עופר,
יש לי רק דבר אחד להגיד "להתאמן"
כל כך קל להזיז את המצנח כשאתה מניף מיצוס, ונכון לוקח קצת זמן להתרגל להיכן מזיזים ומה מושכים, אבל הבטחון ששיטה זו משרה (עקב חוסר גרירה) היא מעולה למתחילים,
במקום שטייס מתחיל ימשוך את הברקס הלא נכון וימצא את עצמו נמרח לאורך כל העמדה עד לשלט הכניסה לאתר במבוא חמה הרי שיטה זו נותנת את הביטחון המושלם,
במיוחד בהתחלה, כאשר אינך יודע איך להעלות את המצנח ישר, במיצוס הכל סלחן, לא עלה ישר, תוריד ותעלה שוב!
היום לאחר 4 שנים שאני משתמש בהנפה זאת אני שולט בה ב100% (טפו טפו, נוק און ווד) יעידו חברי, כמו שצחי אמר אני יכול להניף המצנח לאו דוקא מקיר, או לאו דווקה כשהוא במרכז, ולתקן תוך כדי עליה שלו, אבל בשביל זה חברים צריך אימונים,
אני שלטתי בהנפה כבר מהאימון הראשון, לא נגררתי, ואם לא עלה לי ישר, הורדתי את המצנח לאט למטה (כן במיצוס מורידים אותו לאט, אין החירוב הנוראי והמהיר הזה שקורה עם משיכת ברקסים) ושוב העליתי אותו, עד שהצלחתי, וזה ממש לא לקח הרבה זמן
למה זה חשוב לתנועת המיסיונרים לשתף את כולם בהנפה הטובה והמהירה הזאת?, כי היא בטוחה נקודה, לא משנה מה הטייס יעשה עם החופה, אין היגררות, אין התמרחות, וכבונוס הברקסים כבר נמצאים בידיים הנכונות, משמע אין עזיבת ידיים, למי שמתחיל, זה פרמטר חשוב מאוד,
מי שניף עם עזיבת ידיים ורוצה לעבור להנפה אחרת המשמעות להגרר בעמדה כאילו לא יודע להניף יכול להוריד את הרצון ללמוד הנפה חדשה, מיצוס יכול לעזור למישהו שרוצה לעבור.
שורה תחתונה, מה שהכי חשוב זה שתהיה בטוח בשיטה שלך ותרגיש איתה הכי טוב, זה ממש לא משנה איך אתה מניף, (כמובן עם ברקסים מוצלבים) העיקר שתעשה זאת בביטחה ובהצלחה
אמיר