ויקטור, כפי שכבר אמרתי לך בטלפון כל הכבוד .
חטא היוהרה.
אז מה היה לנו ביום שבת בזיכרון:
רוח מערבית עם רכיב דרומי 15 עד 22 קמ"ש.
שמים של מיליון דולר עם קומולוסים מאוד מפותחים שהורידו קצת גשם מצפון לנו.
ליגת גלשנים.
הגעתי לעמדה ומצאתי ים של גלשנים אשר חיכו לנו שנצבע להם את השמים + ויקטור ואחרים אשר מחפשים מי ימריא ראשון.
המראתי לטיסה מוקדמת (11:30) אשר מצאתי בה בעיקר טרמיקות חלשות של 1+ וגובה מכסימלי של 200 מטר מעל העמדה (בחלק הדרומי של זיכרון). טסתי חזרה לעמדה וברך אבד כל הגובה ולאחר 25 דקות באוויר חזרתי לקרקע.
בטיסה השנייה עליתי עם ויקטור, שגב, צור וגיא מתנאל (גולש אויר) לבסיס ענן בגובה 850 מטר.
יצאתי ראשון לכיוון הגבעה שממזרח לבת שלמה (כמעט רוח צד) מכיוון שראיתי רחוב עננים יפה אשר מתחיל שם. בדרך לגבעה חלפתי מבלי לעצור על פני מספר מוקדי עילוי חלשים (1+) וזהו החטא אשר הביא אותי לנחיתה מוקדמת.
השיקול שלי היה כזה: מכיוון שהשמים נראו מיליון דולר ויש הרבה מוקדי עילוי בחרתי להמשיך ולטוס מהר על מנת לנצל את כיוון הרוח (לפני שהיא מצפינה), ובנוסף על כך את שיא התנאים. ויקטור אשר טס אחרי ראה אותי שוקע לכיוון הגבעה, עשה בשכל ,עצר במוקד עילוי חלש והמתין לראות מה קורה איתי. כאשר הגעתי לגבעה מצאתי עילוי חלש אשר סחף אותי מזרחה יותר מאשר הרים אותי (בדיעבד היה עדיף להמשיך איתו) לאחר מספר ניסיונות חזרתי מערבה ונחתתי ליד בת שלמה (כמו גם צור וגיא). שגב וויקטור הגיעו לטרמיקה שלי גבוהה ממני במאות מטרים ( כמו שצריך) תפסו אותה והמשיכו בדרכם.
ויקטור עידכן אותי אח"כ שהוא ירד נמוך בעמק וכשהוא עלה חזרה לעננים בסיס הענן כבר היה גבוה (1500 מטר אני חושב) ומשם הדרך צמח היתה קלה. ויקטור הגיע לכנרת בתזמון מושלם עם הבריזה וכך הוא טס בקו ישר ללא עצירות טירמול כל הדרך לצומת יהודיה.
אנשי הגלישה טסו שעה ויותר אחרינו ונלחמו בעמק ברוח צפונית (כצפוי). עמיר שלום הגיע במאמץ עליון לצמח וזה עם גלשן אשר טס מעל 100 קמ"ש ויחס גלישה אדיר.
אז שוב כל הכבוד לויקטור.
איתי