטרליה
« Reply #16 ב- : February 22, 2013, 11:22:29 am »
את הנזיפות קיבלת ממני בטלפון, אחלה סרט... שמור על עצמך תותח!!

אני בטוח שאתה תהיה מגדולי הטייסים בארץ בעוד כמה שנים :-)

מנותק avim13

• מפעיל בובקט מתקדם
  • מתחיל , לומד וכשיהיה לי משהו חכם להגיד ...אעשה זאת
    • דוא
« Reply #17 ב- : February 22, 2013, 05:01:38 pm »
את הנזיפות קיבלת ממני בטלפון, אחלה סרט... שמור על עצמך תותח!!

אני בטוח שאתה תהיה מגדולי הטייסים בארץ בעוד כמה שנים :-)
אם ורק אם יפסיק לעשות שטויות בידיעה ברורה !
נ.ב  יפה שתירגלת ספירלה לא שבאמת צריך היית , התנאים היו נוחים לכך ! אז סבבה.

מנותק ישראל

• משחק בארגז החול
    • דוא
« Reply #18 ב- : February 22, 2013, 07:45:41 pm »
עוד מאותו יום,
אבי צילם אני רק ערכתי.

avi flying tavor 20022013
« עריכה אחרונה: February 22, 2013, 07:46:11 pm על ידי ישראל »

מנותק ittai

• הגעתי לאוסטרליה
  • Gin Gliders Distributor in Israel
    • דוא
« Reply #19 ב- : February 22, 2013, 09:43:54 pm »
נדב,
ראשית מברוק על הקרוס.
מעבר לכל מה שכבר נכתב אני הוסיף קצת משלי חומר למחשבה שאולי יעזור לך בהמשך.

זה ממש לא טבעי בעונה זאת של השנה לעוף בתבור, ולכן לא בטוח שזה נכון לבצע שם טיסה וקרוס בתאריך שכזה.

הסרט:

0:25 מסך מפוצל בצד ימין התנהלות/הנפה ושאר ירקות (מצנח כתום) גרועים למדי (אין את הניתוק) אשר מצביעים על רוח דרומית. הנחיתה שלך היא גם כן ברוח דרומית. אז למה הקרוס הוא מזרחה? כמו כן עוד חומר למחשבה, האם כדאי בביקור ראשון בעמדה להמריא בכזה רכיב?

1:50 דובר פה רבות על הכניסה המיותרת לענן אך נראה שאתה רץ בלהיטוט יתר למצנח אחר (10 שניות קודם) אך כשהוא נעלם לך בענן אתה דווקא פונה לכיוונו. למה ??
הוא הרי נעלם לך מהעיניים מה קורה אם הוא כרגע מאיט ואתה מאיץ (וכפי שרואים בסרטון אתה בהחלט מאיץ)?
מה קורה אם הוא פונה לכיוונך על מנת לצאת מהענן?

1:54 מהלחץ או חוסר תשומת לב תפסת את הרייזים הלא נכונים וכמעט עשית שטות. תיקנת ועברת לרייזרים הנכונים ושילבת נכון ספיד בר ואוזניים. אבל גם הברקסים שלך משוכים. זה שילוב לא טוב.

2:35 החלטת לבצע ספיראלה, אך עד לאותו רגע אין שום סימן וזכר למצנח השני שנעלם לך מהעיניים 45 שניות קודם לכן. הוא נכנס לענן גבוה ממך ואין לך מושג איפה הוא. עלה בדעתך מה היה קורה לו גם הוא עשה ספיראלה?

4:04 מופיע מצנח שמטרמל בצד שמאל שלך נמוך ממך. על מנת לעבוד איתו ביחד כדאי פשוט "לשים אותו על האף" להגיע אליו ולעבוד ביחד.

נראה שהטרמיקה שלו/שלכם היא מעל שרונה ורחוב העננים הוא מהתבור צפונה ובכל זאת בחרת לטוס מול הרוח דרומה עד לנחיתה. עדיף היה לדבוק בכיוון הרוח ובעננים שעובדים.

בהצלחה בהמשך (ובשביל שיהיה המשך תגדיל טווחי בטיחות).

שבת שלום

איתי
Fly high fly far just do it on the safe side