זאת דעתי האובייקטיבית, על פי הבנתי וללא נסיון הדרכה כלשהו -
מצנח יש לקנות בסיום הקורס, לאחר מכן, יש לעשות חניכה על מצנח חדש מהסיבות הבאות:
1. אין הבדל כזה מהותי בין מצנחי רמת מתחילים (DHV1) הנפוצים בארץ. ולא נראה לי שחניך ירגיש בהבדל ביניהם (אם היו ללא כל סימני זיהוי או מיתוג).
נכון שעדיף שהחניך יתרגל ויצבור ניסיון על המצנח הספציפי שלו, אבל האם זה מצדיק שיקנה מצנח כבר בשלבים אלו?? לדעתי ...ממש לא !!
על אותו משקל אפשר להמליץ לו לקנות ואריו, כדי שיתרגל לצפצוף? אוליי בכלל עדיף שיקנה לעצמו עמדה..כי אם יטוס על עמדה אחרת, לא ירגיש בטוח וזה עלול להיות מסוכן.
מעבר לכך, האם יש מדריך שיכול להגיד שמצנח DHV1 מיצרן X ממש מתאים לחניך ספציפי ודגם של DHV1 מיצרן אחר לא מתאים? אני בספק.
לכן לדעתי, בהנחה שממליצים לחניכים לקנות DHV1 מיצרן מוכר ואמין..השיקול צריך להיות דווקא בידיים של החניך מטעמיו הוא. (הרי כולם אומרים שכולם טובים) ולאחר שצבר מעט ניסיון, הכיר את הכוחות הפועלים בענף, התייעץ, בדק ועשה טיסת ניסיון. כך בודקים מצנח לא?
2. האם הגיוני שתלמיד בשיעור נהיגה ישלם בנפרד עבור 'השכרת' הרכב מהמורה ובנפרד עבור ההדרכה? ולמה לא מלמדים נהיגה, שייט, טיסה ועוד' על ציוד אישי של החניך? שם לא עדיף לצבור בטחון על כלי בבעלות פרטית? האם הגיוני שמורה נהיגה יגיד לתלמיד לקנות סובארו ולא יונדאי? למה זה לא קורה? כי אף תלמיד לא יקשיב למורה כזה...למה? כי הוא מכיר דיי טוב את הכוחות הפועלים ויקנה על פי שיקוליו הוא.
3. כשחניך חדש מגיע לקורס, איננו מבין דבר ורואה בדברי המדריך כ"כזה ראה וקדש". אינני מאמין שמישהו צריך לבצע קניה כלשהי על סמך דעה אחת בלבד, במקרה הזה, דעת המדריך. לבדוק אופציות אחרות לא עולה כסף והכל נגיש. אבל בשלב כה מוקדם של תחילת קורס, האם יש לחניך את הכלים לבדוק אופציות אחרות? (ואולי פה קבור הכלב?).
4. אני מאוד מעריך את מי שכותב בפורום טרם תחילת קורס, זה מעיד על רצינות רבה. אך האם כל החניכים כאלה?
5. מישהו פעם בדק או פרסם את אחוז החניכים שממשיכים בספורט לאחר הקורס? אם מדובר ב 70% אחוז ממשיכים, הרי שלאותם 30% אחוז יש בבית מצנח בבוידעם שלא נעשה בו שום שימוש...וגם מכירתו תוביל בסופו של דבר להפסד מסויים. כולם מתלהבים בהתחלה וכולם ודאי שרוצים להמשיך בתחום...אך מה הם יודעים על התחום והסכנות, שהם כה בטוחים בעצמם? לא הרבה מסתבר..ומודעות המכירה של מצנחים עם 10 שעות בלבד מדברים בעד עצמם.
לסיכום...
אין פה ניסיון לשנות את העולם..כי בעולם מתוקן היו לבטח לומדים על ציוד בית ספר והסכום היה משוכלל כבר במחיר הקורס. כך היה בעבר לא?? מה קרה פתאום? זה כבר לא כזה בטיחותי? או שזה לא כזה כלכלי?
וסליחה שאני אומר את זה, אבל בפורום הזה כולם באמת נשמות טובות, ואף אחד לא בוחש בכלום...ההיפך..מפרג נים, עובדה שכולם כותבים שעדיף לפנות למדריך בשיקולי קניה של מצנח DHV1...למרות שהגיע הזמן להגיד שזה שטויות. כל אחד יכול להמליץ שכדאי למתחיל לבחור מצנח למתחילים...מאיזה סוג? עפקו, סול, אדוונס, איירוויב, נובה...זה באמת משנה? לבעלי עניין כנראה שכן.
ובכן, זאת היא דעתי האישית בלבד...אשמח לקבל כל תגובה עניינית. בלי השמצות, בלי קללות ובלי הכינויי נשמות טובות.