כתב נושא: סרט הדרכה ב-5 חלקים YOU TUBE  (נקרא 782 פעמים)

0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה.

מנותק אדוה

• Riding with the wind
  • מורשה רוח הקודש - הפורום הסגור
  • מצאתי פסיפס
  • אם אין אני לי - לא נורא
בעניין: סרט הדרכה ב-5 חלקים YOU TUBE
« Reply #20 ב- : December 30, 2012, 07:20:10 pm »
גם בלי ווינג או ספירלה האנשים האלה מכירים את הכלי שלהם
זאת התנשאות גרידא לחשוב אחרת

והנה אני נשמעת כמו מטיפה זקנה אבל עם כל האהבה שלי אליך ואל בנדטי חסרה בכם קצת ענווה שאולי תועיל גם בניהול דו שיח בלי שישר יאבדו סבלנות אליכם

דעתי האישית בלבד מקריאת שרשור זה

מנותק שרון תמם

• מצאתי פסיפס
    • דוא
« Reply #21 ב- : December 30, 2012, 08:53:48 pm »
חברה יש לי שאלה
מי נהג יותר טוב נהג פורמולה או מירוץ או ראלי וכו
או נהג רגיל כמו רוב האנשים ?

מנותק מיכל מור

• מצאתי פסיפס
« Reply #22 ב- : December 30, 2012, 09:02:09 pm »
צוק- מאחלת לך שתגיע לגיל של גונן (בריא ושלם).

מנותק ערן-ש

• מצאתי פסיפס
  • Ozone Rush-3
« Reply #23 ב- : December 30, 2012, 09:05:51 pm »
צוק, אנא אל תמליץ לאנשים לבצע תרגילי אקרו מעל הכינרת.
בפעם היחידה שנחתתי במים בקורס SIV, תוך 3 שניות הייתי מסובך כולי בתוך המיתרים.
אם לא הייתי עם ציוד ציפה הייתי טובע תוך דקה.

אני לא אומר שלא צריך לתרגל. צריך. אבל לא חפיף.

ערן

מנותק צחי רייל

• מנהל פורום
  • הגעתי לאוסטרליה
  • ARTIK 4 29
    • דוא
« Reply #24 ב- : December 30, 2012, 09:24:18 pm »
חברה יש לי שאלה
מי נהג יותר טוב נהג פורמולה או מירוץ או ראלי וכו
או נהג רגיל כמו רוב האנשים ?

אני יענה לך בשאלה, האם נהג שמשתולל בדרכי עפר הוא בהכרח נהג ראלי? האם נהג ששוכר מכונית ונוסע על מסלול פורמולה (כן באירופה אפשר לעשות את זה) הוא נהג פורמולה?

נהגי פורמולה הם נהגים מקצועיים שזו העבודה שלהם ומתאמנים כל יום. כנ"ל טייסי אקרו מקצועיים וגם טייסי קרוס קנטרי מקצועיים שטסים בנבחרות וזו העבודה שלהם. אבל לא צוק ולא עמרי (עומרי בשבילך) הם טייסים מקצועיים הם טסים בדיוק כמו כולנו רק בוחרים לעשות משהו אחר בזמן הזה שהם באוויר.

אם מי שמשתתף בתחרות נחשב נהג מירוץ גם אם הוא עושה את זה כתחביב אז כן נהג רגיל נוהג יותר טוב.
בתחרות קרטינג היחידה שהשתתפתי לקחתי מקום שני מול חברה שמתחרים כל שבוע, זה היה הפעם השניה שנהגתי בקרטינג. נהגים מקצועיים הם לא, נהגים טובים הם גם לא ממש אבל הם נהגי מרוץ.
« עריכה אחרונה: December 30, 2012, 09:25:42 pm על ידי צחי רייל »
don't fly faster then your guardian angel

מנותק שרון תמם

• מצאתי פסיפס
    • דוא
« Reply #25 ב- : December 30, 2012, 09:59:00 pm »
הבנתי תודה אחי

מנותק צחי רייל

• מנהל פורום
  • הגעתי לאוסטרליה
  • ARTIK 4 29
    • דוא
« Reply #26 ב- : December 30, 2012, 10:24:05 pm »
וצוק, גונן מכיר את המצנח שלו מצויין וטס מאוד בטוח, אפילו עשה SIV.

ולדעתי גם EN C זה קפיצה, גם אם עשית קצת אקרו. לנסיון יש עוד צד מעבר ללתרגל G גבוה, שהמצב תופס אותך לא מוכן.

ואם נחזור רגע לדיון (שלדעתי יכול כן להיות מועיל אם לוקחים אותו עם הראש ולא עם האגו), אם נשווה לדוגמא טייסי ארקו מקצועיים וטייסי קרוס מקצועיים אחד ההבדלי שטייסי הקרוס מתורגלים גם בלקבל את ההפתעה בעוד טייסי אקרו מתכוננים למצב. וההפתעה היא בכלל לא חלק קטן יותר של הבעייה מהG של הסיבוב ואולי אפילו חלק גדול יותר לפחות בחלק מהמקרים.

לא ממש מבין מה כולם כל הזמן נבהלים מויכוח של יותר מ3 וחצי הודעות. ככה לומדים. כולנו. בין אם אני ועמרי נסכים בסוף הדיון או לא זה עדיין גורם לשנינו לחשוב.

מנותק שרון תמם

• מצאתי פסיפס
    • דוא
« Reply #27 ב- : December 30, 2012, 11:20:52 pm »
אני יודע שזה קצת מוזר אבל בו נעשה "כאילו" השוואה בין אקרו לבין xc עמרי לבין ויקטור/איתי/לרמן/בדיקוב...

אז מי "מתפעל" יותר טוב במצבי חרום ?

מנותק עמרי בנדטי

• הגעתי לאוסטרליה
  • מה תודה? תתלבשי!
    • דוא
« Reply #28 ב- : December 31, 2012, 02:10:09 am »
חבר'ה לקחת את הספורט ברצינות ולשאוף לדעת הכל עליו זה הדבר היחיד שיגדיל לכם את מעטפת הבטיחות.

לא אמרתי אקרו, אבל כשגונן אומר "לא מעניין אותי אקרו" אני מיד חושב על איכר עם כובע קש שנוסע על טנדר ישן, לאט ובזהירות. יום אחד הוא נכנס לבוץ \ קרח \ שמן \ מים ועף מהכביש אל מותו כי הוא לא ידע שצריך לשחרר את הבלמים כדי שההגה יהיה אפקטיבי.
שאיפה לבינוניות היא המכה על כבישי ישראל, וגם באויר, איפה שלא חייבים לתרגל (בקורס טיס אזרחי של זקנים מלמדים הזדקרויות ומצבי קיצון בשיעורים הראשונים).

חבר'ה, אם אתם לא שואפים לשלמות, לפחות ברמה התאורטית, אתם כשלים שמחכים לקרות.

זה בכלל לא שאני גבר, זה שאתם (חלקכם) לוקחים ספורט אתגרי והופכים אותו לאללה בבאללה ויהיה בסדר כל עוד ניסע לאט ולא נשתולל...
חסר אחריות הוא מי שסוגר את העיניים שלו כמו סוס ולא שואף להבין ולתרגל מצבי חירום.

ושוב אני מטיף לאנשים שבכלל לא מבינים על מה אני מדבר... העיקר ש"SIV זה מינימום לטייסי טאנדם"... זה מינימום לטייס ומי שלא מבין את זה חי על זמן שאול.

מנותק גונן גל

• הגעתי לאוסטרליה
    • דוא
« Reply #29 ב- : December 31, 2012, 06:29:14 am »
צוק,

מכיוון שהשירשור החל מהסרט של ג'וקי, בוא נתייחס לסרט כמדד להתנהלות בטוחה.

איפה ראית בסרט המלצה לטייס חובב שטס XC על EN B לבצע צלילות ספיראליות מעל מים בגמר קרוס ללא סירה במים וכד'.

מצד שני, איך נראה לך צורת התרגול שלך באקרו לעומת הדרך המומלצת על ידו מבחינת רמת הדרכה, טווחי ביטחון, מעל מים, כמות תרגולים, וארשה לעצמי גם להוסיף תקינות ציוד.

בברכת טיסות בטוחות.

גונן

מנותק עמרי בנדטי

• הגעתי לאוסטרליה
  • מה תודה? תתלבשי!
    • דוא
« Reply #30 ב- : December 31, 2012, 09:24:17 am »
הנה גונן, פה אני מסכים איתך.
ציוד חייב להיות 100%.
תרגול של תמרון חדש חייב להיות בתנאים סטרילים (זה עולם ומלואו) ועדיף מודרך (תלוי באיזה רמה הטייס ועד כמה הוא מנוסה במצבי חירום שהתמרון עלול להוביל אליהם).

לגבי הספירלה מעל הכנרת, אף אחד לא מתכוון שתצלולל 1000 מטר ב 25 מטר לשניה, אבל כן תרד איזה 100-300 מטר ותרגיל את הגוף שלך לעומס, ושוב - אם לא הצלחת לנקז ספירלה ב-700 מטר ספייר.. אללה ירחמו.
והכנרת היא רק לשם התחושה. צריך לדעת לנחות במים בלי להסתבך במיתרים (וגם אז מסתבכים) ואני לא סקרן לדעת איך זה מרגיש לרדת על רזרווי במים בלי סירת חילוץ.

אני מניח שצוק לא התכוון ללמוד אינפיניטי בצורה עצמאית ולתרגל עד שמגיעים למים, מניח שגם אתה מבין את זה.

מנותק gider

• הגעתי לאוסטרליה
« Reply #31 ב- : December 31, 2012, 10:16:52 am »
וסתם בגלל שבנדטי אמר אינפיניטי וקראתי כתבה על למה "בנות" פחות בולטות בספורט (שלנו ושלכם) :

Mount Infinity

http://www.xcmag.com/2012/11/mount-infinity-by-judith-zweifel-acro-movie/
« עריכה אחרונה: December 31, 2012, 10:18:17 am על ידי gider »

מנותק גונן גל

• הגעתי לאוסטרליה
    • דוא
« Reply #32 ב- : December 31, 2012, 06:42:31 pm »
שימו לב לחופה שלה, נראה לי אומגה

מנותק עמרי בנדטי

• הגעתי לאוסטרליה
  • מה תודה? תתלבשי!
    • דוא
« Reply #33 ב- : January 01, 2013, 01:03:09 am »
כשאומגה תעשה ככה אולי אקנה אחת כזאת...

מנותק אבי שאול

• הגעתי לאוסטרליה
  • זבוב זבוב אבל ... יש כנפיים
    • דוא
« Reply #34 ב- : January 01, 2013, 03:22:26 am »
חבר'ה לקחת את הספורט ברצינות ולשאוף לדעת הכל עליו זה הדבר היחיד שיגדיל לכם את מעטפת הבטיחות.

לא אמרתי אקרו, אבל כשגונן אומר "לא מעניין אותי אקרו" אני מיד חושב על איכר עם כובע קש שנוסע על טנדר ישן, לאט ובזהירות. יום אחד הוא נכנס לבוץ \ קרח \ שמן \ מים ועף מהכביש אל מותו כי הוא לא ידע שצריך לשחרר את הבלמים כדי שההגה יהיה אפקטיבי.
שאיפה לבינוניות היא המכה על כבישי ישראל, וגם באויר, איפה שלא חייבים לתרגל (בקורס טיס אזרחי של זקנים מלמדים הזדקרויות ומצבי קיצון בשיעורים הראשונים).

חבר'ה, אם אתם לא שואפים לשלמות, לפחות ברמה התאורטית, אתם כשלים שמחכים לקרות.

זה בכלל לא שאני גבר, זה שאתם (חלקכם) לוקחים ספורט אתגרי והופכים אותו לאללה בבאללה ויהיה בסדר כל עוד ניסע לאט ולא נשתולל...
חסר אחריות הוא מי שסוגר את העיניים שלו כמו סוס ולא שואף להבין ולתרגל מצבי חירום.

ושוב אני מטיף לאנשים שבכלל לא מבינים על מה אני מדבר... העיקר ש"SIV זה מינימום לטייסי טאנדם"... זה מינימום לטייס ומי שלא מבין את זה חי על זמן שאול.

עומרי אם כל הכבוד ויש כבוד
קצת קשה לי לקבל מאדם כמוך בשורות על בטיחות
מיבחינתי אתה למדת בדרך לא דרך (שום קורס מסודר)
טסת על חופה גמורה וללא רזרבי (בהרים) אבל היית בטוח בעצמך כמו שאתה בטוח (מדבר)  היום
נכון היום אתה קצת יותר חכם מלפני שנתיים
ואים אתה עכשיו כזה חכם אז לך תדע כמה חכם תהיה עוד שנתיים מעכשיו
מה שאני מנסה לומר שאים הייתי צריך שמישהו ישמור לי על ה 1000000$ שיש לי בבנק (  )
והייתי צריך לבחור בינך לבין גונן אין סיכוי שאתה רואה ממני שקל 

הספורט הזה מתאים לאנשים עשירים-מובטלים -פנסיונרים
כל השאר סובלים משבת לשבת

מנותק צוק

• הגעתי לאוסטרליה
    • דוא
« Reply #35 ב- : January 01, 2013, 07:51:43 am »
אבי וגונן, אתם פשוט צודקים, לא בציניות.
כל טיסה שלי ושל עומרי היא מסוכנת, כי:
*אנחנו טסים על כנפיים ללא תקינה (ואני גם טסתי על כנף גמורה...)
*איפה שאנחנו מרגישים בטוחים בעצמנו אנחנו לא לוקחים מרווח בטיחות (וברור שיש לנו ביטחון עצמי מופרז :P)
*כל פעם אנחנו מותחים את הגבול מחדש ומחפשים אדרנלין

לכן אני לא רוצה להטיף על בטיחות, אני לא האיש המתאים להטיף על בטיחות, אני רק רוצה לדבר על אספקט נוסף שלה.
אין ספק שהדברים הבסיסיים שגונן מקפיד עליהם חשובים פי כמה ממה שאני ועומרי מדברים עליו.

הטייס ה"אידיאלי" שאני מדמיין הוא "גונן" בגישה,
אבל מסיים קרוס עם 1000 מטר ספייר, דופק איזה חמש פולסטולים, כמה ווינגים, הליקופטר כי זה ממש קל ורגוע, ועושה ספירלה ארוכה וחזקה כדי לשמור על כושר.

יש בינינו לא מעט טייסים שעושים בדיוק ככה, פלוס מינוס תרגיל זה או אחר.
זה לא הזוי, זה לא מטורף, זה אפילו לא קשה (נדמה לי שהרוב המוחלט של הטנדמיסטים שאני מכיר, אם יש להם גובה, עושים ספירלה בשביל הנוסע).

אני יכול להפסיק מתי שאני רוצה...

מנותק שרון תמם

• מצאתי פסיפס
    • דוא
« Reply #36 ב- : January 01, 2013, 09:21:39 pm »
כל פעם שאני מסיים קרוס תבור צמח אם יש גובה אני משתולל מעל המים כמה שאני רק יכול ...

בצורה מבוקרת כי אני אוהב את זה אם היה פה הרים מספיק גבוהים אז הייתי רק משתולל אבל אין .....

מנותק עמרי בנדטי

• הגעתי לאוסטרליה
  • מה תודה? תתלבשי!
    • דוא
« Reply #37 ב- : January 01, 2013, 09:29:54 pm »
אבי למדתי באיטליה קורס SIV מסודר + אקרו בסיסי שהביא אותי למקום שאני יכול להתאמן וללמוד דברים לבד.
ועדיין לא הייתי סומך על עצמי עם 10 שקלים, לפחות בזה אתה צודק.
אבל אם הייתי צריך להיות נוסע בטאנדם - רומן, צוק, אדם, יובל דרורי.. בכיף (עם איתי גם, אם הוא היה מבטיח לא לזרוק אותי בדרך). כי הם ידעו להתמודד עם מצב חירום וינחיתו אותי בבטחה. בחיים לא עם טייס שפוחד מהכלי שהוא טס עליו, או אחד כזה שלא מחפש להכיר את הגבולות ועלול להבהל או להתעלף מאיזה כמה G או מצב טיסה לא סטנדרטי.
אם אתה רוצה לראות רמה של טייס בצורה הכי שטחית אבל חזאית טובה מאוד - הנפה, המראה ונחיתה.
לא חסרים פה טייסים ואני לא מעוניין לנקוב בשמות, שדפקו אנשים בנחיתה בלי שקיבלו רשלנות תורמת מהנוסע.
וגם לא היו כמה נחיתות לא יפות, מעטות מהן היו טעות וחוסר טאץ' שלי, אבל זה עבר לי אחרי מספר מאוד קצר של טיסות, בניגוד לטייסים מהתחום ה"רגוע" שעדיין רועדות להם הידיים לפני כל נחיתה.

אז עזוב כסף, עם מי היית מעדיף לצאת לאויר? ובוא נרד מאקרו, בוא נצא לטיסה סבבה בתנאים סבבה.
וקח בחשבון שזה עניין עקרוני, אני כבר לא עובד במצנחים וכבר לא מעניין אותי לשמור על מוניטין של בטיחות בשביל להתפרנס - נטו צורת מחשבה.

לידיעה - ספירלה במצנח טאנדם מעמיסה הרבה יותר G מאשר אותו תמרון במצנח סינגל כזה או אחר, בגלל אורך המיתרים.
SAT בטאנדם למשל, זה כבר מתקרב לעומסים של SAT דינמי במצנח סינגל (הרבה).
המשמעות של זה היא שאם משהו מסתבך שם - אתה רוצה טייס שיודע לכווץ את הרקטום והבטן ולהחזיק את ה G עד שהוא מתפעל או זורק רזרווי, לא אחד שמנסה להבין איפה השמים ואיפה הקרקע כי הוא לא רגיל.

ושוב זה לא קטע של למי יש יותר גדול, לאדם יש הכי גדול כרגע בארץ, צוקי כבר לפחות ברמה שלי ודודי, אם היה לו שיקול דעת - גם לא רואה אותי ממטר.
זה עניין של צורת מחשבה והתייחסות לספורט שהיא פשוט שגויה אצל רוב האוכלוסיה, שוב, כמו במכוניות.
כמות הפעמים שהצלתי את עצמי על הכביש עם קטנוע או מכונית בנסיעה מנהלתית, ע"י ידע ונסיון שצברתי על מסלולי מרוץ ואימוני מגרשים ושבילי כורכר שווה את כל הצמיגים ששרפתי בתהליך, לפחות 5 פעמים שאני זוכר על קטנוע ועוד כמה פעמים בודדות על מכונית, והכל הצלות של כמעט תאונה שנגרמה ע"י אדיוט אחר על הכביש, והכל בנסיעה מנהלתית ורגועה! אני לא סופר פעמים שהשתוללתי עם אופנוע על כביש ציבורי וכמעט אכלתי אותה - זה בדיוק הצד המסוכן שמצריך שיקול דעת שלפעמים אני לוקה בו, ותמיד לבד על הכלי (מודה).
כשאני אתבגר ומערכת שיקול הדעת שלי תהיה מוצר מוגמר (רק לבד, טאנדם או נסיעה עם נוסעים זה אחרת לגמרי), אהיה טייס בטוח עשרות מונים מאלו שאינם מנוסים בחירומים (וגם היום כמות הטעויות בשיקול הדעת שלי היא נמוכה מאוד, ובמצנחים היו לי שני כמעטים שנבעו משיקול דעת, בכל הטיסות שלי ושוב - רק לבד).
« עריכה אחרונה: January 01, 2013, 09:39:42 pm על ידי עמרי בנדטי »

מנותק אבי שאול

• הגעתי לאוסטרליה
  • זבוב זבוב אבל ... יש כנפיים
    • דוא
« Reply #38 ב- : January 02, 2013, 12:25:32 am »
עומרי אתה כנראה לא ירדת לסוף דעתי
כרגע אני לא מדבר אל כלל אוכלוסיית המרחפים
גם אצלי יש כמה מסומנים שהייתי מוותר על תרמיקה מצילת טיסה רק כדי לא להיות בקרבתם
זוכר שסיפרתי לך על היום שרציתי לאבד גובה ומהר מעל צמח והספירלה גרמה לי לוותר על ארוחת הצהריים
אתה צודק בקו המחשבה אבל לא על זה אני מדבר
אני מדבר על תפיסת עולם שונה משלך
ברור שצריך לתרגל אבל כמו שאני רואה את זה אתה לא מתרגל אתה פשוט חי על הקצה !
ברור לי מעל לכל ספק שרמת הביטחון העצמי שלך גבוהה יותר מהיכולות שלך . והיכולת שלך גבוהה
ככה שתראה כמה ביטחון יש לך .ומה שמפחיד אותי שאפילו אתה לא יודע כמה
טיסה בטוחה זה לצפות לא רק כמה צעדים קדימה. זה גם לצפות להפתעות שלא ידועות לך מראש
כך לדוגמה את הפול סטול על הטוויסטר אני לא זוכר שלפני התרגיל הזה הייתה שקט וצנוע
היית בטוח בעצמך לא פחות מעכשיו ואתה מתרץ את זה כשיקול דעת שגוי מצדך
למה אתה צריך להגיע לתובנות שלך רק אחרי שאתה רואה את המוות מקרוב
אתה רוצה לטוס אקרו על תהרוג את עצמך בדרך לתובנות העתידיות שלך
תלך על בטוח ושאני אומר בטוח אני מתכוון שיהיה לך זמן לתפעל רזרבי בגובה סביר גם אחרי שאיבדת מספיק גובה בניסיונות היחלצות דוגמת פול סטול אחד או שתיים
כרגע אני משאיר את הכסף שלי אצל גונן במידה ותשרוד את השנים הקרובות אני מבטיח שאני עושה העברה בנקאית לחשבון שלך

הספורט הזה מתאים לאנשים עשירים-מובטלים -פנסיונרים
כל השאר סובלים משבת לשבת

מנותק צחי רייל

• מנהל פורום
  • הגעתי לאוסטרליה
  • ARTIK 4 29
    • דוא
« Reply #39 ב- : January 02, 2013, 06:36:02 am »
קודם הם היו טייסי תובלה עכשיו הם מפחדים מהמצנח שלהם. וואלה אם אתה רוצה שמישהו יקח אותך ברצינות אתה צריך טיפה לשנות גישה וטיפה צניעות.

יש משהו במה שאתה אומר שאנשים צריכים להכיר את היכולות של המצנח שלהם, רק איך שאתה אומר את זה אתה גורם לאותם אנשים להקשיב לך פחות.

ולדעתי יותר חשוב מלתרגל ספירלות פה ושם (למרות שפעם ב יוצא לי איזה אחת עדינה) זה לשמור על מספר טיסות מינימלי בחודש, מי שטס פעם בחודשיים לוקח סיכון גדול יותר ממי שטס פעם בשבוע או שבועיים גם אם הוא מתרגל ספירלה בסוף הטיסה הזו.
אני גם לא חושב שבשביל להבין מה המצנח עושה צריך לתרגל G גבוה, צריך קודם להבין איך הוא עובד זה כבר יצמצם מאוד את הסיכוי שתתקל בזה. ואם שוב נחזור לשעות הטיסה, טייס ללא חלודה (ששומר על רצף טיסות) שעבר קורס SIV יבין שהוא נכנס למצב עוד לפני הG הגבוה.

היו לי כבר כמה קריסות שהסתובבו קצת, הסיבוב אף פעם לא היה מה שהפתיע אותי, שהמצנח הסתובב כבר הבנתי שזה מה שהולך להיות (קיפול רגליים וכו').