אז כפי שהבטחתי יש לי זמן לחפור, לטחון ולהיות צודק

*הערה טכנית- מי שהסרטים לא נפתחים לו שילחץ על הכתובית "vimeo" ויפתח את הסרטון בחלון נפרד. אצלי לפעמים לצריך גם לרענן את הדף כמה פעמים עד שהסרטון פועל.
סרטון ראשון רואים סאט רגיל ימינה.
עד שנייה 19 מדובר בעצם בספירלה רגילה שמגיעה לשיא/ פנים לקרקע/ אף למטה תקראו לזה איך שתקראו לזה, ובמצב הזה הכנף מקבילה לאופק, וציר הסיבוב נמצא בכנף כשהגוף מסתובב מסביב.
משם והלאה הזווית ביחס לאופק גדלה אבל לצד השני והגענו לסאט (או ספירלה שלילית אם זה פחות מבלבל).
מרגע שהזווית עולה מעבר ל0 (מקבילה) ציר הסיבוב זז עוד ועוד לכיוון הגוף ונמצא בין הכנף לגוף. ז"א שהכנף טסה קדימה ורואה זרימת אוויר רגילה לכל אורכה, ונמצאת במצב טיסה רגיל (לא מזוקרת).
הגוף טס לכיוון השני ומרגיש רוח בגב. אפשר גם לשמוע שהשריקה של הרוח יורדת, כי אנחנו כבר לא פונים כלפי הקרקע ופחות צוללים. מכאן כמובן ברור שקצב השקיעה יורד ובמקרה של פגיעה בקרקע התוצאות פחות קשות.
בשביל לצאת משחררים את הברקס והספירלה השלילית (סאט) חוזרת להיות ספירלה רגילה ויציאה רגילה מספירלה.
סאט רגיל ימינהבסרטון הזה רואים תרגול מהSIV.
קריסה יזומה של 50% ימין וחוסר תגובה מכוונת, ואפילו שחרור הגוף לתת לו ליפול לצד של הלוי-ליין ללא העומס.
שוב קורה אותו התהליך מקודם של מעבר מצלילה רגילה לסאט (שנייה 10-11) רק שהפעם כדי לצאת צריך לתת ברקס נגדי ומשקל גוף כנגד הקריסה.
הסרטון מראה בבירור שמקריסה רגילה או חזייה אפשר בקלות ע"י חוסר תגובה להביא את הספירלה לספירלה שלילית (איתי קל לך לקבל יותר "ספירלה שלילית" ולא "סאט"? ככה אין לזה קשר לאקרו או לכל הדפוקים;))
המדריך כינה את התרגיל "סאט לעניים" כי הוא בעצם סאט רק בדרך טיפה שונה.
קריסה מובילה לסאטסרטון של ניסיון כושל לסאט, משיכת יתר של הברקס מזקרת את כנף ימין ומסאט רגעי עברנו לסחרור- ספין.
בספין כנף אחת מזוקרת ולא טסה או טסה אחרוה והכנף השנייה טסה לכן מתקבל סחרור.
ציר הסיבוב הוא אנכי, ז"א הטייס מתחת לכנף במצב "רגיל" ומתקיים סיבסוב.
הסרטון הזה מראה למה סאט לומדים רק אחרי שלומדים לצאת מסחרור, ולדעת לעשות בצורה טובה פול סטול ובק פליי.
ובסחרור קיימת גם סכנה רצינית לטוויסט ושאר בלאגנים.
ניסיון כושל לסאטסרטון אחרון מהקורס סחרור רגיל, כמו שרואים אני למדתי לצאת דרך בק-פליי (back fly-טיסה אחורה)
שאלה רצינית לצחי/איתי או חברה מנוסים אחרים: צחי כתבת שמספין יוצאים פשוט ע"י שחרור הברקסים. אין במצב הזה סכנה שהמצנח ירוץ קדימה בצורה לא סימטרית ונקבל קריסה בצד הטס, אשר כמובן יעבור אותנו קדימה קודם?
איתי באיזו שיטה היית מלמד בקורסים שלך? כי אני יודע שפעם היו מלמדים פול סטול ללא המעבר דרך בק-פליי.
תכלס נשמע לי הרבה יותר פשוט לשחרר ברקסים ולהיות מוכן לבלום מאשר להכנס לבק-פליי...
סחרור רגיל SIV