כתב נושא: דיון בהנפות – מרים את הכפפה שעידו זרק...  (נקרא 3320 פעמים)

0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה.

מנותק uri k

• משחק בארגז החול
  • *
קודם כל מצער מאוד לשמוע על הפציעות, קלות וקשות, איחולי החלמה מהירה.
עד כמה שקשה לראות את חצי הכוס המלאה, שווה לפחות לנצל את ההזדמנות לקבץ את הדיון בנושא ההנפות.
אז הנה כמה עצות שקיבצתי ואימצתי...אשמח להערות והמשך הדיון...

1.כדאי לשלוט בכמה סוגי הנפות.

2.כדאי לשלוט באופן מוחלט בסגנון הנפה אחד – זה שהכי נוח לך איתו.

3.  1 ' ו2 ' לא סותרים אחד את השני.

4.אם מניפים בידיים הפוכות צריך כמובן להעביר את הידיות מיד ליד ולא לעזוב אותם- מסובך מידי? מפתה לעזוב? נתלשת לפני או   בזמן ההחלפה? - סיבה טובה  להניף בידיים מוצלבות.

5.כדאי להניף בידיים מוצלבות – ממילא אנחנו שולטים במצנח במוצלב לאחר ההחלפה וגם לאחר הנחיתה אז איזו סיבה יש להתעסקות בהחלפת ידיים? זה מיותר לא?..! תקנו אותי אם אני טועה.

6.תהליך ההמראה גם ככה מורכב ומחזיק נתח גדול בסטטיסטיקת התאונות,
יותר התעסקות = יותר מקום לטעויות/חוסר שליטה.keep it simple -.

7.בדיוק מאותן סיבות כדאי להתרגל להירתם עם הפנים לחופה –
פחות התעסקות = פחות מקום לבלגן, או איזה משב כשאתה עם הגב לחופה. יש סיבות טובות למה כשיש רוח ערה מניפים עם הפנים לחופה – זה נכון לא פחות כשנרתמים.

אני אימצתי בחום את ההנפה בשיטת 'Mitsos' מכמה סיבות:
- בגלל שליטה טובה גם בשטח קטן יחסית.
- שליטה טובה גם ברוחות של 30+.
- קל יותר ועדין יותר לחופה לבנות קיר ולשמור את החופה על הקרקע גם ברוח חזקה.
- מכיוון שהשליטה בהנפה היא ב A ו – C,  אני משחיל את ידיות הברקס מוצלבות על הידיים, 'שוכח' מהם מתרכז בהנפה ויודע שהם יהיו שם במקום הנכון כשאני מסתובב, (גם אם בתלישה).
ממליץ.משתדל לשמור על כושר גם בהנפות האחרות.

שוב, החלמה מהירה לפצועים

אורי כץ

מנותק idomohar

• מורשה רוח הקודש - הפורום הסגור
  • הגעתי לאוסטרליה
  • KARMA S
לי אין הרבה מה להוסיף, רק להשאיר את ההודעה למעלה בפורום כדי שכל מי שלמד אחרת יקרא, ילמד, וישנה הרגלים לא טובים.

מנותק נחי אלון

• משחק בארגז החול
נושא ההנפה המוצלבת לעומת ההנפה הישרה עלה אינספור פעמים בפורום האגודה בעבר, (ויחד' איתו נושא ההמראה עם הגב אחורה והסתובבות באויר).  לצערי רבים לא חושבים ולא לומדים, וכך מסכנים את עצמם סיכון מיותר לגמרי.
הרגע בטיסה כולה בה אנו חייבים לשלוט במצנח במאה אחוזים הוא ההמראה.  זה הזמן שבו אנו פגיעים ביותר, ושבו מחירה של שגיאה קטנה יכול להיות גדול. גורם בעייתי מאד ממילא הוא העובדה שבזמן ההנפה איננו רואים את נתיב ההמראה, ושעלינו להסתובב ברגע קריטי זה.  בעניין זה אין מה לעשות.  אבל, עזיבת הידיות תוך כדי סיבוב ותפיסתם בשנית תוך כדי ריצה ובדיקת החופה למעלה דורשת יכולת של סופרמן.  אם אתה מחפש את הידיות במבט, אינך יכול להסתכל סביב; אם אתה מגשש בידים, יש סיכוי שתפספס אותן.  ראיתי בזוית  העיןאת התאונה בתבור, ועוד לפני שנתלש הטייס  , כשראיתי את ידיו מחפשות לשוא את הידיות, קיללתי בליבי את  הנוהג הפסול הזה. 
בעבר היו טענות "אידאולוגיות" בשבח השיטות הדפוקות שציינתי.  צריך להתנער מהצדקות כאלו ולעבור מיד להנפה מוצלב!  כדאי לערוך יום אימון.  בלי אימונים בשליטה קרקעית לא נוכל להגיע לרמה!  לרבים מאתנו האימון היחיד בשליטה קרקעית הוא הטיסה השבועית, וזה לחלוטין אינו מספיק.
מבין השיטות המוצלבות, בעיני מיטסוס היא הטובה ביותר משום שהיא מאפשרת שליטה טובה בקצב ההתרוממות של הכנף, וביחוד מאפשרת דיכוי מהיר של הכנף אם קורה משהו בלתי צפוי.  אבל מה שחשוב הוא שבסיבוב ישארו הידים שולטות בידיות. מי שאיננו עושה משהו בעניין זה מסכן את עצמו לחינם.
נחי אלון

מנותק שי לנואל

• מצאתי פסיפס
    • דוא
אז יאללה תארגנו אימון חברותי עם אירוע מוחי צמוד (שוב הומור שחור הכוונה לברביקיו)

נחי היסתייגותי היחידה היא........
לא כול החופות אוהבות מיצוס ובאתר תרמלי אי אפשר לנהג בשיטה הזאת במידה והחופה לא עלתה מאוזנת.

היה איזה מאמר על 6 הנפות וכו' אנא צרף אותו לדיון.

לפי דעתי ההנפה המשולבת היא הנוחה והנכונה ביותר  אבל רבק כול הנפה עם ברקסים מוצלבים היא בטוחה יותר  מהנפה עם ברקסים לא מוצלבים.

אז תלמדו מה שנוח כול עוד הברקסים מוצלבים.

לילה רטוב

שי לנואל
מדופרס מהדחת האולבלקס

מנותק יובל - נשרק'ה..... נשר מצנחי רחיפה

• הגעתי לאוסטרליה
  • הדרך לעמדה רצופה כוונות להגיע
    • דוא
בילבולי ביצים
« Reply #4 ב- : October 09, 2007, 09:48:55 am »
אתם רוצים לבדוק כמה פעמים ניסינו לארגן קבוצה  לאימוני הנפות?

אם תחפשו בפורום תראו שאפילו הצעתי ללמד אחד על אחד -חינם - את מי שרוצה לחזק את השליטה הקרקעית...
אז לזיין את ששכל שזאת הנפה טובה והשנייה לא  וההוא לא יודע להניף ואני תותח על זה מאד קל.
תכל'ס אף אחד לא חושב שהוא צריך הדרכה בהנפות ואני רואה אנשים שמתאמנים בהנפות (כל הכבוד) עם טעויות יסודיות .

יובל.
נ.ב  להזכירכם  אלמוג לא מניף "מוצלב" אלא "רגיל" . מישהו חושב שצריך ללמד אותו להניף אחרת?...

מנותק אוהד

• הגעתי לאוסטרליה
  • http://www.youtube.com/results?search_query=ohad73
    • דוא
תחילה אציין כי להנפת ברקסים לא מוצלבים ישנן יתרונות כמו שמירת כיוון ראיית המצנח, במידה והתרוממת לאוויר
ממשב רוח חזק. בברקסים  מוצלבים, ישנה נטיה טיבעית יותר להתהפך מיד כשאתה באוויר עם הפנים החוצה ובכך
יכולת ההתמודות עם רוח חזקה פוחתת. דבר שני כמשתמשים במצנח לטפס הר או להמריא מהקרקע יותר קל לעשות
זאת בברקסים לא מוצלבים. חוץ מיזה ברור שהשיטה המוצלבת עדיפה! אך מה קורה לשועל הנדלינג וותיק שתירגל את
השיטה הישנה? אני ממליץ על אימון הנפות תחילה בשיטה הכי נוחה לאותו אדם, ואחר כך לעשות תחרות בין שני מצנחים
בהנפות הפוכות כשהמטרה הינה להפיל אחד לשני את המצנח בעזרת המצנח שלך. המשחק יגרום למוטיבציה מוגברת
ואלמנט ההנאה לא יעדר מהעינין. אחר כך הנדלינג קידמי שכולל שכיבה עם הפרצוף קדימה עד לדרגת תירגול סלטה..
כמובן בעזרת מישהו מנוסה ותנאים מתאימים. וכן לבסוף יש לתרגל המראה הפוכה כלומר עם הגב ליציאה ותירגול יכולת ההסתכלות
ביציאה שכזו. כל זה דורש עזרה מאנשים שיודעים ותנאים נוחים והתירגול באחריות המתרגל בלבד כשמומלץ לשים מגיני מרפקים
וברכיים שלא לדבר על קסדה. ;)

מנותק ittai

• הגעתי לאוסטרליה
  • Gin Gliders Distributor in Israel
    • דוא
כפי שכבר נכתב פה,
הדיון הזה נידון אלף פעמים בעבר בפורומים השונים.
אמנון יכול לצרף לכאן לינק לנושא ההנפות מדיון מלפני מספר חודשים בלבד.
שורה תחתונה - יש לדעת לעשות סוג אחד של הנפה באופן כמעט מושלם.
עדיף לדעת עוד סוגים ולשלוט גם בהם בצורה סבירה.
הנפת מיצוס לטעמי האישי בעייתית ברוח בינונית ומטה וגרוע מאוד בקטע של אי סימטריה בהנפה.
אני אישית מניף (ונהגתי ללמד) הנפה מוצלבת משולבת (ברקס ביד אחת וברקס ורצועות וי-ליין ביד השניה).
נושא ההנפה מורכב גם מהרבה עבודת רגליים. ואם רוצים עוגן, חשוב שידע את העבודה ויהיה מתואם עם המרחף.
רצוי לשמור על הרגלים קבועים ונוהל הרתמות קבוע (בדיוק כמו בד"ח קבוע).

זה אולי ישמע לכם מוזר אבל אימוני הנפה ושליטה קרקעית ללא רוח ובריצה קדימה מלמדים המון (תשאלו את החברה מקורס טנדם).

בהצלחה

איתי
Fly high fly far just do it on the safe side

מנותק גונן גל

• הגעתי לאוסטרליה
    • דוא
החלפת שיטת הנפה:

אני מאלו שנהגו במשך שנים לעזוב ידיים לצורך הסיבוב.
לפני כשלוש שנים למדתי את שיטת ההנפה שאיתי קורא לה מוצלבת משולבת. (ראה בפיסקה מעל)
לאחר תרגול רב בנתניה עברתי להשתמש בה באופן קבוע.
מה שניסיתי להגיד זה שגם ותיקים יכולים לדעתי עם תרגול נכון לשנות הרגלים בעיתיים.

גונן

מנותק elad_sinai

• הגעתי לאוסטרליה
גונן,
אני מקוה שכל הותיקים ילמדו ממך.
פשוט מפחיד לעמוד בעמדת המראה ולראות איך הרבה מהותיקים ממריאים.
הרבה פעמים חניכים בקורס דרגה 1 מניפים הרבה יותר טוב מהם.

מנותק אמנון

• מצאתי פסיפס
    • דוא
מפחיד מפחיד, אבל..
« Reply #9 ב- : October 09, 2007, 07:30:45 pm »
מעטים מהוותיקים עושים משהו בעניין וחבל.
תמיד יש להם הסבר מתחמק כזה ואחר (בעיקר חוסר זמן).

אלעד,
בהמשך לדבריך, לפי מה שאני רואה, לו הייה מתקיימת בחינה (חיצונית) בשליטה קרקעית בתבור, רוב הוותיקים היו נכשלים והצעירים היו מובילים.

אישית, התחלתי לעוף לפני למעלה מ-10 שנים.
אחרי כשנה של הנפות "רגילות" המראתי בכתף שאול וידית ברקס ימין עלתה והסתבכה מעל לוי-ליין לאחר העזיבה וכך טסתי כמה שניות מפחידות עד לשיחרורו ואחיזתו כיאות.
עוד באותו ערב החלטתי לפתור את הבעייה ומיקי ויסלביץ נתן לי קלטת וידאו ובה הדגמה של הנפה "מוצלבת" אותה אימצתי.

על ה"מיצוס" קראתי לראשונה כמו אחרים בעיתון "קרוס קאונטרי" ב- 1998 ומייד התחלתי להתאמן עליה בדשא בנתניה. גם איתמר נוינר החל בדיוק גם להתאמן בה ועזרנו האחד לשני. חברים נוספים כנחי אלון ויגאל גולן גם הם אימצו אותה בחום.
מאז התחלתי באמת להנות מהטיסות.
פשוט הפסקתי להרגיש חסר אונים מחוסר השליטה בהנפה ומהפחד להיתלש ו/או להיגרר.

אלמוג זה אלמוג וכמוהו יש רק אחד!
למיטב זכרוני, בטכניקה שלו הוא אינו עוזב את ידיות הברקסים כלל. לאחר ההנפה הוא מעביר מיד אחת את הידית ליד השנייה שעכשיו תופסת את שתי הידיות. לאחר ההסתובבות הוא שב ואוחז את הידית שהעביר קודם לכן. 

אמנון

מנותק ittai

• הגעתי לאוסטרליה
  • Gin Gliders Distributor in Israel
    • דוא
אמנון מצאתי את זה בפורמט הנ"ל:

/http://www.paragliding.ws/content/view/100/19

האם יש לך פורמט אחר?
Fly high fly far just do it on the safe side

מנותק צחי רייל

• מנהל פורום
  • הגעתי לאוסטרליה
  • ARTIK 4 29
    • דוא
גם אני למדתי להניף עם ברקסים לא מוצלבים ,למרות שלא עזבתי את הברקסים אלא העברתי אותם מיד ליד כמו שתאר אמנון.
לפני שנתיים החלתתי שאני חייב להחליף הנפה, המעבר מהנפה עם ברקסים ישרים למוצלבים הוא קשה בעיקר למי שמניף כך כבר שנים.
החלתתי אחרי דיון קצר עם מליק שאני יעבור קודם למיצוס שהיא שונה לגמרי ואחרי שאני אשבור את הקיבעון אני יעבור למוצלבת.
והאמת היא שהמיצוס עובדת לי כל כך טוב שלמרות שכבר תירגלתי את כל ההנפות שאני מכיר ובכולן אני יכול להמריא למרות זאת
אני ב 99% מהפעמים אני מניף מיצוס.
העניין עם הנפת מיצוס שצריך להבין שהיא שונה לגמרי מההנפות האחרות וכדי לשלוט בה טוב צריך להבין את השוני.
מעבר לברור כמו האפשרות לבטל הנפה מידית שנובע מהחזקת ה C ביד ומספיק משיכה שלו לחגורה והמצנח יורד ברגע.
השוני הגדול יותר שרוב האנשים מתעלמים ממנו או לא מודעים לקיומו הוא שבמיצוס ההנפה לא צריכה להיות מהירה, אתה יכול להחזיק
את המצנח ב45 מעלות בלי שיעלה או ירד ובלי להגרר. לוקח קצת זמן למצוא את הנקודה בה צריך להחזיק את ה C כדי שהמצנח ישאר במקום
ולמען האמת רוב הזמן באימוני הנפות (הרבה יותר מאחד למי שחושב שבשעה על הדשא חד פעמית אפשר ללמוד להניף) העברתי בלהחזיק את המצנח בנקודה זו. ברגע שאתה שולט ב"נקודת ה45" אתה גם יכול לשלוט בכיוון של המצנח הרבה יותר טוב וכיום אני מניף את המצנח גם אם הוא לא עולה ישר, אני פשוט עוצר אותו באמצע מתיישר מול הרוח וממשיך את ההנפה. זהו קונספט שלא קיים בהנפה אחרת ולכן רבים לא מודעים לו וחושבים שמיצוס אפשר להניף רק מקיר ישר לגמרי ואגב במיצוס הרבה יותר קל לבנות קיר ישר לגמרי.
הצלחתי להניף מיצוס ברוח של 5 קמ"ש (בלי לגעת ב C כמעט בכלל ולרוץ מייד) וברוח של 40 קמ"ש (כשראיתי שאני הולך אחורה ביטלתי).

אבל הכי חשוב ולא משנה באיזה שיטה בוחרים זה להתאמן. לקחת אחה"צ או בוקר ורק להתאמן על הנפות ,ולא להפסיק עד שאתה שולט ממש טוב. כמו שנאמר עדיף להתאמן על כל ההנפות (לא ביחד כל אימון להגדיש לשיטה אחת כדי לא להתבלבל) ואז לבחור. וגם אחרי שאתה שולט טוב מדי פעם כדאי להתאמן כי ביום טיסה אתה מניף פעם אחת ובאימון הנפות אתה מניף עד שיוצא לך המיץ וככה לומדים.

זה סרט של הנפות בתבור שצילמתי לפני שנה שהמצנח שלי היה בתיקון, שימו לב להנפה השנייה אופטימוס עדיין אם הסברה אבל מניף מיצוס
אפשר לראות בברור שהוא עוצר את המצנח בדרך מתקן וממשיך (הרוח אגב בסביבות ה25-28 קמ"ש בפיק).

[youtube=425,350]PsK9PmEuISs[/youtube]
don't fly faster then your guardian angel

מנותק אמנון

• מצאתי פסיפס
    • דוא
איתי ערב טוב,

מה שקישרת זה לאתר מוקד הידע המקצועי.
קיים גם הדף הישן של האגודה:
http://www.paragliding.org.il/chief.html
גש לפרק מאמרים ותמצא את התרגום של טדי גלעד.

צחי היי,

יופי של מאמר הוצאת תחת המקלדת - כל הכבוד!

נזכרתי בתמונה שלי מלפני מספר שנים מדגים ליגאל גולן מיצוס בזכרון ברוח ערה ב- 45 ללא היגררות. נראה לי שלזה התכוונת.
כל הזכויות שמורות לצלם רוני לזר.

אמנון

מנותק זיו אגרי

• מצאתי פסיפס
    • דוא
חברים .. איתי, שי, גונן, אמנון, אוהד, וכל מי שאני לא זוכר..... זה דיון מצויין ככה צריכה להיות הרוח..וכן אולי נשנס מותניים יחד וניתן משמעות לידע הזה הכל כך יעיל ומצויין שיש לכם  וכן להעיר להפריע ולהציק לחבר'ה שנגיד את זה ככה הטכנולוגיה שיש להם בראש על מנת להשתמש במצנח רחיפה היא לא מהמעודכנות ביותר..

מנותק צחי רייל

• מנהל פורום
  • הגעתי לאוסטרליה
  • ARTIK 4 29
    • דוא
אמנון בדיוק לזה התכוונתי ,והאמת שאפשר לעצור את המצנח בכל שלב של העליה אבל ב45 מעלות זה הכי קל ולכן מתאמנים על זה בהתחלה.
don't fly faster then your guardian angel

מנותק אמיר מליק

• That's all she ever thinks about Riding with the wind.
  • מנהל פורום
  • הגעתי לאוסטרליה
  • אפסילון 5 - הבחור בתמונה למעלה "שמח"
    • אמיר מליק בפייסבוק
    • דוא
נו טוב, גם אני התחלתי עם ההנפה עם עזיבת הידיים, למה? כי זה היה הכי קל והכי אינטאטיבי, ניסיתי לעבור, ובאמת שניסיתי אבל ללא הצלחה, נתתי לזה הרבה שעות אבל כל פעם כשהייתי מגיע לעמדה תמיד הייתי מושך את הברקס הלא נכון, ונגרר
לאחר כ 10 שעות אימונים עברתי להנפה הרגילה, דויד קצת עזר לי בהתחלה אבל באמת שלטתי בה הרבה יותר טוב, לרוב אחרי הסיבוב הייתי מוצא את הברקסים, ותאמת לא הפריע לי כל כך, הרבה העירו לי והיה ברור לי שכדאי לעבור הנפה, אבל כמו שכתוב למעלה לא הרגשתי צורך, לא היה לי זמן וכדומה....
ואז יום אחד קראתי באינטרנט על הנפת מיצוס, מצחיק שזה היה מפורסם בעברית באתר האגודה ע"י תירגום של טדי, אבל דווקא המאמר המקורי (כמו שנמצא אצלנו באתר) והתיאור שכל כך דיבר אלי באנגלית, החלטתי שאני חייב לנסות את זה
הגעתי לדשא בנתניה, והתחלתי להניף את המצנח, כבר מהרגע הראשון עוד לפני ששלטתי בכיוון המצנח היה ברור לי שאני עובר להנפה הזאת, פשוט לא נגררתי לא משנה איזה טעות עשיתי, ההנפה המיוחדת הזאת שמחזיקה את המצנח מ C נותנת לטייס שליטה במאה אחוז, אין גרירות, פשוט מעולה, ואז התחלתי לעבוד על הכיוון, אמנון האן עזר לי עם כמה טיפים, ובאמת הצלחתי עוד ביום הראשון שניסיתי את ההנפה להרים את המצנח מעל לראש כמה פעמים, זה היה נהדר
לאחר מכן הגעתי לדשא עוד איזה 5-6 פעמים בסביבות השעה 18:00 בערב, הרוח היתה חלשה, אבל עדיין הצלחתי להרים את המצנח, וההבנה שלי לגבי ההנפה השתפרה פלאים, אכן איתי, לומדים הרבה יותר ברוח חלשה
חשוב לציין, שאת כיוון המצנח במיצוס מתקנים עם ה A ו ה C אבל ה A הרבה יותר משמעותי, הוא משפיע הרבה יותר על הכיוון
זה נכון שיש מצנחים שקשה להניף איתם מיצוס (במיוחד מצנחים ישנים, כמו האלגרה של צחי שהיינו צריכים להחזיק גם את ה C וגם את ה D אבל זה היה אפשרי), נכון להיום לא מצאתי מצנח שזה בילתי אפשרי להניף איתו מיצוס
ולסיכום, וחשוב להבין, מיצוס מעולה בהנפת סולו, ולרוחות חזקות (אפילו מעבר למגבלות) וגם לרוחות חלשות מאוד (תאמינו לי, חלשות מאוד) אך אם ברצונכם להטיס טנדם בעתיד זו הנפה שלא מתאימה לטנדם, ולכן תצטרכו לשנות הנפה כשתעברו לטנדם

והכי חשוב, להתאמן, להתאמן, להתאמן

אמיר
כל פעולה, לא משנה כמה קטנה, מניעה מיתר  ביקום

מליקום בניית אתרים - צור קשר : [email protected]

מנותק elad_sinai

• הגעתי לאוסטרליה
אמנון, עזוב אותך הנפות לרגע... המצנח שלך ממש יפה!!!
אחלה מצנח הטרגט הזה, אני ממש מבסוט ממנו.
ויחסית למצנחים מודרניים, קשה להניף אותו במיוחד ברוח חלשה.

מנותק אמנון

• מצאתי פסיפס
    • דוא
מאליק,
כל מילה בסלע.
המיצוס כל כך טובה ברוחות חלשות - עד 0 עד שאפילו במצוקי דרגות אני, נחי ויגאל מניפים איתה בו בזמן ורוב האחרים לא מניפים ולא ממריאים בכלל.

אכן היתה לי אכזבה גדולה בקורס הטנדם לפני שנתיים כשהתברר שאי אפשר להשתמש בה בכלל, אבל ארנון מ"עגור" לימד אותי שיטה מתאימה, בטוחה ונוחה.

אלעד,
המצנח היפה הזה נמצא איתי מ- 99 ועשה כבר למעלה מ- 350 שעות. למרות שהחדירות (פורוסיטי) שלו עדיין טובה, הוא מאופסן בבוידם לימים מעוננים יחד עם קונטסט נהדר מודל 95 אותו אני מאוורר אחת לשנה בכתף שאול.
לפני שנתיים עברתי לטרגט ירוק שראה ממש מעט שעות שמש ואני ממשיך להנות.

אכן, בהשוואה למצנחים מודרניים, מעט קשה יותר להניף אותו ברוח חלשה וזאת בעיקר מאחר והבד שלו עבה יותר מבד החופות החדשות ולכן לחופה יש יותר מסה, שכפי הידוע לכבודו המלומד, נדרשת יותר אנרגיה ליצירת העילוי הנדרש להנפתה.

"פעם טארגט תמיד טארגט"

טרם נפגשנו להבהרותיך לעניין ה- Waterspout.

להתראות,
אמנון

מנותק נחי אלון

• משחק בארגז החול
אני מסכים לגמרי עם שי לנואל ואחרים הקובעים שכל הנפה מוצלבת היא בסדר ועולה על כל הנפה לא מוצלבת.  אני מניף במיצוס ומרגיש איתה טוב, אבל היא איננה מקודשת.
איתי העיר שהמיצוס בעייתי כשהמצנח אינו עולה באופן סימטרי.  טעות:  קל מאד לשלוט במצנח ולסבסב איתו כדי להתאימו לרוח--אם משתמשים בטכניקה הנכונה.  עושים זאת לא בעזרת הברקסים אלא על ידי היגוי של רצועות a ו-c; לדוגמה, אם הרוח באה משמאל ביחס למצנח, אטה את רצועות a שמאלה אל הרוח ואת רצועות c ימינה, ועל ידי כך המצנח יסבסב אל הרוח.  דורש אימון , אבל מקנה אפשרות להיגוי מדויק וטוב.
נחי אלון

מנותק אמנון

• מצאתי פסיפס
    • דוא
ועוד על מיצוס.
« Reply #19 ב- : October 11, 2007, 03:44:52 pm »
ובהמשך לדברי נחי אלון,

השימוש בהטיית קבוצת מיתרי ה-C לשליטה ותיקוני התרוממות החופה, במידה ולא עלתה סימטרית, היא פשוטה ויעילה ביותר.

כל מה שצריך זה להבין שצריך למשוך את הצד שעלה יותר ולהתאמן, להתאמן, להתאמן ולהפנים.

רק במצנח סולו כמובן, לא בטנדם.

אמנון