כתב נושא: היום (שבת) בתבור  (נקרא 1398 פעמים)

0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה.

מנותק mikiweiss

• פורום גלישה אוירית
  • מצאתי פסיפס
    • דוא
היום (שבת) בתבור
« ב- : December 16, 2012, 12:15:08 am »
רוחות מזרחיות רמזו לי על הגלבוע. בעפולה פתאום רוח דרומית ששלחה אותי לתבור. למדתי שביום של רוחות חלשות מכיוונים שונים, כדאי להמר על התבור שבדר"כ מספק את הסחורה.
איתי באוטו שלושה חברים. הגענו ראשונים לעמדה כשהסרטים (עליון ותחתון) מתווכחים ביניהם אודות כיוון הרוח. בכל זאת הרכבתי את הגלשן ואז החלו לטפטף טייסי המצנחים ב"אלפיהם". בסביבות השעה 12 שני מצנחים ממריאים, אם מותר לכנות גירזון כהמראה. מתחיל להיות לי לא נעים מהאורחים שלי וב 12.30 אני מבטיח להם שעד השעה 1.00 אני או ממריא או מקפל. נרתמתי לגלשן ויצאתי מול משב שבכל כוחו לא הצליח להרים את סרט הסימון, אלא לנפנפו נפנוף רשלני בלבד. מיד לאחר ההמראה האוויר מראה סימני חיים ואני רוכב עליו כ -20 דקות שמעלות אותי לאחר מלחמת הישרדות קשה ל-200 מ' מעל לעמדה. בשלב זה החלטתי להמר על עשן בעמק, כ-2 ק"מ דרומית לשדה הנחיתה. הגעתי אל העשן והוא גרם לואריו שלי לציץ רק כמה ציוצי לגלוג. מכאן חזרה לכיוון ההר ונחיתה רכה ליד הדרך. גרד שהמריא כרבע שעה לאחר שנחתתי גירזן ונחת לידי. כמובן ש 10 דקות מאוחר יותר הרמנו את הראש לשמים (ניסיתי להימנע, אבל חוסר אופי מהול בסקרנות הכניעו אותי) ושם ראינו מספר מצנחים בבסיס ענן. אמר כבר מישהו לפני שהסבלנות משתלמת? אילו ידעתי בצעירותי שהספורט הזה בנוי על סבלנות, הייתי אולי בוחר בספורט אחר...
ותעשו לי טובה, אל תספרו כאן בפורים מה המצנחים עשו היום. בסדר?

מנותק mikiweiss

• פורום גלישה אוירית
  • מצאתי פסיפס
    • דוא
בעניין: היום (שבת) בתבור
« Reply #1 ב- : December 16, 2012, 08:36:39 am »
טעיתי - כתבתי פורים במקום פורום (למרות שלפעמים אין הבדל: כולם מתחפשים תחת שמות כיסוי, שמח ותחושה של קרנבל, אז אולי הטעות לא מקרית).

מנותק אריה יעקבי

• מורשה רוח הקודש - הפורום הסגור
  • הגעתי לאוסטרליה
  • אני לא מפחד למות, אני רק מת מפחד
« Reply #2 ב- : December 16, 2012, 10:12:30 am »
מיקי,
לא אספר לך לאן הגענו, כי אנו מכבד את בקשתך.
אבל דע לך שכולנו, התיירים המזדמנים והמרחפים, הערכנו עד מאד את היכולת שלך לעלות כאשר אפילו הציפורים באותו הזמן נעזרו  בכנפיים. הוצאת את המקסימום מהחלון שהמראת בו. ועוד קוריוז, העשן שכיוונת אילו לא עבד גם שעה לאחר מכן  :-\
שבוע טוב,
אריה

מנותק עמית

• מצאתי פסיפס
    • דוא
« Reply #3 ב- : December 16, 2012, 11:19:07 am »
מיקי היה תענוג לראותך מהדק פניות - זה היה מעל 60 מעלות.
אתמול הייתה טרמיקה ממש מעל למנזר שהעלתה לעננים, כדי להגיע אליה היה צריך להצמד לעצים
היה לי ויכוח עם צחי האם יש קושי לעשות את זה עם גלשן
flying with a such perfect paraglider that birds become jealous. A wing that is as compact, simple, and light as a mountain glider; as fast and efficient as a sailplane; as slow and maneuverable and turbulence resistant as a helicopter.

מנותק צחי רייל

• מנהל פורום
  • הגעתי לאוסטרליה
  • ARTIK 4 29
    • דוא
« Reply #4 ב- : December 16, 2012, 12:53:19 pm »
זה לא רק אתמול. בימים עם רוח מאוד חלשה התרמיקות החלשות "נמרחות" על ההר ובגלל המבנה שלו מתנקזות לאזור אחד מעל ההר ובד"כ שם נוצר עילוי טוב יותר (שמוזן מכמה מקורות). מיקי לדעתי כשהיית 200 מעל העמדה אם היית נכנס קצת יותר מעל המנזר היית גם פוגש את התרמיקה המשולבת הנ"ל ומגיע עוד לפנינו לבסיס ענן.
אכן על פניו נראה לי שעם גלשן קשה יותר לגרד צמוד לעצים על 1+, אבל אם היית 200 מעל העמדה כנראה שאת הקטע הקשה עברת. רק טעות בשיקול.

גם מאוחר יותר מחוץ להר לא היה כמעט כלום, רק קרוב לעננים.
don't fly faster then your guardian angel

מנותק עמית

• מצאתי פסיפס
    • דוא
flying with a such perfect paraglider that birds become jealous. A wing that is as compact, simple, and light as a mountain glider; as fast and efficient as a sailplane; as slow and maneuverable and turbulence resistant as a helicopter.

מנותק צחי רייל

• מנהל פורום
  • הגעתי לאוסטרליה
  • ARTIK 4 29
    • דוא
« Reply #6 ב- : December 19, 2012, 03:48:42 pm »
don't fly faster then your guardian angel