כתב נושא: חגי - ספר מה היה היום בממליגה  (נקרא 2839 פעמים)

0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה.

מנותק mikiweiss

• פורום גלישה אוירית
  • מצאתי פסיפס
    • דוא
חגי - ספר מה היה היום בממליגה
« ב- : October 20, 2012, 06:31:05 pm »
<a href="http://hug" target="_blank" rel="noopener noreferrer" class="bbc_link bbc_flash_disabled new_win">http://hug</a>

מנותק חגי

• מורשה רוח הקודש - הפורום הסגור
  • הגעתי לאוסטרליה
בעניין: חגי - ספר מה היה היום בממליגה
« Reply #1 ב- : October 20, 2012, 07:22:35 pm »
היה יום שנראה די מגעיל. אובק וראות אופקית עלובה שבקושי רואים את דברת .
הטסק נקבע מהתבור לעפולה צפון, צומת יזרעאל , מולדת דברת ובית השיטה. (מולדת היתה ללא ספק טעות וניתן היה להסתפק ברמת צבי(נ.צ. קיים בג'יפיאסים) שהיתה קרובה יותר ובמיוחד מהשיקול של להימנע מחריגה מהמגבלות שהוטלו)
גשוי הגיע לדברת פלוס מינוס אני עוד לא מעודכן), גיא ושי נחתו שניהם ב 1/3-1/2 הדרך ממולדת לדברת.
אני נחתתי באמצע בדרך למולדת ואודי כנראה קצת אחרי עפולה לכיוון צומת יזרעאל.

השאר לא הגיעו לעפולה וחלק לא טסו(נדמה לי ברטוס)

חווית הטיסה שלי כללה המראה מעט מאוחרת אבל מהר מאד התישבתי די טוב מעל כולם(כולל גשוי, גיא לדעתי כבר יצא בשלב הזה) ומיהרתי לצאת לבד. כרגיל טעות של עודף ביטחון עצמי.
בדרך תידלקתי עם להקת עיטים כ1.5 ק"מ מזרחית לדוברת במהלך הטרמול ראיתי את אודי ממשיך לכיוון גבעת המורה. בהמשך פגשתי אותו שם והתארגנתי בסבלנות עד שהצלחתי להגיע לגובה 1500 ומשם יצאתי לדקור בעפולה.
אחרי עפולה היה לי גלייד ארוך ומגעיל בלי שום בשר לנגוס ובצומת יזרעאל כבר הייתי בגובה צרות של 680 ומטה.
עוד הצלחתי לתפוס משהוא שהחזיק 4-5 סיבובים מעט לקראת צומת נבות (2 קמ מזרחית לצומת יזרעאל) ועוד הספקתי לראות את שי מערבית לי מגיע לצומת יזראל מעט נמוך ממני ואחרי זה דעכתי מהר מאד לנחיתה ליד עין חרוד. הייתי בטוח שגם שי אכל אותה אבל הוא תפס טרמיקה טובה שלקחה אותו ל 1100 ואפשרה לו להמשיך.
השמיים היו ללא עננים למעט עננים בגובה גבוה שהיו בתחילה באזור גבעת המורה ונסחפו בהמשך לכיוון בקעת הירדן.
המזל שיחק היום תפקיד מהותי כשלא היו הרבה טרמיקות למרות שסינקים נמצאו בשפע. עדיין לטובים היה כרגיל יותר מזל.
סחתיין לשי שבטיסתו הראשונה עם גלשן תחרותי הביא תוצאה מכובדת של מקום שני כנראה.
« עריכה אחרונה: October 20, 2012, 08:17:48 pm על ידי חגי »

מנותק עודד גשוי

• מצאתי פסיפס
    • דוא
« Reply #2 ב- : October 20, 2012, 09:32:15 pm »
https://holywind.yuvdi.com/index.php?option=leonardo&op=show_flight&flightID=2636

יום עם טרמיקות חלשות יחסית שעולות גבוה עם רוח חלשה בגובה. מאוד הפתיעה אותי העובדה שיציאה מגובה 1700 מהתבור הביאה אותי לעפולה בגובה 800 כשהואריו מראה מהירות קרקעית זהה למהירות אווירית (0 רוח...)

מדרום לגבעת המורה, הייתה רוח של 15-20 קמ"ש מערבית שלמזלנו לא הקשתה יותר מדי כי הלגים שם היו לכיוון מזרח.
הלג האחרון לכיוון דברת הפיל את גיא, שי ואותי לא כי הייתה רוח חזקה מדי, אלא פשוט לא מצאנו טרמיקות בתוואי שטח די מבטיח שאמור לספק כמה טובות.

מוזר...

מנותק חגי

• הגעתי לאוסטרליה
« Reply #3 ב- : October 20, 2012, 10:43:46 pm »
בואנה.. זה מתסכל לראות שכמעט בגלייד אחד מהתבור אתה סוגר את עפולה. אני עצרתי לפחות 4 פעמים בדרך וכל עצירה היתה די משמעותית.
גם ממולדת 1300 להגיע כך לדברת זה די מרשים.
לא בא לך לבדוק מה אתה שווה עם גלשן מן המניין?
חוצמזה אני מרגיש אידיוט - יושב בתבור 250 מטר מעליך ומעל שאר החברה שמטרמלים מתחתי ויוצא ב 1550 מהתבור עוד לפני שמיציתי את הטרמיקה. אני רואה שהיציאה שלך היתה ב 1800 . כמה שאני יודע לטרמל טוב ולהתמרכז , איכשהוא תמיד אני מצליח לא לנצל את התנאים במלואם מתוך גישה שבדרך כבר יהיה משהוא טוב יותר.

מנותק עודד גשוי

• מצאתי פסיפס
    • דוא
« Reply #4 ב- : October 21, 2012, 12:23:28 pm »
עכשיו שראיתי את הטרק שלך, הבנתי שראיתי אותך משמאלי מעל מולדת בדרך לעפולה. חשבתי שזה אודי...
שים לב שלקחנו את אותו סטארט גייט בהפרש של 10 שניות אחד מהשני, ואתה בחרת נתיב יותר דרומי שהכיל הרבה יותר סינקים.
מה ששמתי לב הוא שאתה רץ מאוד חזק קדימה למרות שלא הייתה רוח אף בלג הזה במקום לטוס במהירות "בסט גלייד" ומיני סינק שיש עילוי חלש. אני מנחש  שבמקום להסתכל בואריו על המהירות הקרקעית שלך לאומת האווירית, גרם לך לטוס בצורה לא יעילה (הרגל שכזה שטסים מערבה). תוסיף לזה גובה יציאה נמוך מהתבור (יחסית אלי) ונתיב עם סינקים, והרי התשובה.

אני לעצמי חושב שבשנה האחרונה השתפרתי בעיקר באיך למקסם את היתרונות של הכלי שלי במהירויות השונות. למדתי את זה מגיא שעושה זאת בצורה מדהימה בטיסה איטית וחסכונית שלרוב מביאה אותו לגול, אז לומר שמזל שיחק פה תפקיד יהיה פשוט לא נכון.

גיא, אם לא הייתי ברור, אז אני מה זה מפרגן לך !!! :) :) :)

ואם אני לא טועה, שייקה עובד באותה השיטה. סחטיין עליך צ'וייקה !!!
« עריכה אחרונה: October 21, 2012, 07:39:36 pm על ידי עודד גשוי »

מנותק gider

• הגעתי לאוסטרליה
« Reply #5 ב- : October 21, 2012, 02:01:13 pm »
אותה שיטה רק בעשירית יעילות  :-\

ניסיתי ללכת על בטוח ולא לוותר על טרמיקות גם במחיר של "אירוך" הדרך בהרבה (שזה מן הסתם לא נכון לעשות תמיד)

גיא (המניאק) לא ירד כל הטיסה מאיזור ה1000 ! בזמן שחגי ואני נלחמנו בגבהים נמוכים על אפסים רוב הדרך .

פעם הבאה שאתה חולף מעל גיא בזמן שהוא נחות , תעשה טובה צלם !!!  lugh

בלג הראשון בחרתי בנתיב מזרחי יותר , ואחרי שעברתי את הבריכות שלא נתנו הרבה הימרתי על שדה שקוע עם צד מוצל ,שהגעתי אליו ב500 בערך ,ואחרי כמעט עשר דקות מתישות הצלחתי להתאושש ל900 ואז לשפר למרגלות הצפון מערביים של גבעת המורה לטרמיקה ה"נורמאלית"

בדרך לצומת יזראל תדלקתי בטרמיקה שבעיקר סחפה אותי ועזרה לי לשמור על הגובה , ודיווח של עודד על טרמיקה בטרנפוינט הוסיפה לי לבטחון (תודה!) בגלייד הנמוך לכיוון .

משם נסחפתי איתה עם המון סבלנות בדשדושים עד לאתר הסקי המדומה שם היא התעוררה לחיים :)

אחרי שעברתי את חגי לכיוון מולדת קלטתי 2 ציפורים כחצי ק"מ צפונית אלי , וטירמלנו ביחד כשאני מצליח לשמור על הטיה מקבילה מספר סיבובים מעל אחת מהן באותה המהירות, זה היה פשוט מדליק !

אחרי מולדת לא היה לי מספיק גובה וביטחון לטוס לכיוון הלי סייד של גבעת המורה , אז העדפתי להמר על מעקף מצפון ונחיתה בגזית .

וההימור עבד :(

היתה ליגה מעולה ,תוך הכרת איזור חדש ומדליק (צומת יזראל), ומלחמת התשה מול הטרמיקות החלשות

תודה על הפירגון

« עריכה אחרונה: October 21, 2012, 03:52:26 pm על ידי gider »

מנותק AMIRAB

• משחק בארגז החול
  • *
    • דוא
« Reply #6 ב- : October 21, 2012, 06:23:39 pm »
הי
מעניין לשמוע את הדיווחים
גם אני טסתי בשבת בדאון שלי , אכן היום היה ״מגעיל ״ עם ריאות גרועה מאוד ורדיוסונדה שעל הנייר נראתה לא משהו אך היה סיכוי לגובה יפה במקומות בהם תיפרץ האינוורסיה .  לאחר גרירה ראשונה ב 10:00 נחתתי לאחר 20 דקות תוך מלחמה בתרמיקות חלשות שאפשרו השארות בגובה 2000 רגל אך לא טיסה מהנה
בהמראה השנייה ב 11:00 כבר הרגישו אוויר פעיל הרבה יותר בגרירה ועם ההינתקות תרמיקה שלקחה אותי ל 3200 לגבול האינוורסיה עם מלא אובך וריאות גרועה     חיפשתי כל הזמן את האחת שתיפרוץ את האינוורסיה ולבסוף מצאתי כזו חזקה שלקחה אותי ל 5500 רגל   . לאחר מכן היו עוד כאלה לגבהים דומים  אך לא מעל . שמעתי בקשר על דאון למעל נצרת שהגיע באותו  יום ל 6000 רגל ( כלי מטורף DG800 עם ערך גלישה של 1:51  !)
נחתתי לאחר שעתיים וחצי של טיסה נחמדה וטיול  מעל לגלבוע
מה שמעניין הוא שכל התרמיקות  שפגשתי לאחר 11:00 היו מאוד חזקות ואילו אתם מתארים את שבת כיום מלחמה בתרמיקות חלשות .   גם בגובה של 1500 רגל לשם ניקלעתי לעיתים התרמיקות שפגשתי היו חזקות
יתכן שהסיבה היא שהסתובבתם באזור בין התבור לגבעת המורה . אזור שידוע בקרב טייסי הדאונים כאזור נטול תרמיוקות יחסית ואנו  מעדיפים לעקפו דרך רכס הרי  נצרת או ממזרח לגבעת המורה
בכל מקרה נהניתי מאוד מהסרטים ותאורי הטיסות

אמיר

מנותק gider

• הגעתי לאוסטרליה
« Reply #7 ב- : October 21, 2012, 07:32:37 pm »
אמיר תודה על התיאור , מעניין לקרוא על נקודת המבט שלכם :)

אצלכם גם מתקיימות השנה תחרויות ?

באזור המזרחי יותר התנאים היו באמת יותר פעילים

בכל מקרה השילוב של יעילות הכנף שלכם פלוס סוג הטרמיקות בשב שהרגישו רחבות יחסית , גרמו לכם לדעתי ל"תנאים טובים" יותר משלנו .

אתה מעלה טרקים לליאונרדו ?

מנותק AMIRAB

• משחק בארגז החול
  • *
    • דוא
« Reply #8 ב- : October 21, 2012, 07:56:30 pm »
הי
אני אישית לא מתחרה - סתם נהנה לטוס
אני לא מעלה טרקים ולא טס  עם GPS
מתקיימות תחרויות   הטורקים מועלים ל OLC. ניתן לחפש לפי מועדון  Megiddo

מדוע בתרמיקות  רחבות אתם פחות יעילים ??  האם קשה להתמרכז ?

אמיר

מנותק gider

• הגעתי לאוסטרליה
« Reply #9 ב- : October 21, 2012, 08:55:47 pm »
אנחנו לא פחות יעילים בטרמיקות רחבות , אבל בשבת הטרמיקות היו רחבות קצת מבודרות וחלשות יחסית בגבהים הנמוכים , לקראת האלף הן התחזקו .
אני מעריך שאתם מנצלים יותר טוב את אותו עילוי ביחוד אם הוא רחב
« עריכה אחרונה: October 21, 2012, 09:24:27 pm על ידי gider »

מנותק AMIRAB

• משחק בארגז החול
  • *
    • דוא
« Reply #10 ב- : October 21, 2012, 09:13:52 pm »
אם הן חלשות - אתה צודק

אמיר

מנותק חגי

• הגעתי לאוסטרליה
« Reply #11 ב- : October 21, 2012, 10:11:53 pm »
המינימום סינק של הדאונים טוב יותר .אם אני לא טועה באזור 0.7 מטר?

מנותק צחי רייל

• מנהל פורום
  • הגעתי לאוסטרליה
  • ARTIK 4 29
    • דוא
« Reply #12 ב- : October 21, 2012, 10:50:51 pm »
לגבי שבת לדאון קל יותר להשאר בגובה עבודה טוב עם הגלייד שלו. התרמיקות בשבת היו קשות מאוד לתירמול עד גובה 500 מטר ולא מסודרות עד לגובה 800-1000 מ' וכל ירידה מתחת לגובה הזה הקשתה מאוד על החזרה אליו וככל שיורדים נמוך יותר קשה יותר לחזור. מי שקל לו יותר להשאר מעל ה800 מ' יותר זמן הסיכוי שלו לרדת לגובה שקשה לחזור ממנו פוחת.

בהצלה עם הכי הרבה קהל שהיה לי אי פעם העילוי עד ל500 היה ב0.5+ עד 1+ ורק מעל התחיל ממש לעלות, מ800 ל1550 כבר היה ממש קל ב4.5+. טסתי דרך נצרת לעפולה, עד בלפוריה לא ירדתי מה800 והיה ממש קל. בהקפה על השוליים הדרומיים של עפולה (לא להתקרב למגידו אבל גם לא לטוס מעל הבתים) כשירדתי מגובה זה אף עילוי לא היה מסודר מספיק לעלות עליו. לפחות נחתתי 200 מטר מהבית של האיסוף שלי  ;D
don't fly faster then your guardian angel

מנותק ג'ניה הערדניק

• פורום גלישה אוירית
  • מפעיל בובקט מתקדם
  • תבנו לי הרים בנגב
    • דוא
« Reply #13 ב- : October 21, 2012, 11:06:02 pm »
האמת שהלג לעפולה היה לי קצת קשה עם הגלשן מתחילים אבל לאט לאו הגעתי לשם.סתאאאאם
אבל אני טסתי אתמול פעם ראשונה בתבור אחרי תקופה ארוכה במבוא חמה.והאמת שהיה ממש תענוג,המראה קלה וישר תפסתי תרמיקה עם כמה עיטים שלקחה אותי ל1200,לא ראיתי טעם להמשיך עוד לגובה מכיוון שנהיה לי ממש קר וגם כי אני לא הולך לצאת לשום מקום מהתבור עדיין (דרגה 2).
אך שמחתי לראות את המנזר וכל התיירים מלמאלה,נחיתה אחרי חצי שעה 5 מטר מהעץ הנוח בשדה הרשמי.
תבור אני אחזור עוד הרבה
אם שעות נסיעה לעמדה היו נרשמות בלוגבוק הייתי כבר דרגה 5 וחצי

מנותק עודד גשוי

• מצאתי פסיפס
    • דוא
« Reply #14 ב- : October 22, 2012, 10:44:37 am »
שמענו את הצעקות שמחה שלך על הקשר בזמן המלחמות שלנו בלג הבעייתי שרובנו נפלנו בו.
פעם ראשונה בתבור, ולעלות לגובה של 1200 ולעזוב אותה כי קר (???) זה אומר הבטחה עתידית למתחרה נוסף.

שתדע, כל עוד אתה שומר על גובה מספק כדי לחזור לנחיתה בשדה הרשמי, אתה יכול לטוס לאיזה כיוון שתבחר. רצוי לטוס מערבה כדי לחזור ברוח גבית עד לשדה הנחיתה, אז אין דבר כזה עודף גובה...

יופי של טיסה !!!

צחי, לא ראיתי את הטרק שלך בלאונרדו. שים אותו בבקשה כדי שנוכל ללמוד מה היה בשאר האזור...
אהה, והצלה יפה מהכפר בתחילת הטיסה. מאיזה גובה חילצת ?
« עריכה אחרונה: October 22, 2012, 11:13:43 am על ידי עודד גשוי »

מנותק צחי רייל

• מנהל פורום
  • הגעתי לאוסטרליה
  • ARTIK 4 29
    • דוא
« Reply #15 ב- : October 22, 2012, 11:41:19 am »
בערך 100 מטר מעל הגגות. כבר חשבתי שהולך להיות ממש גבולי להגיע לשדה הנחיתה כשהרגשתי את הפיפס, גם ידעתי שאם אני מפספס אותו בסיבוב הראשון אני גם מתרחק מהנחיתה וגם יורד עוד, אבל הוא הרגיש רחב מספיק לנסות לעבוד עליו.
(לא מומלץ למתחילים לנסות להציל נמוך ומעל הכפר)

את הטרק עוד לא הורדתי, בעצם עוד לא הוצאתי את הואריו מהתיק. סה"כ היה לי קו טוב עד להר הקפיצה כמעט ללא איבוד גובה, עוד תרמיקות טובות בתל עדשים מזרע ובלפוריה. הייתי צריך להבין את הרמז וגם בעפולה לחפש את העילוי מעל השטח הבנוי, לצערי הבנתי אותו אחרי הנחיתה.
don't fly faster then your guardian angel

מנותק נועם פרידמן

• הגעתי לאוסטרליה
    • דוא
« Reply #16 ב- : October 22, 2012, 02:15:34 pm »
צחי עזוב אותך מעפולה העילוי הכי טוב שתמיד נותן את התמורה זה השטח בין אזה"ת לקיבוץ שלך,לא סתם כולם מגיעים אליך נמוך ועולים כמו טיל לעננים hug