כתב נושא: אתמול בזיכרון  (נקרא 1438 פעמים)

0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה.

מנותק VTaiga

• מורשה רוח הקודש - הפורום הסגור
  • מפעיל בובקט מתקדם
    • My blog about paragliding

מנותק אמיר מליק

• That's all she ever thinks about Riding with the wind.
  • מנהל פורום
  • הגעתי לאוסטרליה
  • אפסילון 5 - הבחור בתמונה למעלה "שמח"
    • אמיר מליק בפייסבוק
    • דוא
בעניין: אתמול בזיכרון
« Reply #1 ב- : October 07, 2007, 03:18:35 pm »
ויקטור, זה מדהים, טיסה מדליקה, כל הכבוד

אמיר
כל פעולה, לא משנה כמה קטנה, מניעה מיתר  ביקום

מליקום בניית אתרים - צור קשר : [email protected]

מנותק שגב

• הכינוי שלי בלאק אנד דקר
    • עמותת הזנק לעתיד
« Reply #2 ב- : October 07, 2007, 07:32:11 pm »
הי ויקטור,
אכן טיסה מדהימה.
התלוויתי אליך מזכרון ועד רמת השופט, שם אתה הצלחת לעלות הרבה יותר גבוה ממני ומשם "חתכת" לעמק יזרעאל. מנק' מבטי  ולטעמי האישי התקרבת מעט יותר מדי לרמת דוד (למרות שבצילום חתך הטיסה זה נראה יותר טוב ממה שאני צפיתי ממקום מושבי - בגובה 150 מעפ"ש). הימים ימים מתוחים וצריך להזהר ברחיפה בשמי הארץ בכלל (עונת מעבר + המצב הביטחוני) ובקירבה וכניסה לctr בפרט. יחד עם זאת, רחוב העננים המדהים שהיה מונח שם אכן סיפק לך את ה"סחורה" ועלית איתו חיש ביעף לגובה רב ומשם המשכת מזרחה ביתר קלות. אני לעומתך, אחרי שצברתי גובה (950 מ') מעל רמת ועין השופט חתכתי לכיוון היוגב ולא זכיתי בצל צילה של טרמיקה. יחד עם זאת היה תענוג לטוס איתך ולי באופן אישי זו הפעם הראשונה שהצלחתי לעבור לעמק.
מחכה לפעמים הבאות ושיהיה לכולנו טיסות בטוחות.
שגב ברעם

מנותק אריה יעקבי

• הגעתי לאוסטרליה
  • אני לא מפחד למות, אני רק מת מפחד
« Reply #3 ב- : October 07, 2007, 08:59:34 pm »
ויקטור כל הכבוד,
אני ממש מקנא בך! איפה הייתי בזמן הזה? ???
מתי המראת? היו לך נקודות נמוכות וקשות? ספר קצת בבקשה,
עוד הרבה כאלה.
אריה

מנותק זוהר שרון

• מפעיל בובקט מתקדם
    • דוא
« Reply #4 ב- : October 07, 2007, 10:10:07 pm »

ויקטור,כל הכבוד, מדהים לראות את התמונה של הטראק איזה יופי
ספר על התנאים שהיו,כיוון הרוח? גובה אינברסיה? עננות?

מנותק ittai

• הגעתי לאוסטרליה
  • Gin Gliders Distributor in Israel
    • דוא
« Reply #5 ב- : October 08, 2007, 10:11:49 am »
ויקטור, כפי שכבר אמרתי לך בטלפון כל הכבוד .

חטא היוהרה.

אז מה היה לנו ביום שבת בזיכרון:
רוח מערבית עם רכיב דרומי 15 עד 22 קמ"ש.
שמים של מיליון דולר עם קומולוסים מאוד מפותחים שהורידו קצת גשם מצפון לנו.
ליגת גלשנים.

הגעתי לעמדה ומצאתי ים של גלשנים אשר חיכו לנו שנצבע להם את השמים + ויקטור ואחרים אשר מחפשים מי ימריא ראשון.
המראתי לטיסה מוקדמת (11:30) אשר מצאתי בה בעיקר טרמיקות חלשות של 1+  וגובה מכסימלי של 200 מטר מעל העמדה  (בחלק הדרומי של זיכרון). טסתי חזרה לעמדה וברך אבד כל הגובה ולאחר 25 דקות באוויר חזרתי לקרקע.
בטיסה השנייה עליתי עם ויקטור, שגב, צור וגיא מתנאל (גולש אויר) לבסיס ענן בגובה 850 מטר.
יצאתי ראשון לכיוון הגבעה שממזרח לבת שלמה (כמעט רוח צד)  מכיוון שראיתי רחוב עננים יפה אשר מתחיל שם. בדרך לגבעה חלפתי מבלי לעצור על פני מספר מוקדי עילוי חלשים (1+) וזהו החטא אשר הביא אותי לנחיתה מוקדמת.
השיקול שלי היה כזה: מכיוון שהשמים נראו מיליון דולר ויש הרבה מוקדי עילוי בחרתי להמשיך ולטוס מהר על מנת לנצל את כיוון הרוח (לפני שהיא מצפינה), ובנוסף על כך את שיא התנאים. ויקטור אשר טס אחרי ראה אותי שוקע לכיוון הגבעה, עשה בשכל ,עצר במוקד עילוי חלש והמתין לראות מה קורה איתי. כאשר הגעתי לגבעה מצאתי עילוי חלש אשר סחף אותי מזרחה יותר מאשר הרים אותי (בדיעבד היה עדיף להמשיך איתו) לאחר מספר ניסיונות חזרתי מערבה ונחתתי ליד בת שלמה (כמו גם צור וגיא). שגב וויקטור הגיעו לטרמיקה שלי גבוהה ממני במאות מטרים ( כמו שצריך) תפסו אותה והמשיכו בדרכם.
ויקטור עידכן אותי אח"כ שהוא ירד נמוך בעמק וכשהוא עלה חזרה לעננים בסיס הענן כבר היה גבוה (1500 מטר אני חושב) ומשם הדרך צמח היתה קלה. ויקטור הגיע לכנרת בתזמון מושלם עם הבריזה וכך הוא טס בקו ישר ללא עצירות טירמול כל הדרך לצומת יהודיה.

אנשי הגלישה טסו שעה ויותר אחרינו ונלחמו בעמק ברוח צפונית (כצפוי). עמיר שלום הגיע במאמץ עליון לצמח וזה עם גלשן אשר טס מעל 100 קמ"ש ויחס גלישה אדיר.

אז שוב כל הכבוד לויקטור.

איתי

« עריכה אחרונה: October 08, 2007, 06:13:59 pm על ידי ittai »
Fly high fly far just do it on the safe side

מנותק רון

• הכינוי שלי בלאק אנד דקר
    • דוא
« Reply #6 ב- : October 08, 2007, 11:02:53 pm »
כל הכבוד לויקטור up:
הייתי גם בזיכרון. המראתי כשעה אחרי הדבוקה הראשונה בהחלטה שאני יוצא מזיכרון בבסיס ענן!
והצלחתי נסחפתי עם טרמיקה יחד עם אחד הגולשים ואורי למברגר ששב לטוס אחרי העדרות.
ביחד עד בסיס הענן 940מטר מעל חורשן משם חיפוש ענן ומה שיותר כהה. וזה בא מעל התחנת דלק.כשאני כבר בודק נקודות לנחיתה בסביבות 300מטר+/- טרמיקה שהחזירה אותי לגובה 900 ולא הצלחתי למשוך לבסיס ענן
כשאני מעל דליה רואה ממערב מגיע ענן עם"כובע ליצן" אני טס מערבה לכוון שלו מאבד 100-200 מטר ומעל רמות מנשה מתחיל לעבוד ואיתו מטפס חזרה ל850מטר מעל עין השופט וממזרח שמים נקיים מעננים ושטח לא נעים לנחיתה ואני מחליט שאני לא חוצה אלא בבסיס ענן ואפילו יותר... ואז חוזר מערבה לקראת ענן נוסף אולי יותר מושך .ועוד פעם כמו בקודם.אחרי עיכוב ארוך אין לי הערכה של זמן החלטתי לחצות גלישה לכיוון מדרך עוז טרמיקה עם רכיב צפוני מעל המושב העבירה אותי מעבר לכביש ונחיתה ע"י הכביש.השעה 15.30.(מקביל לנחיתה של ויקטור אבל רבע דרך)וניסיון לטפוס טרמפ הביתה.אחרי שעה עזרה מגל ויקי שחיכו לאריה יעקבי שנחת באיזור מגידו.הקפיצו אותי למגידו ואוטובס הביתה 18:30 תודה לגל על העזרה
רון

מנותק VTaiga

• מפעיל בובקט מתקדם
    • My blog about paragliding
« Reply #7 ב- : October 09, 2007, 05:19:13 pm »
חבר'ם,
תודה רבה אל הברכות, סיפורי טיסות ביום הזה מקסים ותודה מיוחדת לאיתי אל אנליזת טיסות שהוא עשה.
סיפור שלי המפורט אל הטיסה והטקטיקה שהשתמשתי כבר מוכן וזמין באתר www.parateam.co.il (האתר של המועדון שלנו)  אבל זה כתוב ברוסית. בזמן הקרוב אני אתרגם את הסיפור לעברית ואפרסמ כאן.

עוד פעם תודה,
ויקטור

מנותק צחי רייל

• מנהל פורום
  • הגעתי לאוסטרליה
  • ARTIK 4 29
    • דוא
« Reply #8 ב- : October 09, 2007, 08:00:27 pm »
ויקטור אם תשלח לי את התרגום בקובץ word אני אוסיף אותו ל"מאמרים\סיפורי טיסה" באתר.

טיסה מדהימה אגב.  ;)
don't fly faster then your guardian angel