כתב נושא: דיון בהנפות – מרים את הכפפה שעידו זרק...  (נקרא 3337 פעמים)

0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה.

מנותק ittai

• מורשה רוח הקודש - הפורום הסגור
  • הגעתי לאוסטרליה
  • Gin Gliders Distributor in Israel
    • דוא
אז מדוע כמעט כל מניפי המיצוס מניפים מעולה בתאוריה ובאימונים ועל הפנים בעמדה ?

ניסיתי את השיטה וראיתי גם את צחי, אורי, אמנון ונחיק מניפים - אנא קיראו שוב את משפט הפתיחה שלי.
איש מכם (שלא באשמתכם כי אם בשיטה) לא שולט טוב על המצנח כאשר הוא זז / נוטה /נופל הצידה.

איתי
Fly high fly far just do it on the safe side

מנותק עופר

• מצאתי פסיפס
    • דוא
שלא באשמתה,  הנפת המיצוס לווותה בפעילות מיסיונרית  מאד ענפה, ובעיקר מצידו של אמנון  (-: .
כיוון שממילא אני מניף מוצלב וע"מ לשמור על יחסי ידידות עם הנזכר לעי"ל ,  ניסיתי גם אני את ההנפה הזו מספר פעמים ובכמה עמדות, וחזרתי להנפה מוצלבת רגילה שהברקסים בידיים.
דעתי היא, שיתרונה של הנפת המיצוס היא בקלות ההנפה וביטול קל יחסית ברוח חזקה.  חסרונה הוא שבעלי שליטה טובה בהנפות מרגישים מוגבלים ביכולת התיקון של החופה ובעיקר כאשר החופה נופלת לצדדים, ומוגבלים גם כאשר מחליטים להניף עם וויליין אחד, כמו כן הנפת המיצוס מחייבת הכנת קיר סימטרי ועמידה ממש מול הרוח ( זה כמעט אותו דבר) והנפה סימטרית.
כאן מתחיל ויכוח אם באתרים תזזיתיים כדאי מיצוס שקל לחרב מהר או מוצלב רגיל,  שקל יותר לשלוט בעזרתו על תיקון החופה.  התשובה לכך היא לדעתי סובייקטיבית לכל מרחף.   זה גם מוביל לכך שכל מרחף צריך לגבש לעצמו את מגבלותיו  ויכולותיו האישיות ביחס  למהירות הרוח המקסימלית שרצוי לו להמריא - יש כאלו שיכולים להמריא ברוח של 30 קמ"ש ואף יותר, ויש כאלו שגם ב-25  קמ"ש, נתלשים או נמרחים בעמדה.
עופר

מנותק אמיר מליק

• That's all she ever thinks about Riding with the wind.
  • מנהל פורום
  • הגעתי לאוסטרליה
  • אפסילון 5 - הבחור בתמונה למעלה "שמח"
    • אמיר מליק בפייסבוק
    • דוא
עופר,

יש לי רק דבר אחד להגיד "להתאמן"
כל כך קל להזיז את המצנח כשאתה מניף מיצוס, ונכון לוקח קצת זמן להתרגל להיכן מזיזים ומה מושכים, אבל הבטחון ששיטה זו משרה (עקב חוסר גרירה) היא מעולה למתחילים,
במקום שטייס מתחיל ימשוך את הברקס הלא נכון וימצא את עצמו נמרח לאורך כל העמדה עד לשלט הכניסה לאתר במבוא חמה הרי שיטה זו נותנת את הביטחון המושלם,
במיוחד בהתחלה, כאשר אינך יודע איך להעלות את המצנח ישר, במיצוס הכל סלחן, לא עלה ישר, תוריד ותעלה שוב!

היום לאחר 4 שנים שאני משתמש בהנפה זאת אני שולט בה ב100% (טפו טפו, נוק און ווד) יעידו חברי, כמו שצחי אמר אני יכול להניף המצנח לאו דוקא מקיר, או לאו דווקה כשהוא במרכז, ולתקן תוך כדי עליה שלו, אבל בשביל זה חברים צריך אימונים,
אני שלטתי בהנפה כבר מהאימון הראשון, לא נגררתי, ואם לא עלה לי ישר, הורדתי את המצנח לאט למטה (כן במיצוס מורידים אותו לאט, אין החירוב הנוראי והמהיר הזה שקורה עם משיכת ברקסים) ושוב העליתי אותו, עד שהצלחתי, וזה ממש לא לקח הרבה זמן

למה זה חשוב לתנועת המיסיונרים לשתף את כולם בהנפה הטובה והמהירה הזאת?, כי היא בטוחה נקודה, לא משנה מה הטייס יעשה עם החופה, אין היגררות, אין התמרחות, וכבונוס הברקסים כבר נמצאים בידיים הנכונות, משמע אין עזיבת ידיים, למי שמתחיל, זה פרמטר חשוב מאוד,
מי שניף עם עזיבת ידיים ורוצה לעבור להנפה אחרת המשמעות להגרר בעמדה כאילו לא יודע להניף יכול להוריד את הרצון ללמוד הנפה חדשה, מיצוס יכול לעזור למישהו שרוצה לעבור.

שורה תחתונה, מה שהכי חשוב זה שתהיה בטוח בשיטה שלך ותרגיש איתה הכי טוב, זה ממש לא משנה איך אתה מניף, (כמובן עם ברקסים מוצלבים) העיקר שתעשה זאת בביטחה ובהצלחה

אמיר
כל פעולה, לא משנה כמה קטנה, מניעה מיתר  ביקום

מליקום בניית אתרים - צור קשר : [email protected]

מנותק שי לנואל

• מצאתי פסיפס
    • דוא
בעניין: דיון בהנפות – מרים את הכפפה שעידו זר&
« Reply #23 ב- : October 13, 2007, 08:50:34 am »
רק הערה והארה קטנה
 כול מי שלומד שיטה מוצלבת שאינה מיצוס לא נגרר נמרח ומתרסק בעמדה!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
פשוט מהדף האחרון  זה נשמע כך  אז רציתי להבהיר את זה לשאר הקוראים.

והארה
זה שבזמן האימון החופה גוררת אותך או מושכת אותך ממקומך זה אומר שעבודת הרגליים שלך לא טובה.
חופה מושכת ימינה שמאלה או אחורה  פשוט אל תתנגד "כנס"  מתחת לחופה ע"י תגובה נכונה עם הרגליים.
עבודת רגליים שגוייה היא אחד הגורמים העיקריים לכישלון בהנפה או בהמראה לאחר הנפה טובה, לימוד בשיטה שקצת יותר קשה לבטל את החופה אכן מלמדת  אותנו הרבה על עבודת רגליים נכונה.

שוב תלמדו שיטה אחת בצורה טובה ותגיעו לרמת הנפה גבוהה איתה ועשיתם  לעצמכם חסד .

אין דבר כזה מניף מושלם ותמיד יהיו לנו הנפות לו מוצלחות או המראות לא הכי יפות או אפילו מסוכנות משהו אבל ע"י אימון טוב נצמצם את הכמות משמעותיתי.

ועם כבר מזכירים אז האם מישהו ניסה את ההנפה ממצב פיטרייה כמו שהסברתי?

מה עם חברי משדה הכותנה  ניסית?

יאללה ביי

שי לנואל
« עריכה אחרונה: October 13, 2007, 08:53:41 am על ידי שי לנואל »

מנותק צחי רייל

• מנהל פורום
  • הגעתי לאוסטרליה
  • ARTIK 4 29
    • דוא
ברור שניסיתי, גם במיצוס וגם בהנפה רגילה (בהמראות ממש לא רק על הדשא), אגב אופטימוס מניף ככה די הרבה
זה מאוד מקל עליו להידחף בתבור  ;) .

ואגב היום נגמר הקטיף אפשר לחזור לטוס  jump
don't fly faster then your guardian angel