כתב נושא: איזה מצנח מתאים?  (נקרא 2656 פעמים)

0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה.

extremely

• אורח
איזה מצנח מתאים?
« ב- : October 02, 2007, 03:32:55 pm »
שלום לכולם,

אני מחפש עזרה מקצועית לגבי קניית מצנח רחיפה. אני עומד לקראת קורס גובה ורוצה לקנות מצנח משלי (כנראה משומש). משקלי כ- 95 ק"ג. אפשר לקבל המלצות? איזה סוג? גודל? מה טווחי המחירים? מה עוד אצטרך? ובכלל מה אני צריך לדעת כשאני בא לעשות צעד כזה?

extremely

מנותק צחי רייל

• מנהל פורום
  • הגעתי לאוסטרליה
  • ARTIK 4 29
    • דוא
בעניין: איזה מצנח מתאים?
« Reply #1 ב- : October 02, 2007, 08:07:08 pm »
אין מה לקנות מצנח לפני הקורס קודם תראה שאתה בטוח רוצה להמשיך בספורט ואז הכי טוב זה לקנות תוך כדי הקורס או בסיומו, ואז האדם המתאים ביותר להתייעץ איתו מה לקנות זה המדריך שלך. יש הרבה דברים לדעת לפני קניית מצנח תקן DHV, פרוסיטי, בדיקה תקופתית, כמה שעות טיסה כבר יש למצנח ועוד.
שוב המדריך שלך מכיר את הנושא ויוכל ליעץ לך במיוחד אחרי שיראה אותך טס ומניף.
יש בדף הבית שאלות ותשובות שמהם תוכל ללמוד קצת רקע לפני.
לינק לדף שאלות ותשובות

בהצלחה
don't fly faster then your guardian angel

מנותק אמיר מליק

• That's all she ever thinks about Riding with the wind.
  • מנהל פורום
  • הגעתי לאוסטרליה
  • אפסילון 5 - הבחור בתמונה למעלה "שמח"
    • אמיר מליק בפייסבוק
    • דוא
« Reply #2 ב- : October 02, 2007, 10:12:05 pm »
צחי נדמה לי (ותקן אותי extremly אם אני טועה) בתי הספר דורשים שאת קורס הגובה תעשה על מצנח משלך, אולי זה השתנה אבל כך זה היה לפני שנה.
אז כנראה שזה מן מילכוד כזה שאתה חייב להחליט אם הספורט הזה מתאים לך עוד לפני שחווית טיסת גובה אחת
אבל אולי אני טועה

אמיר
כל פעולה, לא משנה כמה קטנה, מניעה מיתר  ביקום

מליקום בניית אתרים - צור קשר : [email protected]

מנותק עמית

• מורשה רוח הקודש - הפורום הסגור
  • מצאתי פסיפס
    • דוא
« Reply #3 ב- : October 02, 2007, 10:33:29 pm »
צחי נדמה לי (ותקן אותי extremly אם אני טועה) בתי הספר דורשים שאת קורס הגובה תעשה על מצנח משלך, אולי זה השתנה אבל כך זה היה לפני שנה.
אז כנראה שזה מן מילכוד כזה שאתה חייב להחליט אם הספורט הזה מתאים לך עוד לפני שחווית טיסת גובה אחת
אבל אולי אני טועה

אמיר

אמיר אתה לא טועה, זה פשוט חלק ממסחטת הכספים שמופעלת על החניכים וגורמת להם להיתבאס מהספורט ומהאנשים עוד לפני שנכנסו לספורט, בסופו של התהליך החניכים לא פריארים
לך תבין...
flying with a such perfect paraglider that birds become jealous. A wing that is as compact, simple, and light as a mountain glider; as fast and efficient as a sailplane; as slow and maneuverable and turbulence resistant as a helicopter.

מנותק גיא ה-א

• הגעתי לאוסטרליה
« Reply #4 ב- : October 02, 2007, 11:10:10 pm »
תיקון קטן לעמית וגם אמיר
בבית הספר של חבר העמים המצב הוא לא בדיוק כך, וניתנת להם האפשרות לטוס על מצנחי בית ספר ככל שיחפצו....

חבל שלא השאירו את הרעיון של מצנחי בית ספר כמו שאני למדנו -אני אצל שמים וכל הקורס עם מצנח בית ספר לפני ההחלטה הגורלית .

נכון להיום זה רק מבריח אנשים מהספורט ואפילו מבריח אנשים רק מהרעיון שיצטרכו על ההתחלה להיפרד מכמה אלפי דולרים -הזויייייייייייייייייייייייייייייייי
And once you have tasted flight, you will always walk the earth with your eyes turned skywards, for there you have been, and there you will always long to return.
" (דה
וינצ'י)

מנותק שלמה ניסן

• הגעתי לאוסטרליה
  • אני פצוע מיום 18.10.06 אני אתגבר אלחם ואנצח
    • דוא
« Reply #5 ב- : October 02, 2007, 11:29:58 pm »
תקשיבו טוב בחורים
אין לקנות לעולם אבל ל-ע-ו-ל-ם מצנח לפני תום הקורס
זו טעות חמורה מאוד ממספר רב של סיבות

ולדוגמא:האם קונים רכב לפני שיש רשיון נהיגה בכיס ולדעתי כל
מה שיומלץ לחניכים זו תהיה טעות מצידנו.
שלמה הכפרי המחלים בבית
עשו את הספורט מהנה=ותהנו
הטו אוזן קשבת לסובבים אתכם
וחזרו הביתה בשלום

מנותק שי לנואל

• מצאתי פסיפס
    • דוא
« Reply #6 ב- : October 03, 2007, 04:56:45 am »
לכול הנשמות הטובות הבוחשות ושתמיד יודעות הככווווולללל הכי טוב ובטח על איך להתפרנס מהספורט הנ"ל.

לפי הבנתי ניתן להשכיר ציוד בזמן הקורס מבית הספר בו אתה לומד (אלא אם היה שינוי).
בזמנו היה אפשר לעשות את הקורס עם מצנחי בית ספר המחיר כבר אז הבריח רבים :-) בגלל עלות הקורס!!!

לא הייתי ממליץ לקנות ציוד לפני שעשית 2-3 טיסות גובה אבל......... בהחלט הייתי ממליץ לקנות ציוד בתחילת הלימוד במידה שהחלטת שהספורט עבורך.

הסיבה לכך היא שאתה תלמד ותצבור ביטחון על הציוד שלך  עם הדרכה צמודה ואז באותו יום מיוחל שתקבל הסמכה ותגיעה פעם ראשונה לעמדה אתה תדע בדיוק על מה אתה הולך לעוף , הביטחון האישי שלך לא ינטוש אותך ואתה תרחף בביטחה ובשימחה עם הרבה פחות דאגות.

שלמה בלי להעליב צורת ההיתבטאות שלך מראה על  0 ניסיון בהדרכה  ועצתך היא טעות!
אתה חושב שאני טועה אנא פרט את "הסיבות הרבות"  בתגובתך.

בהצלחה
שי לנואל

מנותק גיא רון

• מפעיל בובקט מתקדם
« Reply #7 ב- : October 03, 2007, 09:25:50 am »
גם בביתהספר של הוא-שאין-להגיד-את-שמו טסים על מצנחי בית הספר.
כמובן שחייבים אחר כך לקנות ממנו מצנח ולהשבע לשנוא לעד את העעעעעגגגודה  lugh

extremely

• אורח
« Reply #8 ב- : October 03, 2007, 10:59:53 am »
שלום לכל המגיבים,

אני מסכים מאוד עם שי לנואל בקשר לקניית המצנח במהלך שלב קורס הגובה - שומר על הבטחון העצמי.
כמו כן, אין לי צל של ספק - אני אמשיך לעסוק בספורט גם אחרי הקורס - לכן, קניית מצנח היא חובה עבורי.
אבל, השאלה המקורית היא על מה אני צריך להסתכל? מה לברר? איזה עוד ציוד חובה?
צחי, אין לי ספק שגם אתייעץ עם המדריך, אבל (ואולי אני טועה) דעתו משוחדת לגבי הדגמים כיוון שהוא עצמו יכול (אולי) למכור אותם.

תודה, extremely.

מנותק solan2

• מצאתי פסיפס
    • דוא
« Reply #9 ב- : October 03, 2007, 03:59:52 pm »
מר מתלבט !

אתה אומר שתתיעץ עם המדריך ? או עם מדריך ?

אם כוונתך למדריך שלך ? אזי כדאי שתוודה כי המדריך אכן מדריך ... ואם לאו אז ..עשה עם עצמך חסד ופנה למדריך !!!

חג שמח

מנותק יוגב ברנדט

• מנהל פורום
  • הגעתי לאוסטרליה
  • תענוג בפיתה
    • דוא
« Reply #10 ב- : October 03, 2007, 07:05:56 pm »
זאת דעתי האובייקטיבית, על פי הבנתי וללא נסיון הדרכה כלשהו -

מצנח יש לקנות בסיום הקורס, לאחר מכן, יש לעשות חניכה על מצנח חדש  מהסיבות הבאות:

1. אין הבדל כזה מהותי בין מצנחי רמת מתחילים (DHV1) הנפוצים בארץ. ולא נראה לי שחניך ירגיש בהבדל ביניהם (אם היו ללא כל סימני זיהוי או מיתוג).

נכון שעדיף שהחניך יתרגל ויצבור ניסיון על המצנח הספציפי שלו, אבל האם זה מצדיק שיקנה מצנח כבר בשלבים אלו?? לדעתי ...ממש לא !!

על אותו משקל אפשר להמליץ לו לקנות ואריו, כדי שיתרגל לצפצוף? אוליי בכלל עדיף שיקנה לעצמו עמדה..כי אם יטוס על עמדה אחרת, לא ירגיש בטוח וזה עלול להיות מסוכן.

מעבר לכך, האם יש מדריך שיכול להגיד שמצנח DHV1 מיצרן X ממש מתאים לחניך ספציפי ודגם של DHV1 מיצרן אחר לא מתאים? אני בספק.

לכן לדעתי, בהנחה שממליצים לחניכים לקנות DHV1 מיצרן מוכר ואמין..השיקול צריך להיות דווקא בידיים של החניך מטעמיו הוא. (הרי כולם אומרים שכולם טובים) ולאחר שצבר מעט ניסיון, הכיר את הכוחות הפועלים בענף, התייעץ, בדק ועשה טיסת ניסיון. כך בודקים מצנח לא?

2. האם הגיוני שתלמיד בשיעור נהיגה ישלם בנפרד עבור 'השכרת' הרכב מהמורה ובנפרד עבור ההדרכה? ולמה לא מלמדים נהיגה, שייט, טיסה ועוד' על ציוד אישי של החניך? שם לא עדיף לצבור בטחון על כלי בבעלות פרטית? האם הגיוני שמורה נהיגה יגיד לתלמיד לקנות סובארו ולא יונדאי? למה זה לא קורה? כי אף תלמיד לא יקשיב למורה כזה...למה? כי הוא מכיר דיי טוב את הכוחות הפועלים ויקנה על פי שיקוליו הוא.

3. כשחניך חדש מגיע לקורס, איננו מבין דבר ורואה בדברי המדריך כ"כזה ראה וקדש". אינני מאמין שמישהו צריך לבצע קניה כלשהי על סמך דעה אחת בלבד, במקרה הזה, דעת המדריך. לבדוק אופציות אחרות לא עולה כסף והכל נגיש. אבל בשלב כה מוקדם של תחילת קורס, האם יש לחניך את הכלים לבדוק אופציות אחרות? (ואולי פה קבור הכלב?).

4. אני מאוד מעריך את מי שכותב בפורום טרם תחילת קורס, זה מעיד על רצינות רבה. אך האם כל החניכים כאלה?

5. מישהו פעם בדק או פרסם את אחוז החניכים שממשיכים בספורט לאחר הקורס? אם מדובר ב 70% אחוז ממשיכים, הרי שלאותם 30% אחוז יש בבית מצנח בבוידעם שלא נעשה בו שום שימוש...וגם מכירתו תוביל בסופו של דבר להפסד מסויים. כולם מתלהבים בהתחלה וכולם ודאי שרוצים להמשיך בתחום...אך מה הם יודעים על התחום והסכנות, שהם כה בטוחים בעצמם? לא הרבה מסתבר..ומודעות המכירה של מצנחים עם 10 שעות בלבד מדברים בעד עצמם.

לסיכום...
אין פה ניסיון לשנות את העולם..כי בעולם מתוקן היו לבטח לומדים על ציוד בית ספר והסכום היה משוכלל כבר במחיר הקורס. כך היה בעבר לא?? מה קרה פתאום? זה כבר לא כזה בטיחותי? או שזה לא כזה כלכלי?

וסליחה שאני אומר את זה, אבל בפורום הזה כולם באמת נשמות טובות, ואף אחד לא בוחש בכלום...ההיפך..מפרג נים, עובדה שכולם כותבים שעדיף לפנות למדריך בשיקולי קניה של מצנח DHV1...למרות שהגיע הזמן להגיד שזה שטויות. כל אחד יכול להמליץ שכדאי למתחיל לבחור מצנח למתחילים...מאיזה סוג? עפקו, סול, אדוונס, איירוויב, נובה...זה באמת משנה? לבעלי עניין כנראה שכן.

ובכן, זאת היא דעתי האישית בלבד...אשמח לקבל כל תגובה עניינית. בלי השמצות, בלי קללות ובלי הכינויי נשמות טובות.
« עריכה אחרונה: October 03, 2007, 07:09:48 pm על ידי יוגב ברנדט »

מנותק sefidori

• הגעתי לאוסטרליה
    • דוא
« Reply #11 ב- : October 03, 2007, 07:31:08 pm »
יוגב . .חתיכת מגילה הרבצת פה ובכל זאת הרשה לי לחזק את דבריך.
כמוך, אני לא ממליץ לקנות מצנח בזמן הקורס אלא בזמן טיסות החניכה בלבד.
לדעתי, זמן טיסות החניכה הוא הזמן הטוב ביותר לקבל החלטה אמיצה אם הספורט הזה מתאים לך או לא.
אם לא - לך הביתה.
אם כן -  mazaltov
ועכשיו כל שנותר לעשות הוא לברר עם כל הדילרים בארץ מה לדעתם הוא המצנח המתאים ביותר עבורך.
לדעתי...כל מצנח ברמת תקינה  DHV-1 יכול להיות עבורך מתאים....כל השאר תלוי בהרגשה שלך על המצנח.
שאל את מי שכבר רכש!
 up:
הכי כיף זה לרחף witch
God Is a Paraglider

מנותק צחי רייל

• מנהל פורום
  • הגעתי לאוסטרליה
  • ARTIK 4 29
    • דוא
« Reply #12 ב- : October 03, 2007, 08:09:56 pm »
סליחה שהתשובה הראשונה שלי הייתה מקוצרת מדי ולכן לא לגמרי ברורה (אני מגיע עייף בימים האחרונים) אנסה להבהיר.

כל מצנח מתחילים ז"א DHV1 עם בד תקין ומיתרים תקינים יתאים לך לפחות לשנה וחצי הראשונות, הרבה מרחפים גם בשלב יותר מאוחר לא תמיד מבדילים בין מצנחים באותה רמה של יצרנים שונים, הבעיה היא לדעת שהבד והמיתרים תקינים ולכן כשאלת לגבי משומש הפנתי אותך למדריך שיעזור לך לבדוק מצנח שאתה קונה ממישהו אחר. לדעתי משהו כמו 30% מאלו שעוברים קורס ממשיכים בספורט ולכן עדיף לקנות בסוף או לקראת סוף הקורס (בלי להיכנס לשיקולים כלכליים של יש מצנח בית ספר או צריך להשכיר וכו').

לגבי מה שכתבת על היות המדריך מונע משיקולים זרים (וסליחה מראש מכל המדריכים שאולי זה ירגיז אותם), לדעתי האישית ולמרות שאיני
מדריך (ולמען הסר ספק אני לא יודע אצל מי  extremely הולך ללמוד וגם לא אכפת לי) אני חושב שאם אתה לא סומך על המדריך שלך שיעזור לך רק משיקולי הבטיחות שלך וטובתך תלמד אצל מדריך אחר.
don't fly faster then your guardian angel

מנותק עמוס פרל

• הגעתי לאוסטרליה
  • המקום האהוב עלי
    • צביעה תעשייתית,צביעה תעופתית ,החדרת הליקוייל ודפוס משי
    • דוא
« Reply #13 ב- : October 03, 2007, 08:39:38 pm »
בקיצור כולם נותנים לך עצות,  בעיקר טובות
אם אתה להוט מאוד ויש לך אמצעים עדיף חדש והכי חשוב DHV1  וריתמה עם כל ההגנות ואם לא גם ישן במצב טוב יכול לספק אותך
ישנם רבים שקונים לקראת סוף הקורס.

עמוס פרל

אופטימטל צביעה תעשייתית וצביעה תעופתית
http://optimetal.co.il
ערוץ היוטיוב שלי
http://www.youtube.com/user/optimetalvideos

מנותק elad_sinai

• הגעתי לאוסטרליה
« Reply #14 ב- : October 03, 2007, 09:02:05 pm »
במידה ואתה קונה ציוד יד שניה תבדוק:

1. תקינות הבד והמיתרים(בדיקה שנתית אצל החברה)
2. קניית רתמה עם כל ההגנות!!! אל תתפשר על שום רתמה מגניבה זו או אחרת אם אין לה הגנות מלאות, כולל הגנות צד.
3. רזרבי תקין! הרבה רזרבים לא מתוחזקים בצורה תקינה, מרועננים במקומות שעלולים לפגוע במצנח. איך בודקים רזרבי אם הוא תקין? אני לא יודע. אבל דבר אחד אני יודע, אם הוא בן 10 שנים עדיף שתתלה אותו על התקרה בחדר. (רק תזהר שהמנורה לא תשרוף אותו, בטיחות מעל הכל!)
4. עדיף שתהיה קרוב למקסימום של טווח המשקלים של המצנח. אם המצנח למשל מוגדר ל-70-90 ק"ג(משקל כולל). הציוד שוקל בערך 20 ק"ג, אז שעדיף שלא תשקול פחות מ65 ק"ג.
5. נעליים שמקבעות את הקרסוליים היטב!
6.מצנח DHV1.

נראה לי שזהו פחות או יותר, כל השאר זה מותרות...

מנותק שי לנואל

• מצאתי פסיפס
    • דוא
« Reply #15 ב- : October 03, 2007, 09:04:58 pm »
ושוב אני ...
קודם כול צודק צחי  אם אתה לא סומך על המדריך אתה כבר בבעיה! (וגם המדריך)

ולגבי שאר הממליצים זה לא רישיון נהיגה ואנחנו לא מלמדים נהיגה!!!
לגבי וואריו דוגמא גרועה אבל כדרך אגב רוב האנשים שקונים וואריו בטיסות הראשונות נוחתים למטה מהר יותר כי הם עסוקים בוואריו ולא בהטסה.

יוגב בהחלט יש מצנחים שמתאימים יותר ופחות לחניכים שונים למרות שהם בתקינה זהה.
זהו ספורט מאוד אישי ולכול חניך יש את התגובות המיגבלות והכישרון שלו, יש חניכים שיכולים ללמוד ישר על מצנח בתקינה 1-2 ויש כאלה שאחרי 1000 שעות טיסה לא הייתי  מוכר להם משהו עם תקינה של יותר מ-1 .

אתם אולי לא זוכרים את השעות הראשונות שלכם בלי מדריך אבל זה כול כך עוזר ומשפיע לטובה שאתה פותח תיק ומתכונן להמראה עם ציוד שאתה מכיר כבר כמה שעות טובות ולא איזה משהו חדש ונוצץ שמעולם לא הנפת,זה עוזר שאתה מכיר איך החופה מניפה וכמה מהר היא רצה קדימה ומה אורך הברקס וכמה למשוך ומתי, כול זה מתייצב ומשתנה אחרי כ50 שעות אבל  כדאי לעשות את ה10 שעות הראשונות על  הציוד שלך אם אפשר.

לגבי המדריך ומה הוא מוכר ומה שיקוליו כמובן שיש לו שיקולים והעדפות אבל בדרך כלל גם יש לו מצפון והוא רוצה לישון טוב בלילה ולא להיות מודאג מזה שהוא מכר לך מצנח לא מתאים(זה רק מנסיוני האישי).

ולגבי כול הכלכלנים הגדולים אנא הרגישו חופשי לפתוח בי"ס משלכם  להדריך ולחייב על הקורס מה שבא לכם וספרו לנו כמה כלכלי זה.

למען הסר ספק אני כן מדריך (מעל 14 שנה) ואני עושה זאת למחייתי אבל לא בארץ.

שי לנואל
ניו-זילנד

extremely

• אורח
« Reply #16 ב- : October 03, 2007, 11:45:48 pm »
שוב, תודה לכל המגיבים,
שתי הבהרות:
1. שיהיה ברור לכולם, על סמך הניסיון (אמנם הקצרצר) שלי בקורס והאמינות והמקצועיות שהמדריך משרה בי, אין לי ספק שהוא מין המעולים, ובטיחותי נמצאית בראש מעייניו, אבל גם הוא אנושי ובסך הכל רציתי לקבל דעה נוספת.
2. רק כדי להיות בטוח - אם משקלי 95 ק"ג, האם אני צריך מצנח שטווח המשקלים שלו נע בסביבות ה- 95? או שאני צריך להוסיף ציוד (נניח 20 ק"ג) ואז הטווח צריך לנוע בסביבות 115?

תודה,
extremely

מנותק sefidori

• הגעתי לאוסטרליה
    • דוא
« Reply #17 ב- : October 04, 2007, 12:12:48 am »
עשה כך :עלה על המשקל הביתי שברשותך על כל ציודך : מצנח , רתמה , נעליים וכל מה שאתה נוהג לצרף לרחיפה.
שקול את עצמך ודע איזה טווח משקלים מתאים לך.
אם אתה שוקל 95 ק"ג לרוב תזדקק למצנח של טווח משקלים עד 115 ק"ג...משמע XL-L.
הכי כיף זה לרחף witch
God Is a Paraglider

מנותק אילן

• הגעתי לאוסטרליה
    • דוא
« Reply #18 ב- : October 04, 2007, 05:47:18 am »
איש יקר ( לא יודע איך קוראים לך )אני לא אתפלסף הרבה ולהלן תשובתי/עצתי אליך :
רכשתי חופת "קרמה" (אפקו) ואני מאוד מאוד נהנה ממנה ( DHV1 )
עברתי לא מזמן את קורס הגובה במסגרת עגור ( ארנון ) ואכן  - הומלץ לי לרכוש ציוד בתחילת הקורס .  יחד עם זאת - לא היתה פו כל חובה , ונתנה לי האופציה לעבור קורס גובה עם ציוד בי"ס ( בעלות כספית הגיונית וסבירה )  . בפועל - עברתי את קורס הגובה על מצנחי הבי"ס , לא חויבתי בכל תשלום , קיבלתי המלצות טובות ונכונות מארנון  - כמו מחברים נוספים ותיקים בתחום - ובחרתי בחירה שמתאימה לי .
 אני ממליץ לך לעבור את תהליך קבלת ההחלטה ברוגע , ללא לחץ , תוך כדי בדיקות וברורים
בהצלחה

מנותק idomohar

• הגעתי לאוסטרליה
  • KARMA S
« Reply #19 ב- : October 04, 2007, 09:57:18 am »
חבר יקר,

כולנו הבנו מי ה"מדריך" המדובר. ויש לי כמה עצות לתת לך:

1. כך הכל, אבל הכל, בערבון מאוד מאוד מוגבל.
2. תחשוב עשרים וחמש פעמים לפני שאתה עושה צעד כספי (שהוא גם כמעט חתונה) כזה או אחר.
3. דבר עם האנשים פנים אל פנים. כך תוכל לשמוע חוות דעת אמיתית יותר.

בנושא הציוד עצמו, כפי שכתבו יוגב ואחרים, אין מה להתפשר על בטיחות לטובת כל שיקול אחר. ובנוסף יש לקחת בחשבון עוד כמה דברים:

מי נותן לי שירות? איפה? ובאיזה עלויות? (תיקון במקרה הצורך, בדיקה תקופתית וכולי)
המחיר של הציוד בשוק המשומש והסחירות שלו בעוד כמה שנים.
מי כבר טס על כזו חופה? רתמה? מה הוא מספר? צור קשר עם מי שכבר יש לו כזה ציוד ותחקור אותו.

אני יכול להמליץ לך על הקארמה של אפקו שעומד בראש הטבלה של השיקולים שכתבו פה כולם, ובמיוחד של אלו שהוספתי פה למעלה.
שעה ורבע באוויר, אתמול במבוא חמה, ברתמת EDGE הנוחה שלי, עשו לי את השבוע!

בברכה
עידו מוהר