נו טוב, גם אני התחלתי עם ההנפה עם עזיבת הידיים, למה? כי זה היה הכי קל והכי אינטאטיבי, ניסיתי לעבור, ובאמת שניסיתי אבל ללא הצלחה, נתתי לזה הרבה שעות אבל כל פעם כשהייתי מגיע לעמדה תמיד הייתי מושך את הברקס הלא נכון, ונגרר
לאחר כ 10 שעות אימונים עברתי להנפה הרגילה, דויד קצת עזר לי בהתחלה אבל באמת שלטתי בה הרבה יותר טוב, לרוב אחרי הסיבוב הייתי מוצא את הברקסים, ותאמת לא הפריע לי כל כך, הרבה העירו לי והיה ברור לי שכדאי לעבור הנפה, אבל כמו שכתוב למעלה לא הרגשתי צורך, לא היה לי זמן וכדומה....
ואז יום אחד קראתי באינטרנט על הנפת מיצוס, מצחיק שזה היה מפורסם בעברית באתר האגודה ע"י תירגום של טדי, אבל דווקא המאמר המקורי (כמו שנמצא אצלנו באתר) והתיאור שכל כך דיבר אלי באנגלית, החלטתי שאני חייב לנסות את זה
הגעתי לדשא בנתניה, והתחלתי להניף את המצנח, כבר מהרגע הראשון עוד לפני ששלטתי בכיוון המצנח היה ברור לי שאני עובר להנפה הזאת, פשוט לא נגררתי לא משנה איזה טעות עשיתי, ההנפה המיוחדת הזאת שמחזיקה את המצנח מ C נותנת לטייס שליטה במאה אחוז, אין גרירות, פשוט מעולה, ואז התחלתי לעבוד על הכיוון, אמנון האן עזר לי עם כמה טיפים, ובאמת הצלחתי עוד ביום הראשון שניסיתי את ההנפה להרים את המצנח מעל לראש כמה פעמים, זה היה נהדר
לאחר מכן הגעתי לדשא עוד איזה 5-6 פעמים בסביבות השעה 18:00 בערב, הרוח היתה חלשה, אבל עדיין הצלחתי להרים את המצנח, וההבנה שלי לגבי ההנפה השתפרה פלאים, אכן איתי, לומדים הרבה יותר ברוח חלשה
חשוב לציין, שאת כיוון המצנח במיצוס מתקנים עם ה A ו ה C אבל ה A הרבה יותר משמעותי, הוא משפיע הרבה יותר על הכיוון
זה נכון שיש מצנחים שקשה להניף איתם מיצוס (במיוחד מצנחים ישנים, כמו האלגרה של צחי שהיינו צריכים להחזיק גם את ה C וגם את ה D אבל זה היה אפשרי), נכון להיום לא מצאתי מצנח שזה בילתי אפשרי להניף איתו מיצוס
ולסיכום, וחשוב להבין, מיצוס מעולה בהנפת סולו, ולרוחות חזקות (אפילו מעבר למגבלות) וגם לרוחות חלשות מאוד (תאמינו לי, חלשות מאוד) אך אם ברצונכם להטיס טנדם בעתיד זו הנפה שלא מתאימה לטנדם, ולכן תצטרכו לשנות הנפה כשתעברו לטנדם
והכי חשוב, להתאמן, להתאמן, להתאמן
אמיר