כתב נושא: סאט, ספין, ושאר ירקות  (נקרא 170 פעמים)

0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה.

מנותק צוק

• מורשה רוח הקודש - הפורום הסגור
  • הגעתי לאוסטרליה
    • דוא
סאט, ספין, ושאר ירקות
« ב- : September 13, 2012, 10:29:20 am »
אז כפי שהבטחתי יש לי זמן לחפור, לטחון ולהיות צודק ;)

*הערה טכנית- מי שהסרטים לא נפתחים לו שילחץ על הכתובית "vimeo" ויפתח את הסרטון בחלון נפרד. אצלי לפעמים לצריך גם לרענן את הדף כמה פעמים עד שהסרטון פועל.

סרטון ראשון רואים סאט רגיל ימינה.
עד שנייה 19 מדובר בעצם בספירלה רגילה שמגיעה לשיא/ פנים לקרקע/ אף למטה תקראו לזה איך שתקראו לזה, ובמצב הזה הכנף מקבילה לאופק, וציר הסיבוב נמצא בכנף כשהגוף מסתובב מסביב.
משם והלאה הזווית ביחס לאופק גדלה אבל לצד השני והגענו לסאט (או ספירלה שלילית אם זה פחות מבלבל).
מרגע שהזווית עולה מעבר ל0 (מקבילה) ציר הסיבוב זז עוד ועוד לכיוון הגוף ונמצא בין הכנף לגוף. ז"א שהכנף טסה קדימה ורואה זרימת אוויר רגילה לכל אורכה, ונמצאת במצב טיסה רגיל (לא מזוקרת).
הגוף טס לכיוון השני ומרגיש רוח בגב. אפשר גם לשמוע שהשריקה של הרוח יורדת, כי אנחנו כבר לא פונים כלפי הקרקע ופחות צוללים. מכאן כמובן ברור שקצב השקיעה יורד ובמקרה של פגיעה בקרקע התוצאות פחות קשות.
בשביל לצאת משחררים את הברקס והספירלה השלילית (סאט) חוזרת להיות ספירלה רגילה ויציאה רגילה מספירלה.
סאט רגיל ימינה

בסרטון הזה רואים תרגול מהSIV.
קריסה יזומה של 50% ימין וחוסר תגובה מכוונת, ואפילו שחרור הגוף לתת לו ליפול לצד של הלוי-ליין ללא העומס.
שוב קורה אותו התהליך מקודם של מעבר מצלילה רגילה לסאט (שנייה 10-11) רק שהפעם כדי לצאת צריך לתת ברקס נגדי ומשקל גוף כנגד הקריסה.
הסרטון מראה בבירור שמקריסה רגילה או חזייה אפשר בקלות ע"י חוסר תגובה להביא את הספירלה לספירלה שלילית (איתי קל לך לקבל יותר "ספירלה שלילית" ולא "סאט"? ככה אין לזה קשר לאקרו או לכל הדפוקים;))
המדריך כינה את התרגיל "סאט לעניים" כי הוא בעצם סאט רק בדרך טיפה שונה.
קריסה מובילה לסאט

סרטון של ניסיון כושל לסאט, משיכת יתר של הברקס מזקרת את כנף ימין ומסאט רגעי עברנו לסחרור- ספין.
בספין כנף אחת מזוקרת ולא טסה או טסה אחרוה והכנף השנייה טסה לכן מתקבל סחרור.
ציר הסיבוב הוא אנכי, ז"א הטייס מתחת לכנף במצב "רגיל" ומתקיים סיבסוב.

הסרטון הזה מראה למה סאט לומדים רק אחרי שלומדים לצאת מסחרור, ולדעת לעשות בצורה טובה פול סטול ובק פליי.
ובסחרור קיימת גם סכנה רצינית לטוויסט ושאר בלאגנים.
ניסיון כושל לסאט

סרטון אחרון מהקורס סחרור רגיל, כמו שרואים אני למדתי לצאת דרך בק-פליי (back fly-טיסה אחורה)
שאלה רצינית לצחי/איתי או חברה מנוסים אחרים: צחי כתבת שמספין יוצאים פשוט ע"י שחרור הברקסים. אין במצב הזה סכנה שהמצנח ירוץ קדימה בצורה לא סימטרית ונקבל קריסה בצד הטס, אשר כמובן יעבור אותנו קדימה קודם?
איתי באיזו שיטה היית מלמד בקורסים שלך? כי אני יודע שפעם היו מלמדים פול סטול ללא המעבר דרך בק-פליי.
תכלס נשמע לי הרבה יותר פשוט לשחרר ברקסים ולהיות מוכן לבלום מאשר להכנס לבק-פליי...
סחרור רגיל SIV
אני יכול להפסיק מתי שאני רוצה...

מנותק צחי רייל

• מנהל פורום
  • הגעתי לאוסטרליה
  • ARTIK 4 29
    • דוא
בעניין: סאט, ספין, ושאר ירקות
« Reply #1 ב- : September 13, 2012, 04:57:01 pm »
קודם SAT היה face to ground spiral עכשיו זה negative spiral (סליחה מעולם לא שמעתי את הביטוי הזה) ..... באמת שכבר אין לי כוח לחזור על עצמי.

לגבי הספין בSIV של איתי, כשאני עשיתי אצלו את הקורס הוא לימד עם שחרור מלא של הברקסים בלי באק פליי.
אבל אף אחד לא אמר ששחרור של הבקרסים אומר "לעולם לא לגעת בהם יותר", אתה משחרר ברקסים ונותן למצנח לצבור מהירות (כן הוא יצלול תוך סיסוב AKA בצורה לא סימטרית) אבל ברגע שהמצנח מתחיל לצבור מהירות שולטים בצלילה עם הברקסים. לא יודע אם לימדו אותך אבל כשהמצנח צולל והוא בזווית קדימה (יעני מול הפרצוף) אתה לא תזקר אותו לא משנה כמה ברקס תמשוך, הוא יזדקר רק אם תמשיך להחזיק את הברקסים משוכים כשהוא חוזר למעל הראש. וכמו בווינג אוברים גדולים אפשר למנוע מהמצנח לקרוס כשהוא צולל קדימה ביציאה מספין, רק כאמור לשחרר שהוא חוזר מהצלילה.
don't fly faster then your guardian angel

מנותק ittai

• הגעתי לאוסטרליה
  • Gin Gliders Distributor in Israel
    • דוא
« Reply #2 ב- : September 13, 2012, 05:01:30 pm »
צוק,

לא ראיתי שום סאט בקריסה !!

אם המדריך שלך קורא לזה סאט לעניים אז יש בעיה עם המדריך.

אולי נקרא לו מדריך לעניים?  ;)

ולעניין בק פליי,

ביטוי כושל למצב "קצר זמן" בזמן יציאה מסודרת מפולסטול.

מדריכים גאוותנים מלמדים "מצב" זה כחלק חשוב מקורס SIV.

מי שלא טס על EN D וצפונה לא צריך את זה.

זיהוי של ספין בזמן ויציאה מהירה דרך שחרור ברקסים זה הרבה יותר מהר ובטוח מלשחק עם המצנח בבקפליי.
« עריכה אחרונה: September 13, 2012, 05:05:39 pm על ידי ittai »
Fly high fly far just do it on the safe side

מנותק צוק

• הגעתי לאוסטרליה
    • דוא
« Reply #3 ב- : September 13, 2012, 05:39:10 pm »
טוב צחי אם אחרי כל זה לא הסכמת איתי גם אני התייאשתי, אולי פנים אל פנים זה יהיה יותר ברור...

איתי בקריסה רואים בבירור מצב בו הציר ביני לבין המצנח ואני מסתובב אחורה, לא צריך להיות גאון כדי לראות את זה....
אבל שוב, אם אחרי זה אתה לא מסכים אז באמת שמיציתי...

לגבי ספין, מסכים איתך לגבי זיהוי ויציאה בזמן, עשינו תרגול של נקודת הספין וספין של עד 90 מעלות ושחרור.

השאלה שלי הייתה בעיקר לגבי ספין מתמשך יותר אחרי שהגענו למצב מסיבה זו או אחרת, כמו בסרטון שהוא אומר להשאר בספין כ-3 שניות.
האם מהמצב הזה שחרור של הברקסים ושליטה על הצלילה יוציא אותי בפשטות מהספין?

אם כן אז באמת שכל עניין הבק פליי מספין מיותר...

תודה על הסבלנות שאין ;)
אני יכול להפסיק מתי שאני רוצה...

מנותק גונן גל

• הגעתי לאוסטרליה
    • דוא
« Reply #4 ב- : September 13, 2012, 07:27:06 pm »
צוק,

אנחנו תרגלנו ספין גם של 180מעלות שהיציאה ממנו על ידי שחרור ברקסים ושליטה על הצלילה היתה ללא תקלות.

מנותק ניר ארואסטי

• הגעתי לאוסטרליה
  • עם יש סוסים שמדברים עברית אז יש גם חמורים עפים!
    • דוא
« Reply #5 ב- : September 13, 2012, 07:51:13 pm »
רולי ואנוכי למדנו באותו בית ספר וגם אותנו לימדו זיהוי מוקדם של הספיין וחזרה לטיסה ע,י שיחרור ברקסים.
לא היה שום בעיה.

המדריך של צוק הוא איש אקרו בכול רמח אבריו,גם אלינו כאשר זיהו פוטנציאל הם סיבכו אותם בתרגילים קצת יותר מסובכים.

גם לדעתי הלא מלומדת כמוכם וגם בגלל סיגנו טיסה שונה מצוק אני חושב שממצב שכל לתפעול להגיע עד בק פליי מיותר.
אבל בצוק ועומרי יש בנשמה חיה אחרת משלנו :D

מנותק ittai

• הגעתי לאוסטרליה
  • Gin Gliders Distributor in Israel
    • דוא
« Reply #6 ב- : September 13, 2012, 08:07:07 pm »
צוק,

הפעם עם הרבה סבלנות אני אנסה להסביר לך שוב (ושוב ושוב ושוב שוב ושוב ושוב ושוב.....).

מה שקורה בשניות 10-11 זאת ספיראלה ששמה באנגלית הוא off center spiral או בתרגום לעברית: ספיראלה לא ממורכזת או לא מאוזנת. שים לב שהגובה שלך ביחס לחופה ולאופק משתנה סביב ציר הסיבוב כל הזמן.

לו לא נשענת בכל הכח לצד הקרוס (לשם מה בדיוק עשית זאת הרי בחיים האמיתיים זה לא יקרה) והיית רק יושב ברתמה היית רואה שבשום מצב אינך מסתובב אחורה כמו בסאט.

אגב, אם המצנח שלך מגיב ככה לקריסה (מבלי שאתה ממשיך לאחוז בויליין הקרוס) אין מצב שיש לו DHV 1-2.

לגביי הבקפלייט הארוך,
לאחר 270 מעלות של ספין המצנח כולו נכנס לזקרות ושיחרור מידי של שני הברקסים היה מוציא אותך בעדינות כמו בקפלייט.

לילה טוב לקיבוץ וגם לדוב.
« עריכה אחרונה: September 13, 2012, 08:10:39 pm על ידי ittai »
Fly high fly far just do it on the safe side