היי חברים , הנה כמה חוויות ששיתפתי בפייסבוק מהגלייד בגלבוע ביום שבת וגם סרטון הטיסה הקצרה בהיסטוריה:
אין זה פשוט תענוג להיות הגולש הראשון שמגיע לגלבוע בשבת.
איזה 3000 איש על העמדה , כל עם ישראל , אוטובוסים שלמים של מטיילים. ולכולם מטרה אחת משותפת: להסיח את דעתך כמה שיותר בזמן ההרכבה.
כשיש הרבה גולשים אז הם מתחלקים שווה בין כולם , אבל כשאתה לבד – כולם עליך.
את ההסברים והתשובות לשאלות אני כבר עונה אוטומטית . אבל יש דברים שיותר מוציאים מריכוז :
"סליחה, מתי אתה קופץ ? זה יקח עוד הרבה זמן ? אני לא רוצה להלחיץ אבל אנחנו עוד מעט נוסעים ואנחנו רוצים לראות את ההמראה.
עוד חצי שעה ? בסדר ."
הוא רק לא סיפר שכל 10 דקות הוא ישלח ילד אחר לשאול עוד כמה זמן..
אני מרכיב את הגלשן. משתדל לא למהר.
ואז בא עוד אבא עם שני הילדים שלו .
מחזיק אחד בן 6 על הידיים ולידו ילדה בת 9.
נעמדים לי על הראש , האבא מסביר לבן. סבבה , לפחות הם מסתדרים לבד ולא שואלים שאלות ..
אחרי ההסבר הבן אומר לאבא: "אני מקווה שהוא לא ימות ."
אבא: "אני לא חושב שהוא ימות."
כנראה שההרכבה נראתה לא מקצועית כי אחרי דקה הבן הספיק לגבש עלי כבר דעה יותר חזקה :
"אני מפחד שהוא ימות."
(הלו הלו חבר'ה, אני יודע שזה נושא מרתק אבל אולי אפשר לשמור את השיחה על המוות לאחרי שאני מכניס את הבורג שמחבר את הכנפיים?)
הילדה לא הסתפקה בלקוות. היא באה לוודא. לפי הפרצוף הרציני אני מבין שאת זאת אי אפשר לנפנף . אני עוצר את ההרכבה, מסתכל עליה מלמעלה ומתחילים את הפרוצדורה.
-מה זה ?
-זה גלשן.
-מה זה עושה ?
-זה עף.
-ואתה הולך לעוף עם זה ?
-כן.
-זאת פעם ראשונה שלך ?
-לא.
(אחרי כמה שניות היא מבינה את חומרת המצב)
-טוב, אני מקווה שאתה יודע מה אתה עושה ! (בת 9!)
-גם אני..
אחרי הנזיפה היא הלכה לחכות בצד.
את המשך הדיון של האבא והבן על המוות שלי הצלחתי לסנן. חוץ מאת המילה מוות כמובן, שחזרה בכל משפט שני. (לא יודע מה הם סיכמו בסוף.)
בזמן שאני מוודא שאני מחובר לגלשן עוד הספיקו לשאול אותי על פרטי הקורס, כמה זה עולה, ואיפה אפשר לעשות טנדם (מצטער ירון , לא נתתי להם פרטים).
ומישהו שיודע את העבודה הלך על הטריק הכי מלוכלך להוצאה מריכוז : אתה רוצה שאני אצלם אותך ממריא ואשלח לך?" כמעט מתפתה אבל בסוף מתעשת – "לא עכשיו!"
כשאתה כבר באוויר אתה תוהה אם קפצת משם רק כדי לברוח מהאנשים.. הדבר הכי טוב בשמיים זה שאין שם אף אחד.
וכל העוגמת נפש בשביל מה ? 5 דקות טיסה.
תהנו (:
יוגב