כתב נושא: כתבה על שיטה למציאת כיוון הרוח לקראת נחיתה  (נקרא 10740 פעמים)

0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה.

מנותק gider

• מורשה רוח הקודש - הפורום הסגור
  • הגעתי לאוסטרליה
סיכום:
שלב 1 - מציאת קו ישר אמיתי (כביש לדוגמא) או אם אין,אז דמיוני לפי מבט לנקודה באופק,
ובטיסה משוחררת לאורך הקו להסתכל על האף ולראות לאן הוא "מסתכל" ביחס לקו
שלב 2 - אם האף של הגלשן לדוגמא סבסב ימינה לעומת הקו , שוברים ב 90 מעלות ימינה וטסים שוב באותה צורה ובדיקה .
שלב 3 - לפי מצב האף בשלב 2 אפשר כבר לדעת בסטיה של עד 45 מעלות מה כיוון הרוח .
« עריכה אחרונה: January 23, 2013, 05:32:10 pm על ידי gider »

מנותק הילד

• מפעיל בובקט מתקדם
    • דוא
לא פרקטי...
במקום לעשות את כל זה ולאבד איזה 200 מטר תפוס טרמיקה ותמשיך לשדה אחר עם מדורה או משהו... או לחלופין פשוט תמשיך.. למה לנחות?

מנותק Tamir

• פורום גלישה אוירית
  • מפעיל בובקט מתקדם
    • אתר החברה שלי - בולוורקס
לא יותר פשוט לעשות 360 מעל נקודה ולזהות את הסחיפה ("לפי הספר")?
אמנם אי אפשר למלא בזה עמוד שלם של הסברים, אבל בשביל הערכה בקירוב של 45 מעלות אני בטוח שזה מספיק טוב...

תמיר לביא
http://www.bulwarx.com

מנותק צחי רייל

• מנהל פורום
  • הגעתי לאוסטרליה
  • ARTIK 4 29
    • דוא
האטמוספירה לא אחידה לא לרוחב השטח ולא לגובה, באזורים שונים ובגבהים שונים כיוון הרוח שונה.

לדעתי (ולמרות שמצנח יותר איטי מגלשן  ;)) שום שיטה למציאה חד פעמית של כיוון הרוח היא מחטיאה קצת את המטרה. במהלך הטיסה ובמיוחד בקרוס צריך כל הזמן להעריך מחדש את המצב וזה כולל הערכה של הרוח בה אתה נמצא והרוח בקרקע.

בעליה בתרמיקה תוך התרמול אני גם שם לב לסחיפה השונה בגבהים השונים, זה ממש עוזר לתכנן את הטיסה ובכלל לא מסובך ועוזר להבנה של התמונה הכללית. בגליידים אני שם לב לשינויים במהירות הקרקעית שלי ביחס למהירות האווירית (GPS עוזר), כל שינוי מעיד על שינוי בכיוון ו/או עוצמת הרוח.

בגליידים אני שם לב לרוח בקרקע: עשן, על מאגרי מים אפשר לראות את כיוון הגלים והצד המוסתר. נמוך יותר אפשר לראות דגלים (כמעט ליד כל תחנת דלק יש דגלים) וצמרות עצים, על דקלים קל לראות ועל מטעי זיתים אפשר לראות מעין גלים של תנועת העלים (זה בולט אצלם כי לצד העליון והתחתון של העלה גוון שונה.

השיטה של הסתקלות על נקודה באופק יעילה לזיהוי של רכיב צד בגלייד. טוב בעיקר בשביל לתת תיקון אם אתה מנסה לטוס לנקודה מסויימת.
don't fly faster then your guardian angel

מנותק צחי רייל

• מנהל פורום
  • הגעתי לאוסטרליה
  • ARTIK 4 29
    • דוא
דבר נוסף לגבי מציאת כיוון הרוח - GPS.

בהנחה שכל אחד יודע מה המהירות האווירית של הכלי שלו בטרים, מבט קצר לGPS ואתה יודע אם אתה ברוח גב או אף, אם המהירות הקרקעית שלך שווה לטרים יש שתי אופציות או 0 רוח או רוח צד, פניה של 90 מעלות ועוד מבט בGPS יגידו לך איזה אופציה נכונה.

וזה לפני הGPSים המשולבים שמוצאים בכל 360 את כיוון הסחיפה.

מנותק gider

• הגעתי לאוסטרליה
הכל נכון , ולכל שיטה יש את המשבצת והרלוונטיות שלה
מה שאני לקחתי מהכתבה הזאת , מתוך סקרנות ,זה לבדוק בטיסה הבאה את יכולת הזיהוי בגלייד של כיוון האף לעומת כיוון הטיסה במודע.

מנותק צוק

• הגעתי לאוסטרליה
    • דוא
ציטוט
אם המהירות הקרקעית שלך שווה לטרים יש שתי אופציות או 0 רוח או רוח צד

צחי רוח צד מוסיפה למהירות שלך (בהנחה שאתה לא מנסה "לקזז" אותה ולטוס לנקודה מסויימת)
אני יכול להפסיק מתי שאני רוצה...

מנותק צחי רייל

• מנהל פורום
  • הגעתי לאוסטרליה
  • ARTIK 4 29
    • דוא
ציטוט
אם המהירות הקרקעית שלך שווה לטרים יש שתי אופציות או 0 רוח או רוח צד

צחי רוח צד מוסיפה למהירות שלך (בהנחה שאתה לא מנסה "לקזז" אותה ולטוס לנקודה מסויימת)

אתה עלול למצוא את עצמך טס מקוזז בטעות. ובדרך כלל אני מחליט לאן לטוס אז בדרך כלל אני טס לכיוון נקודה מסויימת.

מנותק mikiweiss

• פורום גלישה אוירית
  • מצאתי פסיפס
    • דוא
למציאת כיוון הרוח על הקרקע: כמו שצחי כתב, אני מנסה להיות כל הטיסה מודע לכיוון הרוח, אבל בימים של אפס, או משבים משתנים, אני מבצע 360 בגובה נמוך ומביט על המהירות הקרקעית. במקום שהיא הכי נמוכה, לשם אני נוחת. יש להקפיד על הטסה אחידה. לחילופין, אם כבר אין לי מספיק גובה, כשאני במקסימום מהירות קרקעית, אני יודע שאני בגבית ואז מבצע חצי סיבוב ונוחת.

מנותק צחי רייל

• מנהל פורום
  • הגעתי לאוסטרליה
  • ARTIK 4 29
    • דוא
בימים כאלה שממש משתנה בכל שדה הכיוון בנוסף ל360 ובדיקת הסחיפה/מהירות קרקעית אני עושה עוד שמינית לכיוון הרוח המשוער לוודא את הרכיב המדוייק. גם במקרים של רכיב משתנה, לדוגמא אם אני יודע שהרוח מערבית אבל לא סגור אם מקומית היא דרום או צפון מערבית שמינית רחבה ואחידה לכיוון מערב תסגיר מצויין את הרכיב המדוייק.

חשוב מאוד להבין בשלב יחסית מוקדם של הטיסה שמדובר ביום שכזה ולהשאיר לעצמך גובה לכל הבדיקות האלו. מי שבגובה 50 מטר נזכר שצריך לזהות את כיוון הרוח בנחיתה נשאר לו רק להמר.

מנותק אפי צוקרל

• ראש טיארה
  • פורום גלישה אוירית
  • מפעיל בובקט מתקדם
  • אפי
    • דוא
לדעתי, השיטה המתוארת בכתבה, מצויינת ומהירה.
מתכוון לנסות אותה, קודם בגובה (ליתר ביטחון)
די דומה למה שעשיתי עד היום. רק שבמקום לנסות להשאר בטיסה ישרה על הקו ולבדוק לאן האף מסבסב .
טסתי על קו ישר בטרים, והנחתי לגלשן להסחף. (פחות בטוח ולא מדוייק).
אפי צוקרל

מנותק צחי רייל

• מנהל פורום
  • הגעתי לאוסטרליה
  • ARTIK 4 29
    • דוא
די דומה למה שעשיתי עד היום. רק שבמקום לנסות להשאר בטיסה ישרה על הקו ולבדוק לאן האף מסבסב .
טסתי על קו ישר בטרים, והנחתי לגלשן להסחף. (פחות בטוח ולא מדוייק).

בדיוק אותו הדבר. האף לא באמת מסבסב הוא רק נראה מסבסב (זז לעומת האופק) בגלל הסחיפה הקרקעית, אז מה שאתה בעצם רואה זו הסחיפה.

הגלשן לא מסבסב לתוך הרוח בטיסה כי הוא לא מרגיש את הרוח (התנועה של כל גוש האוויר) הוא מרגיש רק את מהירות האוויר שלו.

(ולמרות שהוא מהיר יותר ממצנח  :P)
« עריכה אחרונה: January 26, 2013, 05:27:28 pm על ידי צחי רייל »

מנותק mikiweiss

• פורום גלישה אוירית
  • מצאתי פסיפס
    • דוא
צחי, לאומתך אני הייתי כותב לעומת... והיום, ברוח דרומית ברורה, ובתבור די חזקה, לאחר גלייד ארוך עם מהירות קרקע גבוהה, נחתתי באילניה, כמובן לכיוון דרום, ...וכמובן בגבית קלה. אנדרו, שנחת אחרי, ובגלל שהיה בלי קשר, עשה את אותה הטעות. שנינו יצאנו ללא פגע, כי המשבים היו קלים ובכל זאת, מי שעושה את הבדיקות למיניהן בגובה, שלא יתפלא שבגובה הקרקע כיוון הרוח שונה לפעמים. לכן כתבתי שאני עושה את הבדיקות שלי ככל האפשר נמוך, בהתחשב בתנאי השטח כמובן.

מנותק gider

• הגעתי לאוסטרליה
צחי אני לא מסכים איתך, במהירות טרים בגלשן האף כן מסבסב לרוח למרות שווקטור ההתקדמות נשאר אותו הדבר .
זה מורגש בעיקר בנחיתות ברוח ערה ,שהאף "נשאב" לכיוון הרוח בעשרות המטרים האחרונים .
אולי זה קשור לגבול הדק בין מהירויות הכלי האיטיות במצב זה לעומת מהירות האוויר .

מנותק צחי רייל

• מנהל פורום
  • הגעתי לאוסטרליה
  • ARTIK 4 29
    • דוא
מיקי תודה על התיקון. אני בד"כ משתדל לתקן לעצמי לפני השליחה, לא תמיד עובר.
יצא לי כבר לפגוש את התופעה שציינת באילניה. נראה לי שזה תופעה דומה למה שקורה באלומות הרבה פעמים. רכס נצרת חוסם את המערבית והגבעות ממערב ומצפון הן טריגרים פעילים מאוד מה שיוצר מקומית רוח מזרחית בגובה נמוך.

שיקה, אני לא מומחה גדול בפיזיקה אבל יודע מספיק בשביל להיות בטוח ששום כלי טייס לא "מרגיש" את הרוח צד כשהוא באוויר. רוח היא תזוזה של גוש האוויר ביחס לקרקע, כשאתה טס בתוך גוש האוויר וללא מגע עם הקרקע אתה מרגיש רק את התזוזה שלך ביחס לגוש האוויר ואינך יכול להרגיש את התזוזה של גוש האוויר ביחס לקרקע, רק לראות אותה כסחיפה.

מנותק נולד לעוף

• מצאתי פסיפס
    • דוא
שיקה חייב להסכים עם צחי (לא רוצה, אבל חייב  :P).
לא יודע מה בדיוק חווית, אבל הגלשן לא "מרגיש" דבר. הוא בסה"כ חפץ (מדהים) שנע בתוך גוש אוויר, ולא "יודע" לאן נעה הקרקע ביחס אליו.
לא משנה לאיזה כיוון (בייחס לרוח על הקרקע) תטוס, אתה (והגלשן) תרגיש את הרוח באה מקדימה.
אם תהיה מיושר לנחיתה ולא ממש מול הרוח (נגיד שהרוח בנחיתה באה טיפה מימין), אתה (הגלשן) תמשיך להרגיש רוח באף אבל הקרקע "תחליק לך" טיפה שמאלה במקום לנוע ישר מקדימה לאחורה שלך.
ברור לך שבמצב הזה אתה לא שומע את הגלשן שלך אומר "רגע, מה שאני מרגיש זה לא נכון.. אני כבר מתקן לפי הסחיפה של הקרקע"... ;D
דוד מיקלס
David Miqueles

מנותק ira_yifa

• הגעתי לאוסטרליה
  • Nova Mentor2 Red
    • דוא
שיקה חייב להסכים עם צחי (לא רוצה, אבל חייב  :P).
לא יודע מה בדיוק חווית, אבל הגלשן לא "מרגיש" דבר. הוא בסה"כ חפץ (מדהים) שנע בתוך גוש אוויר, ולא "יודע" לאן נעה הקרקע ביחס אליו.
לא משנה לאיזה כיוון (בייחס לרוח על הקרקע) תטוס, אתה (והגלשן) תרגיש את הרוח באה מקדימה.
אם תהיה מיושר לנחיתה ולא ממש מול הרוח (נגיד שהרוח בנחיתה באה טיפה מימין), אתה (הגלשן) תמשיך להרגיש רוח באף אבל הקרקע "תחליק לך" טיפה שמאלה במקום לנוע ישר מקדימה לאחורה שלך.
ברור לך שבמצב הזה אתה לא שומע את הגלשן שלך אומר "רגע, מה שאני מרגיש זה לא נכון.. אני כבר מתקן לפי הסחיפה של הקרקע"... ;D

YET.
טוב מצנח אחד ביד משניים על העץ.

מנותק הילד

• מפעיל בובקט מתקדם
    • דוא
למרות שההסברים שלכם מאוד הגיוניים אני נאלץ להסכים אם שיקה לפחות בהצפה לפני הפלייר.. הרבה פעמים קרה לי שהגלשן סיבסב לכיוון הרוח לא יודע מה ההסבר המדעי לעיניין אבל זה בפועל מה שקורה לי בנחיתות לפעמים...

מנותק gider

• הגעתי לאוסטרליה
מדובר בהשפעות נוספות במהירויות נמוכות לדעתי , ומורגש יותר בגלשני מתחילים לדעתי בגלל הבילו .
אני אחפש השבוע צידוקים לעניין ואפרסם .. אני גם בטוח שלכותב של הכתבה יש קצת מושג בתחום , והוא בהחלט מדבר על הסבסוב הזה , לא?!

מנותק צחי רייל

• מנהל פורום
  • הגעתי לאוסטרליה
  • ARTIK 4 29
    • דוא
אוף עכשיו גם גרמת לי לקרוא את זה.

ולא הוא לא כותב שהגלשן (הוא כן כותב או המצנח) מסבסב, הוא כותב שהגלשן טס סרטני (crab) יעני בסחיפה הצידה.