כתב נושא: סרטון של נתיב מצוקתי עקב תכנון טיסה שגוי באריזונה  (נקרא 2201 פעמים)

0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה.

מנותק gider

• מורשה רוח הקודש - הפורום הסגור
  • הגעתי לאוסטרליה

מנותק נדב ארידן

• מצאתי פסיפס
ואו, מלחיץ..
יצא בזול, אבל לפי הסי יו, אם הוא היה נותן דוח החוצה הוא היה במצב הרבה יותר טוב.
היתה לי חוויה דומה עם הגלשן הראשון בהר הארי כשיצאתי 5 ק"מ על הרכס מערבה והייתי עוד מקובע על לנחות בשדה הרשמי ובחרתי לנסות לחזור בלי הרבה גבה..(בסוף בגעתי עם עודף 100)

-המון עניין של להכיר את הגלשן במצבים שונים וללמוד להעריך מרחק מול קצב שקיעה

מנותק צחי רייל

• מנהל פורום
  • הגעתי לאוסטרליה
  • ARTIK 4 29
    • דוא
לא נראה לי כלכך שהוא היה במצוקה כלשהי להפך נראה לי כמו טייס שמכיר מאוד טוב את המקום ובחר נטיב צמוד קרקע לאורך כל הדרך.
המון קטעים בדרך שהיה יכול לקצר ולהגיע עם עודף גובה גדול. רואים גם שהוא בחר נתיב עם הרבה קטעים של שקיעה מאוד נמוכה מה שמחזק את הסברה שהבחור מכיר את המקום מאוד טוב.

אני לא מזהה את המקום אבל בארה"ב יש מספר אתרים של הר מאוד גבוה ומדרון די מתון, עם מצנח זה יוצא שאתה טס קרוב לקרקע כל הזמן אם אין תרמיקות בדרך ויש להם כל מיני נקודות נחיתה מצ'וקמקות בדרך שנקראות באייל-אווט. שמעתי אפילו על 2 אתרים שבלי תרמיקה בדרך מצנח לא יגיע לשדה הרשמי. עם גלייד של טופלס יש פחות בעייה להגיע לנחיתה.
don't fly faster then your guardian angel

מנותק חגי

• הגעתי לאוסטרליה
הבחור טס בלי הפסקה ולמזלו הגלשן והציוד שלו במצב מעולה כך שהוא מצליח לשמור על שקיעה נמוכה מאד.
ללא ספק הוא מותח את הגבולות ולא שומר על מרווח ביטחון מספק ולכן גם מוצא את עצמו בצרה הנל.

לפי מה שהבחור אומר ההמראה היא ליד סן ברננדינו שנמצת מזרחית ללוס אנגלס
http://www.paraglidingearth.com/pgearth/index.php?site=7381

מנותק ira_yifa

• הגעתי לאוסטרליה
  • Nova Mentor2 Red
    • דוא
אם הבחור המריא מסן-ברנרדינו והגיע לאריזונה קשה לי להאמין שהוא נוטה לא לתכנן את נתיב הטיסה.
ואם זה המצב, מזל ש"במקרה" יצא לו לטוס מזרחה ולא מערבה. באותו מרחק לכיוון מערב יש ים. הרבה ים.
טוב מצנח אחד ביד משניים על העץ.

מנותק חגי

• הגעתי לאוסטרליה
הוא לא נחת באריזונה. שים לב שבלינק שצרפתי אם עושים זום אין ועוברים למצב תמונת לווין רואים שזה בדיוק אתר ההמראה.

מנותק צחי רייל

• מנהל פורום
  • הגעתי לאוסטרליה
  • ARTIK 4 29
    • דוא
דווקא ב2000 הייתי בסאן ברננדינו, לא הייתי בטוח בינו לאתר אחר. טוב כנראה שהזיכרון לא מה שהיה פעם.

אגב לכל חולי האופנועים יש שם את החנות לציוד רכיבה ואופנועים הכי גדולה שראיתי בחיים שלי.
don't fly faster then your guardian angel

מנותק נועם פרידמן

• הגעתי לאוסטרליה
    • דוא
העלה לי את רמת האדרנלין על הבוקר,מזכיר לי את מיקרה סלובניה בו טסתי לאיזור לא מוכר,ובסופו של דבר זה ניגמר ברזרבי בתוך ואדי עם רוטורים חזקים מאוד, ללא פגיעות למזלי.את רוב התאונות אנו גורמים,רק בגלל שיקול דעת מוטעה ולקיחת סיכונים מיותרים,שמרו על עצמכם hug

מנותק מתן וייס

• מפעיל בובקט מתקדם
מלחיץ!!!! במצב כזה אם אני לא מכיר את השטח כבר ממזמן הייתה ננעל על תכנון נחיתה באחת מהשלוחות

מנותק הילד

• מפעיל בובקט מתקדם
    • דוא
וואי וואי איזה גזור...
מזכיר לי את צרפת.. רק שהגלייד שלי היה הרבה יותר קצר..
ואני לא הצלחתי להגיע לשדה....

מנותק נתי_ה

• הגעתי לאוסטרליה
  • 2במרץ 2012 ברמת הגולן
    • אתר  התרמילאים  לדרום  ומרכז  אמריקה .
    • דוא
אם הבחור המריא מסן-ברנרדינו והגיע לאריזונה קשה לי להאמין שהוא נוטה לא לתכנן את נתיב הטיסה.
ואם זה המצב, מזל ש"במקרה" יצא לו לטוס מזרחה ולא מערבה. באותו מרחק לכיוון מערב יש ים. הרבה ים.

התיכנון היה נהדר , הביצוע היה שגוי :
הוא עצמו הסביר את  התיכנון בסירטון והתיכנון היה להגיע ל 6000 פיט למיטב זכרוני ומשם הכל היה אמור להסתדר .
הבעיה היתה ברורה הוא לא הגיע לגובה הרצוי , הוא זיהה יפה ב 05:20 שבילי אש ומקום לנחיתה ואז השתלט עליו האינסטיקט לנחות באזור נוח לאיסוף .

זה הדבר המדהים ביותר בסירטון מדובר בדואה ותיק מנוסה המצויד בכל מכשיר אפשרי מכיר את כל נהלי החירום ומשתמש בהם , אך הוא אינו מסוגל להתגבר על האינסטיקט לנחות בשדה נוח לאיסוף !

ואז הוא מכניס עצמו לצרה הזו עובר מלי סייד ללי סייד ומסביר יפה שהיה לו עודף גובה של 50 פיט 15 מטר מעל הרכס כשעבר מעליו .

במלים אחרות כתלות במהירות הרוח הוא היה עלול למצוא עצמו בלי סייד פראי המזל שיחק לו והוא עבר בשלום .
לא בעית תיכנון כלל המסלול היה מתוכנן להפליא , זו בעיית האינסטיקט .

אם תפשפש בתאונות אחרונות בארץ ביניהן קטלניות גם במצנחי רחיפה תמצא כי האינסטיקט מושך לנחיתה במקום נוח לאיסוף , אחת הטעויות הבסיסיות ביותר ואחת מאלו שקשה ביותר להשריש כלומר להילחם בה .