כתב נושא: היום בתבור  (נקרא 2305 פעמים)

0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה.

מנותק mikiweiss

• פורום גלישה אוירית
  • מצאתי פסיפס
    • דוא
היום בתבור
« ב- : September 14, 2012, 10:48:16 pm »
היום החל בסדרה של תקלות מעצבנות. קבעתי עם חשמלאי רכב להביא לו את האופנוע שלי (כן, כן, הגיע הגולד ווינג, מי שלא יודע מה זה, שיתבייש לו). מכיוון שהחשמלאי נמצא בדרך לתבור, ביקשתי מחבר/נהג/רוכב אופניים שהתנדב להצטרף אלי (זה האח הבוגר של אילן וצלר ז"ל שנפטר בתאונת גלישה בשרונה לפני כעשרים שנה). כשכבר כמעט הגעתי לחשמלאי, התברר ששכחתי את הטל. הנייד בבית. החבר הגיע ויצא לכיוון התבור באופניו, הוא רק ציין שהאוטו (המכונה כידוע ביגי) לא סוחב. החלטתי לחזור הביתה, אך נסיעה שאורכת בדר"כ 10 דקות, ארכה כחצי שעה, כי הכל עליה והאוטו בקושי סוחב בראשון... מכאן למוסך של הקיבוץ שעזרו ופתרו את הבעיה במהירות, עכשיו שוב לחשמלאי, לראות אם הוא מסתדר עם האופנוע ולתבור.
בדרך התחלתי להסס, אם זה בכלל היום שלי ואולי אפילו הייתי מוותר, אילולא המתנה הזאת שקיבלתי בדמות נהג איסוף שגם הצהיר שיש לו זמן ושאטוס כאוות נפשי. הגעתי לעמדה בשעה 10.30, מליון צנחנים (טוב, קצת פחות, אבל הם מתרבים) ואף גלשן...חברה, מה קרה לכם, אתם הולכים ומתמעטים, ואלה שעדיין טסים קצת ישנים נדמה לי. משבים קלילים שהולכים ומצפינים ואף מצנח לא ממריא. בשעה 11.15 אני מוכן להמראה ומבחין פה ושם במשבים קצרים בכיוון הנכון, אבל המצנחים לא ממריאים. לבסוף, לאחר מספר הנפות כושלות וביטולי המראה מוזרים, שנים שלושה מצנחים באוויר ולאחר שאני ממש מתחנן שיתנו לי סוף שוף להמריא, אני תופס משבון קצר וממריא עליו מאוזן וישר. בינתיים מצטרפים לג'עג'ועים בגובה העמדה עוד כ-7 מצנחים. צפוף וכל טרמיקה מתמלאת בהם. קשה ואני נלחם כרבע שעה כ200 מ' מתחת לעמדה. כל המצנחים מעלי אבל בסוף אני מצליח איכשהו להתמרכז ועולה לאט לאט ל 1250. המצנחים פונים כדרכם לכיוון הכנרת ואני מחליט לנצל את הצפונית ולטוס דרומה. מגיע לאחוזת דברת בגובה 200 ומתכנן פיינל ליד בית הקברות של יוסי ז"ל ואז מתעורר לו האוויר ומשחרר בועות לא ברורות.(תודה יוסי יקירי, חשבתי עליך באוויר וזה עבד !!!) אני מתעקש עליהן ולאחר חצי שעה אני שוב ב 1100 מ' אבל להפתעתי הסחיפה היא צפון מזרחה. שינוי תכנית, בתחילה חשבתי על צומת מגידו "ואחר"כ נראה..." עכשיו הבנתי שאין לי סיכוי כי הרוח הלכה והתחזקה. מכאן האוויר מתעורר ובכל פעם שאני מבקש באה טרמיקה ונותנת בראש. כלא שאטה, בית השיטה, בית שאן ומבית שאן אני ממשיך על כביש נווא איתן עד למעבר הגבול לירדן. עובר את תחנת הגבול בגובה 1000 מ' וחוזר מערבה לנווה איתן. למרות שהתנאים אפשרו המשך טיסה צפונה, עייפתי לאחר יותר משעה וחצי באוויר ונחתתי בשדה אפור וחם ליד הכביש. נהג האיסוף הגיע עוד בטרם הספקתי לסיים קיפול, פלאפל זריז בעפולה, אוסוף הגולד ווינג בגניגר ורכיבה מאושרת הביתה לסיאסטה. ישנתי שעתיים כמו תינוק עם חיוך שלא נמחק עד עכשיו. מתי תעבור המחלה הזאת?????????????????????
מחר שוב בתבור. קיבלתי חשק והאשה לא באזור. (משפט מוזר, תחשבו עליו...)

מנותק יובל ענבר

• מורשה רוח הקודש - הפורום הסגור
  • הגעתי לאוסטרליה
בעניין: היום בתבור
« Reply #1 ב- : September 14, 2012, 11:25:47 pm »
נשמע יופי של יום מיקי,
אבל עזוב רגע גלישה, איך האופנוע?
יובל ענבר

מנותק mikiweiss

• פורום גלישה אוירית
  • מצאתי פסיפס
    • דוא
« Reply #2 ב- : September 14, 2012, 11:55:06 pm »
...ובכן האופנוע - כל בורג שלו זה סטייל. בכל פעם שאני מביט בו, אני מחסיר פעימה. הנסיעה עליו (או בגלל גודלו, אפשר כמעט להגיד: הנסיעה בו) נוסכת הרבה בטחון. מצד אחד הוא כל כך כבד ומאידך, הוא כל כך ממושמע. למנוע לא ממש איכפת באיזה הילוך נמצא האופנוע, ורק מתוך הרגל אני מתחיל בראשון, ואפילו בעליות תלולות תוך 5-10 שניות אני כבר בחמישי, ואתה לא שומע מהמנוע הנפלא הזה אפילו התחלה של גרגור.
טוב, זה לא הפורום הנכון לזה, ובפורומים של האופנועים יש בעיקר אנאלפבתים. אבל אתה מוזמן לקבל סיבוב, אולי זה יחיש את ביקור הביכורים שלך אצלי (זה היה רמז...)
שנה טובה

מנותק אריה יעקבי

• הגעתי לאוסטרליה
  • אני לא מפחד למות, אני רק מת מפחד
« Reply #3 ב- : September 15, 2012, 07:20:07 am »
מיקי מאחל לך שלא תעבור המחלה הזו שלך לעולם.

וכעט בלי כל פוזה מיותרת
בבקשה בבקשה בבקשה קח אותי לסיבוב על המפלצת עם שני הגלגלים.
שנה טובה ומתוקה,
אריה

מנותק יובל - נשרק'ה..... נשר מצנחי רחיפה

• הגעתי לאוסטרליה
  • הדרך לעמדה רצופה כוונות להגיע
    • דוא
« Reply #4 ב- : September 15, 2012, 07:24:08 am »
מיקי זה במיוחד בשבילך.
נסה לנחש שנת יצור

מנותק נולד לעוף

• מצאתי פסיפס
    • דוא
« Reply #5 ב- : September 15, 2012, 07:43:42 am »
תתחדש מיקי (אגב, קנית חדש או יד שניה?).
למרות שזה לא הסגנון שהכי מדבר אלי, אי אפשר להתעלם מגולדווינד שעובר בקרבתך.
הגודל, הציעצוע, התנועה האצילית, הגודל, רעש המנוע שאומר "אל תתעסק איתי. אמנם אני דו גלגלי, אבל עם מנוע של אוטו", הגודל, אהה כן, וגם שכחתי- הגודל, כל אלה מהווים את החן המיוחד שיש לאופנוע הזה.
תהנה... ;D
דוד מיקלס
David Miqueles

מנותק mikiweiss

• פורום גלישה אוירית
  • מצאתי פסיפס
    • דוא
« Reply #6 ב- : September 15, 2012, 07:45:10 am »
התמונה קטנה ומאונכת, אבל אם אני לא טועה זה BMW 500 שנת ייצור 1954 (היה לי כזה - האופנוע הראשון שלי)

מנותק gider

• הגעתי לאוסטרליה
« Reply #7 ב- : September 15, 2012, 07:54:32 am »
שחתיין על הטיסה השווה!!!
 לטיסות האלו שכמעט נגמרות ואז נפתחות מחדש יש כבוד וסיפוק משלהן :)
אתמול היתה חתונה משפחתית..אבל היום אנחנו עולים (כשאודג' יואיל בטובו להתעורר)
שמור לנו מקום בעמדה ;)

מנותק איתן שבירו

• הגעתי לאוסטרליה
    • דוא
« Reply #8 ב- : September 15, 2012, 09:12:02 am »
טוב מיקי אז רק תדע ובטח אתה יודע שידע זה כח
אנו המצנחים טסנו כהרגלנו כאשר יש רוח צפונית , דרומה
אכן יום פעיל עם טרמיקות מתוקות שהעלו ל1400 מטר
רובנו נחתנו ליד גן השלושה ( הסחנה )
בכל מקרה שתהייה שנה טובה ותהנה מהאופנוע.

מנותק עמית

• מצאתי פסיפס
    • דוא
« Reply #9 ב- : September 15, 2012, 01:03:11 pm »
מיקי אני המראתי ראשון ואחר כך ראיתי אותך עולה נמוך מעל הכפר, מאוד נהניתי לראות אותך טס, אנחנו טסנו במבנה של חמישה מצנחים עד לסחנה ושם עקב רוח חזקה החלטנו לנחות.
flying with a such perfect paraglider that birds become jealous. A wing that is as compact, simple, and light as a mountain glider; as fast and efficient as a sailplane; as slow and maneuverable and turbulence resistant as a helicopter.

מנותק אריה יעקבי

• הגעתי לאוסטרליה
  • אני לא מפחד למות, אני רק מת מפחד
« Reply #10 ב- : September 15, 2012, 05:50:16 pm »
שבירו מחמם את הלב שהרגשת בחסוני וחסרונו של צחי.
אתה יודע יש עבודה...
אני דווקא ביליתי באוויר רק בתפקיד.
חג שמח ושנה טובה,
אריה

מנותק יובל - נשרק'ה..... נשר מצנחי רחיפה

• הגעתי לאוסטרליה
  • הדרך לעמדה רצופה כוונות להגיע
    • דוא
« Reply #11 ב- : September 15, 2012, 07:49:02 pm »
6000$ ואופנוע כזה שלך.
רפליקה סינית שלBMW מודל 2012...

מנותק mikiweiss

• פורום גלישה אוירית
  • מצאתי פסיפס
    • דוא
« Reply #12 ב- : September 15, 2012, 11:04:39 pm »
טוב, יש לי לפחות סיבות מקלות לטעות שבניחוש. הסינים מייצרים את הרפליקות הללו כבר עשרות שנים, גם ברוסיה היה משהו דומה ודי מגעיל. הסיני בזמנו היה מעורר בחילה לא פחות אבל אולי בעקבות המהפכה התעשייתית שהסינים עוברים, הם השתפרו במידה מסויימת. אולי זה שווה את הכסף, אבל נדמה לי שבסכום דומה שהוצאתי על הגולדווינג, גיבלתי יותר. אולי תסביר לי איך מצרפים תמונה ואראה אותו.